במרכז הציוד קיימת מתפרה וסנדלריה היושבת במחנה תל השומר. יש לקבל טופס ייעודי מנגד הלוגיסטיקה של היחידה ולאחר מכן להגיע למדידות כדי שנוכל להעניק לכל חייל את המענה המתאים והנוח ביותר.
כל חייל זכאי להגיש בקשה לשינוי שיבוץ. כדי להגיש בקשה זו, עליו לפנות לגורמי הת"ש או השלישות ביחידה בצירוף מכתב אישי מנומק ובו הסבר מדוע הוגשה הבקשה ולאן מבקש החייל לעבור. לאחר הגשת הטופס הבקשה תעבור למפקד הישיר ולמפקד היחידה אשר ידונו בנושא ויגבשו את המלצתם. בשלב הבא הבקשה תעבור לגורמים האחראים בזרוע או במיטב שיקבלו את ההחלטה הסופית. זמן הטיפול בבקשה לא יעלה על 30 יום מרגע הגשתה. אם התשובה שהתקבלה אינה מקובלת על החייל, זכותו לערער על כך. ערעור יעלה לבחינת הגורם המוסמך במיטב (למעט זרוע היבשה שם בקשתו תיבחן על ידי ראש מחלקת סדיר).
כל חייל יכול לצאת לחופשה מיוחדת בצה"ל על פי צורך וזכאות שתלויה בסוג המקרה. החופשה המיוחדת נועדה לפתור בעיה או צורך זמניים, כמו עבודה עקב מצב כלכלי קשה, אבל עקב פטירת קרוב משפחה וכן ללימודים לפסיכומטרי או להשלמת בגרויות.
ניתן לקבל עד 30 ימי מיוחדת בשנה (כולל סופ״שים וחגים) אלא אם יש אישור של רמ״ח מופ״ת להארכה. חייל שמעוניין בימי חופשה נוספים יכול להגיש בקשה לדח״ש, לפי הנהלים בפקודה.
חייל בשירות מילואים: נשפטים תחת סעיף 80 - אי שמירה על רכוש צה"ל, או מנפיקים חוגר בתא התעודות הקרוב ביותר למקום שירותכם/מגורכם בצירוף טופס אובדן מהמשטרה/תצהיר מעורך דין ואישור סא"ל המפקד בסדרי.
חייל בשירות סדיר/קבע/אע"צ: נשפטים תחת סעיף 80 - אי שמירה על רכוש צה"ל (תונפק תעודה גם אם רק נפתח תהליך הזנת תלונה לרישום אישי), לאחר מכן מנפיקים חוגר בתא התעודות הקרוב ביותר למקום שירותכם/מגורכם.
מועד הגיוס נקבע על פי צרכי הצבא ואינו ניתן לשינוי, מלבד מקרים חריגים הדורשים אישור. אם קיימת בעיה המונעת מכם להתגייס במועד זה יש לשלוח בקשה אישית מפורטת לדחייה או הקדמה של מועד הגיוס בצירוף המסמכים הרלוונטיים. במרבית המקרים תאושר בקשה כזו רק אם חל שינוי במצבכם הפרטי או בעקבות שינוי במצב הכלכלי או הרפואי שלכם או של קרוב משפחה מדרגה ראשונה.
המיון לתפקיד הצוללן הוא קדם צבאי. ישנן מספר דרכים להגיע ליחידה.
במידה והינך חייל בודד, הינך זכאי ליום שלם (24 שעות) במהלך אמצע השבוע בו תוכל לטפל בכלל הנושאים שצריך. במידה והינך בהכשרה ראשונית תהיה זכאי ליום סידורים פעם בחודש ובשאר היחידות תהיה זכאי ליום סידורים פעם בחודשיים. יום זה יינתן באישור מפקד.
באפליקציית 'מדיקליק'
באזור האישי באתר צה"ל
או דרך שליחת מסרון (SMS) למספר 052-9990110, מענה טלפוני של "מקול הלב" במספרים 03-9489999 או *6690, שליחת מייל למייל הצבאי "מקול הלב" ולמייל האזרחי
פרטים נוספים בקישור:
moked6690@idf.gov.il
לגבי מידע על חזרה לשירות קבע יש לפנות לצוות איתור באגף כוח אדם במספר 03-6757321 בין השעות 08:30 עד השעה 17:00 אחר הצהריים.
מחנה רבין – בסיס המטכ"ל, הוא מקום משכנם של הנהלת משרד הביטחון והמטכ"ל, ובו נמצאים מוצבי השליטה של הפיקוד העליון ושל זרועות צה"ל.
מחנה רבין שוכן בקריה בתל-אביב בלב גוש דן, ממערב למגדלי עזריאלי. הבסיס הצבאי מתוחם במצולע העירוני שגבולותיו הם שדרות שאול המלך (בצפון), דרך בגין (במזרח), רחוב קפלן (בדרום) ורחוב לאונרדו דה-וינצ'י (במערב).
ב-215 יש מספר תפקידים קרביים שניתן להשתלב בהם בתור אישה.
על מנת להיות לוחמת תותחנים נדרש פרופיל קרבי - 97, קב"א גבוהה ומעבר גיבוש לוחמות. ההכשרה זהה להכשרת הלוחמים, והיא כוללת טירונות ברמת רובאי 03, קורס מקצועי בן ארבעה חודשים ואימון מתקדם.
בסוף ההכשרה הלוחמות והלוחמים עוברים לפעילות מבצעית כחלק מפעילות הגדוד והאגד. כדי להיות לוחמת, יש להתחייב לשירות חובה של שנתיים ושמונה חודשים.
במרכז הציוד קיימת מתפרה וסנדלריה היושבת במחנה תל השומר. יש לקבל טופס ייעודי מנגד הלוגיסטיקה של היחידה ולאחר מכן להגיע למדידות כדי שנוכל להעניק לכל חייל את המענה המתאים והנוח ביותר.
תעודת זהות ואישור רפואי חתום ע"י רופא (אותו ניתן למצוא באזור הטפסים באתר) הם בגדר תנאי לכניסה לגיבוש. בגדים להחלפה, נעלי ספורט ובגדים חמים אמורים להספיק לכם. אם אתם משתמשים בתרופות קבועות - כמובן שאל תשכחו להביא אותן. מומלץ לא להביא ציוד אלקטרוני או פריטים יקרי ערך. במהלך הגיבוש לא תהיה לכם גישה אל המכשירים הסלולריים. מלבד זאת, חשוב להקפיד לישון כשבע שעות בלילה שלפני הגיבוש. מועמדים שלא יעשו זאת - ישלחו הביתה.
גדוד המורכב ברובו מחיילים מתנדבים בני העדה הבדואית, בנוסף משרתים בגדוד גם ערבים ישראלים- נוצרים ומוסלמים. קיימת פלוגת מפקדה המורכבת ברובה מיהודים.
הגדוד יושב במוצב 'כרם שלום' שבדרום רצועת עזה ומתמחה בגזרה.
