אפשר רק לנחש מה קרה ב-48 שעות עם 80 ממר"מניקים בחדר אחד
האירוע הכי גדול ואינטנסיבי שנערך ביחידת ממר"ם אי פעם הגיע לסיומו. יצאנו לראות איך תוך יומיים בלבד, אינספור רעיונות רוכזו ל-12 יוזמות מתוחכמות - שיכולות לשנות ולשפר את הצורה שבה צה"ל עובד
"בהאקתון אין חוקים", כך פותח בפניי רס"ן ש', רמ"ד בממר"ם, כשהוא מספר לי על 48 השעות האינטנסיביות שעבר יחד עם 12 הצוותים שלו בשבוע שעבר. "אסור לעבוד על שום דבר לפני שהוא מתחיל. חוץ מזה - הכול קביל".
הבוקר הראשון נפתח בהתכנסות קצרה במשרדי "מייקרוסופט" בהרצליה, ואחריה התחילה העבודה. "על הרעיונות הכלליים הצוותים חשבו עוד לפני, אבל רק בזמן ההאקתון הם החלו לעבוד עליהם", מבהיר רס"ן ש', שיזם את את המאורע.
"כל היוזמות היו צריכות להיות קשורות לאחד מהנושאים שהגדרנו להם מראש. בהתאם לאתגר איתו בחרו להתמודד, הם חקרו את הנושא, כתבו קודים ובנו את הפרויקט".
שלושת הנושאים בהם התמקד ההאקתון השנה הם:
- הגנה בסייבר ושיפור הזמן שלוקח לטפל באירועים מהסוג הזה.
- שיפור חווית היום-יום של המשרתים - מציאת פתרונות לדברים הקטנים שמקשים על השגרה של חיילים וחיילות, בעזרת אפליקציות תומכות.
- שמירה על זמינות המערכות של צה"ל - מצי"ד וצה"לנט, ועד תוכנות מורכבות יותר. איך דואגים שכל אחת מהמערכות עליהן הצבא מסתמך יפעלו כמו שצריך בכל רגע נתון
ביום השני של ההאקתון, הקבוצות עבדו כבר על הפרזנטציה: "להביא רעיון טוב וחדשני זה לא מספיק - הם נמדדים לא פחות על ההצגה של הרעיון - איך הם 'מוכרים' אותו".
"ראית כאן 80 אנשים שפשוט עובדים ללא הפסקה", מתאר רס"ן ש', "לוחות מלאים עד אפס מקום, שרטוטים ודיאגרמות מפוזרים על שולחנות, אנשים מקודדים, מתכננים, מתייעצים ביניהם ומדקלמים מצגות".
היומיים העמוסים הסתיימו בשיפוט הפרויקטים, וכמובן - בהכרזה על המנצחים הגדולים, שעליהם ועל הרעיונות שהעלו, לצערנו, אנחנו לא יכולים ממש לספר...אולי רק שאחד מהם עוסק באפליקציית שיתוף ידע, שמאפשרת שיפור וקיצור משמעותי של תהליכי החפיפה בצבא.
בין השופטים היו גם אזרחים מתעשיית הטכנולוגיה, נציגים ממייקרוסופט, יו"ר עמותת בוגרי ממר"ם, יוסי מלמד, ומפקדת היחידה, אל"ם י'. 12 הרעיונות שהוצגו, נשפטו לפי חמישה סעיפים: בשלות הרעיון ומוכנותו לשימוש, איכות הפרזנטציה, חלוקת העבודה בין חברי הצוות, רלוונטיות הפיתוח וההשפעה שלו בצבא.
ברוב הרעיונות אפשר להשתמש כבר מחר בבוקר
"אני אומר בלי לחשוב פעמיים: התוצרים בקצה הגיעו לרמת יישום גבוהה ביותר", הוא מתגאה, "למעשה, ברובם אפשר להשתמש כבר מחר בבוקר".
בשלב הבא יועברו הרעיונות הנבחרים לבדיקה מעמיקה ומקיפה,יכנסו להמשך פיתוח בצוותים ויהפכו לתכולות של ממש שישתמשהו בהם בצה"ל, ואלה שלא יפותחו - התובנות והכלים שלהם יוטמעו במוצרים צה"ליים קיימים.
"שיתוף הפעולה עם מייקרוסופט היה מצוין ומפרה - החיילים והמפקדים מאוד נהנו", מציין הרמ"ד, "אני נמצא בממר"ם מ-2008, וזה האירוע הכי גדול ומיוחד שאני זוכר - הכפלנו את כמות הקבוצות, ורמת התוצרים שהוצגו לחלוטין השתפרה משמעותית".
"לראות אותם עובדים ללא הרף עד השעות הקטנות של הלילה, מתוך רצון אמיתי לשפר תהליכים במכונה שנקראת צה"ל, זה מה שמוכיח את העוצמה שיש ליחידת ממר"ם ולאנשים המדהימים שנמצאים בה".