מנות ראשונות

09.09.21

לכל שאר מתכוני צה"ל לראש השנה לחצו כאן

פסטיה מרוקאית – במילוי עוף מפורק מתוק מטוגן בסילאן

מצרכים:

עלי סיגר

חלקי עופות (כרעיים, יריכיים, חזה)

בצל

מלח, פלפל

סילאן או דבש

צ'ילי גרוס

סוכר

שמן

אופן הכנה:

מבשלים את חלקי העופות "בישול במים" עד שהם מתפרקים.

מסירים את הבשר מהעצמות, קוצצים ומתבלים. ממלאים את עלי הסיגר ומגלגלים.

מטגנים בשמן עמוק ומזלפים סילאן מעל

דג סלמון אפוי בקראסט פיצוחים על קרם בטטה לצד עדשים שחורות בלוגה

מצרכים:

סלמון

חרדל

סילאן סויה

שום

לימון

מלח, פלפל

פיסטוקים, שקדים ובוטנים

פטרוזיליה וכוסברה

שמן זית

אופן הכנה:

מכניסים למג'ימיקס חרדל, סילאן, שמן זית, לימון, סויה ותבלינים, ועושים תערובת לדג.

מורחים על הדג את התערובת.

קוצצים פיצוחים עם פטרוזיליה או כוסברה ושום ומצפים את הדג.

מכניסים לתנור של 200 מעלות למשך 10-15 דקות.

דג סלמון טבעי צרוב על מחבת פסים בליווי רוטב לימון על קרם אפונה

מצרכים:

חתיכות סלמון 200 גרם עם עור

שמן זית

שמן קנולה

מלח גס, פלפל גרוס

רוטב לימון – מיץ לימון סחוט, שום, מים, קורנפלור, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

מחממים מחבת פסים ומנמיכים מעט את הלהבה לבינונית

שמים שמן זית וצורבים את הדג משני צדדיו.

מסדרים בתבנית, בוזקים שמן זית, לימון ומתבלים במלח ופלפל

השלמה של 5 דקות בתנור

מומלץ להגיש עם תפוח אדמה או בטטה בליווי רוטב לימון

מצרכים – קרם אפונה:

700 גרם אפונה סנפרוסט

מלח

פלפל שחור טחון

קרם קוקוס

שמן זית

אופן הכנה:

מבשלים את האפונה במים רותחים ומלח.

מוציאים וטוחנים עד למרקם אחיד.

מוסיפים קרם קוקוס ומעט שמן זית.

טוחנים עד למרקם אחיד וחלק.

דג אמנון או לברק צרוב על הפלאנצ'ה בעשבי תיבול, שום ולימון. בתוספת קרם בטטה / חצילים / ארטישוק ירושלמי

מצרכים:

פילה דג אמנון או לברק

פטרוזיליה

כוסברה

שום

לימון

שמן זית

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מחממים מחבת עם שמן זית ונייר אפייה

מורחים את הדג בשמן זית, לימון, שום ועשבי תיבול

צולים על המחבת משני הצדדים ומסדרים בתבנית

אפשרי לעשות השלמה בתנור

קרם בטטה – מבשלים בטטה, מסננים, טוחנים עד למרקם הרצוי ומתבלים.

קרם חצילים – אופקים חצילים ושורפים חלק, מקלפים וטוחנים עד למרקם הרצוי, מתבלים בשמן זית, שום, סילאן מלח ופלפל.

קרם ארטישוק ירושלמי – מבשלים את הארטישוק כחצי שעה במים, מעבירים למג'ימי'ס, מצמצמים מעט נוזל עם יין לבן ומוסיפים בהדרגה. מתבלים במלח ופלפל.

פילה סלמון שלם אפוי בסגנון אסייאתי על מצע פולנטה

מצרכים:

סלמון

שמן זית

לימון

חרדל

סילאן

טריאקי

שום

פלפל

זנגביל

כוסברה

עריסה

מלח גס

פלפל צ'ילי

אופן הכנה:

מסירים מהדג את העור ומשרים אותו כ-15 דקות בלימון סחוט.

מערבבים בקערה בנפרד סילאן, חרדל, שמן זית, זנגביל, לימון, פלפל, מלח, שום, כף עריסה וטבעות של צ'ילי חריף. מורחים על הדג.

מעטרים עם פלפל חריף, שיני שום וכוסברה.

אופים בתנור על 180 מעלות במשך כ-15 דקות.

פולנטה – מצרכים:

כוס קמח תירס

3 כוסות מים / חלב סויה / חלב קוקוס / ציר ירקות

20 גרם מחמאה

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מרתיחים את הנוזל עם המחמאה ומוסיפים את קמח התירס, עד שהוא נספג במים תוך כדי ערבוב. מתבלים.