רוצים לדעת עוד על הגדס"ר המדברי?
ניתן לפנות לאפנסאות ביחידת האם. את הפריט שרוצים להחליף ניתן להביא אל נגד הלוגיסטיקה ביחידה והוא יטפל בנושא בשבילך. בדרך כלל ניתן מענה תוך 7 ימי עבודה.
תפקיד הלוחמים הוא לאסוף מודיעין מהשטח - על הקרקע, על תנועות האויב במרחב, להכווין גורמי יירוט ואש בגזרת המרחב, לתת סיוע איסופי מקדים, מלווה ומאוחר לכוחות במרחב ולבצע ניטור באופן רציף.
בגיבוש סנפיר מתקיימת חלוקה לסנפיר וילת"ם. הגיבוש בוחן יכולות פיזיות לצד התאמה לתפקיד.
בחורף ניתן ללבוש מעיל א' או סוודר צבאי בלבד אשר מסופקים על ידי הצבא. ניתן ללבוש עם המעיל גם צעיף וכפפות בצבעי שחור או ירוק זית. חשוב להקפיד ששולי הצעיף יוכנסו למעיל הצבאי. כמובן שבגדי החורף חייבים להיות תואמים לשיוך החיילי, כלומר, חיילים בעלי מדי זית אינם רשאים לנוע עם מעיל כחול, ולהפך.
חיילים רשאים לחבוש כובע או צעיף מסוג 'חם-צוואר' בצבעים שחור או ירוק-זית כאשר הם נעים על מדי ב' בלבד בתוך תחומי היחידה, במסגרת התפקיד ובאישור מפקד היחידה. כמו כן, את צעיף ה'חם-צאוור' יש ללבוש על הצוואר ולא על הראש.
לכל חייל (סדיר) מגיעה חופשה שנתית בת 18 ימים - עבור שנה קאלנדרית. כלומר, מינואר עד דצמבר באותה השנה.
מהי הזכאות לחופשה?
1. הזכאות לחופשה שנתית ולצבירתה הינה על בסיס הוותק של משרת הקבע בשירות תקין 5 שירות שבעבורו זכאי משרת קבע לתשלום מצה"ל, לרבות – (חובה + קבע). 'שירות תקין' בסעיף זה חופשת לידה שאיננה בתשלום שכר, ולמעט:
• משרת השוהה בלימודים מלאים מטעם צה"ל.
• משרת השוהה בחופשת פרישה או בחופשת התארגנות (על פי הקבוע בהפ"ע "נוהל לשחרור משרתי הקבע 3.0509 לשחרור משרתי הקבע מטעמים ארגוניים" או בהפ"ע מטעמים תפקודיים".)
• משרת המושעה מכל תפקיד.
2. משרת קבע זכאי לחופשה שנתית כמפורט להלן:
• בשנות השירות הראשונה והשנייה - 14 ימים בשנה ימים בשנה.
• בשנות השירות השלישית, הרביעית והחמישית- 20 ימים בשנה.
• משנת השירות השישית ואילך- 25 שנים בשנה
3. משרת העולה במדרגת הזכאות במהלך שנת פעילות, תחושב זכאותו לחופשה שנתית כמפורט בנספח א 7 למסמך זה.
4. חייל בשירות חובה בתנאי קבע וחייל בשירות המילואים בתנאי קבע זכאי לחופשה של 14 ימים בשנה. אי אפשר לצבור ימים אלו.
5. בעבור חלקי שנה יהיה משרת זכאי לימי חופשה שנתית באופן יחסי למספר ימי השירות התקין ששירת באותה שנת פעילות.
ניצול יתר של ימי החופשה שנתית
א. משרת קבע אשר ניצל חופשה שנתית בהיקף החורג מזכאותו השנתית, ינוכו הימים החורגים מיתרת חופשתו הצבורה. אם אין לחייל די ימי חופשה צבורה, ימי החופשה החורגים ינוכו משכרו עפ"י שווי ערך יום צבורה כפי שמופיע בתלוש השכר
ב. צמצום כוחות סדירים-
1. משרת קבע שניצל את זכאותו לימי חופשה שנתית, כולה או חלקה בהיקף העולה על זכאותו העדכנית לחופשה לנוכח ההודעה על השחרור, וזאת טרם קבלת ההודעה על לא יידרש להחזר כספי בגין ניצול יתר של ימי החופשה. –הכוונה לשחררו מצה"ל- לא יידרש להחזר כספי בגין ניצול יתר של ימי החופשה.
2. משרת קבע שניצל את זכאותו לימי חופשה שנתית כולה או חלקה בהיקף העולה על זכאותו העדכנית לחופשה לנוכח ההודעה על השחרור, וזאת לאחר שקיבל את ההודעה על הכוונה לשחררו מצה"ל יידרש להחזר כספי בגין ניצול יתר של ימי החופשה.
זכאות יתרת חופשה משירות חובה חייל שעבר משירות חובה לשירות קבע, ונותרה לו חופשה יהיה זכאי לנצלה במהלך שלושת חודשי השירות התקין הראשונים בשירות הקבע בלבד, אך לא יותר ממספר, הימים המרבּי לצבירה, כמפורט בפ"מ 35.0402 "חופשות חיילים בשירות חובה".
משרת הלומד תוך כדי שירות
א. חייל הלומד תוך כדי שירות, תיחשב שנת הלימודים לצורך זכאות לחופשה שנתית ולצבירתה, כאילו החייל למד בה במלואה בשנת הפעילות שמתחילה בשנה העוקבת למועד פתיחת אותה שנת לימודים.
ב. חייל הלומד לימודים תוך כדי השירות, ונעדר בשל כך על חשבון שעות הפעילות, לתקופה של תשעה חודשים לפחות - תקוזז זכאותו לחופשה שנתית כמפורט להלן:
1. נעדר המשרת עד חמש שעות שבועיות על חשבון הפעילות – לא תקוזז זכאותו לחופשה שנתית.
2. נעדר החייל מעל חמש שעות שבועיות על חשבון הפעילות ('יום מלא')- תקוזז זכאות לחופשה שנתית בחמישה ימים.
ג. אם נמצא כי משרת למד תוך כדי השירות, בלא אישור הסמכות המאשרת כפי שנקבע על ידי מחלקת הסגל, יוזנו לימודיו בדיעבד, וכן יקוזזו בדיעבד ימי החופשה.
האם משרת קבע העובד במשמרות זכאי לחופשה?
א. מפקד הפיקוד/ הזרוע/ קצין החיל הראשי יגדיר בהוראות פנימיות את התפקידים שיבוצעו במשמרות, וכן את אורכה ואת תדירותה של המשמרת ושל חופשת המשמרת. תפקידים אלה בלבד ייחשבו כמבוצעים בפעילות משמרות
ב. באחריות קצין המשא"ן ביחידה להזין את אינדיקציית "עובדי משמרות" במערכת היסודות לטובת זיהוי האוכלוסייה.
