הסרט מתאר את דמותו של אחד האישים המשפיעים ביותר במאבק הפלסטיני בישראל - המוסלמים, התהליכים שהובילו להקמת חמאס מתנועה חברתית לארגון טרור, את שליטת השייח' אחמד יאסין, מייסד ארגון חמאס. הוא מציג את הזיקה האידיאולוגית לתנועת האחים חמאס ברצועת עזה והשפעתה ביהודה ושומרון.

הסרט מציג את מייסד ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי, פתחי א-שקאקי - אישיותו, פעילותו להקמת הארגון, היסודות עליהם מושתת ומקורות המימון שלו. 

הראיון מזקק את האידיאולוגיה הפונדמנטליסטית הקיצונית של ארגון הטרור חמאס, ואת העקרונות והתפיסות המנחים אותו במאבקו עם ישראל. הראיון מציג את מקומו של יאסין כמנהיג הארגון, ואולי אף כמנהיג עתידי של הפלסטינים בכלל.

הפרק עוסק בתחקיר אופיו, דמותו והתנהגותו של יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועת עזה. הוא מציע את ההשראה שקיבל משייח' אחמד יאסין ומסלאח שחאדה, מייסדי חמאס; תפקידו שהותו בכלא הישראלי, זיהוי התפיסות הישראליות והבנתן, ותפקידו בעיצוב רשימת האסירים בכוח "המג'ד" שפעל כנגד משתפי פעולה עם ישראל; השם והיוקרה שבנה לעצמו במהלך הפלסטיניים בעסקת שליט.

הישראלי ושחרורו בעסקת שליט. הסרט מציג כיצד עלה בסולם הדרגות עד שהחליף את הסרט מתאר את דמותו של יחיא סינוואר - הסביבה בה צמח, הגיוס לחמאס, שהותו בכלא איסמעיל הנייה בתפקיד מנהיג חמאס ברצועת עזה.

הסרט מתאר את דמותו של מוחמד דף - החל מהגיוס לחמאס בשנות השמונים, החשיבות שלו בהכוונת הטרור ופיגועי ההתאבדות במדינת ישראל ומשמעותו ברמה האופרטיבית וברמה הסמלית בזרוע הצבאית של חמאס. בשל העובדה שדף הצליח לחמוק מניסיונות רבים לחיסולו הוא הפך ברבות השנים לדמות מיתית בחמאס - עד שחוסל במהלך מלחמת ״חרבות ברזל״.