הרמטכ"ל נפגש עם משפחתו של דוד (דדו) אלעזר ז"ל
50 שנה לאחר האיגרת המפורסמת שכתב דוד (דדו) אלעזר ז"ל, עם סיום הקרבות, ערך הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, מפגש מיוחד עם משפחתו של הרמטכ"ל בעת מלחמת יום הכיפורים.
עריכת תוכן: נטע רוף. עריכת וידאו: סיוון גפני ורומן לירנר. צילום: מיקה גבע. אפטר: ג׳ונתן ברומברג. סאונד: צוף רוטבליט.
במהלך המפגש, שהתקיים בבית בן-גוריון שבמחנה "רבין" (הקריה), שוחחו הרמטכ"ל ובני המשפחה על דמותו של הרמטכ"ל דאז, מורשתו, ועל חשיבות הפקת הלקחים והשינויים שעבר צה"ל לאחר המלחמה.
"הוא הגיע לכאן לבד, כנער מיוגוסלביה, ולקח חלק בכל השנים המשמעותיות לפני קום המדינה", סיפר גידי אלעזר, בנו של דדו. "אחרי מלחמת העצמאות הוא המשיך בצה"ל כלוחם וכמפקד, ולמרות המורכבויות שבמשפחות של אנשי צבא, תמיד ראיתי אותו עובד קשה, וקיבלנו הכול באהבה".
במהלך המפגש זכו בני המשפחה לסייר בפעם הראשונה במתחם בו התנהלו כל הדיונים ההיסטוריים של הקבינט.
בסיום המפגש, העניק הרמטכ"ל לתלמה אלעזר, אלמנתו של דוד אלעזר ז"ל, תעודה שכוללת שתי אגרות: הראשונה, איגרת שכתב עם סיום המלחמה באוקטובר 1973; והשנייה, אגרת שנכתבה על ידי הרמטכ"ל הנוכחי לציון יובל למלחמה - שתופץ לכלל משרתי צה"ל.
"המלחמה, שנפתחה בהפתעה, הסתיימה כאשר כוחות צה"ל מאיימים על בירות מצרים וסוריה, וכופים עליהן הפסקת אש. בהחלטותינו בדרג הצבאי ובמעשינו בשדה הקרב אנו נושאים באחריות לגורלה של אומה. ידעו אויבינו כי רוח לוחמי צה"ל ולכידות שורותיו אינן נופלות מאלה של לוחמי יום הכיפורים, וכי צה"ל מוכן כתמיד גם לעימות צבאי רב־זירתי אם יידרש לו".
"אני חושב שיש הרבה מאוד דברים מקבילים בין האיגרות. יש לנו באמת זכות גדולה ללמוד ולהסתכל כמופת ודוגמה, להתבונן ולומר - אם יהיו מבחנים קשים, ככה אנחנו רוצים להיות", אמר הרמטכ"ל למשפחה.
"היה מאוד מרגש, אני שמח שזה קרה", סיכם גידי, "הגענו כולנו לפגוש את הרמטכ"ל ולהכיר אותו, זה תמיד מכניס בנו המון כוח לראות שגם צה"ל היום עוסק ולומד באותה תקופה – שבימים אלה אנחנו מציינים לה 50 שנה".