'הגיימרים הצבאיים' שמובילים את מהפכת הסימולטרים בצה"ל
אם תהיתם מי אחראי על כל פיתוח דיגיטלי בחט"ל, סימולטור יבשתי חדש ומחשוב טקטי ללוחמים, כדאי שתכירו את הלי"ד - מיחידת מילואים חדשה ועד לטאבלט שחוסך אנרגיה בשדה הקרב. רגע לפני שהוא משתחרר, שמענו מהמפקד על חיבור בין טכנולוגיה ולוחמה
דמיינו שאתם משחקים במשחק מחשב של מכונית מירוץ, וצריכים להגיע לקו הסיום למרות המכשולים בדרך. עכשיו, תתארו לעשות את כל זה, רק על מדים. התרחיש בכלל לא מופרך - בחטיבה הטכנולוגית באט"ל, קיימת יחידה שמפתחת סימולטורים ופתרונות דיגיטליים לכלל לוחמי היבשה, ממש כמו גיימרים צבאיים.
השם הרשמי שלה הוא לי"ד - המחלקה ללוחמת יבשה דיגיטלית, והיא אמונה על כל אלה כבר זמן רב, ומפרוץ המלחמה, אף הכפילה את גודלה. "הרחבנו משמעותית את הסד"כ שלנו, מענף אחד שהיה נקרא בית התוכנה המבצעי, גדלנו לשניים", מסביר ראש המחלקה, אל"ם א', "האחד עוסק בפיתוח אפליקציות, והשני מתמקד בעולמות ה-AI. בנוסף, הקמנו יחידת מילואים (1337), שמתבססת על מפתחי תוכנה".
דבר ייחודי ב-1337, הוא שחייליה הם מילואימניקים שבכלל שירתו בחטיבות שונות לגמרי בסדיר. "היא שוברת את התבנית המחשבתית של לחזור למילואים לאותו מקום, ושמה דגש על המקצוע והמיומנויות שהם למדו באזרחות", מדגיש המפקד, "אנחנו משלבים אותם בצוותים הסדירים, וביחד הם מפתחים יכולות ומאיצים תהליכים".
תחום חשוב נוסף הוא עולם הסימולטורים, שמהווה דבר חשוב בשמירה על כשירות ומוכנות הסד"כ. לכן, הושקעו משאבים לפיתוח כלים מתקדמים, שמדמים בצורה מיטבית את שדה הקרב.
"נהג בטנק לא יכול לדמות התהפכות של הכלי, אבל כשהוא יושב בסימולטור מותאם, הוא יכול להתהפך, להרגיש בדיוק איך זה קורה וללמוד מה עליו לעשות", אומר אל"ם א', "האפקטיביות של האימון גדלה, ואפשר לתרגל תרחיש לילה ביום ולהפך".
"הסימולטורים שלנו משמשים את כל הכוחות המתמרנים בכל הגזרות ובעולמות השריון, החי"ר, ההנדסה והאש", הוא ממשיך, "זה תמרון משולב, ולכן גם האימונים משולבים בין חילות היבשה והאוויר".
ציון דרך חשוב נרשם במהלך המלחמה, כשהושלם תהליך המחשוב הטקטי לכל הדרגים. "אנחנו מקבלים מחשבים סטנדרטים ומתאימים אותם לשדה הקרב", מסביר מפקד הלי"ד, "בין אם זה ללוחם בכיר, בטנק ובתותח, אנחנו עושים את כל ההתאמות הנדרשות. כך, מפחיתים את צריכת האנרגיה של הטאבלטים, משפרים את האפקטיביות שלהם בשטח, ומאפשרים נגישות למידע בשדה הקרב".
השבוע מסיים א' את תפקידו כרמ"ח. "אני עושה זאת בסיפוק, וגאה באנשי החטיבה שעוסקים בכל כך הרבה עולמות תוכן שונים. הם פוגשים את השטח בצורה ישירה ועושים הכול כדי להביא את הפתרונות הטובים ביותר ללוחם בקצה".