12 גדודים נכנסו למטבח 1 - רוצים לדעת מי ניצח?
כשראינו את התמונות מתחרות הבישול הזאת - רצינו לוודא שהן באמת הגיעו מבסיס צבאי. לא רק בגלל השופט המוכר או המתחם המפואר - אלא גם בזכות המנות המושקעות והיצירתיות של השפים המוכשרים. אז רוצים לגלות איזה גדוד הפתיע עם הטוויסט שקטף את המקום הראשון? 12 גדודים, מנצח אחד - ומי ייתן שהסיכויים תמיד יהיו לטובתם
הספירה לאחור התחילה. המתחרים בעמדות שולפים סכינים, מוציאים את הסירים ומנסים להספיק להכין שש מנות בצורה הכי יצירתית והכי איכותית - תוך שעתיים וחצי בלבד.
דווקא לא מדובר בסצנה מתוכנית ריאליטי - אלא בטורניר בישול צה"לי, שהתקיים בשבוע שעבר, ממש לפני ערב החג, כחלק מתחרות פלס"ם בין המפקדות, ומצא את הטוב מבין 12 מטבחים של גדודים מכל הגזרות. הוא התקיים בבה"ד 6, המצויד בעמדות בישול ובמזווה מלא במוצרים טריים (הזמינים בבסיסים ברחבי הצבא, כמובן) - הכול כדי לספק למתחרים את התנאים הטובים ביותר.
גם אם תסתכלו על פאנל השופטים, תוכלו לטעות ולחשוב שאתם בפריים טיים - יושב בו ע"צ שמעון וקנין, מנהל המטבח של גדוד טנ"א 683, שהתחרה בתוכנית הריאליטי "המטבח המנצח", וכמובן גם מפקד תחום ההכשרה הקולינרית, רנ"ג אדיר לוסי.
"היה לי חשוב להביא שופט מתוך הצבא - שהצליח גם באזרחות", מפרט רנ"ג לוגסי וממשיך לתאר את התחרות: "אני חושב שהיא הייתה ברמה בינלאומית - לא רק במשאבים שאנחנו השקענו, אלא גם ביכולות שהמתחרים הפגינו".
אל תדאגו, הגיע הזמן להפיג את המתח ולחשוף את המנצחים הגדולים. במקום הראשון זכה המטבח של גדוד 71, עם מנה יצירתית של ביצי דגים בתוך לחם. אבל הטוויסט האמיתי - הכול היה טבעוני: "הם לקחו טופו וממש יצרו טעם שדומה למקור, אם לא טעים יותר".
מייד אחריהם, במקום השני - הצוות של גדס"ר גולני, בזכות מנה מתוחכמת של קרפצ'יו סלק עם קונפי שום וארטישוק ירושלמי. לא נשמע לכם צבאי? רנ"ג לוגסי מסביר: "אנחנו כבר לא בעידן של שניצלים בתוך בגט. יש הרבה יותר גיוון במטבחים, והתחרויות האלה נועדו כדי שכל הבסיסים ימשיכו להתפתח וללמוד דברים חדשים".
ובמקום השלישי והמכובד: גדוד 531 של הנח"ל, עם מנה של טורטליני ממולא בדגים ברוטב עגבניות. "כל המנות היו מצויינות", רנ"ג לוגסי מודה, "באמת היה קשה לבחור".
ומה יש לשמעון להגיד על כל זה? ״הייתה לי זכות גדולה להגיע, לפגוש שפים מכל רחבי הארץ ולראות איך הם נותנים את הנשמה שלהם בבישול", מספר מנהל המטבח המוכר, "המנות שהם בישלו היו ברמה גבוהה מאוד, בהמון סגנונות מיוחדים. לא אשקר, באתי עם ציפיות - אבל הם היו הרבה יותר טובים משציפיתי".
"שאבתי מהם השראה ולקחתי מהם רעיונות למנות - מכל אחד הצלחתי לקחת משהו. זה ממלא לדעת שיש לנו אנשים כל כך טובים בצבא שלנו. אני בטוח שהחיילים שהולכים לסגור את החג בבסיס, יקבלו אוכל מדהים שלא ירד ברמה משום תחרות בישול", הוא משתף בהתרגשות.