גבעתי זכתה שוב בפרס מז"י לכושר קרבי. מה הסוד? יצאנו לבדוק
השועלים עשו זאת שוב: בפעם השלישית ברציפות זכתה החטיבה הסגולה בפרס מז"י לאליפות כושר קרבי. מה המתכון להצלחה? קיבלנו אימון פרטי וחזרנו עם התשובות
כדי להבין איך הם עושים את זה שאלנו את רב-סרן עקיבא גרוסמן, קצין הכושר של החטיבה בשלוש השנים האחרונות, מה הוא עושה אחרת משאר היחידות:
זוהי השנה השלישית ברציפות בה זוכה חטיבת גבעתי בפרס זרוע היבשה לכושר קרבי, אחרי שכבר קטפה את תואר "אלופי הכושר הקרבי בצה"ל" לפני מספר חודשים.
מדובר אומנם בהישג מרשים, אבל בחטיבה הסגולה מדגישים שהשמירה על הכושר תופסת מקום מרכזי בחייהם של הלוחמים, ללא קשר לתחרויות. "האימונים שאני בונה להם הם רק חלק קטן משגרת הכושר אצלנו בחטיבה", מציין רב-סרן עקיבא גרוסמן, קצין הכושר של החטיבה בשלוש השנים האחרונות. "אנחנו משלבים עם האימון היומי הרצאות על תזונה, אורח חיים בריא ופיזיולוגיה, אבל בעיקר - עובדים על המנטליות של הלוחמים".
בתחום המנטלי עוברים הלוחמים מסע משלהם. "אני רוצה שהם יגיעו לאימונים לא כי הם חייבים - אלא כי הם מבינים את המטרה", מדגיש קצין הכושר הקרבי ומוסיף: "הגוף שלנו הוא הנשק שלנו ואנחנו צריכים לשמור עליו ולחזק אותו. הלוחמים בחטיבה מבינים לעומק את החשיבות של כל תרגיל ותרגיל, ואת הקשר שלהם לפציעות אפשריות. למשל - שרירי בטן חזקים מונעים כאבי גב".
מיום הגיוס ועד שחרורם נכנסים חיילי החטיבה למסגרת אימונים הנקראת "שועל חזק" - שורת תרגילי כוח ואירובי המתאימים למשימת ההגנה של הלוחמים ומשתנה לפי מיקומם הגיאוגרפי. "אני מאמין שהלוחמים צריכים לעבוד על מעט תרגילים, כי מה שלא פשוט - פשוט לא יהיה, אבל לעשות אותם הכי נכון והכי טוב שאפשר".
כבר מהטירונות, הוא מספר, לומדים החיילים את התוכנית שתלווה אותם גם כשיתפסו קו ויבצעו תעסוקה מבצעית: "אל המסגרת אנחנו מוסיפים אימון שמתאים לאופי הלחימה של החייל, בין אם זה ריצה על חול רך שמאמנת אותו ללחימה בחזית הדרומית, או נשיאת משקלים ומסעות ללחימה במתווה צפוני".
הייחוד של האימון בא לידי ביטוי בכך שאפשר לבצע אותו בכל מקום ובכל זמן, כך שהם לא צריכים משקולות או "חדר כושר" מפואר סביבם. "את התרגילים", מסביר רס"ן גרוסמן, "החיילים יכולים לבצע גם בשטח, כשהעבודה בזוגות יוצרת את ההתנגדות לה השרירים זקוקים כדי להתפתח. חייל אחד מבצע את התרגילים והשני מתנגד לעבודת השרירים כדי להעלות את האימון מדרגה בשלבי הקושי והחיזוק".
גם למתאמנים המתחילים יש לרב סרן גרוסמן עצה: "הכל יותר טוב מכלום. גם אם אני מצליח לרוץ רק שני ק"מ, או לעשות רק שתי שכיבות סמיכה, זה עדיין עדיף על פני לוותר. את התוצאות לא רואים ביום אחד וההתמדה היא החשובה. הלוחמים בחטיבה, גם אחרי ימים ארוכים ושמירות, מקפידים להתאמן לפחות מספר דקות בכל יום כדי לשמור על השרירים שהם בנו".
בנוסף הוא ממליץ על תזונה נכונה, עתירת חלבונים לבניית השרירים ועל שתייה מרובה של מים. "אני תמיד אומר לחיילים שעדיף להם לאכול שקדים ותמרים מאשר את המתוקים האחרים. השקדים עוזרים לבניית העצמות וחיזוקן, בזכות הסידן הרב שיש בהן, והתמרים מספקים אנרגיה זמינה לפני כל אימון".
בשנה הבאה עתיד רב סרן גרוסמן לעבור תפקיד ולהתמנות לקצין הכושר הקרבי של קורס הקצינים בבה"ד 1, כך שבפעם הבאה ייתכן שיפגוש את היחידה בצד השני של המגרש. "שיהיה בהצלחה לכולם", הוא מסכם בחיוך.