נוהל לשחרור משרתי הקבע מטעמים תפקודיים 3.0509
סיווגה הביטחוני של הפקודה עודכן במרץ 2019
הפקודה עודכנה באוגוסט 2016
הפ"ע 3.0509: נוהל לשחרור משרתי הקבע מטעמים תפקודיים
תוקף סעיפים 1 עד 75 מיום ה-11 באוגוסט 2011
הגדרות
1. בהוראה זו -
א. "אוכלוסיית היעד" - קצינים ונגדים המשרתים בשירות הקבע, וטרם הגיעו לגיל המרבי ביום הודעת הגורם המודיע על שחרורם, או הגיעו לגיל המרבי, אך טרם השלימו שמונה שנים בשירות הקבע ביום הודעת הגורם המודיע על שחרורם.
ב. "גורם מודיע" - קצין בדרגת אל"ם ומעלה, כפי שיקבע הגורם המוסמך.
תוקף סעיף 1 ג' מיום ה-21 ביולי 2013
ג. "גורם מוסמך" - קצין החיל הראשי, לגבי משרתי קבע בשיוך החיל, שבראשו הוא עומד; אכ"א-רמ"ח הסגל, לגבי משרתי קבע בשיוך החיל הכללי; חיל האוויר-רלכ"א, לגבי משרתי קבע בשיוך חיל האוויר; חיל הים-רמכ"א, לגבי משרתי קבע בשיוך חיל הים; זרוע היבשה-רחכ"א, לגבי נגדים בחילות היח"ש (חיל הרגלים, חיל השריון, חיל התותחנים, חיל ההנדסה, חיל יחידות השדה וחיל האיסוף הקרבי) ולגבי מערך הפסיכולוגיה בזרוע היבשה; זרוע היבשה-רח"ט היבשה, לגבי קצינים בשיוך חיל היח"ש; פיקוד העורף-רמ"ט העורף, לגבי משרתי קבע בשיוך חיל העורף; היועכ"ל, לגבי משרתי קבע במערך התקציבים; הפרקליט הצבאי הראשי, לגבי אוכלוסיית המשפטנים בפרקליטות הצבאית; נשיא בית הדין הצבאי לערעורים, לגבי אוכלוסיית המשפטנים ביחידת בתי הדין; פיקודים-קשל"פים, לגבי נהגי הבט"ש (מקצוע 1914); ראש המנהל האזרחי איו"ש, לגבי משרתי קבע במערך התפ"ש; וכן קצין שהוסמך לכך מטעמם שדרגתו אל"ם ומעלה.
ד. "דירוג חילי" - דירוג שקבע קצין החיל הראשי או מי שהוסמך לכך מטעמו, ואת ההסמכה אישרה אכ"א-מחלקת הסגל, אשר נועד לסווג ולדרג את משרת הקבע ביחס למשרתי הקבע האחרים בחיל, כמפורט במדיניות אכ"א-מחלקת הסגל, המתפרסמת מעת לעת.
ה. "הגיל המרבי" – לגבי שתי העילות כמפורט להלן:
1) עילת היעדר אופק שירות - גיל 40;
2) עילת תפקוד לקוי - הגיל הקבוע בחלק א1' שבתוספת לחוק שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (גמלאות) [נוסח משולב], התשמ"ה - 1985 (להלן: "חוק הגמלאות").
ו. "מעטפת הפרט" - מכלול ההטבות והשירותים הנלווים להם זכאי משרת הקבע שהוחלט לשחררו בגין העילות המפורטות בהוראה זו, ככל שהוא זכאי להטבות ולשירותים אלו, בהתאם למדיניות אכ"א-מחלקת הפרט, המתעדכנת מעת לעת.
ז. "משרת קבע" - מי שמשרת על-פי התחייבות לשירות קבע בהתאם להפ"ע 3.0501: "שירות קבע בצה"ל" (להלן: "הפ"ע 3.0501"), ונכלל באוכלוסיית היעד.
ח. "קבע מובהק" - משרתי קבע מדרגות אלו:
1) קצינים - מדרגת כתף רס"ן ומעלה, או מדרגת כתף סרן במינוי רס"ן ומעלה;
2) נגדים - מדרגת רס"ר ומעלה.
ט. "קבע קצר" - תקופת השירות שבה משרת הקבע אשר אינו בקבע מובהק, נמצא בשנתיים הראשונות לשירות הקבע או בתקופת ההתחייבות המוקדמת לשירות הקבע, הארוכה מביניהם, למעט אלה:
1) קצינה בשירות קבע - תקופת הקבע הקצר בעניינה תחל בסיום תקופת ההתחייבות המוקדמת בגין הכשרתה לקצונה. סעיף משנה זה לא יחול על משרתת קבע ששירתה 36 חודשי שירות חובה במקצועות המוגדרים על-פי סעיף 16 א' לחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], התשמ"ו-1985.
2) טייסים, חובלים ובוגרי מסלול תלפיות - לא תהיה בעניינם תקופת קבע קצר, ותקופת הקבע הראשוני תחל עם תקופת ההתחייבות המוקדמת.
י. "קבע ראשוני" - תקופת השירות שבה משרת קבע אשר אינו בקבע מובהק, נמצא בתקופה העוקבת לתקופת הקבע הקצר.
יא. "שחרור ביוזמת רשויות הצבא" - שחרור משירות הקבע, בשל אחת מהעילות המפורטות בסעיף 10 בהוראה זו, בכל אחד מן המקרים האלה:;
1) הפסקת שירות ביוזמת הצבא, כמשמעה בהפ"ע 3.0501;
2) התרת התחייבות ביוזמת הצבא, כמשמעה בהפ"ע 3.0501;
3) שחרור בתאריך תום השירות (להלן: "תת"ש") ביוזמת הצבא;
4) מבלי לגרוע מכלליות האמור לעיל, מובהר כי במקרים המפורטים להלן לא יראו את משרת הקבע כמי ששוחרר ביוזמת רשויות הצבא:
א) הציע משרת הקבע לחדש את התחייבותו לשרת בקבע לתקופה כלשהי, והרשות כאמור הודיעה לו על נכונותה לחדשה לתקופה שונה ממנה, ומשום כך לא חודשה ההתחייבות;
ב) הודיע משרת הקבע על כוונתו שלא להאריך את שירותו בעת ראיון בפני קצין השלישות של היחידה או מפקדו בדרגת סא"ל ומעלה, בין שביקש לאחר מכן לחזור בו ולהאריך את שירותו, ובין שלא ביקש;
ג) הודיע משרת הקבע על רצונו להפסיק את שירותו לפני תום תקופת השירות, ושירותו הופסק בתוך שנה ממועד בקשה זו, בין שביקש לאחר מכן לחזור בו מבקשה זו ובין שלא ביקש.
יב. "שחרור בתת"ש ביוזמת הצבא" - סיום תקופת שירות הקבע, בהתקיים כל התנאים המפורטים להלן:
1) משרת הקבע סיים את תקופת השירות שאליה התחייב, כפי שאישרו רשויות הצבא, ותקופה זו לא הוארכה.
2) משרת הקבע הציע לחדש את התחייבותו לשירות הקבע במועד ובדרך שנקבעו בפקודות הצבא, אולם הרשות המוסמכת לכך בפקודות הצבא הודיעה לו כי אינה מוכנה לחדש את ההתחייבות, או לא השיבה על הצעת משרת הקבע בתוך התקופה שנקבעה בפקודות הצבא.
יג. "שירות קבע" - שירות על-פי הפ"ע 3.0501, למעט תקופות שבהן שהה משרת הקבע בר"ם 3א, בר"ם 3ב, בר"ם 3ג, בר"ם 3ד, בר"ם 6ב ובר"ם 6ג, תקופת נפקדות, עריקה, מחבוש, מאסר או חופשה ללא תשלום.
כללי
2. מטרת הוראה זו לקבוע נוהל לשחרור משרתי הקבע הנמנים עם אוכלוסיית היעד ביוזמת רשויות הצבא מטעמים תפקודיים.
3. נוהל לשחרור משרתי הקבע ביוזמת רשויות הצבא מטעמים ארגוניים קבוע בהפ"ע 3.0508: "נוהל לשחרור משרתי הקבע מטעמים ארגוניים" (להלן: "הפ"ע 3.0508").