ג. משרת קבע עובד משמרות, אשר חופשת המשמרת שהוא זכאי לה קצרה משבעה ימים, זכאי שלוש פעמים בשנה לחופשה שנתית שאורכה חמישה ימי עבודה רצופים בין משמרת למשמרת, במועדים שיאשר מפקדו. (החופשה מורכבת מחופשת המשמרת ומתוספת ימים המשלימים לחמישה ימי חופשה בפועל) המפקד רשאי לאשר למשרת הקבע לצרף את שלוש התקופות לחופשה אחת של 15 או 20 ימי עבודה רצופים.
חופשות נוספות שאני זכאי להן:
ישנם מספר סוגי חופשות מיוחדות למשרתי הקבע, הניתנות למול קריטריונים מסוימים, ומאושרות 25 על ידי גורמים שונים, זאת בהתאם לסוג הבקשה.
חל איסור לדווח חופשות מיוחדות למשרתי הקבע ללא מכסה מתאימה. בנוסף, יש לארכב 26 אסמכתאות ואישורים למערכת כפי שיפורטו במסמך זה.
להלן פירוט החופשות אשר אינן מנוכות מסל ימי החופשה של משרת הקבע:
1. חופשה מיוחדת - כמענה לנסיבות אישיות חריגות זכאות לחופשה- עד 14 יום (10 ימי עבודה). תינתן רק אם ניצל את החלק היחסי של ימי החופשה השנתית עד למועד בו מבקש לממש חופשה מיוחדת, וכן את כל יתרת ימי החופשה הצבורה לה הוא זכאי. סמכות אישור- סמכות אישור כמפורט בנספח ג' הזנת המכסה במערכת תתבצע ע"י גורמי הפרט/סגל בפיקודים
2. חופשת אבל ("שבעה") - לקרוב מדרגה ראשונה- זכאות לחופשה- מיום הפטירה עד ליום הקבורה וכן ל- 7 ימים נוספים. סמכות אישור: לא ניתן לשלול זכאות זו
3. יום ה' 30 - ובכל שנה ביום האזכרה של קרוב משפחה בדרגה ראשונה. זכאות לחופשה: יום אחד סמכות אישור: לא ניתן לשלול זכאות זו
4. יום הזיכרון (בנים למשפחות שכולות) זכאות לחופשה: יום אחד סמכות אישור: לא ניתן לשלול זכאות זו , יצוין כי בסמכות מפקד לשחרר גם אנשי קבע שאינם ממשפחה שכולה.
5. בריאותית ('חמי מרפא') זכאות לחופשה: 21 ימים בחופשה סמכות אישור: הוכר ע"י אגף השיקום במשהב"ט באישור מפקדו טרם היציאה. הזנה ע"י ק. משא"ן ביחידה.
6. תרומת מח עצם זכאות לחופשה: 7 ימים בשנה ברצף (כולל שישי שבת וחגים) סמכות אישור: מקרפ"ר
7. תרומת איברים זכאות לחופשה: 20 ימים בשנה ברצף (כולל שישי שבת וחגים) סמכות אישור: מקרפ"ר
8. התייצבות בבית משפט בשעות הפעילות זכאות לחופשה: בהתאם לצורך סמכות אישור: זומן לבית דין צבאי/בית משפט אזרחי/בית דין אזרחי עפ"י צו או זימון שניתן כדין או הופעה בפני גורם כלשהו ע"י המדינה. *כאשר משרת הקבע יוזם (לא זכאי).
9. התמחות (עבור רופאים, פסיכולוגים קליניים ומשפטנים לצורך לימודים עבור בחינת התמחות) זכאות לחופשה: 21 ימים בשנה (לא כולל שישי שבת ) סמכות אישור: הזנת המכסה ע"י הסמכות החיילית בכפוף לאישור ס' קרפ"ר/ס' פצ"ר.
10. החופשות אשר מנוכות מסל ימי החופשה של משרת קבע: שמחה משפחתית, חופשת נישואין וחופשה בגין לידה.
אל תדאגו, ילמדו אתכם בטירונות(:
הזכאות ניתנת למימוש לתקופה של עד 60 יום מיום הזנתה למערכת ברשתות שופרסל, יש חסד, ויקוטרי וכוורת.
הזכאות ניתנת למימוש לתקופה של עד 60 יום מיום הזנתה למערכת ברשתות שופרסל, יש חסד, ויקוטרי וכוורת. במידה ואינך מצליח לממש את זכאותך, ניתן לפנות לשירות הלקוחות: מוקד- 1-700-70-11-30 ווטסאפ- 052-3343241 שימוש ע"י אדם שאינו החייל יינתן בצירוף טופס ייפוי כוח אותו ניתן להוציא דרך אפליקציית 'סיבוס'.
הדרך הנפוצה ביותר היא בעזרת אתר 'אישורים' של אגף כוח האדם - מזינים את הפרטים המזהים, בוחרים את האישור הרלוונטי, ומקבלים את האישור במייל. דרך האתר החדש ניתן להזמין את האישור הרצוי מתוך מבחר גדול, ולקבלו ישירות לדואר האלקטרוני, בתוך יום עסקים אחד. האישור המתקבל מאומת וחתום באמצעות טכנולוגיית החתימה הדיגיטלית, אשר מקנה לו תוקף כמסמך מקורי, רשמי ומהימן לכל דבר ועניין.
הכשרת הצוללנים מורכבת מטירונות 03 וקורס שאורך כשנה. במהלך הקורס מפתחים הצוללנים כושר פיזי, עמידות מנטלית ויכולת לעמוד במצבי לחץ שונים. זאת לצד למידה מאתגרת על מערכות הצוללת ותפעולן.
א. השתתפות בשכר דירה / חדר -
1. קצין במינוי מפקד לוחם, זכאי לקבלת החזרי שכ"ד/ שכ"ח, ללא מגבלה על תקופת ההטבה וללא הגבלת גיל, על פי הקריטריונים הבאים:
• חסר דירה פרטית יהיה זכאי לשכור בכל מקום בארץ ללא מדידת מרחקים.
• בעל דירה פרטית בכל מקום בארץ, בתנאי שהדירה השכורה ממוקמת במרחק העולה על 60/100 ק"מ חסר/ בעל רכב צבאי צמוד בהתאמה מדירתו הפרטית.
2. תקרת השתתפות תהיה 100% מהתקרה בכל תקופת מינוי של המשרת כמפקד לוחם.
3. בשנה בה הקצין ירד ממינוי מפקד לוחם, ימשיך לקבל החזר שכ"ד/ שכ"ח עד תום החוזה, אלא אם ירד ממינוי מפקד לוחם וניצל למעלה מ-7שנות זכאות.
ב. הובלת דירה-
1. מפקד לוחם נשוי או רווק יהי זכאי להובלת הדירה ללא תלות במימוש הטבת דיור בעת שינוי מקום המגורים לאזור אחר כתוצאה ממעבר בין התפקידים וללא המרחקים בין הדירות.
2. הטבה זו תמומש בתדירות של עד חמש פעמים בזמן מינוי מפקד לוחם ולא יותר מאחר שנה.
