בפעם הראשונה - הגדנ"ע המיוחד לבני נוער חולי סרטן בבסיס שדה בוקר
שלושה ימים של אימונים, ו-8 נערים ונערות חולי סרטן מכל רחבי הארץ נפגשו לפרק זמן קצר, וביחד עברו בין לילה מאורח חיים רגיל לאורח חיים צבאי עם מסגרת משמעת, לוח זמנים צפוף, תכנים צבאיים, מערכת יחסי מפקד-פקוד, תפקוד כפרט/ כצוות והכל בתוך בסיס צבאי. יצאנו לשמוע
ביום ראשון האחרון, פקדו 8 נערים ונערות חולי סרטן את בסיס שדה בוקר שבדרום לשלושה ימי גדנ"ע ייחודיים בהם יחוו בפעם הראשונה את החוויה הצבאית.
הגדנ"ע הוא שבוע התנסות במחנה צבאי כחלק מההכנות לגיוס, מטרתו היא התנסות בחוויית השהות בבסיס צבאי וייצור מוטיבציה לשירות משמעותי בדגש על שירות קרבי.
"הפעם החלטנו לעשות משהו קצת שונה", פותח ומסביר רס"ן אביתר מונק מפקד בסיס גדנ״ע שדה בוקר, "הזמנו חבורה של בני נוער בין הגילאים 17-20 שככל הנראה לא יוכלו להתגייס לצבא ומעטים מהם יוכלו להתנדב לקחת חלק בשלושה ימים בהם יפגשו את הצבא ויכירו את המערכת".
"הדבר המרכזי שמייחד את הגדנ"ע הזה זאת ההזדמנות שניתנת לאוכלוסייה שהייתה רוצה לשרת ולתרום", מדגיש רס"ן מונק, " אנחנו מעניקים להם את התחושה שהם כן חלק, אנחנו מחברים אותם ורוצים לתת להם את מגוון האפשרויות ואת התחושה שאנחנו מצפים מהם להיות חלק בין אם זה בהתנדבות לצבא או בכל דבר אחר שיבחרו לעשות".
אז מה עברו בשלושת הימים העמוסים? ביום הראשון פגשו הנערים את המפקדים שלהם, עברו שרשרת חיול קיבלו מדים, כובע, חגורה, מימיה ושאר הציוד הנדרש. בהמשך היום למדו על המשמעת הצבאית, עברו תכנים ערכיים והרצאות ייחודיות של אנשי צבא.
ביום השני, הנערים למדו על הנשק, מורשת קרב, דרגות ושדאות על מנת שיוכלו לצאת אל היום השלישי והמסכם - היום בו ירדו לשטח יבצעו מטווחים ושדאות ויסיימו את הגדנ"ע בטקס מרגש אליו יגיעו המשפחות והאהובים שלהם.
בנוסף, עברו הנערים הרצאות רבות שהפגישו איתם עם אנשים נוספים שהתמודדו עם אתגרים שונים ועברו אותם. "פגשנו למשל מפקד טייסת שחלה בסרטן תוך כדי השירות שלו, התמודד עם המחלה ואחרי שהחלים חזר לשירות פעיל, הגיע אלינו גם בזה נבבה אצן אשר עיוור מלידה וסיפר כיצד הוא הצליח להתמודד עם המגבלה איתה נולד ולרוץ מרתון", מפרט רס"ן מונק.
"מעבר לתרומה הענקית לנערים והתחושה האדירה שאנחנו גורמים להם המפקדים אצלנו ביחידה נתרמים לא פחות. הם מקבלים את ההבנה שצה"ל משלב בתוכו את כל האוכלוסיות, זה כור היתוך מאוד גדול וחשוב לדעת שיש חבר'ה שרוצים לתרום ולשרת ויש להם מגבלה פיזית - הם לא שקופים לנו", מסביר מפקד הבסיס.
לדברי רס"ן מונק אחד מהייעדים המרכזיים של האירוע זה לתת להם את האפשרות לטעום מהמערכת הצבאית. גם אם הם לא יוכלו להתגייס ולתרום שהם יבינו ויכירו את הצבא ולתת להם את האפשרות להיות מעורבים במדינה. " - ציטוט של אחד הנערים שהשתתפו."
"יש לנו את הזכות לעשות פרויקט כזה ולעשות משהו שהוא מעבר ונעלה יותר לטובת החברה", מסכם רס"ן מונק, "זה משהו גדול שיתן הרבה ערכים ליחידה שלי, לנערים וגם והלאה למעגלים רחבים יותר. כמפקד, אני רואה חובה לתת לנערים האלו את ההזדמנות באופן הטהור והאמיתי ביותר".