תנאי שירות

את רשאית לנוע בביגוד אזרחי במהלך כל ההיריון באישור רמ"ד הנוהג והמשמעת או רמ"ד הפרט הפיקודי.

החל מהשבוע ה-15 להיריון דרך מוקד הנקודות.

עד 8 ימי חופשה שנתית (צבירה מקסימלית, בהתאם לימי החופש שהיו לך).

במהלך ההיריון לא תחויבי בביצוע הכשרה שיש בה כדי לסכן את בריאותך או הריונך, בכפוף לקביעת רופא תעסוקתי צבאי.

החל מהשבוע ה-20 להיריון, תבצעי פעילות משרדית בלבד. כמו כן תשוחררי מכל פעילות מעבר לשעות הפעילות הקבועות בפ"מ 33.0201- "שעות פעילות במפקדות צה"ל ומתקניו", לרבות לינה ביחידה.

בכל מקרה, גם אם הנך ביחידה סגורה משך הפעילות שלך לא תעלה על 9.5 שעות ביממה.

החל משבוע 20  תשוחררי מכל פעילות מעבר לשעות הפעילות הקבועות בפ"מ 33.0201- "שעות פעילות במפקדות צה"ל ומתקניו", לרבות לינה ביחידה.

אם את נדרשת ללון ביחידה בהתאם לרמת הפעילות שבה את מזוכה, לא תהיי פטורה מלינה ביחידה, אלא אם הצגת אישור מרופא.

עדכון מפקדים ותנאי העסקה

לא יאוחר מסוף השבוע ה-23 להיריון.

בתקופת ההיריון נדרשת החלטה של ועדת היתר בראשות רמ"ט אכ"א או מי שהוסמך מטעמו ובאישור עוזרת שר הביטחון על מנת לשחררך משירות.

אם את בהתחייבות פתוחה לשירות, את זכאית לבקש להתיר את חוזה ההתחייבות, זאת אף ללא קשר להיותך בהריון.

אם את בהתחייבות קשיחה לשירות, עלייך לפנות לרמ"ד סגל ולמפקדייך לפחות 60 יום טרם המועד בו את מבקשת להתיר את התחייבותך. בקשתך, בצירוף עמדת מפקדייך ועמדת החיל, תועבר לאישור רח"ט הסגל או מי שיוסמך מטעמו לכך. תוכלי לערער על ההחלטה לראש אכ"א בתוך 14 ימים מהרגע שקיבלת את ההודעה.

כן, אך חלה על מפקדך חובה לנמק בכתב כי אין קשר בין ההחלטה לבין היותך בתקופת היריון וחופשת לידה או ב-60 הימים לאחר תום חופשת הלידה.

שמירת היריון

אם קיבלת המלצה מרופא לממש שמירת היריון, מימוש הימים ירד מסל ימי המחלה שלך. תוכלי להגיש בקשה להכיר בהם כימי שמירת היריון. הבקשה תיבחן ע"י רת"ח רפואה תעסוקתית במשר"פ, אם תאושר, החזר ימי המחלה יבוצע ע"י רת"ח רפואה תעסוקתית. את הבקשה ניתן לשלוח למייל: mahala.idf@gmail.com

ימי שמירת ההיריון ירדו ממכסת ימי המחלה שלך. אם תאושר בקשתך להחזר ימי מחלה בגין שמירת היריון ע"י רופא תעסוקתי, יוחזרו לך ימי המחלה.

עלייך לפנות לגורמי המשא"ן ביחידתך.