3. יודגש כי הובלות אלו לא יימנו במניין ההובלות להן זכאי כל משרת קבע בשירות.
ציוד באפסנאות אפשר להחליף בקלות! את הפריט שרוצים להחליף ניתן להביא אל נגד הלוגיסטיקה ביחידה והוא יטפל בנושא בשבילך. בדרך כלל ניתן מענה תוך 7 ימי עבודה.
1. אם בדק אתכם רופא במרפאה צבאית או ביקור רופא והחליט להפנות אתכם למיון מסיבה רפואית כלשהי (חשד למחלה, בדיקה ספציפית או מקרה חירום).
2. אם מרפאת היחידה סגורה וגם סניף ביקור רופא, ומוקד חיל הרפואה "מקול הלב" (*6690) נתן לכם אישור טלפוני להתפנות במיון.
3. על פי החוק, אם אתם סובלים מאחד הסעיפים הבאים, אין צורך לקבל אישור להגיע למיון: כל שבר חדש, פריקה חריפה של מפרקים המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית או בדימות, פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או על ידי אמצעי איחוי אחר, שאיבת גוף זר לדרכי הנשימה, חדירה גוף זר לעין, תעוקת חזה, אובדן הכרה המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית, בבדיקת מעבדה או בדימות, התקף כפיוני המלווה בממצאים אופייניים באנמנזה, בבדיקה גופנית או בבדיקות עזר המתועדים בגיליון הבדיקה בחדר מיון או בגיליון מד"א במידה והחייל פונה לחדר מיון על ידי אמבולנס, פניית חולה אונקולוגי לחדר מיון, התקף גנחתי חריף המלווה בממצאים אופייניים בבדיקה גופנית או בבדיקת עזר, מקרה בו נפגע החייל הפונה בתאונת דרכים צבאית.
חייל בודד הוא חייל בשירות חובה העונה על אחד מהקריטריונים הבאים:
בשלב המיונים האחרון בדרך לבה"ד 1 תכתבו קורות חיים, תמלאו שאלוני אישיות, תענו על מבחן מצבים שיבדוק כיצד תתמודדו עם דילמות מורכבות בכל מיני תחומים ועל מבחן קריאת נתונים שיבדוק יכולות הבנה ולמידה. כמו כן תיפגשו לשיחה אישית עם פסיכולוג, שמטרתה להעמיק את ההיכרות האישית, זה המקום להציג את עצמכם, ואת הסיבות והמניעים ליציאה לקצונה.
קצונה ייעודית זהו שם כולל למגוון מסלולים שמכוונים אתכם לקצונה בתחומים שונים עוד בטרם הגיוס. בהיותכם מלש"בים תעברו מיונים ומבדקי קצונה בהתאם למסלול דרכו תתגייסו, לאחר הגיוס תעברו טירונות, קורס מקצועי ולאחר מכן קורס קצינים.
ניתן לנוע עם שרשרת אחת בקוטר של 3 מ"מ ועם תליון בקוטר של עד 3 ס"מ (כמו הגודל של מטבע חצי שקל). על השרשרת להיות בתוך החולצה. בנוסף, אין לענוד שרשרת צמודה לגרון בסגנון קולר.
חיילות רשאיות לענוד עד 2 טבעות על הידיים בלבד. קוטר הטבעת לא יעלה על 1.5 ס"מ. את הטבעות מותר לענוד על אותה היד ואפילו על אותה האצבע.
גברים רשאים לנוע עם טבעת נישואים בלבד. (כלומר - אין לענוד טבעת אירוסים)
חיילות רשאיות לענוד צמיד מתכת אחד בלבד.
אין הגבלה מיוחדת על משקפי שמש, למעט במסדרים, בטקסים או במסגרת תפקיד ייצוגי.
בנות רשאיות לנוע עם לק בציפורניים בצבעים: ורוד בהיר, לבן פנינה, פרנץ' ולק שקוף. כמו כן, רשאיות החיילות לנוע עם לק בסגנון פרנץ' בצבעים המאושרים בלבד.
כל טירונות מיוצגת על ידי מספר. מספר זה מלמד למעשה על סוג ההכשרה הבסיסית אותה אתם עוברים, ומהווה ציון של רמת הכשרתכם ביכולות הלחימה. רובאי הוא חייל שהוכשר לתכנים צבאיים ומבצעיים שונים ומגוונים באחת מהרמות הבאות: 02,03,05,07,08,09,10,12. תפקידי תומכי לחימה ותפקידים קרביים דורשים הכשרות שונות ובהתאם מעבר של טירונות ברמת רובאי אחרת.
מהות תפקיד סמלת המבצעים, כשמו כן הוא - מבצעי במיוחד: הסמב"צית נמצאת בחמ"ל היחידה והיא אחראית על זרימת המידע בין הכוחות בשטח לדרגי הפיקוד הגבוהים.
למידע נוסף:
ניתן לקבל הפניה לשירות רפואי דרך האפליקציה לכלל המשרתים: "מדיקליק". יש אפשרות להגיש בקשה להפניה, למרשם תרופה, למשקפיים ולמדרסים ולאסמכתה תקציבית. לאנשי קבע קיימת האפשרות להגיש בקשה גם לימי מחלה.
3 שנים.
הקלות בתנאי שירות (הנקראות בשפה המקצועית - הת"ש), יקבלו חיילים בעלי בעיות סוציו-אקונומיות בבית, בעיקר עקב מצב בריאותי ו/או נפשי לקוי של הורי החייל או קרוב משפחה אחר מדרגת קרבה ראשונה.
לוחמי שייטת הצוללות מפעילים את כלי הלחימה היקר ביותר של צה"ל - הצוללת. הלוחמים פועלים בשטח האויב במעמקי הים, ובכך מבטיחים את בטחונה של מדינת ישראל. הלוחמים מפעילים מגוון מערכות ומתחזקים את חלקי הצוללת השונים.
באופן כללי, חייל זכאי לשבע שעות שינה לפחות ביממה. בכל מקרה של פגיעה בשעות שינה, יש לפעול להשלמתן. את שנת החייל ניתן להפריע רק לצורכי פעילות חד פעמית חריגה, באישור מפקד שדרגתו סא״ל לפחות, ובכלל זה יש לשמור על 4 שעות שינה רצופות, לפני הפעילות או אחריה.
החופשות המיוחדות מתחלקות לשישה סוגים פורמליים: מיוחדת כללית, מיוחדת אישית, מיוחדת לימודים, מיוחדת חו"ל, מיוחדת משפחתית (עקב אשפוז/מחלה/פציעה ומשפחתית-אבל). כל אחת מהן מזכה את החייל במספר ימי חופש שונה ומצריכה אישורים שונים.
