נחשפה הסיכה החדשה שתשדרג את מדי השפים הצבאיים
לאחר שינויים וחידושים במטבח הצה"לי, הגיע הזמן שגם השפים הצבאיים ישתדרגו ויפנו מקום על המדים לסיכה יחידתית ראשונה מסוגה, שנחשפה בערב הוקרה לפרויקט "שף בוגר חונך שף צעיר". קבלו הצצה לתוספת הכי נוצצת במטבח
עד היום המדים אולי הספיקו כדי לייחד את האנשים שדואגים למלא את הצלחות והבטן שלכם, אך אתמול זכו חלק מהשפים הצבאיים לטעימה מסממן חדש לגמרי - סיכת השף שנחשפה לראשונה בטקס רשמי בלטרון.
"הסיכה נוצרה כדי לייחד ולאחד את כלל צוותי וסגלי המטבח בכל רחבי צה"ל", מסבירה רת"ח אופ"ק (איתור ופיתוח קולינרי), ומי שלקחה חלק בעיצוב הסיכה, סא"ל יפית אדרי.
כל פרט בסיכה, כך מסבירים באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, מכיל בתוכו משמעות מעולם המזון והקולינריה. "מרכז הסיכה מתמקד, כמובן, בכובע השף הלבן", מתארת סא"ל אדרי, "תחתיו מופיעים שני גבעולי חיטה, שהקצוות שלהם מדמים סכין ומזלג, בעוד הרקע הכסוף והעיגולים המעטרים את הסיכה לקוחים מסמל מערך המזון".
עם כניסתו של כל תוצר צה"לי חדש אל זרועות ויחידות הצבא, עולה גם שאלה מתבקשת אחת - מי יהיו הראשונים שיזכו להשתמש בו? בעוד כלל הטבחים הצבאיים יקבלו את הסיכה בעוד כחודשיים, 17 שפים כבר זכו ל"ענידת בכורה" במסגרת ערב ההוקרה לפרויקט "שף בוגר חונך שף צעיר" שנערך אמש, בראשות קצין הלוגיסטיקה הראשי, תא"ל יוסי אילוק, מפקד מערך המזון, אל"ם ערן לפיד ומנכ"ל חברת "יזרין סלע", יובל סלע.
"מדובר בפרויקט שלוקח שפים בכירים מהאזרחות, כאלו שמבשלים בארץ ובחו"ל, בעלי מסעדות גדולות ומוכרים בתעשייה, ומחבר אותם לשפים צבאיים בבסיסים שונים למשך ארבעה ימים", מספרת סא"ל אדרי, אחת ממובילות התוכנית.
"בזמן הקצר הזה נעשה לא פחות ממהפך - כל שף בוגר הופך ל'מנטור' של השף הצעיר, מלמד אותו כיצד לשפר וליצור דברים מהתוצרים הקיימים בבסיס שלו, ובעיקר כיצד לדאוג שהחיילים בקצה יקבלו את הארוחה הכי טובה ומזינה שיש בכל יום".
לפי סא"ל אדרי, ערב ההוקרה לשפים הבוגרים היה ההזדמנות המושלמת לחשיפת הסיכה החדשה. "זהו פרויקט דגל של מערך המזון שהוביל בשנה וחצי האחרונות לשינויים אסטרונומיים באיכות האוכל וההגשה בכל אחד ממוצבי ובסיסי צה"ל", היא מדגישה, "מגיע להם. הם מגיעים למילואים מתוך שליחות ובוחרים לעזוב את עבודותיהם ולהגיע מספר פעמים בשנה כדי לחלוק מהידע שלהם, אז למה לא בעצם?"
"אני זוכר את עצמי בתור לוחם רק חולם על שוקו", נזכר אחד השפים הבוגרים המשתתפים בתוכנית, שרון גולן, "היום, כשאני מגיע למוצבים בעזה, זה כבר סטנדרט, ובארבעת הימים שאני מגיע למקום אני עוזר לשפים הצעירים לדחוף את עצמם עוד קדימה ולנסות דברים חדשים. קשה להתעלם מהשינוי ואני שמח להיות חלק ממנו".
"ממש כמו חלק מהפרויקט, גם כאן השפים הבוגרים מובילים צעד משמעותי למערך כולו", מסכמת סא"ל אדרי, ". מעתה כל אחד מאנשי המערך יענוד אותה בגאווה וכאות לערכים האלה בדיוק".