יגאל אלון נולד ב-10 באוקטובר 1918. הוא היה איש צבא, פוליטיקאי ישראלי, מפקד הפלמ"ח, אחד מראשי צה"ל במלחמת העצמאות (בדרגת אלוף), אחד מראשי מפלגת העבודה, חבר כנסת, סגן ראש הממשלה ושר בממשלת ישראל.

עוד מילדותו, עבד יגאל במשק של אביו והיה ער לבעיות שמירה וביטחון של המושבה. בשנים 1933- 1937 למד בבית הספר החקלאי "כדורי" במחזור הראשון. באותן השנים היה חניך של תנועת הנוער "מכבי הצעיר", במסגרתה פעל בכפר תבור ובבי"ס "כדורי". בשנת 1936 עוד לפני סיום הלימודים הצטרף ל"נודדת" וגויס ע"י יצחק שדה לפלוגות השדה (פו"ש), השתלב בפעולות סיור, אבטחה, והגנה על יישובי הסביבה. 

בשנים 1936-1939 שימש, יחד עם יצחק שדה ומשה דיין, כמפקדי כוח הביטחון למתיישבים שעלו לחניתה. בשנת 1939 היה מפקד קורס מפקדי כיתה של ההגנה בג'וערה והדריך בקורס מפקדי מחלקה ביבניאל, באותה שנה נשא את רות לאישה. בשנת 1941, עם הקמת הפלמ"ח, מונה יגאל כמפקד פלוגה א'. הוא פיקד על יחידה שפרצה את הדרך לסוריה ממטולה ועד למארג'-עיון, כעזרה לצבא הבריטי שתקף את סוריה וכבש את דמשק.

בשנת 1942 הקים את יחידת המסתערבים והיה מפקדה, ובשנת 1943 התמנה כסגן מפקד הפלמ"ח, ולקח חלק בהעפלת יהודים מעיראק, סוריה ולבנון. בין השנים 1945-1948 היה מפקד הפלמ"ח ובתקופת תנועת המרי העברי, עמד בראש המאבק נגד הבריטים. בראשית מלחמת העצמאות היה מפקד חטיבת יפתח, שניהלה את המערכה מול צבאות סוריה, לבנון וקאוקג'י. לאחר מכן פיקד על מבצע "דני".

החל מאוגוסט 1948, עם הקמת צה"ל מונה לאלוף פיקוד הדרום, ופיקד על כיבוש כל הדרום והנגב עד אילת. בשנת 1949 השתחרר מצה"ל וחזר לביתו - לגינוסר. בשנת 1951 עבר לאוקספורד שבאנגליה ללימודי היסטוריה, פילוסופיה, כלכלה ואסטרטגיה צבאית. עם חזרתו החלה פעילותו המדינית. היה מראשי הקיבוץ המאוחד, מפלגת אחדות העבודה ומפלגת העבודה. הוא כיהן בתפקידים שונים בכנסת לאורך השנים. לאחר מלחמת ששת הימים הגה תכנית לפתרון הסכסוך הישראלי-ירדני שכונתה בשם "תכנית אלון". לאחר מכן, בשנת 1977 נתמנה ליו"ר תנועת העבודה הציונית העולמית.

ב- 28.2.1980, נפטר מהתקף לב, בעיצומו של מאבק על ראשות מפלגת המערך. יגאל אלון חי את כל חייו הבוגרים בקיבוץ גינוסר, על שפת הכנרת. במקום זה גם נקבר. למען הנצחת פעלו וזכרו הוקם בקיבוצו גינוסר 'בית יגאל אלון', העוסק בפעילות האדם בגליל ומשמש כמרכז חינוכי בגליל.

 

להורדת הקובץ לחצו כאן