1. תיק ציוד אישי (קיטבג) או שק חפצים
2. מעיל
3. נעלי חי"ר / יחידות שדה / נעלי נשים
4. מכנס מדים (2 יחידות ללוחם/תומך לחימה ו-3 יחידות לחייל כללי צה"לי)
5. חולצת מדים (2 יחידות ללוחם/תומך לחימה ו-3 יחידות לחייל כללי צה"לי)
6. חגורה
7. כומתה
8. ערכה לחייל/ת (וערכה נוספת לחיילי יחידות שדה בלבד)
9. תרסיס גז מדמיע
10. מנעול
11. כפפות פליז
12. חם-צוואר
13. גומיות לנעליים (מלבד חיילות כלל צה"לי)
ניתן לפנות למוקד מופת (03-679-2888) או להיכנס לאזור האישי באתר צה"ל.
חיילים רשאים לנסוע בתחבורה ציבורית בלבוש אזרחי בחגים ובסופי שבוע (החל מיום חמישי בשעה 23:59) בתיקוף נסיעה.
חיילי צה"ל הנושאים תעודת לוחם בתוקף/ תעודת אישור נסיעה על אזרחי בתוקף (באישור גורמי אכ"א) רשאים לנסוע ללא מדים בתחבורה ציבורית בכל ימות השנה בתיקוף נסיעה.
כן.
לאחר חתימה על טופס 'היתר עבודה' בתיאום עם המפקד/ת הישיר/ה ומשק/ית הת"ש.
כמעט לכל אחד עולות תהיות ושאלות בתחילת התהליך ששווה להשקיע בהן מחשבה, כמו למשל - האם אני מתפקד טוב תחת לחץ? האם אני יודע להוביל אחרי אנשים? האם אני מוכן לעבוד קשה? האם אני רואה את עצמי חותם קבע? והאם אני מוכן לעזוב את המקום שאני נמצא בו כרגע?
בקריות השליטה הימית (בק"שיות) מפעילות מערכות שליטה ובקרה ממוחשבות לניטור ושליטה על הגבולות הימיים של מדינת ישראל. הן מתצפתות על הגבולות באמצעות מצלמות ומכ"מים, מתפעלות אירועים בזמן אמת, מאתרות ניסיונות חדירה של כלי שיט עוינים ומנטרות תנועת ספינות וכלי שיט אזרחיים המגיעים למדינת ישראל.
פלגות הבט"ש פועלות בכל הזירות הימיות של ישראל, ומחולקות לשלושה בסיסים מרכזיים:
בסיס חיפה - בגזרה הצפונית.
בסיס אשדוד - בגבול רצועת עזה.
בסיס אילת - בגזרה הדרומית.
בנים ינועו עם שיער קצר באורך אחיד, ללא דירוג.
אין לקלוע ראסטות במהלך השירות הצבאי.
א. בנוסף למעטפת הפרט עבור אוכלוסיית המפקדים הלוחמים ינתנו מענה לאוכלוסיות שאינן לוחמות אך משרתות בדרג הגדוד הלוחם ומבצעות תפקידים ייחודיים (רשימת התפקידים מצורפת בנספח ב').
ב. בהתאם לכך הוגדרו אוכלוסיות אלה למתן מעטפת הטבות ייחודיות הנשענת על מרכיבי ההטבות למפקדים הלוחמים. בנספח ג' מפורטות ההטבות הרלוונטיות לאוכלוסייה זו.
חיילי חובה רשאים ללבוש מתחת למדים גופיות או חולצות קצרות וארוכות בצבע ירוק זית או לבן בלבד. במהלך פעילות מבצעית, מארבים או פשיטות, שלא בזמן מלחמה, וכן במהלך סיוע בפעילויות אלו, ניתן לנוע גם עם גופייה או חולצה בצבע שחור. (ולא, שמירה בש.ג לא נחשבת לפעילות מבצעית). כמו כן, ניתן לנוע גם ללא כל גופייה או חולצה מתחת למדים.
לקיחת חופשה במהלך הכשרה, כמו בסדיר, תלויה באישור מפקד. עבור חייל בהכשרה ראשונית, בהכשרת יסוד או בטירונות קיימת מכסה מיוחדת של 5 ימי חופשת מפקד בהכשרה ראשונית. את החופשה הזו אפשר לנצל רק במהלך ההכשרה הראשונית ובששת החודשים הראשונים של החייל בשירות, בכפוף לאישור מפקד בדרגת סא"ל.
את כללי הלבוש הצה"ליים ניתן למצוא למצוא באתר הפקודות הצה"לי תחת הוראות הקבע האגפיות של אגף כוח האדם. הענף המשטר והמשמעת מדגישים כי המשמעת בעלת חשיבות מרבית להבטחת פעילותו התקינה של צה"ל והיא תנאי הכרחי לביצוע מלא ויעיל של המשימות המוטלות עליו.מפקדים וחיילים כאחד, מצווים להקפיד על הופעה תקנית ומסודרת שהינה מרכיב חשוב בכללי המשמעת בצבא. ניתן להיוועץ במפקד/ברס"ר/במש"ק המשמעת ביחידה בנוגע לעמידה בנהלי הצבא.
ייעוד הפיקוד הינו הצלת חיים וחיזוק החוסן הלאומי בישראל, תחומי האחריות שלו כוללים התרעה, מיגון ומקלוט, איתור נפילות, חילוץ והצלה, פיקוד ושליטה במפקדות העורף, הדרכת והנחיית האוכלוסייה למצבי חירום ומערכות שליטה ובקרה ייעודיות לעורף. הפיקוד עובד בשיתוף פעולה מלא וצמוד עם ארגוני החירום השונים בישראל: משטרת ישראל, רשות הכיבוי וההצלה, מגן דוד אדום, רשות החירום הלאומית ועוד.
כן, ניתן לטוס לחו"ל בזמן חופשת השחרור. עם זאת, בעידן הקורונה ישנן הגבלות שמתעדכנות מעת לעת ולכן יש לוודא טרם הזמנת הכרטיסים שהחופשה מאושרת ליעד המתוכנן.
לכל הנחיות הקורונה המעודכנות:
מדרגת המיון הראשונה במסע לקצונה מתחילה בנתוני הצו הראשון הנדרשים - קב"א 52 ודפ"ר 60 לפחות.
מעבר לנתוני הצו הראשון, מרגע הגיוס מתחיל הצבא לאסוף עליכם נתונים שיעזרו לנבא עד כמה אתם מתאימים להיות קצינים. שקלול של כל הנתונים האלו, יוצר ציון שנקרא 'מתאם קצונה' ומתעדכן בכל שלב בתהליך. כל ציון שייכנס לנוסחה, החל מציון הסוציומטרי בטירונות, דרך ציון בקורס פיקודי או בקורס מ"כים עבור חי"רניקים ועד ציוני המבד"קים שהם השלב האחרון במיונים, יהפוך אותה למדויקת יותר.
'מתאם הקצונה' הוא כלי שיעזור לחיל שלכם להעריך אתכם, ולבסוף גם יקבע האם תצאו לקורס הקצינים. כל חיל רשאי לבחור את המועמדים המתאימים ביותר בעיניו. לכן למעשה שיטת המיון משתנה בין מסגרת למסגרת - בחילות מסויימים תהיה וועדה או ריאיון עם קצינים בכירים, באחרים יהיה בנוסף יום גיבוש שיבחן בצורה מעשית את ההתנהלות שלכם בתוך קבוצה, ובחלק אף מעבר לכך.
