"המפגש מאפשר לנו קודם כל להגיד תודה ענקית, מערך הרפואה של בתי החולים מהווה חלק מהמעגל השלם של הטיפול בפצוע"
מנהלי בתי החולים והנהלת משרד הבריאות הגיעו בשבוע שעבר (רביעי) למחנה שורה. בפגישה השתתפו הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, אלוף מישל ינקו, קצין הרפואה הראשי, תא"ל ד"ר זיוון אביעד בר, ומנכ"ל משרד הבריאות, מר משה סימן טוב, לצד מנהלי בתי החולים.
במהלך המפגש שמעו מנהלי בתי החולים סקירות של הרמטכ"ל והמשתתפים והם קיימו שיח משותף.
בתי החולים מהווים חלק בלתי נפרד מהמאמץ המלחמתי, כאשר שיתוף הפעולה ההדוק בין בתי החולים לחיל הרפואה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה מאפשר הצלת חיים מדיי יום בשנה האחרונה, וממשיך מהשטח ועד למערך ר"ם 2 הפרוס בבתי החולים ומאפשר ליווי מיטבי של הפצועים בתהליך השיקום וההחלמה.
מתחילת התמרון טופלו כ-6,000 פצועים, מתוכם מעל 700 במסגרת "חיצי צפון". מטפל בכיר מגיע לפצוע תוך 0-4 דקות כאשר בכל גדוד מצויים כתף לכתף עם הלוחמים 4-6 מטפלים בכירים. ממוצע זמן הפינוי המוסק מהפציעה עד לבית החולים עומד על 66 דקות בעזה ו-84 דקות בלבנון, והרכוב על 91 דקות בעזה ו-111 דקות בלבנון. מעל 300 פצועים קיבלו מנות דם מלא בשטח הלחימה - נוזל ההחייאה המתקדם והשלם ביותר המשמש לטיפול בפצועים והוטמע במהלך המלחמה עד לדרג הגדוד.
לאחרונה הוחלט על הקמת מרכז ההחלמה והשיקום לפצועי צה״ל, זאת כחלק מהרצון לתמוך את הפצועים שחוזרים לשורות צה"ל באופן המלא והרחב ביותר. המרכז נותן מענה בבניית תכנית שיקום על ידי מנהל/ת תיק, ומאפשר שיקום פיזי ונפשי לצד טיפול על ידי המומחים המובילים בתחומי הרפואה במדינת ישראל. המרכז מוקם בימים אלה ויחל לפעול באופן הדרגתי החל מינואר 2025.
"הלוחמים ומשפחותיהם יודעים שיעשו הכל עבורם, שכל השרשרת עובדת חזק מאוד עד וכולל בית החולים והשיקום אחרי זה, ושהאנשים הכי טובים נמצאים איתם", אמר הרמטכ"ל, "ברפואה קפצנו מדרגה שאפילו היסטורית, היא משמעותית ומרשימה. לאט״ל יש משקל עצום בכלכלת המלחמה, זה נראה טבעי שטנקים נוסעים כבר חמש עונות וממשיכים לעבוד ולתפקד, הרבה אנשים שמים את הידיים מתחת לזחלים כדי שימשיכו לפעול. השילוב של שיפור הטיפול בשטח, ומהצד השני לפנות הכי מהר שאפשר אחורה, לצד לוחמים שיודעים מה לעשות מהלוחם, החובש ועד המטפל הבכיר - זה לעמוד ולהצדיע. כל שרשרת הערך הזאת פוגשת בית חולים והעבודה המשותפת עושה הבדל גדול".
"לצה"ל, משרד הבריאות ומנהלי בתי החולים יש עוד מלפני המלחמה יחסי גומלין מצויינים ושותפות אמיתית", הוסיף ראש אט"ל, אלוף מישל ינקו, "המפגש מאפשר לנו קודם כל להגיד תודה ענקית למי שיושב כאן ולאלפים אחרים, שלא יושבים כאן, וגם בשעות אלה מטפלים באזרחי ישראל ובפצועי צה״ל. מערך הרפואה של בתי החולים מהווה חלק מהמעגל השלם של הטיפול בפצוע, שמתחיל בשדה הקרב עם המטפל הבכיר שנמצא עם הלוחמים, וממשיך בטיפול האיכותי שמתבצע אצלכם בבתי החולים ומציל חיים".
"למערכת הבריאות תפקיד מאוד חשוב בשגרה ובחירום", ציין מנכ"ל משרד הבריאות, מר משה סימן טוב, "בחירום אנחנו צריכים גם לשמור על רציפות תפקודית - גם על המרפאות שיעבדו בקריית שמונה, גם על בתי החולים שימשיכו לעבוד אבל גם לתת את אותו שירות שאנחנו צריכים לתת בחירום. הציבור נותן בנו במערכת הבריאות ובכם במערכת הבטחון הרבה מאוד אמון. אנחנו צריכים להרוויח את האמון של הציבור כל יום מחדש ולכן עלינו להמשיך ולהפיק את הלקחים. אני מודה לצה״ל על העבודה הטובה המשותפת".