4. אין בהוראה זו כדי להבטיח למשרת הקבע כי שירותו יוארך מעת לעת עד למועד שבו יהיה זכאי לקצבת פרישה לפי חוק הגמלאות או עד למועד אחר.
5. אין באמור בהוראה זו כדי לפגוע בתוקפם של התנאים להארכת שירותו של משרת הקבע הקבועים בפ"מ 31.0201: "תנאי קבלה והארכת שירות קבע". כמו כן אין בהוראה זו כדי לגרוע מסמכותן של רשויות הצבא המוסמכות להורות על הפסקת שירותו, על התרת התחייבותו או על סיום שירותו של משרת הקבע (כמשמעם של מונחים אלו בהפ"ע 3.0501), כשהעילה לשחרורו אינו אחת מהעילות המפורטות בסעיף 10 בהוראה זו.
6. לא ישוחרר בהתאם להוראה זו, משרת קבע שהינו שופט צבאי משפטאי, אלא בכפוף לאמור בסעיף 192ג לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955.
7. למעט החריגים המנויים בסעיפים 8 ו-64 להוראה זו, במניין ותק השירות יימנו כל שנות שירות הקבע, לרבות אם חלה במהלכן הפסקה בשירות הקבע. לאוכלוסיית לוחמי הגדס"ר (גדוד סער; מקצוע 0494) ונהגי הבט"ש (ביטחון שוטף; מקצוע 1914), יימנו גם תקופות שירות המילואים בתנאי קבע או תקופות שירות החובה בתנאי קבע.
8. על אף האמור בסעיף 7 לעיל, ניתן יהיה לשחרר משרת קבע הנמצא בקבע קצר, ראשוני או מובהק, אשר גויס לשירות קבע, בשנת שירותו הראשונה לאחר גיוסו, בהתאם לאמור בסעיף 14 בהוראה זו.
9. משרת קבע הרואה את עצמו נפגע מהחלטה סופית של רשויות הצבא לשחררו לפי הוראה זו, רשאי לערער לוועדת הערר בהתאם ובכפוף לקבוע בחוק שירות הקבע בצבא ההגנה לישראל (הליכים לעניין החלטות הנוגעות לחיילים בשירות קבע), התש"ע-2010.
עילות השחרור מטעמים תפקודיים
10. הוראה זו תחול על שחרור משרת קבע משירות הקבע באחת מן העילות האלה:
א. תפקוד לקוי;
ב. היעדר אופק שירות.
11. עילת תפקוד לקוי - הגורם המוסמך רשאי להורות על שחרורו של משרת קבע מן השירות מטעמי תפקוד לקוי, על סמך נתוני סיווג והערכה וקריטריונים כפי שייקבעו במדיניות אכ"א-מחלקת הסגל, המתפרסמת מעת לעת, בהתחשב במעמדו של משרת הקבע (קבע קצר, קבע ראשוני או קבע מובהק), לרבות על סמך הנתונים המפורטים להלן, כולם או חלקם:
א. הדירוג החילי;
ב. חוות הדעת התקופתית;
ג. הערכות עמיתים;
ד. רקע משמעתי;
ה. התנהגותו בתקופת הניסיון, אם ניתנה לו.
12. עילת היעדר אופק שירות -
א. עילת היעדר אופק שירות – קצינים:
1) הגורם המוסמך רשאי להורות על שחרורו של קצין מן השירות בקבע קצר או בקבע ראשוני מטעמי היעדר אופק שירות, אם לקראת תום מילוי תפקידו של הקצין כפי שקבע הגורם המוסמך, ובהתאם למדיניות שתקבע אכ"א-מחלקת הסגל מעת לעת, סבור הגורם המוסמך כי נמוכים סיכויי קידומו של הקצין והשתלבותו בתפקידים נוספים.
2) הגורם המוסמך רשאי להורות על שחרורו של קצין מן השירות בקבע מובהק מטעמי היעדר אופק שירות, אם לקראת תום מילוי תפקידו של הקצין, כפי שקבע הגורם המוסמך בדיון התנועות החילי, התמודד הקצין על שלושה תפקידים לפחות בחיל שאליו הוא משתייך המתאימים למסלול שירותו, ולא מונה לתפקיד, והגורם המוסמך סבור כי נמוכים סיכויי השתלבותו בתפקידים נוספים.
ב. עילת היעדר אופק שירות – נגדים:
1) הגורם המוסמך רשאי להורות על שחרורו של נגד מן השירות בקבע קצר או בקבע ראשוני מטעמי היעדר אופק שירות, בהתאם למדיניות שתקבע אכ"א-מחלקת הסגל מעת לעת.
2) הגורם המוסמך רשאי להורות על שחרורו של נגד מן השירות בקבע מובהק מטעמי היעדר אופק שירות, אם לקראת תום פרק הזמן המזערי שנקבע לקידום לדרגת רס"ם, בחן מי שמינה לצורך כך הגורם המוסמך בחיל (שדרגתו אל"ם ומעלה) את אפשרות קידומו של משרת הקבע לדרגת רס"ם, בשתי הזדמנויות שונות, בתקופה העולה על שנה, והוחלט שלא לקדמו בדרגה.
ג. הגורם המוסמך יגבש את כוונתו לשחרר את משרת הקבע מטעמי היעדר אופק שירות על סמך נתוני סיווג והערכה וקריטריונים שייקבעו במדיניות אכ"א-מחלקת הסגל מעת לעת, בהתחשב במעמדו של משרת הקבע (קבע קצר, קבע ראשוני או קבע מובהק), לרבות על סמך הנתונים המפורטים להלן, כולם או חלקם:
1) מסלול השירות;
2) סיכויי הקידום;
3) הדירוג החילי;
4) חוות הדעת התקופתית;
5) הערכות עמיתים.
13. בכל מקרה, לא ישוחרר משרת הקבע במקרים אלו:
א. הייתה עילת השחרור תפקוד לקוי, לא ישוחרר משרת הקבע אם בשנת השחרור או בשנה שקדמה לה נמצא כבולט לחיוב בחוות הדעת התקופתית או דורג בדירוג החילי בשליש העליון.
ב. הייתה עילת השחרור היעדר אופק שירות, לא ישוחרר משרת הקבע אם בשנת השחרור או בשנה שקדמה לה דורג בדירוג החילי בשליש העליון.
ג. אכ"א-רמ"ח הסגל יוכל לאשר את הליך שחרורו של משרת כאמור בסעיפים קטנים א'-ב' לעיל, וזאת מטעמים חריגים שיירשמו.
הליך השחרור
שחרור משרת קבע שטרם השלים שנה בשירות הקבע
14. על אף האמור בהוראה זו, שחרור משרת קבע שטרם השלים שנה בשירות קבע, בין בתת"ש ובין שלא בתת"ש, ביוזמת רשויות הצבא, יהיה בהתאם לאמור בסעיף 63 להפ"ע 3.0501.
שחרור בתת"ש של משרת בקבע קצר או בקבע ראשוני, שהשלים שנה בשירות קבע
15. שחרור בתת"ש של משרת בקבע קצר או בקבע ראשוני שהשלים שנה בשירות הקבע, יהיה כמפורט להלן:
א. מפקד שדרגתו אל"ם ומעלה רשאי להורות על שחרור בתת"ש של משרת בקבע קצר או בקבע ראשוני שהשלים שנה בשירות קבע, לאחר שקיבל את אישור רע"ן הסגל של החיל שאליו משתייך משרת הקבע. לעניין סעיפים 12-11 לעיל וכן סעיפים 55-54 להלן, יראו במפקד שדרגתו אל"ם כ"גורם מוסמך".
ב. מפקד, כאמור בסעיף 15 א' לעיל, לא יורה על שחרור משרת הקבע, אלא לאחר שנתן לו הזדמנות לטעון בפניו, או בפני מי מטעמו.
ג. הודעה על החלטת מפקד, כאמור בסעיף משנה א' לעיל, תינתן למשרת הקבע בעת ראיון סדור על-ידי מפקדו שדרגתו סא"ל ומעלה, חודשיים, לפחות, לפני מועד תום השירות, על גבי טופס שדוגמתו ניתנת בנספח א' להוראה זו. לעניין סעיפים 20, 62 ו-70 להלן, יראו במפקדו שדרגתו סא"ל כ"גורם מודיע".
