נחנך בסיס ההכשרות של אמ"ן בנגב. מבט מלמעלה
טקס חניכת בסיס ההכשרות הטרום צבאיות למודיעין ולסייבר של אגף המודיעין נערך אתמול (שלישי), בשכונת רמות בבאר שבע.
הטקס נערך בראשות ראש המטה הכללי, רא"ל אביב כוכבי, ובהשתתפות ראש אגף המודיעין, אלוף אהרון חליוה, ראש אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון, מר ארז כהן, ראש מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, מר אלון יפרח, ראש עיריית באר שבע, מר רוביק דנילוביץ׳, מפקדי אגף המודיעין, חיילים, ואורחים נוספים.
בבסיס החדש, שנבנה על ידי אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון, ילמדו יותר מ-1,000 חניכי וחניכות קורסי ההכשרה הקדם צבאיים של אגף המודיעין, שהם הרוב המכריע של חניכי הקורסים הקדם צבאיים באגף המודיעין שלמדו עד כה לרוב במתקני הכשרה במרכז הארץ.
כמו כן, כחלק מתפיסת המעבר של אגף המודיעין דרומה והקשר לקהילה, נבנה בסמוך לבסיס מבנה משותף לאגף המודיעין ולעיריית באר שבע, בו יופעלו פרויקטים קהילתיים בשותפות עם תושבי האזור לקידום החינוך וההעשרה המקצועית של תלמידי באר שבע והסביבה.
בסיס רמות מצטרף לבסיס סיירת מטכ"ל ולאחד מבסיסי יחידת 8200, אשר נחנכו בדרום הארץ בשנתיים האחרונות, וכן, לבית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר של אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, אשר נפתח בחודש אוגוסט, בפארק ההייטק החדש "גב-ים" שבבאר שבע.
פרויקט הדגל של המעבר הוא הקמת קריית המודיעין בצומת ליקית. הקריה, אשר בנובמבר אשתקד נחתם ההסכם להקמתה, תשתרע על פני 2,500 דונם וישרתו בה למעלה מ-12,000 ממשרתי אגף המודיעין.
הקמתה של קריית המודיעין תאפשר פינוי של בסיסי אגף המודיעין במרכז הארץ, והגשמה של התכנית הלאומית לחיזוק הנגב.
מעבר צה"ל לנגב הינו פרויקט לאומי, במסגרתו מרבית משרתי אגף המודיעין, על כלל יחידותיו, יעברו לשרת בבסיסים בדרום הארץ בשנים הקרובות, יחד עם יחידות מקצועיות נוספות. כמו כן, כחלק מהפרויקט, חלק מבסיסי ההדרכה של אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, בניהם בית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר ומטייסות ובסיסי חיל האוויר, יחד עם בסיסי ההדרכה, עברו דרומה גם כן.
"המתקן שאנו מקימים כאן היום", אמר הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, "יאיץ ויעצים את כושר ההדרכה ואת כושר הלימוד של החיילים. החיילים שישרתו שם הם אותם חיילים שממשיכים לתפקידים נוספים באגף המודיעין, בבסיסיו השונים. הם האנשים שיוצרים את המודיעין המדויק שמוביל את צה"ל - אותו מודיעין שעל בסיסו בדיוק היום, לפני 30 ימים, תקפנו עשרות מטרות מדויקות במבצע 'עלות השחר'".
"תושבי הדרום - זכיתם", הוסיף, "בעצם המעבר, אתם מקבלים הון אנושי שהולך להקרין על כל מרחב הדרום. בנוסף להכשרות וללימוד אנחנו נבצע ונוביל במתקן פעילות חברתית ענפה לקידום החינוך וההעשרה המקצועית בדרום - בכך נממש את ייעודו של צה"ל. תודה והערכה רבה לכל המשתתפים בפרויקט החשוב. צה"ל רתום לחזון חיזוק הדרום וימשיך לפעול עבורו - זה החזון, זה העתיד".
"המחנה שאנחנו חונכים היום", הוסיף ראש אגף המודיעין, אלוף אהרון חליוה, "הוא שלב נוסף ומשמעותי בתהליך מעבר אגף המודיעין לנגב. פרויקט לאומי וציוני מן המעלה הראשונה. מהמקום הזה יצאו האנשים שיעצבו את אגף המודיעין בעשורים הבאים. כאן הם ירכשו ידע, כאן הם ילמדו לחקור, להעמיק, להסיק מסקנות, לשאול שאלות, לבצע, לחשוב מחוץ לקופסא ולהביט רחוק וחד אל מעבר לאופק. מכאן תצא מפקדת יחידת 8200 בעוד עשרים שנה, כאן יוכשר מפקד 9900 של שנת 2045, מכאן נמשיך גם לתרום להכשרת אלפי חיילים וחיילות באמ"ן שיצאו עם תום שירותם למשק הישראלי, יחזקו אותו וימשיכו להצעיד אותו קדימה – בנגב ובכל מקום".
"מדינת ישראל מדברת לאורך שנים על מעבר צה"ל דרומה", סיכם ראש עיריית באר שבע, מר רוביק דנילוביץ', "כעוגן מחולל שינוי חברתי, כלכלי, מדעי, טכנולוגי וחינוכי, והיום, אנו מממשים את החזון. רק לפני שבועיים חנכנו את בית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר של אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, והיום, אנו חונכים פרויקט גדול נוסף - בסיס ההכשרות הטרום צבאיות למודיעין ולסייבר של אגף המודיעין. מדינת ישראל מרכזת כאן, בעיר באר שבע, את הידע, הטכנולוגיה ובעיקר את ההון האנושי. כשמדברים על החלום הישראלי החדש, כאן, בנגב - זה החלום הישראלי החדש, היוצר את השינוי האמיתי".