אם אינכם מרוצים ממקום שיבוצכם בצה"ל וברצונכם לעבור לתפקיד שונה, תוכלו לעשות זאת.
יש למלא טופס 55 - בקשת חייל להעברה מהיחידה בה הוא משובץ ו/או לשינוי עיסוק (מקצוע).
טופס 55 ימולא על ידי החייל המבקש, מפקדו הישיר ומפקד היחידה. וכן ינתן גם חוו"ד סמכות התגבורת. לאחר מכן תתקבל החלטת הבקו"ם (אם מאושר או לא מאושר). את טופס 55 ניתן למצוא ברשת האינטרנט הצבאית (אתר הצה"לנט) או אצל מש"ק המשא"ן ביחידה, אליו מגישים את הטופס.
אם מדובר בחייל בשירות, פונים לשלישת היחידה, שפונה למופ"ת על מנת להנפיק תעודה מחודשת.
אם מדובר בחייל משוחרר: איש מילואים יפנה לקצין הקישור יישפט ואז ע"פ טופס תלונה מופ"ת יפיקו עבורו תעודה חדשה.
אם מדובר בחייל משוחרר בפטור: הוא ינפיק מהמשטרה תצהיר על אובדן תעודה ויגש לתא תעודות הפרוסים ברחבי הארץ להפקת התעודה.
בכל מקרה אחר ניתן להנפיק באתר האישורים אישור מהלך שירות בו מופיע כי שירת כלוחם.
1. בקשת קצר"ש מסיבת לימודים
2. בקשת קצר"ש לעוזבות מסלול 16א' (נשים במקצועות מסויימים שמתגייסות למשך שירות התואם למשך שירות של גברים)
3. בקשות קצר"ש תב"ן שלילי או חיובי
טכנאי רשתות אחראי על כל הרשתות והמערכות המאפשרות לתמוך ולקדם תהליכים מבצעיים, ובפרט על אחזקת הרשת, תפעול שוטף, זיהוי ופתירת תקלות, והקמה ופריסה של הרשת ביחידות.
תוכלו לעשות זאת דרך מרכז השירות של יחידת מיטב. שימו לב שעל מנת להצהיר על טבעונות עליכם לנהל אורח חיים טבעוני במשך לפחות חצי שנה טרום הבקשה. אם ברצונכם להצהיר על טבעונות במהלך השירות הסדיר, תוכלו להגיש בקשה חריגה למש"קית הת"ש שלכם אם אתם טבעונים כבר שלושה חודשים. כטבעונים, תקבלו תוספת למשכורת הצבאית שלכם על מנת לשלם על אוכל אם בבסיסכם לא תהיה התאמה למזון טבעוני. כמו כן, תהיו זכאים לקבל כומתת פליז ונעליים טבעוניות בשרשרת החיול.
דמי הקיום של כלל הלוחמים הם כ-2,463 שקלים, דמי הקיום של לוחמי החוד יועלו בשנה השלישית לכ-3,048 שקלים, דמי הקיום של תומכי הלחימה הם כ-1,793 שקלים ודמי הקיום של החיילים העורפיים הם כ-1,235 שקלים.
א. בהתאם לפקודות הצבא, זכאי משרת קבע ל-30 ימי חופשת מחלה בשנה. לעניין זה, "חופשת מחלה" ההיא התקופה (בימים) בה נעדר משרת קבע מיחידתו, לפי הוראת רופא, עקב אשפוז (הצבה לר"מ 2/סיפוח ליק"ר) או עקב ימי חופת מחלה בבית (ימי "ג").
ב. ככלל, מכסת הימים המפורטת בכל סל מתייחסת לשנה קלנדרית ובאופן יחסי למך הזמן בשירות קבע באותה שנת פעילות.
ג. יתרת ימי חופשה בסוף השנה נצברת באופן אוטומטי לסל ימי מחלה צבורה.
החל מ-07.07.2021, 22 כרטיסים צבאיים פיזיים הפכו לזמינים באפליקציית ׳הארנק הצה״לי, שזמינה בחנויות אפל ואנדרואיד. משרתי הסדיר והמילואים ימצאו בה כרטיסים שאליהם הם זכאים, כולל תוקפם וההטבות שהם מספקים. בין הכרטיסים ישנם גם תעודות השחרור למיניהן.
במידה והינך ספורטאי מצטיין, עליך לשרת 6 שעות ביום לכל הפחות. סל זכאותך למיוחדת ספורטאי עומד על 90 ימים בשנת שירות.
בנות רשאיות לצבוע את שערן בעד שני גוונים טבעיים בלבד, שמשתלבים יחד. (פס בלונדיני יחיד בצד השיער למשל, אינו תקני).
חיילות ינועו עם שיער אסוף עד העורף או עד הקודקוד, כאשר הגומיות לאיסוף השיער יהיו בצבע שחור או חום בלבד.
קליפסים לשיער אינם תיקניים וחל איסור לנוע עמם. האיסור אינו כולל את 'סיכת בננה' שאוספת את כלל השיער.
אין לקלוע ראסטות במהלך השירות הצבאי.
מרגע פתיחת הבקשה, עומדים לרשותך 30 ימים להבאת האישורים הנדרשים לבקשה. לאחר מכן, על מש"קית הת"ש לכתוב את המלצתה תוך 7 ימים. על קצין/ת הת"ש לבחון את הבקשה תוך 14 ימים. במקרים חריגים, הבקשה תעבר לבחינת גורם חיצוני אשר עומדים לרשותו 14 ימים לבחינת הבקשה.
במסגרת התוכנית 'ממדים ללימודים' יזכו לוחמות, לוחמים משוחררים ואוכלוסיות ייחודיות למימון שני שלישים משכר הלימוד האקדמי, כאשר היתרה המשולמת מהפיקדון לו הם זוכים עם שחרורם מצה"ל מהאגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון.
לפרטים נוספים:
כרטיסים צבאיים פיזיים הפכו לזמינים באפליקציית ׳הארנק הצה״לי', שזמינה בחנויות אפל ואנדרואיד. משרתי הסדיר והמילואים ימצאו בה כרטיסים שאליהם הם זכאים, כולל תוקפם וההטבות שהם מספקים. דוגמאות לכרטיסים: חוגלוחם, לוחם חוד, משרת מילואים פעיל, אישור נסיעה בלבוש אזרחי, ערבה, חופשה ללא תשלום, דחיית שירות, קצין שומר טבע, נהג מבצעי, משרת מילואים בצה״ל ועוד.
סנדלים מותרים לחיילות בלבד, רק בתקופת הקיץ שתוגדר על ידי המפקד. הסנדלים יהיו מעור או מחומר דמוי עור, בעלי סוגר או עם סקוץ' וללא עקב כלל. (כמובן שאין לנוע עם סנדלים וגרביים).