סיגר ממולא פלאפל מטוגן (טבעוני)

מצרכים:

גרגרי חומוס

כוסברה

פטרוזיליה

שום

פלפל חריף

כמון

עלי סיגר

מלח ופלפל

קמח

אופן הכנה:

מבשלים את החומוס עד שמתרכך

טוחנים במעבד מזון חומוס, כוסברה ופטרוזיליה

מוסיפים את הפלפל והשום, טוחנים את הכול יחד עד שמגיעים למרקם של מחית.

מתבלים במלח ופלפל.

מוציאים את התערובת אל תוך שק זילוף.

מזלפים לתוך עלי סיגר ומגלגלים.

סוגרים עם קמח ומעט מים

מטגנים עד שמשחים.

מאפה פילו במילוי בשר טחון, פיסטוקים לצד צ'ילי מתוק

מצרכים:

שמן זית

עלי בצק פילו

מעט שומשום

למילוי בשר טחון:

500 גרם בשר טחון

2 בצלים

כוסברה

צנוברים/ פיסטוק

מלח

פלפל שחור

בהרט

צ'ילי גרוס

שמן זית

אופן הכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות.

שופכים את הבשר הטחון ומטלטלים אותו עד שיהיה מבושל.

מתבלים בפלפל, מלח, צ'ילי גרוס, בהרט וכוסברה.

מוסיפים צנוברים/ פיסטוקים קלויים.

למלית פרגית:

4 פרגיות עוף (ירכיים מפורקות)

2 בצלים

100 גרם פירות יבשים (משמש יבש, צימוק בהיר, חמוציות)

50 גרם פיסטוקים/ אגוזי מלך קלויים

סילאן

מלח

פלפל שחור

שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית.

חותכים את הפרגית לקוביות של ס"מ ומוסיפים למחבת.

מטלטלים עד צריבה מלאה, מוציאים את הפרגית ומוסיפים את הבצל על המשקע.

מטלטלים, מוסיפים פירות יבשים, מחזירים את הפרגית, מתבלים ומוסיפים את הפיצוחים.

אופן ההכנה של המאפה:

משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.

פורשים שניים מעלי הפילו על משטח העבודה זה על זה ומברישים את העלה העליון במעט שמן.

מניחים מעט מהמילוי הרצוי לכל אורך העלה העליון ומגלגלים. לאחר שני גלגולים חותכים את הפילו לאורכו וחוזרים על הפעולה עם שאריות הפילו והמילוי.

מברישים את הגלילים במעט ביצה טרופה, מפזרים את השומשום ואופים ב-170 מעלות כ-18 דק' עד שהפילו מזהיב יפה.

בתיאבון!

דג לברק אפוי בנייר אפייה לצד בטטה צלויה וטוויל פיסטוק:

מצרכים:

4 יחידות דג לברק

צרור כוסברה

1 צ'ילי אדום חריף

5-6 שיני שום

2 כפות סויה

חצי לימון

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל גרוס

נייר אפייה

אופן ההכנה:

סוחטים על הדג לימון ומלח לכמה דקות ושוטפים אותו במים קרים.

חותכים נייר אפייה לשניים (לאורך).

מזלפים על הנייר מעט שמן זית, מפזרים כוסברה ופרוסות שום ומניחים את הדג במרכז.

מערבבים בקערה את שמן הזית, הלימון, הסויה והתבלינים למשרה.

מושחים את הדג, מעטרים בכוסברה, פרוסות שום וטבעות צ'ילי חריף.

מקפלים את הנייר על הדג בצורת מעטפה וסוגרים בצורת סוכרייה מהצדדים.

מכניסים לאפייה של כ- 8 דק'.

פותחים ונהנים מטעמים מיוחדים, בתיאבון.

טוויל:

מצרכים:

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם קמח

5 חלבונים של ביצים יחסית גדולות

פיסטוק טחון

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

על מגש שמים נייר אפייה ומשמנים.

מוסיפים לחמאה המומסת את הקמח ולאט לאט בהדרגה את החלמונים.

שופכים את המלית לנייר אפייה על מגש, משטחים את המסה לשכבה דקה במגש על ידי פלטה מדורגת או קלף, שמים מלח דק ופלפל שחור גרוס.

מפזרים את החומר הרצוי (במקרה שלנו – פיסטוק – אפשר לפזר שומשום/ גבינה טבעונית/ זעתר).

מכניסים לאפייה של כ- 10 דק' בתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות.

מוציאים ומקררים, שוברים לטוויל ומניחים לצד סלטים, קרפצ'יו ומאכלים שונים.

בתיאבון!