המהפכה הדיגיטלית והשינויים בעולם הטכנולוגי משפיעים גם על צה"ל. כיום, הטכנולוגיה משנה את פני המערכה והמאמץ המבצעי של צה"ל, מהדרג הבכיר ביותר ועד הדרג הטקטי בשטח. ייחודיות בה"ד 7 מצויה בשילוב בין הטכנולוגיה והמבצעיות ובמגוון ההכשרות הרחב שבו. הבה"ד מכשיר, מסמיך ומפתח קצינים, נגדים, מפקדים, מדריכים וחיילים לשירות עם מאפיינים מבצעיים-טכנולוגיים בשטח ובמטה.
הבה"ד מהווה את התחנה הראשונה בדרך לשירות צבאי בחיל הקשר והתקשוב והוא ממוקם בקריית ההדרכה שבנגב. הבה"ד טומן בחובו את מסלול ההכשרה השלם - מטירונות וקורסי יסוד ועד לקורסי פיקוד ולהשלמות קצונה. לבה"ד 7 האחריות על שמירת הכשירות של יחידות התקשוב השונות בכלל הצבא, מאימונים לשמירת כשירות בתחום ההגנה בסייבר ועד לאימון יחידות השטח.בית הספר הארצי לקשר, תקשוב וסייבר מהווה "בית חילי" המבצע הכשרה רלוונטית, איכותית ומקצועית ופועל בסביבה ארגונית וערכית המטפחת את משרתיה.
קיימים בבית הספר מגוון קורסים המכשירים את החיילים למקצועות הפעלה, תקשוב, שליטה ובקרה, טכנאות ועולמות הרדיו. המקצועות הנלמדים בקורסים בבה"ד 7 מקבילים למקצועות באזרחות בעולם התקשורת והמחשוב, אשר להם ביקוש גבוה. לחלק מהקורסים נדרש מיון מקדים.
המסלול הייעודי לקצונת תקשוב קרבית, מסלול הקשר"גים (קציני הקשר הגדודיים) הוא בין הבולטים בבה"ד. לקשר"ג תפקיד מרכזי בגדוד, הוא מפקד על מחלקת התקשוב הגדודית ויועץ המג"ד לכל נושא התקשוב ביחידה, מפקד מערך התקשוב בחפ"ק המג"ד ובמכלול המבצעים בחירום. בסיום המסלול (שנה וארבעה חודשים) משתבצים הצוערים כקציני תקשוב קרביים בכלל יחידות השדה. למסלול זה נדרש לעבור מיון מקדים בן יומיים בתקופת המלש"ב.
מסלול נוסף המתקיים בבה"ד 7 הוא מסלול השוחרות, מסלול בו תלמידים בכיתות ט'-י"ב יכולים להתנדב ולהצטרף לכיתה ייחודית בבית ספרם ובכך לקבל מעבר לשיעורים הרגילים גם תכנים נוספים על מקצועות טכנולוגיים וכן תמיכה לימודית נוספת מעבר לשעות הפעילות במקצועות הראליים. מדובר בהזדמנות ייחודית להשתלבות התלמידים במקצועות הטכנולוגיים בצה"ל. התוכנית גם מאפשרת למתאימים להמשיך ללמוד במסגרת כיתות י"ג י"ד טרם הגיוס.