כך ייראה העתיד באגף המודיעין

כדי להתכונן לשנת האכלוס של קריית המודיעין בנגב, על מנהלת המעבר לחשוב כבר עכשיו מה יהיו הסטנדרטים בעוד 5 או 10 שנים מהיום. לכן, ממש בימים אלו הם עומלים על החידושים, השירותים והמנגנונים שיהפכו את הקריה החדשה לכזו שלא ראיתם לפני

27.09.23
איה חיימוביץ', מערכת את"צ

השעה היא 12:30 בצהריים. המיקום - מעבדת מודיעין טכנולוגית, חדשנית ומסווגת. רב"ט א' במשמרת, עומל על תקיפת סייבר ראשונה מסוגה, כזו שתהווה עוד חלק בפאזל שהוא שמירה על ביטחון המדינה.

הוא מסיים את הפעולה ואיתה את המשמרת, יוצא מהמעבדה, אבל… הוא רעב. בכל זאת חיילים אוכלים ב-12. א' הולך כמה מטרים בתוך הבסיס, מגיע לשוק אוכל מגוון ובוחר לעצמו משלל האופציות (הוא בחר בפיצרייה, למקרה שתהיתם). 

דמיינתם את הקריה ואת 'שרונה מרקט'? נסו שוב. כאן לא מדובר בתל אביב הסואנת, או במרכז קניות נוצץ. הפעם - זו קריית המודיעין החדשה בנגב.

אולי זה נשמע קצת מוזר, מעין חוויה עתידנית שלא מוכרת לנו בבסיסים של היום - אבל כשמקימים בסיס שיאוכלס בשנת 2026, העתיד הוא בדיוק מה שצריך לחשוב עליו.

הטרקלין הזה והפיצה הזו הם רק חלק קטן מתוך השירותים, המוצרים והחוויות שיוענקו למשרתים והמשרתות בקריית המודיעין החדשה בנגב. ואם זה נשמע לכם כמו פינוק - כנראה שעוד לא פגשתם את צוות "תפעול".

אמיר פלג, יועץ תפעול במנהלת מעבר אמ"ן לנגב, מסביר את הרציונל מאחורי המהלך המפתיע והחשוב: "המטרה שלנו היא כפולה. ראשית, לייעל ולמקסם את זמן המודיעין של החייל על מנת לשפר את האפקטיביות המבצעית", או במילים פשוטות - לספק מעטפת תפעולית שתמנע בזבוז זמן שיכול להיות מנוצל לפעילות אופרטיבית, "ושנית, ליצור חווית שירות חיובית, שתסייע בשימור כוח האדם".

כדי להשיג את היעדים הללו, כמו שבטח כבר הבנתם - צוות התפעול צריך לייצר מנגנונים ושירותים חדשניים ופורצי דרך. כך, בקריית המודיעין החדשה המשרתים יזכו למעטפת יוצאת מן הכלל. חבל שאני לא ב-8200.

האוכל, למשל, יהפוך לחוויה של ממש. בזכות מפעל מזון שיוקם מחוץ לכותלי הבסיס, יעמדו לרשות המשרתים טרקליני מזון, שווקי אוכל חלביים ובשריים ('שרונה מרקט' 2.0 כבר אמרתי?), גלידריות, פיצרייה, עגלות, בתי קפה ומסעדות.

גם בנושא המחיה צוות תפעול מרים את הסטנדרט. המשרתים יוכלו ללון במגורים חדשים, מרווחים ומעוצבים, ויקבלו כלל שירותים לשיפור איכות חייהם שם. כל זאת לצד מספרה, סופר וחנויות לשימושם של המשרתים, ואפילו מתקני כושר שונים כמו בריכת שחייה, מסלול ריצה, מגרשי ספורט מתקדמים, שבילי אופניים עם אופניים להשאלה, ואפילו מתחם נינג'ה למי שאוהב (אני לא שופטת).

'אבל היי', אתם בטח תוהים לעצמכם, 'עם כל כך הרבה פיתוחים, טכנולוגיות ומנגנונים מורכבים - בטוח יתעוררו תקלות'? ובכן, אם יהיו כאלה במערכת או בכל שירות או מנגנון אחר - יוכלו החיילים לדווח על כך באמצעות סריקת ברקוד או פתיחת קריאה באפליקציה, והתלונה תועבר למוקד השירות של הבסיס.

"ישנו אתגר במשיכת אנשים לשירות משמעותי בדרום, ויותר מכך - מורכב לשמר אותם", מסביר איל הולצמן, יועץ תפעול במנהלת המעבר, ומדגיש כי המשרתים באמ"ן מסתכלים על מוסדות ההייטק השונים באזרחות.

"לכן, עלינו ליצור אקלים אטרקטיבי ותנאי שירות משופרים עבור המשרתים שלנו", ממשיכה ספי ראובני, שותפתו לענף, "ובעיקר לחשוב על העתיד - מה תטמון בחובה שנת 2028, ומה יהיו הסטנדרטים שנצטרך להתאים את עצמנו אליהם".

"בסופו של דבר - כל הדברים הללו הם אך ורק תשתית תומכת לשיפור האפקטיביות המבצעית", מסכם הולצמן, "הם לא נעשים סתם כך, ובזכות הנוחיות והאפקטיביות שהם יצרו - משרתי המודיעין יוכלו להשקיע זמן רב יותר בביצוע תפקידם ובהגנה על המדינה".