שחרור שלא בתת"ש של משרת בקבע קצר או בקבע ראשוני שהשלים שנה בשירות קבע
16. הליך שחרור שלא בתת"ש של משרת בקבע קצר או בקבע ראשוני שהשלים שנה אחת בשירות קבע, ייעשה כמפורט לגבי משרת בקבע מובהק בסעיפים 41-17 להלן.
שחרור משרת בקבע מובהק שהשלים שנה בשירות הקבע
החלטת שחרור
17. הגורם המוסמך רשאי להורות על שחרורו מן השירות של משרת בקבע מובהק, למעט על שחרורו של משרת בקבע מובהק שמלאו לו 35 שנים לפחות והשלים 10 שנים בשירות קבע ביום הודעת הגורם המודיע על שחרורו, כמפורט להלן:
א. לא להאריך את שירות הקבע מעבר לתת"ש בהתראה של שלושה חודשים מראש, לפחות; תקופת ההתראה תימנה החל ממועד הראיון שבו יודיע הגורם המודיע למשרת הקבע על הכוונה לשחררו, כמפורט בסעיפים 22-20 להלן.
ב. להפסיק את שירותו של משרת הקבע ולשחררו במועד מיוחד שייקבע לסיום שירותו; מועד זה יחול שלושה חודשים, לפחות, מהיום שבו מסר הגורם המודיע למשרת הקבע את ההודעה על הכוונה לשחררו, כמפורט בסעיפים 22-20 להלן.
18. על שחרורו של משרת קבע שמלאו לו 35 שנים לפחות והשלים 10 שנים בשירות הקבע ביום הודעת הגורם המודיע על שחרורו יחולו ההוראות הקבועות בסעיפים 53-42 להלן.
כתב הודעה
-
19. גובשה כוונת הגורם המוסמך לשחרר את משרת הקבע, יוציא הגורם המוסמך הודעה בכתב על כך למשרת הקבע (להלן: "כתב ההודעה"). בכתב ההודעה יפורטו הנימוקים לשחרור, וזימון של משרת הקבע לטעון בפני הגורם המוסמך. כתב ההודעה יועבר לגורם המודיע, למחלקת הסגל-המנהל המתאים, וכן לאכ"א-מופ"ת, לגבי משרת קבע שזכאי להטבות בהתאם להוראה זו. כתב ההודעה ייערך בטופס שדוגמתו ניתנת בנספחים ב' או ג' להוראה זו בהתאם לעילת השחרור.
הודעת הגורם המודיע
20. כתב ההודעה יימסר למשרת הקבע בעת ראיון שיערוך הגורם המודיע. בראיון יפורטו עילת השחרור, הנימוקים לשחרור ומועד השחרור המתוכנן. בעת הריאיון יימסר למשרת הקבע עותק מכתב ההודעה. סיכום הריאיון יירשם בטופס שדוגמתו ניתנת בנספחים ד' או ה' להוראה זו, בהתאם לעילת השחרור.
21. מועד שחרורו הצפוי של משרת הקבע יחול שלושה חודשים, לפחות, לאחר הריאיון בפני הגורם המודיע, ובכפוף לאמור בסעיף 17 לעיל.
22. משרת קבע שהחליט לפדות את חופשת ההתארגנות, וביקש להקדים את מועד שחרורו, יוקדם לו מועד השחרור שקבע הגורם המוסמך בהתאם לכך.
23. על אף האמור בסעיף 20 לעיל, אם זומן משרת הקבע בכתב בשתי הזדמנויות לראיון בפני הגורם המודיע ולא התייצב לראיון, רשאי הגורם המוסמך למסור לו את ההודעה בנוסח האמור בנספח ו' להוראה זו על-ידי קצין בדרגת רס"ן ומעלה, שמונה לכך מטעמו. לא ניתן למסור את ההודעה באמצעות קצין בדרגת רס"ן ומעלה כאמור, תימסר ההודעה בכל דרך שיקבע הגורם המודיע. התקופה שבה לא ניתן היה למסור את ההודעה, לא תחושב במניין הוותק והגיל לצורך הקביעה אם משרת הקבע נמנה עם "אוכלוסיית היעד". היה משרת הקבע מצוי בחופשת מחלה או באשפוז, יידרש אישור אכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים, טרם מסירת ההודעה.
זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך
24. משרת הקבע יזומן לראיון שייערך בפני הגורם המוסמך בתוך כ-21 ימי עבודה מיום הודעת הגורם המודיע.
25. משרת הקבע שזומן לראיון כאמור, ואין בכוונתו להתנגד לכוונה לשחררו - יראוהו כמי שוויתר על אפשרות הטיעון בפני הגורם המוסמך. משרת הקבע ישתחרר במועד שנקבע לכך, לאחר שיצהיר בכתב בטופס שדוגמתו ניתנת בנספח י' להוראה זו. הצהרת משרת הקבע וחומר נוסף בעניינו יועברו לגורם המוסמך לשם גיבוש והפצת החלטת השחרור בכתב בטופס שדוגמתו ניתנת בנספח י1' להוראה זו.
26. ביקש משרת הקבע לחזור בו מוויתורו על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך, כאמור בסעיף 25 לעיל, יודיע על כך לגורם המודיע בתוך 21 ימי עבודה מיום הודעת הגורם המודיע, ותינתן לו זכות הטיעון, כמפורט בהוראה זו.
27. בטרם הריאיון בפני הגורם המוסמך, יהיה משרת הקבע רשאי לעיין בנתונים שהיוו בסיס להחלטה בדבר הכוונה לשחררו.
28. במהלך הריאיון בפני הגורם המוסמך, תינתן למשרת הקבע הזדמנות הוגנת לטעון את טענותיו בעניין הכוונה לשחררו משירות הקבע. הגורם המוסמך יקבל את החלטתו על-פי מכלול הנתונים בעניינו של משרת הקבע, ובכלל זה דברי משרת הקבע.
29. בטרם יקבל את החלטתו, רשאי הגורם המוסמך להיוועץ בגורמים נוספים, לפי שיקול דעתו.
30. החליט הגורם המוסמך לשחרר את משרת הקבע, יודיע לו כי עליו לסיים את שירותו במועד שנקבע. כמו כן, יודיע הגורם המוסמך למשרת הקבע על זכותו לערער על החלטתו לראש אכ"א. הגורם המוסמך רשאי שלא לקבל החלטה בעת הריאיון עם משרת הקבע, ובמקרה זה תועבר החלטתו בכתב בלבד.
31. סיכום הריאיון בפני הגורם המוסמך, הכולל את נתוני משרת הקבע, את פירוט הנימוקים לשחרורו, את טיעוני משרת הקבע ואת החלטת הגורם המוסמך, יועבר בכתב לאכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים, ולמשרת הקבע, על גבי טופס שדוגמתו בנספחים ז' או ח' להוראה זו, בהתאם לעילת השחרור.
32. הגורם המוסמך רשאי לקבוע כי משרת הקבע, שגובשה לגביו כוונה לשחרור בעילת תפקוד לקוי, יועמד בפני תקופת ניסיון, שבמהלכה ייבחן תפקודו. החליט הגורם המוסמך כאמור, יקבע מה משכה של תקופת הניסיון, ובלבד שלא תפחת משלושה חודשים, ואיזה תפקיד ימלא משרת הקבע במהלכה. עם סיום תקופת הניסיון שנקבעה, רשאי יהיה הגורם המוסמך לקבל החלטה נוספת בעניינו של משרת הקבע, ובלבד שייתן לו הזדמנות לטעון את טענותיו טרם קבלת ההחלטה. מועד השחרור של משרת קבע כאמור יחול שלושה חודשים, לפחות, מיום שהתקבלה ההחלטה הנוספת.
33. על אף האמור בסעיפים 32-24 לעיל, אם זומן משרת הקבע בשתי הזדמנויות לראיון בפני הגורם המוסמך ולא התייצב לראיון, תינתן לו הודעה על-ידי קצין שדרגתו רס"ן ומעלה, בנוסח המצורף בנספח ט' להוראה זו, בדבר האפשרות לממש את זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך בכתב. משרת הקבע יעביר את טיעוניו לגורם המוסמך בתוך 14 ימים ממועד מסירת ההודעה, כאמור, ואם לא יעשה כן, יראו בו כמי שוויתר על זכותו לטעון בפני הגורם המוסמך בעניין הכוונה לשחררו משירות הקבע. היה משרת הקבע מצוי בחופשת מחלה או באשפוז - יידרש אישור אכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים, טרם מסירת ההודעה.
