צה"ל ופיקוד הסייבר האמריקאי השלימו את תרגיל ה"סייבר דום"
תרגיל הסייבר "סייבר דום", בהובלת חטיבת ההגנה בסייבר באגף התקשוב וההגנה בסייבר, בשיתוף פיקוד הסייבר האמריקאי בארצות הברית, הסתיים אתמול (חמישי).
התרגיל דימה מספר תרחישי לחימה בממד הסייבר במטרה לשפר את מוכנות צה"ל ופיקוד הסייבר האמריקאי לאיומי הסייבר הגוברים, בדגש על המזרח התיכון. כמו כן, שולבו אלמנטים של מודיעין בשיתוף אגף המודיעין בצה"ל, שאפשרו אינטגרציה של אנשי סייבר ומודיעין.
התרגיל נערך בהמשך לשיתוף הפעולה ההדוק של חטיבת ההגנה בסייבר עם פיקוד הסייבר האמריקאי ומבטא את השותפות ההולכת וגוברת בין צבא ארצות הברית לצה"ל בממד הסייבר, שבאה לידי ביטוי בעשייה מבצעית משותפת ואינטנסיבית בזירות השונות.
התרגיל התקיים לראשונה במרכז - Georgia Cyber Center, הממוקמת באוגוסטה, ג'ורג'יה, שבארה"ב והוא נערך בפעם השביעית.
ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, אלוף ערן ניב, ורח"ט ההגנה בסייבר, תא"ל ר', ביקרו בתרגיל והתרשמו מהשותפות העמוקה ומתהליכי הלמידה המתקדמים אשר הציגו בתרגיל.
"הסייבר הוא ממד לחימה ההולך ומתפתח בשנים האחרונות בקצב משמעותי", קבע ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר, "לוחמת סייבר מתקיימת באופן רציף ברחבי העולם, ובעלת פוטנציאל מגוון להשפעה במעגלים שונים. התרגיל המשותף מביע את השותפות חסרת התקדים ושיתוף הפעולה העמוק בין צה"ל ופיקוד הסייבר האמריקאי בממד הסייבר, שבא לידי ביטוי בעשייה מבצעית משותפת ויום יומית בזירות שונות ובממדי לחימה מגוונים".
"התרגיל, אשר אינו הראשון או האחרון, משקף הלכה למעשה את אתגרי מימד הסייבר אשר משתנה משנה לשנה ומעמיד בפנינו אתגרים אסטרטגיים", הדגיש רח"ט ההגנה בסייבר, "התרגיל, כמו בשגרה, מוכיח שותפות פורצת גבולות בין הארגונים ואת העוצמה בשיתוף הפעולה".
"אני גאה בעבודה הנפלאה ובשיתוף הפעולה של צוותי הסייבר האמריקאיים ושל שותפנו מישראל שנעשו ביחד כחלק מתרגיל ה"סייבר דום" ה-7", אמרה ראש הארמי סייבר, רא"ל (***) Maria B. Barrett, "ארצות הברית וישראל חברות ושותפות ותיקות מההתחלה. בשנת 1982, באותה שנה שטבע הסופר וויליאם גיבסון את הביטוי "המרחב הווירטואלי", חתמו ישראל וארצות הברית על הסכם אבטחת המידע הכללי. ישראל ואמריקה היו שותפות סייבר חזקות מאז".
"תרגיל ההגנה המשותף של הסייבר דום ה-7 מחזק עוד יותר את השותפות הזו עם פיקוד הסייבר של ארצות הברית (USCYBERCOM)", היא הוסיפה, "מטה הכוח המשותף (JFHQ-C (A)), וחטיבת ההגנה בסייבר של ישראל (JCDD). התרגיל הזה משתלב עם הפילוסופיה שלנו של סביבת אימון סייבר מתמשכת (PCTE) ויעזור לישראל ואמריקה לעבוד יותר יחד כדי להדוף איומי סייבר עתידיים".