ב-5 ביוני 1967 פרצה מלחמת ששת הימים, כאשר שלב הפתיחה נפל בעיקרו על כתפי חיל האוויר. הוטלו על החיל שתי משימות: (1) חיסולו של חיל האוויר המצרי ביום הלחימה הראשון. (2) הגנה על שמי מדינת ישראל מפני מטוסיהן של מדינות ערב האחרות. מטרת המבצע, שכונה "מבצע מוקד", הייתה להשמיד את חיל האוויר המצרי בשש השעות הראשונות של הלחימה.
חיל האוויר הקצה כמעט את כל מטוסיו לשם התקפה על חיל האוויר המצרי, והוא הושמד על הקרקע (197 מטוסים, מהם 8 בקרבות אוויר). בצהריים תקף חיל האוויר הישראלי את חיל האוויר הירדני, השמיד מחצית מהכוח האווירי של סוריה, ושלושה מטוסי ווטור הגיעו עד עיראק.
פירוט אירוע ההיעדרות-
בנימין רומח (ארמן) ז"ל היה טייס בטייסת מיראז' ביום בו פרצה מלחמת ששת הימים, ב-5 ביוני 1967. לאחר השמדת חיל האוויר המצרי יכול היה חיל האוויר לנצל את העליונות האווירית שהשיג בזירה, ולהעניק סיוע אווירי יעיל לכוחות הקרקע. ביום הרביעי למלחמת ששת הימים, 8 ביוני 1967, החלו כוחות צה"ל בסיני להתקרב לתעלת סואץ. באזור תעלת סואץ היו ממוקמות כמה סוללות טילי קרקע אוויר 2-SA. לאחר השמדת מרבית כוחו של חיל האוויר המצרי במבצע "מוקד" נותרו סוללות טילי הקרקע-אוויר המצריות בגדר האיום היחיד על חופש הפעולה של חיל האוויר, אולם עקב טווח הכיסוי המוגבל של הסוללות הן לא היוו איום על מטוסי חיל האוויר שסייעו להתקדמות כוחות צה"ל בסיני. רק משהתקרבו כוחות צה"ל לתעלת סואץ נוצר הצורך לתקוף ולהשמיד את סוללות טילי הקרקע-אוויר המצריות.
בשעה 13:43 ביום חמישי, 8 ביוני 1967, המריאה רביעייה של מטוסי מיראז' מבסיס חצור למשימה של תקיפת סוללת טילי קרקע אוויר 2-SA. את המבנה הוביל עזרא אהרון ועמו טסו גיורא פורמן, בנימין רומח ז"ל ואילן גונן. המבנה טס מעל לים התיכון בגובה נמוך עד לנקודה בה פנה לכיוון המטרה. בזמן הטיסה בגובה נמוך אל המטרה, חלף המבנה מעל סוללת טילי קרקע אוויר 2-SA שהייתה מוגנת על ידי כוח נ"מ מצרי. הנ"מ המצרי פתח באש על מטוסי המיראז' ומטוסו של בנימין ז"ל נפגע. הוא נסק כשבן זוגו אילן גונן מלווה אותו ולאחר מכן התרסק. לא נראתה נטישה ולכן המוביל החליט להמשיך במשימה. המבנה תקף את סוללת טילי הקרקע-אוויר 2-SA ושב לנחיתה בשעה 14:35.
מכיוון שגורלו של בנימין לא היה ידוע והייתה תקווה שאולי בכל זאת הצליח לנטוש את מטוסו, יצא בשעות הערב של אותו יום חמישי מסוק חילוץ סופר פרלון. קברניט המסוק היה זאב מטס ועמו טסו טייס המשנה בר והמכונאי המוטס אתרוג.
לאחר הסכם השלום עם מצרים יצאה משלחת של צה"ל למצרים בניסיון לקבל פרטים על גורלו של בנימין רומח ז"ל, אולם ללא הצלחה.