לקובץ PDF לחץ כאן

פקודת מטכ"ל,15 בדצמבר 1977

52.0304   גנֵבת אפסניה – דיווח

 

הגדרות

1. בפקודה זו:

א. ציוד מפוקח – ציוד שנרכּש ממדינה זרה או שבעת הרכישה ניתנה לגביו הצהרה המגבילה את זהות המשתמש בו.

ב. אפסניה – כהגדרתה בפ"מ 50.0201 "אפסניית צה"ל – סיווג, שימוש וסימון".

ג. מתקן אט"לי – בסיס או מחנה או מִתקן באחריות יחידה שתחת פיקוד אט"ל.

ד. סמים ומתכות עדינות – סמים מסוכנים, תרופות פסיכותרפיות בפיקוח ומתכות עדינות כהגדרתם בהוראת הקרפ"ר 901.000 – "אפסניית חר"פ – סיווג והגדרה".

ה. כלי רכב – כל כלי רכב צבאי, ובכלל זה רכב שכור לנהיגה עצמית, כהגדרתו בפ"מ 58.0306 "רכב אזרחי שכור לידי צה"ל", כלי רכב בהֶחכֵּר (ליסינג) כהגדרתו בפ"מ 36.0530  "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים" או כל כלי תחבורה אחר שלו רישיון צבאי על פי פ"מ 58.0204 "רישיון רכב".

 

כללי

2. גנֵבת אפסניה פוגעת בכשירות צה"ל ומעלה את הסיכון לזליגת אמל"ח ואמצעים מסווגים לידי גורמים עוינים ופליליים. דיווח מהיר ופעילות יחידתית הולמת עשויים להקטין את הסיכון ולהביא להשבת האפסניה לרשות צה"ל.

 

המטרה

3. פקודה זו קובעת כיצד תדווח גנֵבת אפסניה – ומהן חובותיו של מפקד היחידה אם קיבל דיווח כזה.

 

השיטה

דיווח על גנֵבת אפסניה (למעט רכב)

4. אם נגנבה אפסניה (למעט רכב) או התעורר חשד לכך, יש לדווח לאלתר בכתב או בעל פה למפקד היחידה, ובהיעדרו – לבעל התפקיד הבכיר ביותר שנמצא ביחידה (סגן המפקד, הקצין התורן וכד'). כך ינהג בעל התפקיד:

א. אם נגנב ציוד אישי מחייל, ינהג על פי פ"מ 33.0304– "בדיקה וחקירה של מצ"ח".

ב. נגנבה אפסניה שאינה ציוד אישי של חייל, ימסור לאלתר דיווח לגופים או לבעלי התפקידים האלה:

1) אמ"ן־מחב"ם־חמ"ל;

2) אט"ל־חטיבת הלוגיסטיקה־חמ"ל;

3) מפקד בסיס מצ"ח הקרוב ליחידה;

4) קצין הלוגיסטיקה במפקדה הממונָה על היחידה.

ג. אם נגנבה אפסניה ממתקן אט"לי, ידווח לאלתר בכתב ובטלפון לגופים או לבעלי התפקידים המפורטים בסעיף 4ב סעיפי משנה 1)–3) וכן למִפקדה הממונה על המתקן.

5. אם בעל התפקיד הבכיר ביחידה הוא שהעביר את הדיווח, עליו לוודא שההודעה תימסר בדחיפות גם למְפַקדה.

6. אם נגנב ציוד מפוקח, יועבר דיווח גם לקְצין ביטְחון המידע ביחידה ולממונה על הביטחון במערכת הביטחון, כדי שיבחֲנו אם יש לעדכן את רשויות המדינה שממנה התקבל הציוד.

                    

דיווח על גנֵבת סמים או מתכות עדינות

1. אם התגלה חֶסֶר בסמים או במתכות עדינות, או עלה חשד שנגנבו, יועבר לאלתר דיווח למפקד היחידה, והוא יפעל כדי לאתרם ולבדוק את נסיבות היעלמותם, ינחה על דיווח לגורמים המקצועיים, כמוגדר בהוראות שיקבע הקרפ"ר בעניין סמים מסוכנים ותרופות בפיקוח – שמירה, מעקב, ניפוק, צריכה והשמדה.

 

דיווח על גנֵבת כלי רכב

2. אם נגנב כלי רכב – האחראי לו או נהגו יודיע על הגנֵבה, עם גילויה, לתחנת משטרת ישראל ולבסיס המשטרה הצבאית הקרובים ביותר וכן למפקד היחידה. האחראי או הנהג – שׂוּמה עליהם למסור לקצין הלוגיסטיקה היחידתי אישור מטעם משטרת ישראל שהתקבל דיווח על הגנֵבה.

3. מפקד היחידה, לאחר שיקבל הודעה על גנֵבת כלי הרכב, יוודא שהאחראי לכלי הרכב או נהגו פעלו כנדרש בסעיף 8, ויודיע על גנֵבת הרכב בטלפון ובכתב, ובציון פרָטי הרכב ונסיבות גנֵבתו, לבעלי התפקידים הללו:

א. קצין הלוגיסטיקה במפקדה הממונה;

ב. אט"ל־חטיבת הלוגיסטיקה־חמ"ל.

4. אם לא נמצא כלי הרכב הגנוב בתוך שלושה ימים, יפעל מפקד היחידה לפי פ"מ 52.0301 "טיפול בחוסר באפסניה או בנזקיה" וידווח עליו בכתב לבסיס המשטרה הצבאית הקרוב.

 

מציאת כלי רכב מופקר החשוד כגנוב

5. אם מצא חייל כלי רכב והוא חושד כי הוא גנוב, יפעל לפי פ"מ 52.0305 "מציאת אפסניה" ויפרט היכן נמצא לאט"ל־חטיבת הלוגיסטיקה־חמ"ל, למשטרת ישראל ולבסיס מצ"ח הקרוב.

6. המשטרה הצבאית תאתר את היחידה שכלי הרכב משויך אליה לפי פ"מ 52.0305 "מציאת אפסניה – נוהל דיווח וטיפול" ותודיע על דבר הימצאו למפקד אותה יחידה ולמשטרת ישראל. מפקד היחידה יפעל להחזרת הרכב ליחידתו, ויודיע לגורמים המצוינים בסעיף 9 שכלי הרכב נמצא.

7. אם אותרו בכלי הרכב שנמצא מסמכים צבאיים מסווגים או ציוד צבאי מסווג, תדווח המשטרה הצבאית על הימצאם לאמ"ן־מחב"ם־חמ"ל.

8. אין האמור בסעיף 12 גורע מהוראות פ"מ 33.1112 "כלי רכב – עצירה והחזקה ע"י המשטרה הצבאית".

9. אין במציאת כלי הרכב כדי למנוע נקיטת צעדים פיקודיים או משמעתיים אם סבר מפקד היחידה כי התרשלות הובילה לגנֵבת כלי הרכב או להפקרתו.

10. אם נתגלו בכלי הרכב נזק או חֶסֶר של פְּריט, יפעל מפקד היחידה לגביהם לפי פ"מ 52.0301.