מה ההבדל בין סער 4.5 ל-5? ואיך הן שונות מסער 6?
מאז הגעת ספינות הסער הראשונות לארץ עברו הסטי"לים של שייטת 3 לא מעט גלגולים. לכל סטי"ל מאפיינים שונים שבאים לידי ביטוי ביכולות ההגנה והתקיפה. אז מה באמת ההבדלים? באנו לעשות לכם סדר בתעודות הזהות של סער 4.5, 5 ו-6
לפני 32 שנים, הגיעה ספינה ראשונה מסוג סער 5 לזרוע הים - אח"י אילת. היא הצטרפה לאחיותיה הקודמות מסדרת 4.5, ולצד סערי ה-6, שהתגייסו בשנים האחרונות, הן מרכיבות יחד את שייטת 3.
המשימה של שייטת ספינות הטילים היא לספק כוח אש משמעותי, וגם חשאי, תוך הגנה על מתקנים אסטרגיים בים ושמירה על ריבונותה הימית של מדינת ישראל, נתיבי השייט והסחר ושמי המדינה. תחת פיקודה, נמצאות כאמור סטי"לים מסוגים שונים, אך הבסיס התפעולי שלהם כמעט זהה - הלוחמים והלוחמות הימיים מחולקים לארבע מחלקות: נשק, גילוי ניווט וקשר, מכונה ואלקטרוניקה.
אחד ממרכזי התפעול של ספינת הטילים הוא המי"ק (מרכז ידיעות קרב) - המקום ממנו מובילים את המשימה. אך מכאן, מתחילים להתגלות ההבדלים בין הסטי"לים, המתאפיינים במטרה המבצעית וביכולת לתמרן לאורך זמן.
ספינות הטילים הן כלי מבצעי, בעל יכולות מבצעיות וטכנולוגיות ייחודיות, שמהוות כוח שובר שיוויון בשדה הקרב הימי, היבשתי והאווירי.
בנוסף, היא כלי ורסטילי בעל יכולות בהגנה ובתקיפה, שיכול לבצע מספר יכולות. זוהי מכונה ניידת שיכולה להגיע לכל מקום בו יש פיסת ים ולהישאר סטטית.

סער 4.5
אורך: 61.7 מטרים
רוחב: 7.6 מטרים
מהירות: 64 קמ"ש
שמות הכלים: אח"י רומח, אח"י תרשיש, אח"י קשת, אח"י סופה, אח"י חץ, אח"י חרב, אח"י כידון, אח"י יפו

סער 5
אורך: 85.64 מטרים
רוחב: 11.88 מטרים
מהירות: 60 קמ"ש
שמות הכלים: אח"י להב, אח"י חנית, אח"י אילת

סער 6
אורך: 89.12 מטרים
רוחב: 13.28 מטרים
מהירות: 48 קמ"ש
שמות הכלים: אח"י ניצחון, אח"י עצמאות, אח"י עוז, אח"י מגן
סער 4.5
בשנות ה-80, חלק מספינות סער 4 עברו שדרוג והפכו ל-4.5, המוכרות גם בתור 'ניריות', ומאז הן חלק מהותי מהצי הימי של זרוע הים. יחסית לגודלן המאסיבי הן חמקניות ולכן אידיאליות כספינות תקיפה. הן מאובזרות במקלעים ותותחי 76 מ"מ ואמצעים נוספים, ומבין כל הספינות שפעלו במלחמה, ה'ניריות' רשמו את מספר התקיפות הרב ביותר.
ביחס ליכולת התמרון של ספינות הטילים, סדרת 4.5 ניחנת ביכולת תמרון מהירה, שמאפשרת להן להתקרב עד לקו החוף, ה'ניריות' יכולות להוות את כוח התקיפה הראשוני, לעומת סער 5 או 6, שמשמשות בעיקר כחפ"ק ותכלול משימות גדולות. בנוסף, ועל אף שזה לא ייעודן הראשי, הן גם לוקחות חלק בהגנת השמיים, בשיתוף פעולה עם חיל האוויר.
במהלך כל הלחימה, הלוחמים אשר משרתים על ספינות הניריות ביצעו כמות שעות ים גדולה במיוחד ולקחו חלק במשימות תקיפה ייחודיות, משימות הגנה וסיוע לכוחות המתרמנים בעזה ולבנון.
סער 5
בשנת 1993 עגנה בחופי ישראל ספינת הטילים השנייה בגודלה בצי הימי הישראלי - אח"י אילת, שהייתה הראשונה מסוג סער 5. בשנתיים שלאחר מכן הגיעו עוד שתיים כמותה. הספינות כוללות מערכות וטכנולוגיות ההופכות אותן לחשאיות יותר מאלה שקדמו להן.
סער 5 מאובזרת בציוד משוכלל נגד מטוסים, נגד צוללות ומנחת מסוקים. כיום, מדובר בטילים מדגם גבריאל 5 בעלי טווח רחוק, טילי ברק 1 להגנה מפני כלי טיס וטילים ושני תותחי טייפון.
ב-30 השנים האחרונות, סדרת 5 השתתפה במגוון רחב של פעילויות ואחראית ללא מעט הישגים מבצעיים. היא משמשת כמעין ספינת פיקוד, ובעלת חפ"ק מיוחד לתכלול משימות מלב הים.
סער 6
סערי ה-6 הן ספינות הטילים מהדגם החדיש ביותר, אשר עשו את דרכן אל עבר חופי ישראל לראשונה בשנת 2020. כיום יש לזרוע הים ארבע ספינות מסוג זה, ומשימתן - הגנה על מתקנים אסטרטגיים של מדינת ישראל בים. בשל כך, הן מאובזרת גם בכיפה ימית הפועלת על אותו העיקרון של כיפת ברזל רק עם מערכות מותאמות לתמרון ימי.
לצד יכולות ההגנה, קיבלו סערי ה-6 יכולות תקיפה לטווח רחוק יותר: בעזרת טילי LRAD שפועלים בטווח ארוך ויחד עם מכ"ם גילוי, 'מגן אדיר', שגם הוא פועל בטווח ארוך.
הגוף המכני של סער 6 קיבל גם הוא מספר שיפורים, כגון מנועים חזקים יותר. לכן, היא גדולה מבעבר וביכולתה לשהות בים זמן רב יותר מקודמותיה.
בתחילת המלחמה הנוכחית, באוקטובר 2023, ביצעו הספינות לראשונה תקיפות מעומק הים לעבר רצועת עזה, כשהפגיזו עמדות תצפית ואמל"ח של חמאס. בחודשים שלאחר מכן, הספינות הגיעו לזירת ים סוף וסייעו לחיל האוויר במשימת הגנת שמי המדינה.
באפריל האחרון, בסמוך לגבול אילת, יירט סער 6 לראשונה כטב"ם באמצעות מערכת 'כיפה ימית' בעת שעשה דרכו מכיוון מזרח וחצה לשטח ישראל. מאז, רשמו הספינות עוד מספר רחב של יירוטים לאורך הלחימה מגזרת ים סוף ועד לגבול הצפוני בלבנון וסוריה.