הקרב על הבופור: קרב שהתרחש ביממה הראשונה למלחמה, בו כוחות של סיירת גולני ופלוגת ההנדסה של גולני נלחמו על כיבוש המבצר הצלבני כדי לאפשר התקדמות של צה"ל צפונה, מעבר לנהר הליטני. במהלך הלחימה עם מחבלי אש"ף שהתבצרו במבצר ולא ברחו נהרגו שישה לוחמים, ביניהם המפקד הקודם של סיירת גולני, גוני הרניק, שהצטרף לכוח לאחר פציעתו של מפקד הסיירת המכהן משה קפלינסקי. בקרב נהרגו לפי הערכות בין שמונה ל-30 מחבלים.


מבצע ערצב 19 :שמו של המבצע בו השמיד חיל האוויר את מערך הנ"מ הסורי בבקעת הלבנון. במהלך המבצע שהתרחש ב-9 ביוני, במקביל להתקדמות כוחות צה"ל בגזרה המזרחית והמרכזית, הושמדו 19 סוללות נ"ט סוריות ובקרב אוויר ענק הופלו 23 מטוסים סוריים. כל כוחותינו שבו בשלום.


קרב סולטן יעקב: קרב שריון ענק שהתנהל בין גיס 446 של צה"ל לבין כוחות סוריים בגזרה המזרחית של הלחימה ב11-10 ביוני. במהלך הקרב נכנס גדוד שריון של צה"ל למארב סורי, אולם הצליח לחלץ את עצמו. בקרב נהרגו 21 לוחמי צה"ל, שני לוחמים נפלו בשבי ושני לוחמים נעדרים עד היום.


קרב עין זחלתא: קרב שהתרחש בימים 11-8 ביוני, בו הצליחו כוחות מאוגדה 162 לכבוש את הכפר עין זחלתא אולם נפגעו ממארב של כוח קומנדו סורי. בקרב נהרגו 11 מלוחמי צה"ל. בעקבות המארב לא הצליחה האוגדה להגיע לכביש בירות דמשק עם כניסתה של הפסקת האש לתוקף ב-11 ביוני, אולם שבועיים מאוחר יותר הצליחה להשתלט על מקטע מהכביש ולעמוד במשימתה.


קרב כפר סיל: קרב שהתנהל בסביבות כפר סיל, שחלש על השליטה בדרך החוף מהעיירה דאמור לכיוון בירות. בקרב נתקלו כוחות צה"ל מאוגדה 96 בהתנגדות עזה של הצבא הסורי, שהבין את חשיבותו האסטרטגית של המעבר וביצר אותו. ה'פקק' נפתח לתנועה בזכות איגוף ממזרח של חטיבת גולני וגדוד 74 מחטיבה 188 ,שעלו לקו הגבעות שממזרח לכפר, הצליחו להפתיע את כוח האויב ולפרוץ את הדרך צפונה.

הקרב ממזרח לאגם קרעון: בעומק לבנון הוקם "כוח יוסי", שכלל כוחות מחטיבה 460, גדוד צנחנים במילואים וגדוד מרכבות. הם קיימו קרב ממזרח לאגם קרעון - שכלל בו רב זרועיות יוצאת דופן. הסורים ישבו בכפר משערה - שתי פלוגות קומנדו, פלוגת טנקים ופלוגת נגמ"שים. הם היו מכותרים על ידי הצנחנים, השריון לחץ, ובעצם כך נגמר הקרב, אחרי כיבוש הכפר. 

נחיתת הצנחנים בים: ליורם יאיר, מח"ט הצנחנים דאז, היה רעיון - להנחית את כוחות הצנחנים בחופי לבנון, לצעוד דרך ציר הררי קשה עד פאתי בירות ומשם המשיכו לציר בירות-דמשק, כך, לאויב לא יהיה לאן לסגת. מבחינתם, ככה התחיל המבצע, הם השתלטנו על השטח והתפרסו על פני 15 ק"מ. אחרי הליכה של 70 ק"מ על קו החוף, הם נלחמו בגדודי אש"ף, בקומנדו סורי והגיעו ראשונים למזרח ביירות. 

 

קרדיט: חיל חינוך והנוער