המבצע שהחל ביוזמה של 2 קצינים למען שורדי השואה
הכול התחיל כשמפקדים במחלקת שוה"ם שיפצו את ביתה של שורדת שואה אחת באשקלון. בלי שהתכוונו, ובעצם גם עם המון כוונה ונתינה, הם הרחיבו את המבצע - ויחד עם חיילים נוספים שיפצו עד כה כבר 14 דירות. שמענו מהם על ההתנדבות האחרונה ועל המשמעות של לעשות מעשה טוב עבור אלה שעברו את הנורא מכול
בשבוע שעבר, התפזרו החיילים והקצינים של מחלקת שוה"ם (שיווק והעתקת מחנות) ותשתיות מדרום ועד צפון, במטרה אחת: לשפץ בהתנדבות בתים לשורדי שואה במצב סוציו-אקונומי נמוך.
בסיוע של יחידת אריאל, ומרחבי הבינוי 561-564, הם השתלטו על שלושה "מוקדי" בתים הזקוקים לשיפוץ - באשקלון בנתניה ובחיפה, והחלו במלאכה. במשך יומיים שלמים, הם עבדו מזריחה עד שקיעה, צבעו, תיקנו, חיזקו וניקו חמישה בתים, והכי חשוב - היו שם עבור אותם קשישים.
"הכול התחיל ביום המעשים הטובים בשנה שעברה", מספר לנו אל"ם מיקי בן חמו, רמ"ח שוה"ם ותשתיות, "רס״ן נורית וונדה, קצינה במחלקה, סיפרה לי שהיא ממש רוצה לעזור למשפחה שהיא מכירה מאשקלון ופשוט הלכנו על זה. כדי לעשות את זה מסודר, פנינו לרווחה, שהפנו אלינו שלושה בתים נוספים שזקוקים לעזרה כזו. וכמובן החלטנו לעזור לארבעתם".
"היום הזה היה מאוד מוצלח", הוא מודה, "ואז המשכנו לקריית אתא למיזם נוסף דומה, ואז עוד אחד אחר צץ בחיפה, ופתאום גם בנתניה - בלי ששמנו לב, זה רק הלך וגדל". כמה גדל? עד כה, בעזרת צוותים רתומים של חיילים הפרוסים ברחבי הארץ, שיפצה המחלקה כבר 14 בתים.
"הכול נובע מתוך רצון של משרתים אצלנו לעזור במה שאפשר", אומר אל"ם בן חמו, "אנחנו עושים את זה באהבה גדולה, והעשייה הזו תורמת לנו בדיוק, ואפילו יותר, ממה שאנחנו נותנים להם בסופו של דבר".
ואם רק הייתם נכנסים לאותה דירה צפופה בנתניה, לא הייתם מפספסים את הקסם שהמחלקה יצרה שם: צוות החיילים המסור עבד בנחישות, האוויר היה אפוף בנתינה ובעשייה מדבקת, והכי חשוב - הניצוץ בעיניים של חנה, ניצולת השואה שישבה עימם, ושיתפה אותם בסיפורה.
"יצאנו למבצע הזה עם שתי מטרות מול העיניים", מפרט רמ"ח שוה"ם ותשתיות, "ליצוק בחיילי המחלקה ערכים - לחזק את תחושת השליחות שלהם, ולהחזיר לקהילה - להחזיר לחנה היקרה שאירחה אותנו, לרבקה, ולכל האנשים הנפלאים שאנחנו עוברים בבתים שלהם".
"היומיים האלו הם תמצית העשייה שלנו בתקופה האחרונה, מאפשרים לנו לצאת רגע ממרחב הנוחות שלנו, לעצור את שגרת החיים ואת עיסוקיי היום-יום, את המצגות, המיילים, העבודה וכל הפעילות השוטפת - ולתת", מסכם אל"ם בן חמו.