התמרון החורפי בעזה מעלה שלב

המאמץ הלוגיסטי במהלך התמרון לא מפסיק להמציא את עצמו מחדש, ועכשיו, כחלק ממעבר העונות, קצין הלוגיסטיקה של צק"ח נח"ל מספר על פעילותו בתמרון, ההכנה לחורף הקרב, ומה הדבר שהכי מרגש אותו להכניס לעזה 

28.11.23
שירה הלמן, מערכת את"צ

בין אם אתם אוהבים או שונאים אותו - לכולם יש דעה כלשהי על גשם. אבל עבור הקל"חים ופלוגות הסיוע המנהלתיות, כניסת העונה החורפית לא מרתיעה אותם, והם פועלים יומם וליל כדי שלכל לוחם יהיה את המענה המתאים ביותר בתקופה הגשומה, ובמילים אחרות - שהדבר היחיד שירטיב את הלוחמים, הוא מקלחות ניידות.

הם מתדלקים במקומות הרגישים ביותר ברצועה, מספקים תחמושת לרק"ם ולחיילים, דואגים להם לאוכל, מים ופינוקים - גם בשטח הרצועה, ומחליפים ציוד, והכול בדיוק ובתשומת לב מירבית כך שלחיילים לא יחסר דבר.

רס"ן שחף, קל"ח נח"ל, משמש במלחמה כמפקד מרכז הלוגיסטיקה וכוח האדם של צק"ח החטיבה. במהלך כל יום הוא אוסף את הפערים של כל גדוד - מהקטן לגדול. בהמשך, האוגדה תספק את הדרישות, ויחולקו בקיטבגים שיגיעו בשיירות הלוגיסטיות. "זה קורה בתדירות גבוהה, ימים ולילות ללא שינה כדי שלא יחסר שום דבר בשטח", הוא מבהיר.

גם השיירות הלוגיסטיות תלויות ברס"ן שחף: "אנחנו מאשרים איך בנויה השיירה - אילו כלים יוצאים ונכנסים, מי נמצא בכל כלי, מי מוביל ומאבטח, באיזה ציר נוסעים ולאיזה מִגְנָן (ביצור או מוצב צבאי בזמן לחימה) או איתור הם ייכנסו. כך נכנסים למבצע לוגיסטי בזמן מינימלי", מתאר רס"ן שחף.

בעודם נערכים ומספקים ציוד לתמרון, עננת החורף מרחפת מעל לראשם, והם לומדים כיצד לספק את המענה הנכון - מפליזים, ציוד תרמי ושכמיות שסופקו לגדוד לפני שהלילות הקרים הגיעו. בנוסף, קל"ח נח"ל מעיד על דרך חדשה לשדרג את השהייה של הלוחמים בשטח - גזיות לשתייה חמה.

גם את אתגר הבוץ לקחו בפלס"ם (פלוגת סיוע מנהלתי) בשתי ידיים. "זה  עוד לא תפס אותנו בשטח", הוא אומר, "אבל נערכנו לזה בהכנת הצירים שיוכלו לעמוד בתנאי מזג אוויר קשים, וכיסינו כדי לאפשר תנועה של זחל או גלגלים".

למרות ההיערכות היעילה, רס"ן שחף מספר שבכל זאת התרשם מהיקף הצלחת הפלס"ם: "להיכנס בלילה במבצע לוגיסטי חשוך עם משאיות והאמרים זה לא פשוט, והם צולחים זאת כל פעם מחדש. הכול כדי להגיע ללוחם בקצה ולראות שהמפקדים אומרים שלא חסר כלום".

לרס"ן שחף הייתה ההזדמנות להודות לחייליו בקולות הקשר - ומיהר לנצל אותה. "חשוב לזכור שיש אנשים מאחורי הציוד, שמקשיבים לצרכי השטח יום-יום".

בסוף השיחה, רס"ן שחף מספר על הדברים הקטנים, המרגשים, שיוצא לו להעביר, "כל מה שמביא טעם של בית לעזה", הוא משתף בחיוך, "בין אם זה מכתבים מאמא או שניצל וחלה - זה מה שנותן לי את החיבור והמשמעות".