זכות הערעור בפני ראש אכ"א
34. זכות הערעור בפני ראש אכ"א על החלטת הגורם המוסמך תהיה כדלהלן:
א. משרת הקבע רשאי להגיש ערעור בפני ראש אכ"א על החלטת הגורם המוסמך לשחררו משירות הקבע לפי הוראה זו. משרת קבע שיוותר על זכות הערעור, יצהיר על כך בטופס שדוגמתו ניתנת בנספח י"א להוראה זו. הערעור יוגש בכתב בתוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה על החלטת הגורם המוסמך. את הערעור יעביר משרת הקבע באמצעות הגורם המוסמך לאכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים. הערעור יהיה חתום, מנומק ומפורט.
ב. הוראות סעיף משנה א' לעיל לא יחולו על משרת בקבע קצר או בקבע ראשוני, אשר שוחררו בתת"ש בהתאם לסעיף 15 לעיל.
35. הגורם המוסמך יעביר את הערעור, בצירוף התייחסותו, לאכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים בתוך שבועיים, לכל היותר, מיום קבלת הערעור.
36. אכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים יעביר את הערעור להחלטת ראש אכ"א, בצירוף התייחסות הגורם המוסמך לערעור, נתוני הערכה, חומר רקע, החלטת הגורם המוסמך וסיכומי ראיונות מפקדים.
37. לאחר שיעיין ראש אכ"א בחומר, יחליט האם לדחות או לקבל את הערעור. בטרם יקבל את החלטתו, יוכל ראש אכ"א להיוועץ בגורמים נוספים, לפי שיקול דעתו.
38. ראש אכ"א יקבל את החלטתו בעניין הערעור בתוך כשלושה שבועות מיום קבלת ההתייחסות של הגורם המוסמך לערעור, אך לא יהיה בחריגה מתקופה זו, כשלעצמה, כדי לשנות את ההחלטה או כדי לפגוע בתוקף החלטתו של ראש אכ"א.
39. אכ"א-מחלקת הסגל-המנהל המתאים יודיע בכתב לגורם המוסמך את החלטת ראש אכ"א בערעור ואת הנימוקים להחלטה. הגורם המוסמך יעביר למשרת הקבע את ההחלטה בערעור על גבי טופס שדוגמתו ניתנת בנספח י"ב להוראה זו.
40. הערעור לראש אכ"א לא ידחה את מועד שחרורו של משרת הקבע מהשירות בצה"ל. מועד זה יהיה בהתאם לקביעת הגורם המוסמך, כמפורט לעיל. אם לא יסתיימו הליכי הערעור עד למועד שנקבע כאמור, ניתן יהיה להאריך את שירותו של משרת הקבע ולהוציאו לחופשה ללא תשלום (להלן: "חל"ת"), כמפורט בהפ"ע 3.0501, ביוזמת רשויות הצבא, בהתאם להחלטת אכ"א-רמ"ח הסגל. הארכת השירות, בין בחל"ת ובין שלא בחל"ת, תיעשה בכל פעם לתקופה שלא תעלה על חודש ימים. לצורך הארכת שירותו של משרת הקבע לפי סעיף זה, יראו את ערעורו לראש אכ"א כהסכמה להארכת שירותו.
41. החלטת ראש אכ"א, כאמור בסעיף 38 לעיל, היא סופית.
שחרור על-ידי ועדת שחרור
42. על-פי המלצתו של הגורם המוסמך, ועדת השחרור רשאית להורות על שחרור מטעמי תפקוד לקוי או מטעמי היעדר אופק שירות של משרת קבע הנמנה עם אוכלוסיית היעד, המשרת בקבע מובהק, אשר ביום הודעת הגורם המודיע על שחרורו מלאו לו 35 שנים לפחות, והוא השלים 10 שנים בשירות קבע. לעניין סעיפים 12-11 לעיל וכן לעניין סעיפים 55-54 להלן, יראו בוועדת השחרור כ"גורם מוסמך".
43. החלטתו של הגורם המוסמך להמליץ על שחרור, כאמור בסעיף 42 לעיל, תתקבל כמפורט סעיפים 12-11 לעיל וסעיפים 55-54 להלן, בשינויים המחויבים.
44. המלצה לכנס ועדת שחרור, כאמור בסעיף 42 לעיל, תיערך על-פי טופס שדוגמתו ניתנת בנספחים י"ג או י"ד להוראה זו, בהתאם לעילת השחרור. בהמלצה יפרט הגורם המוסמך את הנימוקים המצדיקים, לדעתו, את שחרורו של משרת הקבע. כמו כן, יצרף הגורם המוסמך להמלצה את כל המסמכים שעליהם נסמכת בקשתו, כאמור.
45. הגורם המודיע ימסור למשרת הקבע עותק מן ההמלצה במסגרת ראיון שיערוך עימו. הגורם המודיע יפרט בפני משרת הקבע מה היא עילת השחרור, מהם הנימוקים העומדים בבסיסה, ומהו ההליך הצפוי בפני הוועדה.
46. ועדת השחרור תתכנס זמן סביר לאחר מסירת ההמלצה למשרת הקבע על-ידי הגורם המודיע.
47. בוועדת השחרור יהיו חברים אלו:
א. אכ"א-רמ"ח הסגל - יו"ר; אם משרת הקבע הוא בשיוך החיל הכללי, ראש אכ"א ימנה אל"ם אחר כיו"ר ועדת השחרור.
ב. שני קצינים בדרגת סא"ל - חברים.
48. בוועדה ישתתפו גם הגורמים האלה:
א. נציג מפצ"ר - יועץ משפטי;
ב. מזכיר הוועדה - רמ"ד מהמנהל המתאים באכ"א-מחלקת הסגל;
ג. נציג הזרוע או החיל;
ד. נציג אכ"א-מחלקת הפרט - ענף תשו"ג (תכנון, שכר וגמלאות).
49. הוועדה רשאית לקבוע לעצמה את סדרי עבודתה.
50. מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 49 לעיל, על הוועדה יחולו הוראות סעיפים 13-11 וסעיפים 33-25 לעיל וסעיפים 55-54 להלן, בשינויים המחויבים. לעניין סעיפים אלה, יראו בוועדה "גורם מוסמך".
51.החלטת הוועדה תהיה מנומקת, ותועבר לעיונו של משרת הקבע.
52. החליטה הוועדה להורות על שחרורו של משרת הקבע, יהיה מועד שחרורו שלושה חודשים לפחות מיום מסירת החלטת הוועדה למשרת הקבע.
53. החלטת ועדת השחרור ניתנת לערעור בפני ראש אכ"א. הוראות סעיפים41-34 לעיל יחולו גם על ערעור על החלטת ועדת השחרור, בשינויים המחויבים.
הוראות כלליות לגבי הליך השחרור
54. הגורם המוסמך ייתן דעתו, בעת גיבוש כוונתו לשחרר את משרת הקבע, גם לנסיבות האישיות של משרת הקבע, ובין היתר, לנסיבות הבאות:
א. משרתת קבע בהריון או השוהה בחופשת לידה ועד 60 ימים שלאחר תום חופשת הלידה, או משרתת קבע הנמצאת בחל"ת לאחר חופשת לידה;
ב. משרת קבע או משרתת קבע הנעדרים משירותם עקב טיפולי הפריה חוץ-גופית לקראת ילדם הראשון או השני, או בתקופה של 150 ימים לאחר תום ההיעדרות.
ג. משרתת קבע השוהה במקלט לנשים מוכות;
ד. משרת קבע הנושא דרגת סא"ל ומעלה;
ה. משרת קבע שבן/בת זוגו שוחרר משירות הקבע בשנתיים האחרונות או מועמד לשחרור לפי הוראה זו או לפי הפ"ע 3.0508;
ו. מצב אישי חריג של משרת הקבע (בן/בת זוגו מובטל, נכה צה"ל בעל 35% נכות ויותר, מוכר כראש משפחה חד-הורית, כמוגדר בפ"מ 36.0406: "הטבות עקב הריון והורות" [להלן: "פ"מ 36.0406"] ונסיבות נוספות, ככל שיוגדרו במדיניות אכ"א-מחלקת הסגל);
ז. משרת קבע שקיבל תמריצים ובמועד השחרור טרם ישלים את תקופת התחייבותו לשירות הקבע בגין קבלת התמריצים;
ח. משרת קבע הנמנה עם אוכלוסיות ייחודיות, ככל שיקבע ראש אכ"א.
