הצצה לשיטות הלימוד הטכנולוגיות של צה"ל
בכנס מיוחד שנערך בקריית ההדרכה הוצגו שיטות לימוד חדשניות המשלבות אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, שנועדו לעזור לחיילים להפנים וליישם את החומר בצורה היעילה ביותר: מעיצוב ממשק , דרך מציאות מדומה ועד לסדנת קופסאות בריחה שמפתחים יצירתיות. כך זה נראה
ענף הדרכה ומדור טי"ל (טכנולוגיות ייעודיות ללמידה) בקריית ההדרכה הם מארגני כנס "חדשנות בלמידה" (knowit) שהתקיים בקריית ההדרכה ברביעי האחרון. הכנס אורגן כיום למידה משותף בין מפקדי צה"ל לאנשי תעשייה והאקדמיה, כדי לחשוף פתרונות ושיטות לימוד חדשניות.
לצד שילוב הטכנולוגיה המתקדמת והמכשור החדשני בשדה הקרב, בצה"ל מאמצים יותר ויותר את הקידמה גם לטובת הכשרות עיוניות והעברת תכני לימוד לחיילים. "קריית ההדרכה המאופיינת כעיר חכמה אשר כלולים בה תפיסות הדרכה והפעלה חדשניות, תשתיות מתקדמות, אמצעי למידה מתקדמים התומכים הלכה למעשה בהכשרות בקריית ההדרכה", אומר מפקד קריית ההדרכה, אל"ם אבי מוטולה. "סוגיית החדשנות והעדכניות בעולם הלמידה הינו נושא מהותי המחייב כל איש הדרכה לעסוק בו, לשכלל את ידיעותיו ולהתאים את שיטות הלמידה ביחידה ובגוף ההדרכה בו הוא נמצא על מנת להיות אפקטיבי ורלוונטי יותר".
אחת מההרצאות שהועברו בכנס הייתה של אלעד דרמון, "מדובר בשינוי תפיסה דיגיטלי. המטרה מבחינתי היא לצמצם את הפערים הדיגיטליים בארגונים, בין האנשים הדיגיטליים ביותר, לאנשים הלא דיגיטליים בכלל, שיעבדו יחד באותה שפה דיגיטלית", מציין אלעד דרמון, וממשיך: "אני רוצה להפחית את הפחד מהדיגיטל, לעזור לאנשים להתיידד עם עולם הדיגיטל דרך כל מיני כלים דיגיטליים שנמצאים אצלנו בפלאפון ויכולים לתת לנו חוויה של חיים טובה יותר- העצמה דיגיטלית מה שנקרא".
מרצה נוספת שלקחה חלק בכנס זו רינתיה ברוכים לוין שהסבירה על מתודות ללמידה אקטיבית: "אני רציתי לגרום לאנשי ההדרכה והמפקדים לחשוב מה זה בעצם אומר למידה משמעותית, איך מייצרים אותה בתוך הארגון, ובכלל לתת מתודות פרקטיות לאיך אפשר להשתמש בכך" בתור חיילת, רינתיה עסקה בפיתוח הדרכה וכיום גם עובדת עם משרד הביטחון.
את הכנס מסכם רע"ן הדרכה של קריית ההדרכה, סא"ל איציק ביטון, "כנס חדשנות בלמידה, זהו כנס שקורה בפעם השנייה בקריית ההדרכה של צה"ל בנגב", מסביר רע"ן הדרכה. "זה כנס שמטרתו לחשוב באופן יצירתי איך מלמדים היום את התלמידים של המחר. מה הם אמצעי ההדרכה ושיטות הלמידה אשר רלוונטיים לדור הלומדים הנוכחי, אשר פחות מתחבר להרצאות הפורמליות והעברת כמות חומר עיוני גדולה, אלא יותר נמשך לאמצעים הטכנולוגיים, הרצאות TED, שימוש בוידיאו, מציאות מדומה ובתלת מימד. כל האמצעים האלה יובילו אותנו לעשות הכשרות טובות יותר, קצרות יותר ואפקטיביות יותר. כמובן אל לנו לשכוח שתמיד תישאר שיטת הלימוד המסורתית אבל בדיוק לזה נועד הכנס, כדי לעודד את החשיבה והיצירה וליצור הזדמנויות ושיתופי פעולה בין גופים בצבא לבין גופים באזרחות".
הכנס הפך למסורת שנתית ובעזרתו מציגים עוד דרכים חדשות שבהן אפשר לשדרג את אמצעי ושיטות הלמידה, וכך לשפר את המקצועיות של בעלי התפקידים המוכשרים בצה"ל ובישראל בכלל.