המכונאי המוטס מספר איך מחלצים פצועים - מבטן המסוק
בבוקר ה-7 באוקטובר, אנשי יחידת 669 חילצו מאות פצועים משדה הקרב במוצבי צה"ל, ביישובי העוטף ובעומק שטח האויב וכל זה - תחת אש חיה. ישבנו כדי לשמוע איך היו נראים הרגעים מלמעלה
הוא מכין את המסוק, ותוך כדי מקבל את ה"זנק", הטייס מגיע ואומר לו: "פינוי מתוך הרצועה תתכונן". כך, במספר דקות, רס"ר ג', המכונאי המוטס בטייסת 12 מתפעל חילוץ ופינוי פצועים עם לוחמי 669 בלב עזה.
"התפקיד שלי בעצם הוא לפקד על תא המטען", מסביר רס"ר ג', "ביסעורים, ינשופים ועטלפים. זה הליבה של המסוק, ואחת המשימות עכשיו בלחימה זה העמסת פצועים". שני טייסים יוצאים עם צוות של 669, כאשר היעד הוא לנהל את הפינוי תוך חצי דקה.
מגיע הרגע ורס"ר ג' נוחת בלב רצועת עזה, הוא מוקף הריסות ולוחמים אבל צריך להיות ממוקד במטרה - הפינוי. "זה השלב הקריטי ביותר", הוא מתאר, "אנחנו מעמיסים את הפצוע, אני סוגר את הדלת ואומר 'רשאי להמריא', ומשם עושים הכול כדי להציל את חייו של הפצוע".
במקרה שתיאר, תוך 27 דקות הפצוע נכנס לניתוח. "אני בקשר טוב איתו, אני שמח שהוא חי ובריא".
רס"ר ג' במקור מאשקלון, ואת השבת השחורה הוא חווה מקרוב. "התחלתי לקבל התראות בטלפון באופן לא רגיל", הוא נזכר, "אני עולה על האופנוע ומעליי מטח רקטות". לא עובר הרבה זמן עד שהוא מקבל שיחת טלפון מהטייסת בה מודיעים לו שהוא הולך לזנק.
"אני מגיע לטייסת, שם את הקסדה במסוק ויודע שאנחנו מתחילים לעשות סבב הוצאת פצועים והנחתת כוחות", הוא מבהיר. באותה שבת הוא חילץ פצועים מתוך מוצב סופה, אך רק בדיעבד הוא הבין שהיה מדובר בשטח אש לכל דבר.
"אתם מחזקים אותנו כשאנחנו הולכים לבקר את הפצועים, זה נותן לנו דלק" מסר רס"ר ג' לאזרחים שבבית,"וכשאני מסתובב עם מדים ולוחצים ידיים ואומרים תודה. אין על מה - זה התפקיד שלנו אנחנו נוביל וננצח".