55. גובשה כוונה לשחרור משרת קבע הנמנה עם האוכלוסיות המפורטות בסעיף 54 לעיל, יידרש אישורם של הגורמים המפורטים להלן:
א. קבע הגורם המוסמך שיש לשחרר את משרתת הקבע בנסיבות הנזכרות בסעיף 54 סעיף משנה א' לעיל, תועבר ההחלטה לאישור ועדה בראשות רמ"ט אכ"א או לגורם אחר שהוסמך לכך מטעמו. אישרה הוועדה את ההחלטה לשחרר את משרתת הקבע, לא תשוחרר משרתת הקבע אלא לאחר שיינתן היתר לשחרורה, בהתאם לחוק שירות הקבע בצבא ההגנה לישראל (חיילות בשירות קבע), התשע"א-2010.
ב. קבע הגורם המוסמך שיש לשחרר את משרת הקבע או את משרתת הקבע בנסיבות הנזכרות בסעיף 54 סעיפי משנה ב'-ג' לעיל, תועבר ההחלטה לאישור ועדה בראשות רמ"ט אכ"א או לגורם אחר שהוסמך לכך מטעמו.
ג. קבע הגורם המוסמך שיש כוונה לשחרר את משרת הקבע בנסיבות הנזכרות בסעיף 54 סעיף משנה ד' לעיל, תועבר ההחלטה לאישור ראש אכ"א טרם מתן ההודעה למשרת הקבע.
ד. קבע הגורם המוסמך שיש כוונה לשחרר את משרת הקבע בנסיבות המוזכרות בסעיף 54 סעיפי משנה ה'-ח', תועבר ההחלטה לאישור אכ"א-רמ"ח הסגל טרם מתן ההודעה למשרת הקבע.
ה. הובא לידיעת הגורם המוסמך כי מתקיימות נסיבות כאמור בסעיף 54 סעיפי משנה ב'-ח', ולא התקבל אישור כמפורט לעיל, תהיה החלטת הגורם המוסמך בטלה, למעט אם השתכנע ראש אכ"א כי אין מקום להתערב בהחלטה למרות הנסיבות הללו.
56. משרת הקבע ימשיך למלא את תפקידו עד למועד השחרור. אין באמור בסעיף זה או בקיומו של הליך השחרור כדי לגרוע מכל סמכות הנתונה לרשויות הצבא בפקודות הצבא.
הטבות
57. משרת קבע ששוחרר לפי הוראה זו, והוא עומד בתנאים הקבועים בחוק הגמלאות, רשאי לבחור בהסדר יציאה מוקדמת לקצבה (הסדר הקפאת הזכויות).
58. שיעור ההטבות שיינתן למשרת הקבע עם שחרורו הוא כמפורט בנספח ט"ו להוראה זו, וייקבע לפי הוותק שלו בשירות הקבע. הטבות לפי הוראה זו יינתנו למשרתים בקבע מובהק הנמצאים בהסדר הפנסיה התקציבית בלבד, ושאינם זכאים לגמלה מכוח חוק הגמלאות (למעט, זכאות מכוח הסדר הקפאת הזכויות).
59. חישוב הוותק בשירות לצורך קביעת שיעור ההטבות לפי פרק זה, יתבצע כך שתקופה שאינה עולה כדי חודש מלא, אך עולה על 15 ימים, תיחשב כחודש מלא.
60. משרת קבע אשר יהיה זכאי לחופשת התארגנות בהתאם להוראה זו, יוכל לפדות את חופשת ההתארגנות שהוא זכאי לה.
61. משרת קבע שישתחרר לפי הוראה זו, יוכל לפדות חופשה צבורה העומדת לרשותו, בהתאם להוראות פ"מ 36.0401: "חופשת חיילים בשירות קבע" (להלן: "פ"מ 36.0401").
62. מעטפת הפרט למשרת קבע שישתחרר לפי הוראה זו תהיה בהתאם למדיניות שתפרסם אכ"א-מחלקת הפרט, בתיאום עם היועכ"ל. איגרת של אכ"א-מחלקת הפרט, המפרטת את מעטפת הפרט, תימסר למשרת הקבע בראיון שיערוך הגורם המודיע.
63. קביעת הגיל והוותק בשירות הקבע לצורך חישוב כל ההטבות תהיה על-פי יום השחרור.
64. חישוב שנות שירות הקבע ושיעור מענק השחרור יהיה כמפורט להלן:
א. בחישוב שנות שירות הקבע (העמודה הימנית בטבלאות המובאות בנספח ט"ו להוראה זו), יימנו התקופות הבאות בלבד:
1) תקופת שירות קבע רצופה ותקופת שירות קבע קודמת אשר צורפה, בהתאם להוראות חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו;
2) חל"ת, שצורפה לפי הוראות חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו;
3) תקופות שירות "חובה בתנאי קבע" (חת"ק/חב"ק) ו"מילואים בתנאי קבע" (מת"ק), שהיו צמודות לשירות הקבע (כלומר, ההפסקה בין סוגי השירות נמשכה 15 ימים, לכל היותר).
למען הסר ספק, לא יובאו בחשבון תקופות עבודה בשירות המדינה, עבודה כעובד צה"ל או תקופות שאינן שירות קבע כהגדרתו בהוראה זו, אפילו אם צורפו לפי הוראות חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו.
ב. לצורך חישוב סכום הפיצויים, אותו יש להכפיל בשיעור הפיצויים המוגדלים (מענק שחרורין כמשמעו בהפ"ע 3.0502: "מענק שחרורין משירות קבע"), ככל שמשרת הקבע זכאי לפיצויים מוגדלים, כאמור לפי הטבלאות המובאות בנספח ט"ו להוראה זו, יובאו בחשבון התקופות הבאות:
1) תקופת שירות קבע רצופה ותקופת שירות קבע קודמת, אשר צורפה בהתאם להוראות חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו;
2) חל"ת, שצורפה לפי חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו;
3) תקופות שירות "חובה בתנאי קבע" (חת"ק/חב"ק) ו"מילואים בתנאי קבע" (מת"ק), גם אם לא היו צמודות לשירות הקבע;
4) תקופות אחרות שצורפו לפי הוראות חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו.
חובת דיווח עבודה פרטית במהלך חופשת התארגנות
65. מדיניות אכ"א לעניין חובת הדיווח על עבודה פרטית במהלך חופשת ההתארגנות, מוסדרת בהוראות אכ"א-מנהל הפרישה המתעדכנות מעת לעת.
גיוס מחדש לשירות הקבע
66. גיוס מחדש לשירות הקבע של משרת קבע ששוחרר על-פי הוראה זו טעון אישור אכ"א-רמ"ח הסגל.
67. משרת קבע שאושר גיוסו מחדש על-ידי אכ"א-רמ"ח הסגל, ויחליט לרכוש זכויות לגמלאות, הרכישה תיעשה על-פי חוק הגמלאות או התקנות שהותקנו מכוחו.
68. משרת קבע ששוחרר בשל אחת העילות המפורטות בהוראה זו או בהפ"ע 3.0508 וגויס מחדש, פרישתו בעתיד מצה"ל וקביעת זכויותיו יהיו על-פי הק"א 36-01-03: "חופשות פרישה ותנאי שירות - חיילים בשירות קבע הפורשים לגמלאות (להלן: "הק"א 36-01-03") או כל הוראה אחרת שתבוא במקומה.
החזר חבויות כספיות
69. למשרת קבע שישוחרר על-פי הוראה זו, ייערך בירור חבויות כספיות, כאמור בפ"מ 36.0527: "כללים להחזרת הטבות כספיות בעת שחרור משרתי הקבע מצה"ל".
