מערכת אתר צה"ל

אל הממדים הפיזיים המסורתיים נוסף בשנים האחרונות ממד לחימה נוסף, מעשה ידי אדם- הממד הקיברנטי. בממד זה מתנהלת לחימה על בסיס יום יומי, בה אגף התקשוב וההגנה בסייבר נמצא בחזית החיכוך. בשדה הקרב הזה אין גבולות מוגדרים, אי אפשר לשמוע את האויב וכלי הנשק העיקרי הוא הבינה והתחכום האנושי. מרחב הסייבר הוא כיום ממד הלוחמה החדש של צה"ל, במקביל ליבשה, לאוויר ולים.

היום, כאשר הדיגיטל הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, ההגנה על המידע אותו הוא מכיל ועל אינספור המערכות אותן הוא מפעיל הפכה למשימה חשובה מאין כמוה. כדי להגן על מערכות המחשב בצה"ל הוקמה באגף התקשוב וההגנה בסייבר חטיבה ייעודית ומסווגת - חטיבת ההגנה בסייבר. פעילות החטיבה מאפשרת את קיומן של פעילויות מבצעיות ביבשה, באוויר ובים ומייצרת לצה"ל עליונות בממד הקיברנטי.

החטיבה מפעילה אמצעים טכנולוגיים רבים ומגוונים, על מנת לנטרל את תקיפות הסייבר של האויב ומשפיעה בכך על כל היחידות בצבא בפעילות הביטחון השוטף ובחירום.

מה משמעותם של תפקידי החטיבה?

לתפקידי חטיבת ההגנה בסייבר חשיבות רבה, אנשי החטיבה אמונים על הגנה וסיכול פעילויות תקיפה בממד הסייבר במטרה להגן על היכולות המבצעיות של צה"ל.


למי התפקידים בחטיבה מתאימים?

התפקידים בחטיבת ההגנה בסייבר מתאימים לכל מי שמחפש שירות משמעותי, מבצעי וטכנולוגי עם זיקה למקצועות המחשב בסביבה מאתגרת ודינמית תוך עבודת צוות וחשיבה יצירתית.

כיצד ניתן להגיע אל החטיבה ומה התנאים הדרושים?

אנשי חטיבה ההגנה בסייבר מוכשרים בקורס מגן בסייבר. כדי להתמיין לקורס מגן בסייבר יש לעבור את תהליך המיון לאשכולות המחשב. במסגרת תהליך האיתור יתקיימו ימי מיונים הבוחנים יכולת חשיבה, פתרון בעיות, אנגלית ויכולות בין-אישיות. ניתן לבקש להגיע למיונים למערך במנילה או לפנות דרך מוקד איתור אגף התקשוב - *3808. דרוש דפ"ר 70 ומעלה.

מה מסלול המיונים אותו עוברים עד לקבלה סופית לחטיבה?

מתחילים את תהליך המיון במסגרת המיונים לאשכול מקצועות המחשב, מי שיעבור את הרף הנדרש יזומן למיון נוסף- ריאיון אישי שלאחריו במידה וימצא מתאים יתקבל סופית.

היכן ובאילו בסיסים מועברים הקורסים של החטיבה?

בסמ"ח - בית הספר למקצועות המחשב וההגנה בסייבר שנמצא בשלישות הראשית ברמת גן.

כמה זמן נערכים הקורסים בחטיבה?

4 חודשים במסגרת קדם צבאית.


מה תוכן הקורסים ומה החומר המועבר בהם?

מלבד התכנים המסווגים, הקורסים כוללים מגוון רחב של תכנים מרתקים, מערכות תקשורת נתונים, system, חקירת מערכות פיתוח וכתיבת סקריפטים בשפות תכנות שונות, פיתוח ושימוש בכלים ייעודיים, רשתות תקשורת, מערכות הפעלה ועוד.

באילו יחידות/ענפים/זרועות ניתן להשתבץ לאחר שעברתי קורס בחטיבה?

קורס מגן בסייבר בבסמ"ח מכשיר את מגני הסייבר לכלל הזרועות צה"ל, זרוע הים זרוע היבשה זרוע האוויר וחטיבת ההגנה.

האם תפקידי החטיבה נחשבים תפקיד עורפי, תומך לחימה או לוחם?

תפקידי חטיבת ההגנה בסייבר הינם עורפיים.

כיצד נראית הפעילות היום-יומית בשגרה ובחירום של החטיבה?

ביצוע פעולות הגנה במרחב הסייבר על ידי היכרות עמוקה עם עולם המחשב.

עם אילו כישורים, ניסיון וידע חדש אצא לאחר קורס ושירות בחטיבה?

בוגרי החטיבה עוברים הכשרה ייחודית ומקבלים במהלך השירות יכולות, ידע מקצועי וניסיון מעשי משמעותי בעולם הסייבר.

האם תפקיד בחטיבה יתרום לי בעתיד? אילו תפקידים דומים יש באזרחות?

התפקידים בחטיבת ההגנה בסייבר משיקים לתפקידים בעולמות הסייבר והטכנולוגיה האזרחיים, שירות בחטיבת מהווה קפיצת מדרגה משמעותית לתחומי המחשוב וההיי-טק, בהם בוגרי המערך מבוקשים מאוד.