מנות פתיחה

09.09.21
מערכת אתר צה"ל

לכל שאר מתכוני צה"ל לראש השנה לחצו כאן

קרפצ'יו חציל

מצרכים:

חציל

שום

טחינה

צנונית

סילאן

מלפפון

לימון

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

קונפי שום

אופן הכנה:

חורצים כיסים קטנים בחציל ודוחפים שיני שום לבפנים.

שורפים את החציל על אש גלויה, מקלפים את החציל ומשטיחים אותו על הצלחת.

סוחטים לימון ובוזקים שמן זית.

מתבלים במלח ופלפל גרוס.

מוסיפים נגיעות של טחינה וסילאן.

מעטרים בצנונית, מלפפונים וקונפי שום.

סלק אסיאתי טרי

מצרכים:

גוליאנים של סלק

בצל ירוק

ג'ינג'ר

שומשום

פולי אדממה

סלרי

לימון

שמן שומשום

שמן זית

חומץ הדרים

מלח

פלפל

דבש

אופן הכנה:

חותכים גזר וסלרי למקלות

מוסיפים את שאר המצרכים ומתבלים

סלט שוק "ראש השנה"

מצרכים:

חסה (קרעים)
כרוב סגול, לבן (שיפונד)

גזר, מלפפון וסלק – רצועות עם קולפן

שרי צבעוני – חצוי לרוחב

תפוח סמית – רצועות

בצל סגול

לרוטב ויניגרט הדרים – שמן זית, מיץ תפוזים, שום כתוש, לימון סחוט, חרדל, דבש, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

חותכים את הירקות, מכניסים את כל חומרי הרוטב למג'ימיקס ומעבדים.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

משלימים טעם ומעטרים בבצל סגול.

סלט בריאות, קינואה לבנה ושחורה

מצרכים:

קינואה לבנה

קינואה שחורה

שמן זית

פקאן מסוכר

טחינה גולמית

סילאן

בצל סגול

פטרוזיליה

מלח, פלפל

לימון

אופן הכנה:

מבשלים את הקינואה בשיטת אידוי (כוס קינואה על כוס וחצי מים), מפוררים ומקררים.

קוצצים בצל סגול ופטרוזיליה ומוסיפים לקינואה.

מוסיפים לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב.

יוצקים בכוס שקופה.

מעטרים בפקאן מסוכר, טחינה גולמית וסילאן.

סלט בטטה מטוגנת עם בוטנים וחמוציות בצ'ילי

מצרכים:

בטטה (קוביות ס"מ על ס"מ)

בוטנים

חמוציות

צ'ילי מתוק

סילאן

מלח, פלפל גרוס

שמן לטיגון

אופן הכנה:

מטגנים את הבטטה בשמן עמוק עד להזהבה.

מוסיפים בוטנים קלויים במלח.

מוסיפים חמוציות קצוצות.

מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק וסילאן.

משלימים טעמים עם מלח ופלפל שחור גרוס.

אם צריך להוסיף מעט שמן זית אפשרי, אך לא חייב כי הבטטה מטוגנת.

סלט היער השחור

מצרכים:

5 סוגי פטריות

בצל (ג'וליאן)

שום

נבטים

סויה או טריאקי

סילאן

צ'ילי מתוק

מלח, פלפל גרוס

שמן זית ומעט לימון

אופן הכנה:

מקפיצים את הבצל ואת השום בשמן זית.

מוסיפים את כל הפטריות וממשיכים בהקפצה.

מוסיפים את הרטבים, מעט לימון, מלח ופלפל גרוס.

סלט כרוב לבן עם גרעיני רימון, גרעיני דלעת ופטרוזיליה

מצרכים:

כרוב (שיפונד)

גרעיני רימון

גרעיני דלעת

פטרוזיליה

מלח, פלפל

שמן חמניות

אופן הכנה:

חותכים את הכרוב לשיפונד ומשרים במי מלח.

מסננים ושוטפים.

מוסיפים גרעיני רימון, גרעיני דלעת ופטרוזיליה.

מתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל.

סלט סלק ראש השנה "שיסלקו אויבנו"

מצרכים:

3 סלקים בינוניים שווים בגודלם

בצל סגול

בלסמי

סילאן

שמן זית

לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

שמים 3 סלקים שטופים היטב בסקוטש עם קליפתם בסיר עם מים לבישול.

מבשלים ע"פ זמן נדרש ראוי (לפי טריות הסלק).

מקררים וחותכים לשמיניות.

צולים על מנגל או מחבת פסים.

צולים גם בצל.

מסדרים בצלחת.

מערבבים את שאר המרכיבים לתחמיץ ושופכים על הסלק.

מעטרים בפיצוחים קלויים ועלי מיקרו.

סלט אנדיב

מצרכים:

עלי אנדיב

עלי חסה

אננס או אפרסמון

פילה תפוז

בצל סגול

פקאן מסוכר

ויניגרט הדרים

דבש

חרדל

שמן זית

לימון

תפוז

מלח

פלפל

אופן הכנה:

מפרקים עלי אנדיב ושוטפים אותם היטב.

קורעים עלי חסה שטופים.

חותכים רבעי פרוסות של אננס או אפרסמון.

מפלטים פילה תפוזים.

פורסים שיערות בצל סגול דק.

מפזרים פקאן מסוכר.

מכינים את הרוטב ויניגרט הדרים ומתבלים את הסלט.

סלט עוף עם כרוב לבן ושומשום קלוי בפטרוזיליה

מצרכים:

חזה עוף

כרוב חתוך שיפונד

2 כפות רוטב סויה

כף דבש

כף חומץ

חצי בצל מגורד דק

כף שמן שומשום

200 גרם מיונז

שומשום קלוי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מבשלים חזה עוף (בישול במים) עד כדי ריכוך ומפרקים אותו.

מוסיפים את הכרוב החתוך שיפונד.

מערבבים את המטבלים למשרה ויוצקים על הסלט.

אפשר להוסיף פרוסות שקדים קלויים או אפונה מטוגנת לקראנצ'יות המנה.

ניתן להוסיף גם גזר מגורד או פטרוזיליה לצבעוניות ולטעם.

בתיאבון!

סלט ירק - סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ונענע

מצרכים:

סלרי עלים 70%

גבעולים 30%

פטרוזיליה

מעט כוסברה

מעט נענע

בוטנים/ אגוזי לוז/ פקאן מסוכר/ קשיו קלוי/ גרעיני חמנייה

דלעת

חמוציות

חומץ

סילאן

שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מנקים את הירקות ומשרים במי מלח כ-10 דקות.

קוצצים את כל הירק באופן אחיד ומוסיפים את סוג הפיצוחים הנבחר יחד עם החמוציות, מתבלים ומגישים.

בתיאבון!