משקה חלבון, חמגשיות לצליאקים ויותר מוצרים. מה חדש בחדרי האוכל?

קפוצ'ינו, יוגורט מועשר ומשקאות חלבון. במרה"ס הוסיפו רשימת מוצרי חלב חדשים ופתרונות מזון (כן, גם בשטח) עבור צליאקים. אז מה תוכלו למצוא בחדר האוכל שלכם בקרוב, ומה בדיוק השתנה עבור רגישים לגלוטן?

30.01.23
אביטל פשחור, מערכת את"צ

במרכז ההספקה המטכ"לי הוסיפו בחודש האחרון לרשימת המזון ברחבי הצבא מספר פריטי חלב חדשים עם דגש על גיוון טעמים ותוספת חלבון במיוחד עבור בא"חים ויחידות לוחמות, ואלטרנטיבות לצליאקים בשטח ובמהלך פעילות מחוץ ליחידה. 

מטורטיות ללא גלוטן למשקאות חלב בטעמים, כבר מהחודש האחרון יכולים חדרי האוכל להזמין את המוצרים החדשים.

מהפכת החלב

המבחר החדש נותן מענה נוסף לצרכים ולרצונות של החיילים והחיילות. "כשאנחנו ניגשים למכרז חדש, אנחנו מסתכלים על החייל בקצה ושואלים את עצמנו מה אפשר לשפר עבורו", מסביר סא"ל תמיר שונם, רע"ן מזון במרה"ס, "אנחנו שואפים למעטפת הזנה טובה יותר ומשופרת, ולכן זה דגש שהיה לנו חשוב לשים".

החיילים והלוחמים כיום, כך מספרים במרה"ס, מודעים יותר לנושא התזונה וההיצע בשוק: "לכן דאגנו להכניס עבורם גם פריטים עשירים בחלבון. לצד זאת, יש פריטים כמו מעדן עם תוספות ומשקאות חלב בטעמים שלא היו לפני כן בצה"ל. הוספנו אותם בשביל לספק מגוון רחב הרבה יותר". 

רשימת מוצרי החלב שנכנסו:

      • שוקו בבקבוק
      • משקה חלב בטעם מוקה
      • משקה חלב בטעם קפוצ'ינו
      • משקה חלב בטעם וניל עוגיות
      • גבינה בולגרית מעודנת
      • מעדן יוגורט עם תוספות
      • יוגורט במתיקות מעודנת
      • חלב דל לקטוז

רק עבור בא"חים ויחידות לוחמות:

      • מעדן מועשר חלבון בטעמי פירות
      • משקה חלבון בטעם קפה
      • יוגורט טבעי מועשר חלבון

צליאקים? תרשמו!

ויש חדשות טובות גם עבור המשרתים הצליאקים, שנמצאים בפעילות מחוץ ליחידה: מתחילת ינואר ניתן להזמין עבורם גם חמגשית עם אוכל חם ללא גלוטן, כחלק מהזמנת האוכל הרגילה, וכך יקבלו אוכל יחד עם כולם. בארוחת הבוקר והערב בשטח, במקום כריך, צליאקים יקבלו טורטייה ללא גלוטן. 

"בפעילויות מחוץ לבסיסים, כל החיילים מקבלים ארוחות חמות מחברות הסעדה חיצוניות", מסבירה רס"ן מור אוחיון, רמ"ד הסעדה במרה"ס, "עד התקופה האחרונה, החברות שהצבא מזמין מהם מזון לא נתנו מענה לצליאקים, ואותם חיילים התבססו רק על האוכל מהמטבח של הבסיס - כלומר שהיה צריך לשנע משם אוכל בקירור, והחייל היה צריך למצוא דרך לחמם בשטח חמגשית קפואה או להתבסס על התקציב הנוסף שהוא מקבל כל חודש".

"המרה"ס חרט על דגלו לתת מענה עשיר ותואם לאוכלוסיות ייחודיות", קובעת רס"ן אוחיון, "חלק מכך זה לדאוג שלא יהיה מצב בו לחייל אין מה לאכול בשטח או שירגיש נבדל בגלל צורך תזונתי".

"בסופו של דבר, מה שמניע אותנו זה המענה לחיילים", מסכם סא"ל שונם, "אנחנו שואפים למעטפת הזנה  משופרת וטובה יותר, ותמיד חושבים הלאה - איך אפשר לתת מענה לצרכים שעולים מהשטח ולהמשיך להתקדם".