יש לעדכן את המפקדים האישיים ואת נגד הלוגיסטיקה של היחידה בכל חוסר בפריט לבוש והם ידאגו לספק מענה חלופי עד להגעת הציוד החדש.
- כל המזון המיועד לאכילה בשבת יהיה מבושל כל צרכו לפני כניסת השבת.
- כמובן שחל איסור להפעיל, להצית, להגביר, להנמיך, או לכבות, אמצעי חימום כלשהו במהלך השבת.
- אין להוסיף בשבת רכיבי-מזון, תבלינים, או מים, למאכל המונח על אמצעי חימום כלשהו, ואין לבחוש מאכל זה.
- ככלל, אסור במהלך השבת להכניס או להחזיר מזון לאמצעי חימום כלשהו.
- אין להעביר במהלך השבת תבשיל המונח על פלטת שבת, או בתוך סיר קיטור, לעגלת חימום דלוקה.
- במקרה של אידוי נוזלים מהחמין, ניתן להסיט את הסיר ממרכז הפלטה לצידיה. לחילופין, אפשר שאחד החיילים יגביה את הסיר באוויר תוך כוונה להשיבו, חבירו יעמיד תבנית הפוכה על הפלטה, ולאחר מכן יעמידו את הסיר על גבי הגבהה זו.
- מזיגת מזון מסיר או מתבנית תתבצע לאחר הורדתם מעל גבי פלטת השבת, עגלת החימום, או הוצאתם מהתנור. (בשל איסור 'בורר', חל איסור להשתמש בכף מחוררת לצורך מזיגת מזון).
אין להשתמש באמצעי חימום בשבת ובחג, למעט במכשירים ובתנאים הבאים:
פלטת-שבת: המזון יונח על הפלטה לפני כניסת השבת כשהוא רותח, ויוסר מהפלטה טרם חלוקתו או מזיגתו. שימוש בפלטה על גבי כירי-גז יתאפשר אך ורק באמצעות כיסוי כל הלהבות בפלטת השבת, וכיסוי ברזי הגז.
ארון חימום: מותר להשתמש בארון חימום בתנאים הבאים: ארון החימום אופיין ע"י היצרן למצב 'שבת', והינו מצויד בהתקן נעילה לדלת ולמפסקי הארון אשר אושר ע"י רב"ץ ענף כשרות. קודם כניסת השבת יועבר הארון למצב 'שבת', והמזון יוכנס ויינעל בתוכו עד שעת הארוחה, לאחר פתיחת ארון החימום אסור לחזור ולסוגרו באופן מלא, דבר אשר יובטח באמצעות הצבת התקן הנעילה בפתח הארון למניעת סגירתו.
בכל מקרה, חל איסור להכניס מזון מכל סוג שהוא בשבת לארון חימום.
(בנוסף, ניתן להשאיר לצורך ארוחת ליל-שבת מזון חם בארון חימום שאינו עומד בתנאים הנ"ל, ובלבד שינתקוהו מהחשמל עשר דקות לפני כניסת השבת).
עגלת חימום: ניתן להניח מזון רותח לפני כניסת השבת על, או בתוך, עגלת חימום בתנאים הבאים: עגלת החימום תהיה ללא מים בקרקעית, דלתות העגלה תהיינה פתוחות במקצת, חום העגלה מווסת לטמפרטורה של 65 מעלות.
בנוסף, ניתן לחמם בשבת מזון קר לצורך ארוחת הצהריים באמצעות העמדתו בתבנית על גבי העגלה (ולא בתוכה), בתנאים הנ"ל, ובלבד שהינו שניצל מוכן, הודו צלוי פרוס, או נקניקיות, שנופקו ע"י מרכז מזון, והינם ללא רוטב כלל.
תנור אפייה: מותר להשאיר מזון בתנור מחומם בתנאים הבאים: המזון יחומם בתנור לפני כניסת השבת לצורך ארוחת ליל-שבת, התנור יכובה לא יאוחר מ-10 דקות קודם כניסת השבת, תאורת התנור נוטרלה כך שהיא לא תידלק בעת פתיחת הדלת.
מערכת קיטור: ניתן להשהות מזון שבושל לפני כניסת השבת בסיר קיטור בתנאים הבאים: הותקן מכסה נעול על ווסת הקיטור כך שלא יתאפשר להגדיל את הזרמת הקיטור לסיר, הוצאת המזון מהסיר תתבצע לאחר סגירת הקיטור ע"י משגיח כשרות שיופקד בידו מפתח לצורך זה, או באמצעות שפיכת המזון מהסיר לכלי שני. כמובן שאין להוסיף מים לסיר כל עוד ישנה הזרמת קיטור אליו.
מיחם חשמלי: מותר להשהות מים רותחים במיחם המאופיין למצב שבת, והועבר למצב זה עשר דקות לפני כניסת השבת.
לאור זאת, ככלל, ארוחת ליל שבת תתבסס על תבשילים שהונחו קודם כניסת השבת על אמצעי החימום, כשהם מבושלים כל צורכם ורותחים, ואילו ארוחת יום השבת תתבסס על חמין (וגולש) שהונחו על הפלטה קודם השבת, ועל מנה עיקרית (בהתאם לסעיף יא) שהונחה בבוקר על גבי עגלת חימום שדלתותיה פתוחות.
אין להשתמש בשקיות תה בשבת, קפה ותה יבושלו ויונחו על הפלטה קודם כניסת השבת. (ניתן גם לבשל תמצית תה ולהניחה בקנקן קודם השבת, לאחר מכן בעת הכנת התה יש להעביר מים מהמיחם לכלי שני, ורק אז לתת בתוכם את התמצית והסוכר).