המפות ממלחמת יום כיפור נחשפות לראשונה לציבור
ספרים רבים יצאו אודות המלחמה, אבל הם מעולם לא הוצגו כפי שכעת הם נראים. מחלקת היסטוריה הוציאה אטלס שמראה את כל מה שתרצו לדעת על המלחמה, ואפילו לא ידעתם
בכל ציון עשור למלחמה, המחלקה להיסטוריה מוציאה אטלס אודותיה - כך היה ב-40 שנה למלחמת שלום הגליל וב-70 שנה למלחמת העצמאות. כעת, בציון 50 שנה למלחמת יום הכיפורים, כל אל"ם ומעלה קיבל אטלס מיוחד לזכרה.
אז מה כל כך מיוחד באטלס? הקודמים לו כללו רק מפות ללא הסבר, עכשיו נחשפות בפעם הראשונה מפות חדשות. "במהדורה הזאת, הוספנו ליד כל מפה הסבר ותמונה כדי להבין טוב יותר, והבאנו מידע נוסף", מפרט סא"ל (מיל') ד"ר אלי מיכלסון, ראש המחלקה להיסטוריה, "וזה לא נגמר כאן - הספר כולל אינפוגרפיקות שמציגות את הנתונים בצורה מאוד נוחה לקריאה".
"המטרה והשינוי הגדול זה האופן בו מוצגים הנתונים, עבדנו בזה קשה כדי שאנשים יוכלו לקרוא בצורה נוחה", הוא מדגיש, "האטלס בעיקר בא לעשות סדר. הוא הרבה יותר נוח לדור הצעיר, ללוחמים ולמפקדי עבר להסתכל על המלחמה".
"יש שאלה גם על מה נותר לחדש? כי כל פעם יוצא ספר חדש על המלחמה", ד"ר מיכלסון אומר, "אבל מפני שמדובר באירוע מאוד עוצמתי, טראומטי וכואב, כל פעם מגלים דברים אחרים. העובדה גם שעברו 50 שנה נותנת פרספקטיבה נוספת".
"האטלס נעשה בעזרת הרבה מומחים בהובלת ד"ר מאור לוי, העורך הראשי", מסביר ד"ר מיכלסון, "זה פרויקט מאוד מורכב של הרבה אנשים, ואני מרגיש שסיפרנו את המלחמה כמו שלא סיפרו אותה מעולם".