שמענו איך המוהנדסים של 210 סוללים את השטח ליום פקודה
את המלחמה החלה פלוגת הצמ"ה של אוגדה 210 בכוחות מפוצלים - חלק בצפון והשאר בדרום. כעת, מאוחדים שוב, הם משנים את פני הצפון, מחרמון ועד הים, שיתאים ללחימה וליום פקודה. שמענו מהמ"פ שלהם על הפעילות האינטנסיבית לאורך החודשים האחרונים, והבנו בדיוק למה הם כל כך מבוקשים בשטח
לאור הנחיצות והצורך הדחוף בכוחות הנדסה עם תחילת המלחמה, בפלוגת הצמ"ה של אוגדה 210 עלתה יוזמה. הם החליטו להתפצל לשלושה צוותים: אחד בהגנה ברמת הגולן, השני בחרמון והשלישי ירד דרומה, לעזה.
"התפקיד שלנו הוא לקחת שטח בתולי ולהפוך אותו למקום מוגן עבור החיילים", קובע סרן אושר ביטון, מ"פ הצמ"ה של אוגדה 210, "משהו שהיו זקוקים לו בכל הגזרות". תהליך כזה הוא לא עניין של מה בכך - במיוחד כשמדובר בפלוגה קטנה: "כל אחד צריך לתת מעצמו 200 אחוז, כדי שלא יווצר פער".
אך בינואר, הוגדרה להם מטרה חדשה - השמשת הצפון ומוכנות ליום פקודה. הפלוגה התאחדה והחלה מיד לפעול יחד. המשימה אומנם מוכרת להם עוד מלפני המלחמה, כשהכינו את הזירה לאיום הצפוני, אך בחודשים האחרונים, קצב העבודה הלך וגבר משמעותית.
הדרישות בגזרה, כמו שמספרים בפלוגה, משתנות מיום ליום - ובעקבות כך הפעילות לא נפסקת ומתאימה עצמה לתמונת המצב. בין היתר, עובדים שם על הקמת מכשול בגבול שנועד לעכב ניסיונות חדירת מחבלים לשטח הארץ, פורצים צירים ומתקנים כבישים כדי לאפשר תנועה רציפה ומהירה של כוחות בעת הצורך. בנוסף, הם משפרים את התשתיות במרחב הר החרמון, ונפטרים מהצמחייה היבשה כדי למנוע ולמגר שריפות.
אם לא די בתוואי הקשה ובמזג האוויר בחורף שמהווים אתגר, את המשימות השונות הם עושים לא פעם תחת אש וירי. "המלחמה מציינת את הפעם הראשונה שפעלנו כשיורים לכיווננו", מעיד סרן ביטון, "זאת סיטואציה שקשה להתכונן אליה. אבל במקביל - זה מחדד את תחושת המשמעות של מה שאנחנו עושים כאן יום ביומו".
אך את המשמעות לפעמים קשה לראות: "הפעולות שלנו ארוכות טווח, אבל כמו שזה לוקח הרבה זמן, השינויים שאנחנו עושים בשטח ישאירו חותם לעוד שנים רבות מהיום. זה מה שנותן ללוחמים את המוטיבציה להמשיך ללא הפסקה - עד שנכריע במערכה".