אלה המנות הטבעוניות החדשות שייכנסו מעכשיו לתפריט הצה"לי

הן עשירות בחלבון, בריאות ואפילו אפשר לרדת איתן לשטח. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על המנות החדשות מהצומח, שמצטרפות מעכשיו למטבחי היחידה שלכם

10.02.21
גל רביבו, מערכת אתר צה"ל

ימים האחרונים ממש התווסף שינוי מרענן לחדרי האוכל הצה"ליים - מלבד שניצל התירס האלמותי, נכנסו גם מנות טבעוניות חדשות. מטבחי כל היחידות כבר יכולים להזמין אותן, ולהגיש לחיילים מהמגוון החדש.

המנות שנכנסו לרכש בצבא מחודש פברואר הן: המבורגר פלאפל, המבורגר עדשים כתומות, קציצות עדשים כתומות וקציצות חומוס וירקות. אלה יהוו תחליף למנה עיקרית עבור טבעונים, צמחונים ומפחיתי בשר.

"האפשרויות החדשות מהצומח עשירות בחלבון, דלות שומן וללא כולסטרול", מסבירה ע"צ סיגל פארן, תזונאית המרה"ס (מרכז ההספקה האחוד). "הן מגיעות קפואות ומוכנות לאכילה, ניתנות לטיגון, ואפילו מיועדות להורדה לשטח".

ארבע המנות נרכשו לאחר תהליך מקצועי של ענף טל"ם (טכנולוגיית מזון ותזונה) במרה"ס שכלל בחינות מעבדה ומבחני טעימה מקצועיים, כדי להתאים אותן כמה שיותר לחך הצה"לי. הן נמצאו מתאימות ביותר מבחינת נראות, טעם, קולינריה, וכמובן - ערך תזונתי.

הגדלת המבחר לטבעונים היא חלק מתהליך הרחבת התאמת התזונה לאוכלוסיות מיוחדות - כמו צליאקים, אלרגים, ואוכלי כשרות מהודרת: "היום, צליאקי שהוא גם טבעוני יכול לקבל את המענה הטוב ביותר בשבילו - מנה מוכנה בחמגשית מיוחדת".

"אנחנו ממשיכים לעבוד ולחפש מענה תזונתי איכותי לאוכלוסיות שונות, תוך עידוד אכילה בריאה, ונמצאים במגמת שיפור תמידית", מספרת ע"צ סיגל פארן, וחושפת גם הפתעות חדשות: "כרגע נבחנים פתרונות נוספים, כמו קמחי קטניות שיהוו תחליף לביצה בארוחת הבוקר ויעשירו את המנות הטבעוניות, או הרחבת מגוון הקטניות ברכש הצבאי. כמובן שבמקביל אנחנו פועלים לשיפור המענה לכלל המשרתים ולכל סוגי המענה, לרבות מזון מהחי, ומחפשים תמיד עוד דרכים להעשיר ולחדש את התפריט הצבאי עבור החיילים והחיילות שלנו".