לוחמי ולוחמות רוכ"ש יצאו ל"קרב פרשים" של 3 ימים
את השם שלהם שמענו לא מעט בכותרות, בין היתר בזכות הפעילות החשובה שלהם ברצועה, לצד ההיסטוריה שעשו עם כניסתם לראשונה גם ללבנון. רגע לפני שהם מסיימים מסלול ומצטרפים ללחימה, יצאו חיילי וחיילות רוכ"ש ל-3 לילות סוערים של תרגיל מסכם בצפון. הצטרפנו אליהם בין הטסת כטמ"ם לאיסוף מודיעין
באישון לילה, תחת אור הכוכבים והשקט העוטף את אליקים, לוחמי ולוחמות רוכב שמיים יכלו להרגיש בשבוע שעבר ממש את סוף מסלול ההכשרה שלהם מתקרב בצעדי ענק. במשך שלושה ימים, הם צלחו יחד את התרגיל המסכם שכל חייל וחיילת ביחידה מכיר מקרוב ומצפה לו - "קרב הפרשים".
"מדובר באימון שבוחן את כל היכולות שהם צברו בתקופה הזו, שנמשכה כשנה", פותח מפקד המסלול, סגן א', "בדקנו שהם עומדים ברמה הנדרשת מכל כיוון - בין אם זה לוחמה בשטח בנוי, בשטח פתוח או הטסת הכלים הייחודיים שלנו במתארים מגוונים".
הנשק העיקרי של לוחמי רוכ"ש הוא כטמ"ם ה'סקיילארק', אותו הם לומדים להכיר מקרוב, אך מעבר לזה הם גם כוח חובר ולכן מוכשרים לפעילות בסבך ושטח בנוי - כי קודם כל, הם לוחמים ולוחמות.
"חיילי ההכשרה נמדדו על הזמן בו הם מצליחים להרכיב ולהעלות 'מטוס', להקים עמדה וכמובן כל זה לצד שמירה על תנאים חשאיים", מסביר מפקד המסלול, "בסוף, ברגע של אירוע מתפרץ, אנחנו רוצים להיות הראשונים לספק את המענה ולהיות העיניים של הגדוד אליו אנו מצטרפים". לכן, האימון נפתח בדימוי של כיבוש יעדים בתמרון צפוני.
לצד הדרישות הגבוהות, גם מזג האוויר לא הקל עליהם, ואת האקט הראשון הם עברו בגשם זלעפות וקור אינטנסיבי, שלדברי המפקד, עוזר עוד יותר להכין אותם ללחימה בגזרה הצפונית.
בהתחלה הם עמדו במבחנים של לוחמה בשטח פתוח: "החיילים והחיילות דימו היתקלויות מול כוח עוין, טיהור מבנים וחילוץ פצועים, בזמן שהם סחבו המון ציוד ומשקלים כבדים, כחמישים אחוז ממשקל גופם".
בלילה השני הרמה עלתה והכוח התחלק לשלוש קבוצות עם מטרות שונות. הראשונה התמודדה עם משימת התקפה ופשטה על מבנה, בעוד האחרת הגנה עליו וניסתה למנוע את ההשתלטות.
במקביל, חברי הקבוצה השלישית הרכיבו את הכטמ"ם, הטיסו אותו ואבטחו מלמעלה את המתרחש, תוך שהם מספקים בעזרתו מודיעין לחבריהם בשטח, בחושך מוחלט - מה שאומנם נשמע כמו משימה מורכבת, אך לאחר שנה של תרגול, הכלי היה באוויר ללא בעיה.
ובלילה האחרון, חיילי וחיילות ההכשרה נבחנו על הטסה. תחילה למטרת הגנה - התרעות מפני אויב מתקרב ומניעת דו"צים, ולאחר מכן גם על תקיפה - הכוונת לוחמים מהאוויר לירי מדויק על מחבלים וזיהויים חשודים במרחב.
"שלושת הימים האלה ענו על המטרות והיעדים שהצבנו עבורם", מתאר סגן א', "זה היה מיצוי של כל מה שיעברו בקרוב, כשיצטרפו לצוותים מעבר לגבול".
וכפי שמעיד מפקד המסלול, לראות את פעילות היחידה במלחמה מחדיר בלוחמים ובלוחמות מוטיבציה מיוחדת: "גם כשאני הייתי בהכשרה התכוננו לתמרון הצפוני, אבל כיום, לנגד עיניהם, נלחמים אנשים שנושאים את אותם סמלים כמוהם בשדה הקרב בעזה ובלבנון. עכשיו, אף יותר מתמיד, הם מבינים שיש להם חובה להיות הכי טובים ומוכנים, ואני מאמין וגאה שהם צלחו את האתגר".