מילואימניקים או משוחררים טריים? התוכנית שאתם חייבים להכיר
גזרתם חוגר לאחרונה? צברתם יותר מ-30 ימי מילואים במהלך המלחמה? כנראה ש'תוכנית עמית' היא בדיוק בשבילכם. משיעורי פילאטיס ועד לסדרת טיפולים פסיכולוגיים - למה אתם זכאים בדיוק? ואיך זה עובד בפועל? כל הפרטים על היישומון החדש בשביל הגוף והנפש שלכם
המעבר מהמסגרת הצבאית לחיים האזרחיים הוא לא עניין פשוט, והופך למאתגר יותר כשמדובר בשירות בזמן מלחמה, עם לחץ גבוה ושגרת יום-יום אינטנסיבית.
לכן, אם גזרתם את החוגר במהלך המלחמה והשתחררתם משירות סדיר או קבע, או עליתם על מדים וצברתם לפחות 30 ימי מילואים מפרוץ המלחמה, החל מהחודש אתם זכאים לסל כלים חינמי מגוון.
מדובר ב'תוכנית עמית', תוכנית חדשה של האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון, בשיתוף צה"ל, בהובלת מנהלת שער לעתיד וחתומכ"א (חטיבת תכנון ומחקר באכ"א). "התוכנית מציעה פתרונות המסייעים במעבר בין לחימה ממושכת, בעצימות גבוהה, להשתלבות חזרה בשגרה", מוסיף ראש האגף והקרן לחיילים משוחררים במשהב"ט, איל הנס, "גם מי שבריא בגופו ובנפשו חווה מעברים משמעותיים בין השירות לאתגרי הבית והפרנסה. כדי למנוע משבר משמעותי, אנחנו רוצים להעמיד סל של כלים שיסייעו ברגעים אלה".
החודש, התוכנית עלתה לאוויר באופן רשמי, כיישומון שניתן להוריד לנייד. "מציעים פה מגוון רחב של מעני wellness, חזרה לשגרה וניהול מתחים ביציאה לאזרחות", מבהירה ענת קוצ'ינסקי, ראש מנהלת 'שער לעתיד', "מכלים דיגיטליים של נשימות והרגעה עצמית, ועד לשיעורי יוגה, קבוצת ריצה, או תרגול מיינדפולנס".
אז איך זה עובד בפועל? לכל משרת מילואים שצבר 30 ימי מילואים או משוחרר משירות סדיר או קבע ששירתו במהלך המלחמה, ניתנת זכאות של 12,000 מטבעות דיגיטליים לאחר הורדת היישומון. דרכם, אפשר לממש את הטיפולים בהתאמה, וזה הכי קל שאפשר: בוחרים את מה שאוהבים מתוך הסל המגוון שמוצע באפליקציה, מזמינים אותו – ומממשים, מיידית וחינמית, ללא תהליך של תשלום וקבלת החזר.
צילום: אילן נחום
כשתפתחו את האפליקציה, תמצאו בה גם שאלון לבחינה עצמית, שפותח במיוחד למי ששירת במלחמה. לאחר מענה על השאלות, תקבלו אבחון עצמי רגשי ראשוני, שישמש אתכם ככלי להתמודדות ופעולה בעת הצורך. כמו כן, עם המטבעות תוכלו לבחור בין פעילויות ספורט כמו קבוצות ריצה, שיעורי פילאטיס ויוגה, גלישה וחתירה, טיפולי רפואה משלימה כמו שיאצו, עיסויים ודיקור, וגם סדנאות חווייתיות כמו בישול ונגרות.
מי שזקוק לכך, זכאי גם למענה פסיכולוגי לפי הצורך האישי והמותאם, שבא לידי ביטוי בסדרה של 12 טיפולים פסיכולוגיים - אישיים או זוגיים, לפי בחירתכם.
"אנחנו מגיעים מתוך כוונה והבנה שצריך לתמוך את מי ששירת במהלך התקופה הזו", מסבירה ראש מנהלת 'שער לעתיד', "לעשות הכול כדי לעזור להם לחזור לשגרה".
צילום: אילן נחום
”לצד המענה הנוכחי", מצהיר הנס, "כבר בימים אלה מפתחים פתרונות עתידיים, כולל מענים ייעודיים נוספים לאוכלוסיית הלוחמים והלוחמות שהשתחררו מלחימה, בדגש על עשייה משמעותית לאורך זמן".