ארוחה טבעונית כזו רק בבהל"ץ יכולים להנדס
בבסיס ההכשרות בהל"ץ האוכל הטבעוני ממש לא זר לעין. אך לכבוד יום הטבעונות העולמי, השפים הצבאיים הפשילו את השרוולים ובישלו לחיילים יום שהם לא ישכחו. ריחות המטעמים הגיעו עד אלינו, ולא יכולנו שלא לצאת ולבדוק איך מטבח צבאי - Vegan friendly, משאיר טעם של עוד
1 בנובמבר אולי לא בהכרח אומר לכם יותר מדי, אך בעבור כ-10,000 מלובשי המדים שבחרו להימנע מאכילת בשר, חלב, ביצים ודבש, מדובר ביום חשוב עם מסר חשוב לא פחות - יום הטבעונות העולמי.
זו אינה הפעם הראשונה בה צה"ל בוחר לשים דגש על המענה לאוכלוסייה הזו, אך השנה בבהל"ץ בחרו לקחת את היום המיוחד צעד אחד קדימה, ולארגן סעודה שגם אחרון הקרניבורים לא ישכח. הטבעונים בבסיס ההכשרות של ההנדסה הקרבית מהווים עשירית מכלל חיילי הבסיס, ולכן מפקד המטבח, רנ"ג אדיר לוגאסי, החליט להרכיב עבורם לרגל היום הזה תפריט ייחודי וחגיגי.
"הכנו המבורגר עשוי עדשים, קישואים ממולאים באורז, מוקפץ תאילנד, אורז בקארי, מג'אדרה, תפוח אדמה ובטטה מטוגנים בקייג'ון", מונה בפירוט מפקד המטבח, "רצינו להראות לחיילים שיש מי שחושב עליהם גם מאחורי דלתות המטבח, ולהציג גם לשפים שלנו את המגוון שאפשר להציע לאוכלוסייה הזו".
אנשי מערך המזון, שהוקם לפני כשנה וחצי, הובילו למספר שינויים אדירים בתחום המענה הטבעוני הקיים בצבא. בתור מי שמפקד על מטבח בהל"ץ בחמש השנים האחרונות, רנ"ג לוגאסי לא יכול היה להתעלם מההתקדמות וההתפתחות שהתרחשה אל מול עיניו.
"אני זוכר איך דברים נראו כאן בזמנו, כשהתפריט הטבעוני נותר בגבולות הסלטים נטו", נזכר מפקד המטבח, "אבל היום דברים נראים אחרת, יש הרבה יותר מודעות שעם הזמן פיתחה גם יצירתיות. אנחנו עוברים סדנאות בישול לפני תקופות החגים כדי לרענן את התפריטים ומנסים כל פעם לפתח ולמצוא משהו חדש".
"נחמד להיכנס למטבח ולדעת שאני לא צריך להתפשר על שניצל תירס או סתם סלט", משתף טוראי נתנאל אריה, אחד מהחיילים הטבעונים בבסיס בהל"ץ, "אחרי יום ארוך של פעילות בשטח, או אפילו סתם בחג או בשבת, אוכל באמת משפר את האווירה, וכאן הוא טוב לא פחות מהאוכל בבית".
גם ביום המוקדש כולו לטבעונות, ניתן למצוא עדיין את העמדות הבשריות והחלביות הרגילות, וגם שם האוכל ואיכותו לא לקו בחסר. "עצם ההשקעה באוכלוסיות ספציפיות לא בא בחשבון על הארוחות הרגילות", מחדד רנ"ג לוגאסי, "ביום-יום יש כשלוש עמדות בשר, סלטים ומאפים. אנחנו שמים דגש על ארוחות בריאות ומזינות יותר ומשתדלים להקים בר בריאות עם פירות וירקות שיהיה זמין בכל ארוחה ביום".
טבעונות היא כבר מזמן לא טרנד חולף, וגם בצה"ל נעשים כל המאמצים להעניק את המעטפת הטובה והטעימה ביותר. "אנחנו צפויים לקבל רכש חדש של מצרכים ומוצרים טבעוניים בקרוב", מגלה רב נגד לוגאסי, "בתחום המזון תמיד יש לאן להתפתח, מהצליאקים, דרך האלרגנים ואוכלי הבשר ועד לאחרון הצמחונים. אנחנו נמשיך להשתמש בכל מתכון שברשותנו כדי ליצור מזון איכותי שמתאים לכלל האוכלוסיות בצה"ל".