אנשי קבע? כל מה שאתם צריכים לדעת על לימודים בזמן השירות

בשנים האחרונות יכולים יותר ויותר קצינים בשירות קבע ונגדים לצאת ללימודים בזמן השירות. לרגל פתיחת השנה האקדמית, אספנו בשבילכם את המסלולים והחידושים שיאפשרו לכם לשרת זמן נוסף בתפקיד משמעותי - וגם להרחיב אופקים! כל הפרטים - כאן

11.10.18
מערכת אתר צה"ל

מערכת אתר צה"ל | 11.10.2018

כיום, קצינים ונגדים רבים המשרתים בקבע בוחרים להרחיב את תחום עיסוקם גם ללימודים אקדמיים והשלמת בגרויות במטרה להמשיך ולהתפתח בתחומים הצבאיים והאזרחיים כאחד. במטרה לאפשר תהליך זה, התגייסו במדור לימודים במחלקת הסגל של אגף כוח האדם על מנת להעניק לכל משרתי הקבע המעוניינים בכך את התנאים המיטביים לשילוב לימודים במסגרת הצבאית.

בראש ובראשונה - המסלולים:

למשרתי הקבע מתאפשרים שני מסלולים בהם הם יכולים לצאת ללימודים אקדמיים: לימודים תוך כדי שירות ולימודים מלאים.

  • לימודים תוך כדי שירות: מסלול בו לקציני הקבע ולנגדים מתאפשר לשלב לימודים אקדמיים בכל נושא שירצו תוך כדי תפקיד, בזמנם הפנוי, או במקרים מסוימים - במהלך יום בשבוע (על כך יורחב בהמשך).

"בלימודים תוך כדי שירות, התפקיד נמצא במרכז", מרחיבה קמ"ט לימודים מלאים, סגן עדי זפרני, "כל משרת קבע, פרט למקרים חריגים, זכאי לצאת אליהם מיומו הראשון בחתימה, באמצעות טופס אישור שניתן לקבל בשלישות היחידתית, ומותנה בהתאמה של מערכת השעות של המבקש לשעות לימודיו ובאישור מפקדים ".

  • לימודים מלאים: מסלול תמריצי המתאפשר לקומץ של קצינים ונגדים נבחרים המשרתים בתפקידי ליבה, בו המשרת מפסיק את תפקידו לזמן מוקצב ומקבל מסלול לימודים על חשבון הצבא, הכולל גם משכורת צבאית. קצינים ונגדים היוצאים ללימודים מלאים מתבקשים שמגמת הלימוד תעסוק בנושא הרלוונטי לתפקיד בו הם משרתים, וכל שנת לימוד מותנית בשתי שנות חתימה נוספות בחיל. "כל חיל מחליט בהתאם לפקודות את מי הוא רוצה להוציא - בהסתכלות על ותק בשירות, תפקידי עבר, גיל, ועוד קריטריונים פרטניים", מוסיפה סגן זפרני.

בנוסף, ישנם מספר דברים שהתחדשו במדור לימודים על מנת לייעל ולהעניק לאלו הבוחרים לצאת ללימודים מגוון אפשרויות ותהליך מיטבי:

  • מלגות - כעת, מתאפשר לאלו הלומדים באחד ממסלולי הלימודים שמציע הצבא, לקבל מלגת לימודים החל מיום פתיחת שנת הלימודים אם הם זכאים לכך. "בעבר ניתנו המלגות בסוף שנת הלימודים, אך כעת אנחנו רוצים לאפשר לכאלו שאין באפשרותם לממן שכר לימוד לפתוח את שנת הלימודים בנקודת פתיחה שווה", מסבירה סגן זפרני.
  • חתימת היעדרות - בעבר, קצין או נגד במסלול לימודים תוך כדי שירות, שאושר לו להיעדר ביום קבוע כל שבוע לטובת לימודיו, חויב בחתימת חצי שנת שירות נוספת. מעתה ואילך, יוכלו המשרתים להיעדר יום קבוע בשבוע, באישור מפקדיהם, ללא צורך בחתימת פרק זמן נוסף.
  • כיתות בגרויות לקצינים ונגדים - בשנה שעברה נפתחו כיתות לימוד מיוחדות למשרתי קבע שחסרו להם מקצועות בתעודת הבגרות ורצו להשלימם, וכעת ישנן כיתות שכאלו בצפון, בדרום ובמרכז. "לכיתות יש אחוזי הצלחה מדהימים, משרתים שנכנסו ללא תעודת בגרות יצאו עם בגרות מלאה ומוצלחת", מעידה הקמ"ט, "עד כה נפתחו כיתות בעיקר בנושאי המתמטיקה ואנחנו בשאיפה לפתוח מקצועות נוספים".
  • כיתות מובנות: "בצבא ישנן כעת 20 כיתות מובנות במימון משהב"ט וצה"ל, המובלות על ידי חילות ברחבי הצבא", אומרת סגן זפרני ומפרטת, "הכיתות הללו הן תמריץ - מגמות הלימוד שונות ומגוונות והן במימון מלא שהמשרתים לא צריכים לקחת בו חלק, לכן עליהם לחתום זמן שירות נוסף הנקבע על פי הכיתה בה יימצאו".

"אני פונה למפקדים", מסכמת סגן זפרני, "אנחנו עדים למגמה בה לאנשי קבע חשוב מאוד לצאת ללמוד והשאיפות שלהם להתפתח גבוהות, על כן חשוב מאוד להעניק למשרתים את האפשרות הזו כל עוד אנו מספקים את ההתאמות לכך".