ניתן להפסיק חופשה של חייל או משרת קבע באישור מפקד בדרגת אל"ם ובשל צרכים מבצעיים בלבד.
לכל חייל בצה"ל יש את האפשרות ללון באחר מהסניפים של בית החייל ברחבי הארץ (אילת, באר שבע, בית השריון, בית קלימיאן, חיפה, טבריה, ירושלים, קרית שמונה, רמת גן) וללון בו בתמורה לתשלום של 40 ש"ח ללילה.
במקרים אחרים, בהם החייל לא יכול ללון בביתו מטעמי מרחק, פרט ותפקיד ייחודי, יש אפשרות, להשיג לינה קבועה בבית החייל הרלוונטי לאותו החייל. ההליך יעשה ביחידה בעזרת מש"קית הת"ש.
1. עובר ושב של חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
2. פירוט כלל כרטיסי האשראי שלך ושל הוריך/בן.ת זוגך- 3 חודשים אחרונים.
3. ריכוז יתרות חשבונותיך וחשבונות הוריך/בן.ת זוגך.
4. אישורים על חובות/ הלוואות/ פיקדונות/ חסכונות.
בדקו בקישור המצורף
לפנות לממונת יוהל"ם של היחידה במידה ויש ומרגיש בנוח. אם לא, לפנות למרכז מהו"ת:
כל חייל בצה"ל זכאי לפנות לקב"ן (קצין בריאות הנפש) לפי רצונו וצרכיו.
קורס הקצינים מחולק לשלוש מגמות: להב - ללוחמים, מעוז - לתומכי לחימה, ונחשון - לחיילי מטה. כל מגמה מעבירה את הצוערים תכנים דומים שמכילים הבדלים קטנים, המותאמים אליה. להסבר המלא, המשיכו לקרוא כאן -
מדרגת המיון הראשונה במסע לקצונה מתחילה בנתוני הצו הראשון הנדרשים - קב"א 52 ודפ"ר 60 לפחות.
דו"ח 1 הוא דו"ח המעדכן בכל יום את השלישות של היחידה בסדר כוח האדם של החיילים שביחידה. זהו דו"ח שימולא על ידי החייל בכל יום בשעות הבוקר דרך אפליקציית "דוח 1".
מבד"קים הם המבחן האחרון לקראת יציאה לקצונה.
מטרת המבד"ק היא לבדוק האם המיועד לקצונה מתאים מבחינה אישיותית, לדוגמה בודקים: קבלת אחריות על חיי אדם, משימות ורכוש, עמידה בלחצים, בשלות ובגרות, ועוד.
במקרה של אובדן/נזק של ציוד אישי אזרחי שנגרם עקב שירותך הצבאי, תוכל להגיש בקשה לקבלת פיצוי בגין הנזק/האובדן שנגרם בעת שירותו בצבא. ניתן לפנות למש"קית הת"ש ביחידה ולהגיש בקשה ל'אובדן ציוד אישי'. הבקשה נבחנת על ידי ועדה המתכנסת במשרד הביטחון.
הכשרת הדבורן נערכת בבה"ד זרוע הים שבחיפה. לאחר טירונות, יערך קורס שאורך שלושה חודשים. בקורס מתמקצעים בתפקיד אליו מיועדים הלוחמים באופן תיאורטי ומעשי, מתוודעים לחיים בים ועוברים מסעות מאתגרים. עם ההגעה לספינה, על הלוחמים לעבור הסמכות נוספות, כאשר בסיומן מקבלים הלוחמים את סיכת הדבורן הנכספת.
במטבחים במיוחד בשבילכם ותמיד פתוחים לבקשות או הצעות. בנוסף, לאחרונה הוקם אתר מערך המזון באתר צה"ל בו ניתן למצוא את כל המידע שקשור למזון, כולל מוקד פניות באמצעותו ניתן ליצור קשר ישירות עם אנשי המערך.
1. ספורטאים מצטיינים- אישור מנהל הספורט ע"פ הפורמט האחיד של משרד התרבות והספורט.
2. מוסיקאים מצטיינים- המלצת הגברת יעל קרת- במשרד התרבות והמדע.
3. רקדנים מצטיינים- מרביתם במסגרת להקת "ביכרוי העיתים", יש להציג אישור מהנהלת הלהקה.
**במידה ואין גורם במשרד הנ"ל אשר מוסמך להמליץ לגבי בקשתך, עליך לצרף לבקשתך אישור מטעם הארגון שמטעמו תיקח חלק באירוע הרשמי, אשר יפרט את אופי האירוע והנסיבות.
יש לעדכן את המפקדים האישיים ואת נגד הלוגיסטיקה של היחידה בכל חוסר בפריט לבוש והם ידאגו לספק מענה חלופי עד להגעת הציוד החדש.
כל מספר שנים מתקיים מבצע החזרת ציוד ללא העמדה לדין וללא קנסות. פרטים נוספים יפורסמו בסמוך למועד המבצע הבא. במידה שלא ניתן להמתין עד מועד החזרת הציוד הבא, ניתן ליצור קשר בטלפון: 052-945-1002 - רת"ח ניהול המלאי באט"ל, רנ"ג אלכסנדר אלכסנדרנסק
כל חייל יכול לצאת לחופשה מיוחדת בצה"ל על פי צורך וזכאות שתלויה בסוג המקרה. החופשה המיוחדת נועדה לפתור בעיה או צורך זמניים, כמו עבודה עקב מצב כלכלי קשה, אבל עקב פטירת קרוב משפחה וכן ללימודים לפסיכומטרי או להשלמת בגרויות.
ניתן לקבל עד 30 ימי מיוחדת בשנה (כולל סופ״שים וחגים) אלא אם יש אישור של רמ״ח מופ״ת להארכה. חייל שמעוניין בימי חופשה נוספים יכול להגיש בקשה לדח״ש, לפי הנהלים בפקודה.
החופשות המיוחדות מתחלקות לשישה סוגים פורמליים: מיוחדת כללית, מיוחדת אישית, מיוחדת לימודים, מיוחדת חו"ל, מיוחדת משפחתית (עקב אשפוז/מחלה/פציעה ומשפחתית- אבך). כל אחת מהן מזכה את החייל במספר ימי חופש שונה ומצריכה אישורים שונים.
יום ד' הוא יום מחלה שאינו יום בעקבות קבלת ג' רשמי, שניתן לחייל לפי חוות הדעת של המפקד הישיר של החייל. זהו, יום מחלה שניתן ע"י מפקד בדרגת סג"ם ומעלה.
הקלות בתנאי שירות (הנקראות בשפה המקצועית - הת"ש), יקבלו חיילים בעלי בעיות סוציו-אקונומיות בבית, בעיקר עקב מצב בריאותי ו/או נפשי לקוי של הורי החייל או קרוב משפחה אחר מדרגת קרבה ראשונה.
את הת"ש ניתן לקבל ממש"קית תנאי השירות ביחידה או מקצין בריאות הנפש.
