הצצה למגוון תפקידי הנשים בחיל האיסוף הקרבי

חיל האיסוף הקרבי, המורכב רובו מחיילות, לוחמות ותצפיתניות, מציע אפשרויות רבות ומגוונות לשירות משמעותי

30.11.16
מערכת אתר צה"ל

- לוחמת איסוף: הלוחמות עוברות מסלול זהה ללוחמים בחיל האיסוף הקרבי. מדובר במסלול התנדבותי וכשאורך השירות של הלוחמות הוא שנתיים ושמונה חודשים. 

- תצפיתניות ובקא"סיות: התצפיתניות והבקא"סיות הן חלק מחיל הגנת הגבולות במערך האיסוף הקרבי.


הבקא"סיות והתצפיתניות מבצעות את אותו התפקיד, ההבדל בשם הוא בגלל המערכות השונות אותן הן מפעילות.
התפקיד כולל הפעלת מערכות לגילוי ולסיכול גורמים עוינים לאורך גבולות מדינת ישראל וביצוע מעקב על גדר המערכת באמצעות מכשירים טכנולוגיים שונים.
התצפיתניות והבקא"סיות אחראיות על סקירת סדר כוחות האויב וזיהוי נסיונות חדירה ופגיע עוינים. הן מעבירות דיווחים שוטפים לחמ"ל ועובדות מול גורמי מודיעין שונים, תוך הקפצת כוחות כוננות במידת הצורך לטיפול באירועי חירום.

מטרתן העיקרית של התצפיתניות והבקא"סיות הינה להגן על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל הפועלים במרחב, לסכל הסתננויות וחדירות לשטחנו ופעילויות חבלניות עוינות, במסגרת תפקידן הן פועלות ברציפות, 365 ימים בשנה, ביום ובלילה לטובת עמידה במשימה.


הכשרה לתפקיד אורכת כחודשיים וחצי וכוללת טירונות 02 וקורס תצפיתניות ובקא״סיות בבית הספר להגנת הגבולות. בהמשך החיילות משובצות בגזרות השונות ברחבי הארץ.
החיילות המתאימות לפיקוד והדרכה יצאו לקורס מפקדות איסוף ויכולות להמשיך לקורס קצינים.

 

- מדריכת איסוף קרבי: מדובר בתפקיד הדרכה לבנות, שמהוות את הבסיס בהדרכה וההכשרה של חיילי האיסוף הקרבי. המדריכות מעבירות שיעורים תיאורטיים, התנסויות וחניכה של לוחמי האיסוף הקרבי בשטח.

על מנת להתקבל לתפקיד יש צורך בפרופיל 72 ומעלה ולעבור הליך מיון. לאחר הגיוס עוברות המדריכות הכשרה של ארבעה חודשים בתחומי האיסוף הקרבי, ולאחר מכן משובצות במדורים השונים של ההדרכה בבית הספר לאיסוף קרבי.