חיל השריון נחשב לגורם המכריע בשדה הקרב. השריונרים יודעים כי במקום בו יעצרו זחלי הטנקים, שם ייקבע הגבול.
החיל מציע מגוון רחב של תפקידים למלש"ב - בין אם בתוך הטנק (טען, תותחן או נהג) וגם אופציה לשרת כחייל חי"ר - בפלוגות המסייעות או בפלס"רים המפורסמים של חיל השריון.
התפקיד משלב עבודה עם מערכות טכנולוגיה חדישות בתוך הטנק עם שיפור התנאים בבסיס ההכשרות. החיל לוקח חלק מרכזי בכל קרב במורשת מדינת ישראל ובעל מורשת ענפה ומכובדת. גיוס ושירות בחיל מהווה המשכיות לדור ארוך ומשמעותי של שריונרים ושל טנקים שקבעו את גבולותיה של המדינה.
הצלחתו של החיל בביצוע משימותיו המורכבות מותנית באיכות האנשים המשרתים בו. הם מהווים את ליבו של החיל והכוח המניע אותו. השריונרים פועלים במסירות, מתוך תחושת שליחות ותרומה לביטחונה של מדינת ישראל. לוחמי השריון מביאים לידי ביטוי את כישרונותיהם וכישוריהם, את עוז רוחם ודבקותם במטרה ואת ערכיהם האישיים, וכל זאת בצניעות ובנאמנות.
בחיל פועלות כיום ארבע חטיבות סדירות -
חטיבה 7 - החטיבה המיתולוגית של חיל השריון, כפופה לפיקוד צפון ובה פועלים טנקי מרכבה סימן 4.
חטיבה 188 - כפופה לפיקוד צפון, ובה פועלים בעיקר טנקי מרכבה סימן 3.
חטיבה 401 - החטיבה בעלת הטכנולוגיה המתקדמת בחיל, פועלת בעיקר בשטחי איו"ש ומורכבת ברובה מטנקי מרכבה סימן 4.
חטיבה 460 - בסיס הכשרת השריונרים בשיזפון, בחירום הופכת להיות חטיבה לוחמת. במסגרת החטיבה עוברים הטירונים את שלבי ההכשרה הראשוניים: טירונות ושלב המקצועות שבמהלכו לומד הטנקיסט את תפקידו החדש - נהג, תותחן או טען. בסיום ההכשרה מצטרפת הפלוגה לגדוד בשיזפון שם מתחיל אימון הצמ"פ (צוות מחלקה פלוגה), הכולל יישום בשטח של תפקיד השריונר ועבודה בצוות בשדה הקרב.
בתוך חטיבה 460 ישנם חמישה גדודים -
- גדוד "אדם": גדוד ההכשרות של השריונרים אליו מגיעים המתגייסים מהבקו"ם ושם הם עוברים את הטירונות.
- בית הספר לסיוע קרבי: גדוד ההכשרה של לוחמי הפלוגה המסייעת אליו מגיעים המתגייסים מהבקו"ם המיועדים אל הפלוגות המסייעות. שם הם גם עוברים את האימון המתקדם.
- גדוד "שלח": גדוד האימון המתקדם של השריונרים שמיועדים להגיע לחטיבה 401 ו-7. רוב הטנקים מהגדוד הם מרכבה סימן 4.
- גדוד "עזוז": גדוד האימון המתקדם של השריונרים שמתגייסים ל188. רוב הטנקים בגדוד הם מרכבה סימן 3 .
- גדוד "שחק": גדוד הפיקוד של חיל השריון, שם נערכים קורס המט"קים וקורס ההשלמה החיילית.
בסוף שמונת חודשי ההכשרה מקבלים את סיכת השריונר, המכונה "צפרגול". השריונרים מתפזרים בין שתי הפלוגות המבצעיות למחזורים בני ארבעה חודשים של אימונים ופעילות מבצעית, כאשר המצטיינים יוצאים לקורס מט"קים (מפקדי טנקים) בשיזפון. שם למשך ארבעה חודשים יוכשרו במקצועות הטנק השונים, וכמובן – בתפקיד המפקד. למעשה טירון בחיל השריון מסוגל להפוך למפקד טנק בתוך שנה.
בכדי להתמיין לחיל שריון נדרש פרופיל צבאי של 72-97, בכדי להגיע לפלוגות המסייעות נדרש פרופיל צבאי של 97.