קיימים 6 סוגי הקלות:
הת"ש 1 – החיילים לא ישובצו במערך הלוחם.
הת"ש 2 – החיילים יישנן לפחות שני לילות בשבוע בבית.
הת"ש 3 – החיילים יישנו לפחות שלושה לילות בשבוע בבית ולא ישובצו ביחידה שמרחקה עולה על מרחק של 100 ק"מ מביתם.
הת"ש 4 - ניתן לקבל רק מהקב"ן.
הת"ש 5 – החיילים זכאים ללינת בית קבועה ולא ישובצו ביחידה שמרחקה עולה על 100 ק"מ מביתם. יחד עם זאת, החיילים יכולים לעשות תורנות לילה בבסיס, ואף לסגור שישי שבת בבסיס.
ת"ש 7- יומיות. החיילים זכאים ללון את כל שבעת הלילות בבית, ללא תורנות לילה בבסיס. בנוסף, החיילים לא ישובצו ביחידה שמרחקה עולה על 100 ק"מ מביתם.
חייל הבוחר לצום באחד מימי הצום הרשמיים על-פי דתו, ישוחרר מכל פעילות ביחידתו. היעדרות חייל מיחידתו עקב יום צום רשמי על-פי דתו תיחשב כחופשה על חשבון מכסת ימי חופשתו.
לא ניתן לנצל חצי יום חופשה ביום שאינו ערב חג.
לחייל הנעדר מיחידתו יורד יום חופש מלא, מלבד ערבי חג המטכ"ליים בהם ינוכה חצי יום חופשה בלבד. עם זאת, מכיוון שחל איסור לצאת לחופשה מעבר למכסת הימים להם החייל זכאי, לא ניתן לנצל חצי יום חופשה ביום שאינו ערב חג.
לאחר שהצבא מכיר בחייל כחייל בודד, אותו החייל יכול לקבל הטבות שיעזרו לו להתאקלם בקלות יותר בשירות, בינהן הטבות כספיות והטבות דיור.
בקשות לשינוי שיבוץ או קיצור שירות יוגשו על ידי קצין המשא"ן
מלבד ימי החופשה השנתית בשירות, קיימת האפשרות לקבל עוד 30 ימי חופש נוספים אשר נקראים חופשה מיוחדת. החופשה המיוחדת נועדה על מנת לפתור בעיה או צורך זמניים. ניתן לנצל את החופשה לעבודה עקב מצב כלכלי קשה, לאבל עקב פטירת קרוב מדרגה ראשונה או שנייה וכן ללימודים לפסיכומטרי או להשלמת בגרויות. דעו כי לרוב יש צורך בהצגת מסמכים מראש על מנת לקבל אישור לחופשה זו ולכן במקרים בהם אתם יודעים שתזדקקו לימי החופש הללו, כדאי להכין את כל המסמכים מראש ולהציגם למשק"ית הת"ש ביחידה.
חופשת השחרור הינה תקופת התארגנות עבור החייל לקראת שחרורו מצה"ל. הזכאות לחופשת שחרור הינה:
1. "לוחם חוד" - 14 ימי חופשת שחרור.
2. "לוחם" - 10 ימי חופשת שחרור.
3. חייל תומכ"ל ברמ"פ א' ומעלה - 7 ימי חופשת שחרור.
4. תומכ"ל ברמ"פ ב' ומטה - לא זכאי לימי חופשת שחרור. אפשר לנצל את ימי החופשה השנתית שנותרו.
באזור האישי באתר צה"ל
או במוקד שלישות ישיר פועל בין הימים א'-ה' בין השעות 8:00-17:00 בטלפון 03-5699400 או לסגל הת"ש ביחידה.
זית – טירונים והחיל הכללי, כחול כהה – זרוע הים, ירוק כהה – חיל המודיעין ומשמר הגבול, שחור – חיל השריון ומערך מגל, אפור כהה – זרוע האוויר והחלל, אפור בהיר – חיל ההנדסה הקרבית, צהוב בהיר – חיל האיסוף הקרבי, כחול – חיל המשטרה הצבאית, טורקיז – חיל התותחנים, כתום – פיקוד העורף, טורקיז – אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, חום – חטיבת גולני, סגול – חטיבת גבעתי והגדס"ר המדברי, אדום – חטיבת הצנחנים, חטיבת הקומנדו וסיירת מטכ"ל, ירוק בהיר – חטיבת הנח"ל, מנומר – חטיבת כפיר, מג'ורף - חי"ר גבולות
ניתן לפנות למשקית הת"ש ביחידה אשר תוכל לסייע במתן מענקים, הלוואות, תווי קנייה בחוגר, חופשה מיוחדת כלכלית, אישור עבודה וכו'.
שלב 1 - "המכין" - טירונות, מסעות וטיסות ראשונות
שלב 2 - "בסיסי" - קורס צניחה, קורס מילוט וטיסות מיון
שלב 3 - "ראשוני" - מיומנויות טיסה
שלב 4 - "שנת השכלה" - השנה האקדמית בה לומדים לתואר הראשון
שלב 5 - "מתקדם" - טיסה בכלי טיס מבצעיים
הקורס כולו אורך כ-3 שנים
אם חייל קיבל שישה ימי גימלים ומעלה, בסיכום האשפוז הוא נדרש להגיע לר"מ 2 (נמצאים 24/7 בכל בית חולים גדול) או שהוא יופנה לר"מ 2 במיקום אחר. אם החייל מקבל מספר רב של ימי מחלה, ייתכן והוא יסופח לר"מ 2 לצורך המשך טיפול ומעקב, זאת כדי לשמור על הרצף הטיפולי.
אל תדאגו, ילמדו אתכם בטירונות(:
חיילים משוחררים, המבקשים לקבל את התיק הרפואי שלהם מתקופת השירות, יכולים לפנות למפקדת קצין השלישות הראשי - מדור העברת מידע רפואי לאזרחים, בכתובת: דרך בן-גוריון 100 ,רמת גן. טלפון: 03-6792600, פקס: 03-6755176.
נפל בי"ג במרחשוון התשפ"ה (14 בנובמבר 2024)
סגן עברי דיקשטיין, מעלי, מפקד מחלקה בגדוד 51, חטיבת גולני, נפל בקרב בדרום לבנון, בן 21 בנופלו.
הודעה נמסרה למשפחתו.
הועלה מדרגת סג"ם לדרגת סגן לאחר מותו.
צה"ל משתתף בצער המשפחה וימשיך ללוותה.
Lieutenant Ivri Dickshtein z"l
הלוויתו תיערך ביום ו', י"ד במרחשוון התשפ"ה, 15 בנובמבר 2024, בשעה 11:00 בבית העלמין הצבאי בהר הרצל .
המשפחה תשב שבעה ברחוב מוריה 45, עלי, בין השעות:
07:00-14:00
16:00-22:00
מוצ"ש- מצאת השבת
עד ליום חמישי, ה-21 בנובמבר 2024.