70. משרת קבע שניצל את זכאותו לימי חופשה שנתית בהתאם לפ"מ 36.0401, כולה או מקצתה, בטרם ניתנה לו הודעת הגורם המודיע, לא יידרש להחזיר כספים לצה"ל בגין ימי החופשה השנתית שניצל, ככל שיוחלט על קיצור שירותו. משרת קבע שינצל ימי חופשה שנתית מעבר לזכאותו לאחר שניתנה לו הודעת הגורם המודיע על קיצור שירותו, יידרש להחזר כספי לצה"ל בגין ימי החופשה השנתית שינצל לאחר מתן ההודעה.
71. הכללים להשבת רכב יהיו כמפורט בפ"מ 36.0530: "כללי הסדר הליסינג - זכאות ואחריות לנזקים", ובהק"א 36-01-03: "חופשת פרישה ותנאי שירות - חיילים בשירות קבע הפורשים לגמלאות".
תחולה
72. עילת היעדר אופק שירות - קצינים - לא ישוחרר משרת הקבע בעילה של היעדר אופק שירות כאמור בסעיף 12 א' לעיל, אם בתאריך ט' בסיוון התשס"ט (1 ביוני 2009) היה בשירות קבע ומלאו לו 34 שנים או יותר.
73. עילת היעדר אופק שירות - נגדים -
א. ביום כ"ה באדר א' התשע"א (1 במארס 2011) (להלן: "היום הקובע") פרסם ראש אכ"א איגרת לכל משרתי הקבע בדבר התיקונים שנערכו בהוראה, לרבות הוספת העילה המנויה בסעיף 12 ב' לעיל, ודרך מימושה.
ב. לא ישוחרר משרת קבע בדרגת רס"ר בעילה הקבועה בסעיף 12 ב' לעיל, אם הוא עתיד להשלים את פרק הזמן המזערי שנקבע לקידום לדרגת רס"ם בתוך שנה מהיום הקובע.
עדכון גילאים
74. החל מיום ו' בטבת התשע"ב (1 בינואר 2012) יבוא בסעיפים 17, 18 ו-42 במקום גיל "35" גיל "36".
עדכון נספחים
75. הנספחים להוראה זו יעודכנו בנוהל מקוצר, כאמור בהפ"ע 1.0102: "תהליך העדכון של פקודות המחייבות את כל הצבא".
נספח א'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
לידי משרת הקבע
הנדון: הודעה על החלטת שחרור משרת קבע בקבע קצר או בקבע ראשוני בתאריך תום השירות
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
בתאריך _______ התקיים ראיון בפני _______________, ובו הודיעו לך על הכוונה לשחררך משירות הקבע בעילת ____________________________________________, בהתאם להפ"ע 3.0509: "נוהל לשחרור משרתי קבע מטעמים תפקודיים".
-
בתאריך _________ זומנת לראיון בפני __________, שהוא הגורם המוסמך לקבל החלטה על שחרורך. בראיון ניתנה לך זכות לטעון נגד שחרורך, או: בחרת לוותר על הזכות לטעון נגד שחרורך בפני הגורם המוסמך.
-
לאחר שנבחנו מכלול נתוניך, הגורם המוסמך החליט לשחררך משירות הקבע מהנימוקים הבאים:______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
-
מועד שחרורך הצפוי יחול בתאריך ________.
-
הריני להביא לידיעתך, כי בהתאם לחוק שירות הקבע בצבא ההגנה לישראל (הליכים לעניין החלטות הנוגעות לחיילים בשירות הקבע), התש"ע - 2010 (להלן: "החוק"), הנך רשאי לערור על ההחלטה בפני ועדת הערר שהוקמה בהתאם לחוק בתוך 60 ימים מהיום שבו הגיעה אליך החלטה זו.
________________________
(חתימה)
המפקד, מסמך זה כולל פרטים אישיים על משרת הקבע. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ב'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
(לידי משרת הקבע - יימסר במעמד הודעת הגורם המודיע)
הגורם המודיע
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
אכ"א - מחלקת הסגל - המנהל המתאים
הנדון: כתב הודעה על כוונה לשחרור משירות הקבע - תפקוד לקוי
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
הריני להודיעך, מתוקף סמכותי בהתאם לפקודות הצבא על הכוונה לשחררך משירות הקבע.
-
עילת השחרור היא תפקוד לקוי.
-
בהתאם לכך, זומנת לראיון בפני קצין בדרגת אל"ם, בתאריך ________*, והוא יסקור בפניך את הנימוקים לשחרור ואלה עיקרם:
-
שחרורך הצפוי, ככל שיוחלט לשחררך, יחול בתאריך ________.
-
בהתאם לפקודות הצבא, עומדת לך הזכות לטעון בפניי, מתוקף סמכותי להחליט על שחרורך.
-
כמו כן, בהתאם לפקודות הצבא, אם אחליט על שחרורך לאחר שתינתן לך זכות טיעון כאמור, תעמוד לך הזכות לערער על החלטתי בפני ראש אכ"א, בהתאם לפקודות הצבא. את בקשת הערעור תוכל להגיש בכתב בתוך 30 ימים מיום הראיון בפניי.
|
-
אם אין בכוונתך לטעון בפניי בעניין הכוונה לשחררך, יראו אותך רשויות הצבא כמי שוויתר על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך.
-
** להלן ההטבות שלהן תהיה זכאי עם שחרורך (בהתאם לתאריך השחרור הקובע לעיל):
-
חופשת התארגנות - ______
-
מענק התארגנות - _______
-
שיעור מענק שחרור - ______
אין באמור לעיל כדי להקנות לך זכות להטבות אלו, וזכאותך להטבות כפופה לתנאים הקבועים בפקודות הצבא.
(חתימת הגורם מוסמך)
* ימלא קצין בדרגת אל"ם ביום מסירת כתב הודעת השחרור.
** יש להוסיף סעיף זה רק לגבי משרת קבע הזוכה להטבות בהתאם להוראה זו.
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות, לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ג'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
(לידי משרת הקבע - יימסר במעמד הודעת הגורם המודיע)
הגורם המודיע
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
אכ"א - מחלקת הסגל - המנהל המתאים
הנדון: כתב הודעה על כוונה לשחרור משירות הקבע - היעדר אופק שירות
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
הריני להודיעך מתוקף סמכותי בהתאם לפקודות הצבא, על הכוונה לשחררך משירות הקבע.
-
עילת השחרור היא היעדר אופק שירות.
-
בהתאם לכך זומנת לראיון בפני קצין בדרגת אל"ם, בתאריך ________*, והוא יסקור בפניך את הנימוקים לשחרור ואלה עיקרם:
א.
ב.
ג.
-
שחרורך הצפוי, ככל שיוחלט על שחרורך, יחול בתאריך ________.
-
בהתאם לפקודות הצבא, עומדת לך הזכות לטעון בפניי, מתוקף סמכותי להחליט על שחרורך.
-
כמו כן, בהתאם לפקודות הצבא, אם אחליט על שחרורך לאחר שתינתן לך זכות טיעון, כאמור, תעמוד לך הזכות לערער על החלטתי בפני ראש אכ"א, בהתאם לפקודות הצבא. את בקשת הערעור תוכל להגיש בכתב בתוך 30 ימים מיום הראיון בפניי.
|
-
אם אין בכוונתך לטעון בפניי בעניין הכוונה לשחררך, יראו אותך רשויות הצבא כמי שוויתר על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך.
-
**להלן ההטבות שלהן תהיה זכאי עם שחרורך (בהתאם לתאריך השחרור הקובע לעיל):
א. חופשת התארגנות - ______
ב. מענק התארגנות - _______
ג. שיעור מענק שחרור - ______
אין באמור לעיל כדי להקנות לך זכות להטבות אלו, וזכאותך להטבות כפופה לתנאים הקבועים בפקודות הצבא.
(חתימת הגורם מוסמך)
* ימלא קצין בדרגת אל"ם ביום מסירת כתב הודעת השחרור.
** יש להוסיף סעיף זה רק לגבי משרת הקבע הזוכה להטבות בהתאם להוראה זו.
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ד'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
הגורם המוסמך
הנדון: סיכום ראיון השחרור על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע - סיכום ראיון הגורם המודיע
עילת השחרור: תפקוד לקוי
-
פרטים אישיים:
המספר האישי הדרגה השם הפרטי שם המשפחה חיל
-
נתונים: הגיל - ______________________
הוותק בשירות - ________________
תת"ש - _____________________
המצב המשפחתי - _______________
תפקידים אחרונים - __________________________________
לימודים - _________________________________________
עבר משמעתי - ______________________________________
נתוני איכות - מקום בדירוג אצל הגורם המוסמך - _____________
ציוני חוות דעת תקופתיות (אחרונות) - ____________
-
אלה דברי משרת הקבע:
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
סיכום הראיון:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
נמסרה למשרת הקבע איגרת של אכ"א-מחלקת הפרט, ובה מפורטת מעטפת הפרט.
