מה עומד מאחורי דרגות הזוזו? התשובה הרשמית והסדר המלא
בנוסף לרב"ט, רס"ר וסגן, קיימות דרגות נוספות שמלוות אתכם לאורך השירות - פז"ם ה'זוזו'. גילינו למה הן קיימות, ממה הן מושפעות, וכמה משרתים כיום עונים לתואר הגבוה ביותר - "רב אלוף תיקוף"
חדי העין כבר שמו לב: כשפותחים את אפליקציית 'זוזו' לתיקוף נסיעות באוטובוס או ברכבת, מוצג בפניכם ה"פז"ם תחב"צ" שלכם, ומתחתיו דרגה. צעיר/ה בדרכים, נוסע/ת חוד, קפטן תחב"צ או אלוף תיקוף.
מסתבר שהפיצ'ר, שהתחיל במטרה לעודד את השימוש באפליקציה עם השקתה ב-2022, הפך לתעלומה שמעסיקה חיילים רבים. "הוספנו את זה כמשהו נחמד, לא ציפינו שנקבל כל כך הרבה פניות על זה", מודה סגן ענבר עדני מיחידת שחר שבאגף התקשוב, ומי שעומדת בראש הצוות האחראי על פיתוח אפליקציית התחבורה הציבורית לחיילים.
לפי מה קובעים את דרגות זוזו?
לנו היו הנחות רבות, אך התברר שהתשובה פשוטה מאוד. אז ראשית כל, אין קשר בין הפז"ם שלכם לדרגת ה'זוזו', וגם מרחקי הנסיעה שאתם צוברים לא משפיעים עליה. כך שמומלץ להפסיק לתקף לאילת כל נסיעה - זה לא יעזור...
התשובה היא מספר התיקופים בלבד. ככל שתתקפו יותר נסיעות בעזרת האפליקציה, כך תצברו יותר נקודות. לצערנו, את מספר התיקופים הנדרש לכל דרגה - אסור לחשוף, גם בפנינו. וניסינו.
אבל לפחות את סדר הדרגות המלא, הצלחנו לקבל:
- צעיר/ה בדרכים
- מתחיל/ה תנועה
- חותר/ת למרכזית
- מסתער/ת לרציף
- מסמר הדרך
- כוכב הנתיבים
- לא מפסיק/ה לזוז
- נוסע/ת חוד
- פז"מניק/ית בכבישים
- מפקד/ת נסיעה
- קפטן תחב"צ
- אביר/ה על גלגלים
- סגן אלוף תיקוף
- אלוף תיקוף
- רב אלוף תיקוף
כאמור, הדרגה הגבוהה ביותר היא 'רב אלוף תיקוף', בה 'מעוטרים' כיום רק 1,330 חיילות וחיילים בסדיר (קצונה וחובה). כך שאם הגעתם לדרגת רמטכ"ל האוטובוסים, תדעו שאתם בקבוצה אקסקלוסיבית ביותר. ובכל זאת, כדאי להמשיך לתקף. להשוויץ לפקח על האוטובוס שאתם רב אלוף תיקוף - לא יעזור.