____________ _______________________ תאריך חתימת הגורם המודיע
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ה'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
הגורם המוסמך
הנדון: סיכום ראיון השחרור על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע - סיכום ראיון הגורם המודיע
עילת השחרור: היעדר אופק שירות
-
פרטים אישיים:
המספר האישי הדרגה השם הפרטי שם המשפחה חיל
-
נתונים: הגיל - ______________________
הוותק בשירות - ________________
תת"ש - _____________________
המצב המשפחתי - _______________
תפקידים אחרונים - __________________________________
לימודים - _________________________________________
עבר משמעתי - ______________________________________
נתוני איכות - מקום בדירוג אצל הגורם המוסמך - _____________
ציוני חוות דעת תקופתיות (אחרונות) - ____________
-
אלה דברי משרת הקבע:
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
סיכום הראיון:
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
נמסרה למשרת הקבע איגרת של אכ"א-מחלקת הפרט, ובה מפורטת מעטפת הפרט.
____________ _______________________ תאריך חתימת הגורם המודיע
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ו'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
הנדון: הודעה בדבר כוונת הגורם המוסמך לשחררך מן השירות
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
ביום ____________ וביום ___________ נקבעו לך ראיונות בפני הגורם המודיע בהתאם להפ"ע 3.0509: "נוהל לשחרור משרתי הקבע מטעמים תפקודיים", על מנת להודיע לך על הכוונה לשחררך, אך לא התייצבת במועדים אלו.
-
מצורף בזה כתב ההודעה בדבר כוונת הגורם המוסמך לשחררך.
-
עומדת לך האפשרות להציג את טיעוניך בפני הגורם המוסמך בכתב או בראיון, בתוך 21 ימי עבודה מקבלת הודעה זו.
-
אם לא תעביר את טיעוניך בעניין זה, יראו אותך רשויות הצבא כמי שוויתר על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך להחליט על השחרור.
(חתימה)
המפקד, מסמך זה כולל פרטים אישיים על משרת הקבע. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ז'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
אכ"א - מחלקת הסגל - ראש המנהל המתאים
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
הנדון: סיכום ראיון השחרור על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע - זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך
בעילת תפקוד לקוי
-
פרטים אישיים:
המספר האישי הדרגה השם הפרטי שם המשפחה חיל
-
נתונים: הגיל - ______________________
הוותק בשירות - ________________
תת"ש - _____________________
המצב המשפחתי - _______________
תפקידים אחרונים - __________________________________
לימודים - _________________________________________
עבר משמעתי - ______________________________________
נתוני איכות - מקום בדירוג אצל הגורם המוסמך - _____________
ציוני חוות דעת תקופתיות (אחרונות) - ____________
-
אלה דברי משרת הקבע וטענותיו לעניין הכוונה לשחררו על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע (במישור המקצועי, התפקודי ובפן האישי): ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
סיכום הראיון:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
ההחלטה:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
הנימוקים:
-
תקופת ההתראה - _______________________________________________
אורכה של חופשת ההתארגנות - __________________________________
שיעור מענק ההתארגנות - _______________________________________
שיעור מענק השחרור - _________________________________________
(* יש להקפיד ולמלא את כל הסעיפים)
____________ _______________________
תאריך חתימת בעל התפקיד המוסמך
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ח'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
אכ"א - מחלקת הסגל - ראש המנהל המתאים
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
הנדון: סיכום ראיון השחרור על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע - זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך
בעילת היעדר אופק שירות
-
פרטים אישיים:
המספר האישי הדרגה השם הפרטי שם המשפחה חיל
-
נתונים: הגיל - ______________________
הוותק בשירות - _________________
תת"ש - _____________________
המצב המשפחתי - ________________
תפקידים אחרונים - __________________________________
לימודים - _________________________________________
עבר משמעתי - ______________________________________
נתוני איכות - מקום בדירוג אצל הגורם המוסמך - _____________
ציוני חוות דעת תקופתיות (אחרונות) - ____________
-
אלה דברי משרת הקבע וטענותיו לעניין הכוונה לשחררו על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע (במישור המקצועי, התפקודי ובפן האישי): _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
סיכום הראיון:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
ההחלטה:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
הנימוקים:
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
תקופת ההתראה - ____________________________________________
אורכה של חופשת ההתארגנות - __________________________________
שיעור מענק ההתארגנות - _______________________________________
שיעור מענק השחרור - _________________________________________
(* יש להקפיד ולמלא את כל הסעיפים)
_______ _____________________
תאריך חתימת בעל התפקיד המוסמך
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ט'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
הנדון: הודעה בדבר אפשרות מימוש זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
ביום ____________ ניתנה לך הודעת הגורם המוסמך בדבר הכוונה לשחררך משירות הקבע.
-
בעבר נקבעו לך שני מועדים לראיון בפני הגורם המוסמך, אך לא התייצבת לראיון במועדים אלו.
-
עומדת לך האפשרות לממש את זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך בכתב.
-
אם לא תעביר את טיעוניך בעניין זה בתוך 14 ימים ממועד משלוח הודעה זו, יראו אותך רשויות הצבא כמי שוויתר על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך להחליט על השחרור.
(חתימה)
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח י'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(תאריך)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
הגורם המודיע
הנדון: הודעה בדבר ויתור על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
ביום ____________ ניתנה לי הודעת הגורם המודיע בדבר הכוונה לשחררני משירות הקבע.
-
אין בכוונתי להתנגד לכוונה לשחררני על-פי הודעת הגורם המודיע. לפיכך, יראוני כמי שוויתר על זכות הטיעון בפני הגורם המוסמך.
-
ידוע לי, כי יש באפשרותי לחזור בי מוויתור על זכות הטיעון, כאמור, בתוך 21 ימי עבודה מיום הודעת הגורם המודיע, כאמור בסעיף 1 לעיל.
(חתימה)
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח י1'
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
אכ"א - מחלקת הסגל - ראש המנהל המתאים
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
הנדון: סיכום החלטת הגורם המוסמך לשחרור משירות הקבע על-פי הנוהל לשחרור משרתי הקבע
בעילת .
-
פרטים אישיים:
המספר האישי הדרגה השם הפרטי שם המשפחה חיל
-
נתונים*: הגיל - _______________________
הוותק בשירות - ________________
תת"ש - ______________________
המצב המשפחתי - _______________
תפקידים אחרונים - __________________________________
לימודים - _________________________________________
עבר משמעתי - ______________________________________
נתוני איכות - מקום בדירוג אצל הגורם המוסמך - _____________
ציוני חוות דעת תקופתיות (אחרונות) - _____________________
-
מתוקף סמכותי ובהתאם לפקודות הצבא, ניתנה בעניינך הודעה על הכוונה לשחררך משירות הקבע.
-
בהתאם לכך זומנת לראיון בפני הגורם המודיע , בתאריך _________ אשר מסר לך את כתב ההודעה בדבר הכוונה לשחררך בעילת ______________________________, מהנימוקים הבאים: ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
בהתאם לפקודות הצבא עמדה לך הזכות לטעון בפניי, מתוקף סמכותי להחליט על שחרורך.
-
מאחר שבחרת לוותר על זכות הטיעון בפניי, הריני להודיעך כי התקבלה החלטה על שחרורך מצה"ל בעילת ____________________________ בתאריך__________.
-
תקופת ההתראה - _______________________________________________
אורכה של חופשת ההתארגנות - _____________________________________
שיעור מענק ההתארגנות - _________________________________________
שיעור מענק השחרור - ____________________________________________
-
על-פי פקודות הצבא, עומדת לך הזכות לערער על החלטה זו בפני ראש אכ"א, וזאת תוך 30 ימים מיום קבלת הודעה זו.
____________ __________________________
תאריך חתימת בעל התפקיד המוסמך
(* יש להקפיד ולמלא את כל הסעיפים)
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח י"א
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(תאריך)
לידי משרת הקבע - יימסר אישית למשרת הקבע
הגורם המודיע
הנדון: הודעה בדבר ויתור על זכות הערעור
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
ביום ____________ ניתנה לי הודעת הגורם המוסמך, כי החליט להמשיך בתהליך השחרור.
-
אין בכוונתי לערער על ההחלטה לשחררני על-פי הודעת הגורם המוסמך. לפיכך, יראוני כמי שוויתר על זכות הערעור.
-
ידוע לי, כי יש באפשרותי לחזור בי מוויתור על זכות הערעור, כאמור, בתוך 30 ימים מהיום שבו הובאה לידיעתי החלטת הגורם המוסמך, כאמור בסעיף 1 לעיל.
(חתימה)
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח י"ב
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
לידי משרת הקבע
הנדון: הודעה על החלטת ראש אכ"א בערעור על החלטת הגורם המוסמך
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
בתאריך _______ הגשת ערעור לראש אכ"א בדבר החלטת הגורם המוסמך לשחררך משירות קבע ביוזמת המערכת בעילת ________________________________________, הכול לפי הפ"ע 3.0509: "נוהל לשחרור משרתי קבע מטעמים תפקודיים".
-
משבחן ראש אכ"א את מכלול הנתונים בעניינך, ולאחר שנשקלו הטענות שפירטת בערעורך, לא מצא ראש אכ"א מקום לשנות את החלטת הגורם המוסמך בעניינך, מנימוקים אלו:
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
-
על כן, ראש אכ"א דוחה את ערעורך, כאמור.
-
שחרורך הצפוי יחול בתאריך ________.
-
הריני להביא לידיעתך, כי בהתאם לחוק שירות הקבע בצבא ההגנה לישראל (הליכים לעניין החלטות הנוגעות לחיילים בשירות הקבע), התש"ע - 2010 (להלן:"החוק"), הנך רשאי לערור על ההחלטה בפני ועדת הערר שהוקמה כחוק, בתוך 60 ימים מהיום שבו הגיעה אליך החלטה זו.
________________________
(חתימה)
המפקד, מסמך זה כולל פרטים אישיים על משרת הקבע. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח י"ג
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
אכ"א - מחלקת הסגל - המנהל המתאים
הגורם המודיע
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
(לידי משרת הקבע - יימסר במעמד הודעת הגורם המודיע)
הנדון: המלצה לכנס ועדת שחרור בעילת תפקוד לקוי
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
הריני ממליץ בזאת לכנס את ועדת השחרור, שתבחן את שחרורך משירות הקבע בעילה של תפקוד לקוי.
-
בהתאם לכך, תוזמן לראיון בפני קצין בדרגת אל"ם, והוא יסקור בפניך את הנימוקים שעומדים בבסיס המלצתי זאת, ואלה עיקריהם:
-
א..
-
ב..
-
ג. .
-
-
את מועד השחרור הצפוי תקבע ועדת השחרור.
-
על-פי פקודות הצבא, תעמוד לרשותך הזכות לטעון בפני ועדת השחרור.
-
כמו כן, בהתאם לפקודות הצבא, אם תחליט הוועדה על שחרורך, תעמוד לך הזכות לערער על החלטה זו בפני ראש אכ"א. את בקשת הערעור תוכל להגיש בכתב בתוך 30 ימים מיום החלטת הוועדה.
|
-
אם אין בכוונתך לטעון בפני הוועדה בעניין הכוונה לשחררך, יראו אותך רשויות הצבא כמי שוויתר על זכות הטיעון.
-
**להלן ההטבות שלהן תהיה זכאי עם שחרורך (בהתאם לתאריך השחרור הקובע לעיל):
-
חופשת התארגנות - ______
-
ליווי אכ"א-מחלקת מופ"ת
אין באמור לעיל כדי להקנות לך זכות להטבות אלו, וזכאותך להטבות כפופה לתנאים הקבועים בפקודות הצבא.
(חתימת הגורם מוסמך)
** יש להוסיף סעיף זה רק לגבי משרת קבע הזכאי להטבות בהתאם להפ"ע 3.0509.
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח י"ד
(לאחר המילוי יסווג: סודי - אישי)
(מפקדת קצין החיל הראשי)
(תאריך)
אכ"א - מחלקת הסגל - המנהל המתאים
הגורם המודיע
אכ"א - רמ"ח מופ"ת
(לידי משרת הקבע - יימסר במעמד הודעת הגורם המודיע)
הנדון: המלצה לכנס ועדת שחרור בעילת העדר אופק שירות
ק/
מ"א השם המלא הדרגה
-
הריני ממליץ בזאת לכנס את ועדת השחרור, שתבחן את שחרורך משירות הקבע בעילה של היעדר אופק שירות.
-
בהתאם לכך, תוזמן לראיון בפני קצין בדרגת אל"ם, והוא יסקור בפניך את הנימוקים שעומדים בבסיס המלצתי זאת, ואלה עיקריהם:
-
א. .
-
ב. .
-
ג. .
-
-
את מועד השחרור הצפוי תקבע ועדת השחרור.
-
על-פי פקודות הצבא, תעמוד לרשותך הזכות לטעון בפני ועדת השחרור.
-
כמו כן, בהתאם לפקודות הצבא, אם תחליט הוועדה על שחרורך, תעמוד לך הזכות לערער על החלטה זו בפני ראש אכ"א. את בקשת הערעור תוכל להגיש בכתב בתוך 30 ימים מיום החלטת הוועדה.
|
-
אם אין בכוונתך לטעון בפניי הוועדה בעניין הכוונה לשחררך, יראו אותך רשויות הצבא כמי שוויתר על זכות הטיעון.
-
** להלן ההטבות להן תהיה זכאי עם שחרורך (בהתאם לתאריך השחרור הקובע לעיל):
-
א. חופשת התארגנות - ______
-
ב.ליווי אכ"א-מחלקת מופ"ת
-
אין באמור לעיל כדי להקנות לך זכות להטבות אלו, וזכאותך להטבות כפופה לתנאים הקבועים בפקודות הצבא.
(חתימת הגורם מוסמך)
** יש להוסיף סעיף זה רק לגבי משרת קבע הזכאי להטבות בהתאם להוראה זו.
המפקד, על מסמך זה חל חוק הגנת הפרטיות. לפיכך, יש לשומרו בהתאם לסיווגו!
נספח ט"ו
הטבות לחייל משוחרר מטעמי תפקוד לקוי, לפי סעיף 17 להפ"ע 3.0509
שנות שירות הקבע |
חודשי חופשת ההתארגנות |
10 |
2 |
11 |
2 |
12 |
2 |
13 |
2 |
14 |
2 |
15 ומעלה |
3 |
הטבות לחייל משוחרר מטעמי תפקוד לקוי לפי סעיף 42 להפ"ע 3.0509
שנות שירות הקבע |
חודשי חופשת ההתארגנות |
מענק ההתארגנות(מספר המשכורות הקובעות) |
אחוז הפיצויים המוגדלים(מענק שחרור) |
10 |
2 |
1 |
110 |
11 |
2 |
1 |
120 |
12 |
2 |
1 |
130 |
13 |
2 |
1 |
140 |
14 |
2 |
1 |
150 |
15 ומעלה |
3 |
2 |
160 |
הטבות לחייל משוחרר מטעמי היעדר אופק שירות לפי סעיף 17 להפ"ע 3.0509
שנות שירות הקבע |
חודשי חופשת ההתארגנות |
מענק ההתארגנות(מספר המשכורות הקובעות) |
10 |
3 |
1 |
11 |
3 |
1 |
12 |
3 |
2 |
13 |
3 |
2 |
14 |
3 |
3 |
15 ומעלה |
4 |
3 |
הטבות לחייל משוחרר מטעמי היעדר אופק שירות לפי סעיף 42 להפ"ע 3.0509
שנות שירות הקבע |
חודשי חופשת ההתארגנות |
מענק ההתארגנות(מספר המשכורות הקובעות) |
אחוז הפיצויים המוגדלים(מענק שחרור) |
10 |
3 |
1 |
120 |
11 |
3 |
1 |
130 |
12 |
3 |
2 |
140 |
13 |
3 |
2 |
155 |
14 |
3 |
3 |
170 |
15 ומעלה |
4 |
3 |
180 |