הגבלת שימוש בטלפון אישי (רט"ן) בצה"ל 21.0113

08.04.08

לקובץ PDF לחץ כאן

פקודות מטכ"ל, 8 אפריל 2008
תוקף בנובמבר 2016

21.0113 "הגבלת שימוש בטלפון אישי (רט"ן) בצה"ל"

 

תוקף סעיפים 1 עד 19 מה- 8 באפריל 2008

הגדרות

1. בהוראה זו:

א. חייל – חייל בשירות סדיר, חייל בשירות מילואים (בין אם הוא בשירות מילואים פעיל ובין אם אינו בשירות פעיל), עובד צבא וכן מי שעובד בשליחות הצבא, אלא אם כן נאמר במפורש אחרת.

ב. מכשיר טלפון אישי - רדיו טלפון נייד (רָטָ"ן) – מערכת רדיו טלפון נייד (מערכת רט"ן) - מערכת של מִתקני אלחוט הבנויה בשיטה התאית או בשיטות אחרות, כולל מבוססות תקשורת לוויינים, שבאמצעותה ניתנים שירותי רדיו טלפון נייד כולל העברת מסרי תוכן בכתב והעברת חוזי לציבור.

ג. מפקד יחידה מפקד יחידת רישום בדרגת סא"ל ומעלה או מי שהוסמך לכך על ידי רמחב"ם.

 

מטרת הפקודה

2. הפקודה נועדה לקבוע נהלים להגבלת השימוש בטלפונים ניידים אישיים (רט"ן) בצה"ל על מנת למנוע דלף מידע.

 

סייג לתחולה

3. אין בפקודה זו כדי לגרוע מהאמור בהוראות פ"מ 21.0210 "צילום במחנות צה"ל" מכשיר טלפון נייד אישי (רט"ן) המכיל גם מצלמה, יחולו לגביו הוראות פקודה זו ופ"מ 21.0210 גם יחד.

4. אין בפקודה זו כדי לגרוע מהוראת פ"מ 21.0201 "מיתקנים – סיווג ביטחוני" לעניין הגדרת סיווגם של מתקנים או הפעילות המתקיימת בהם.

5. הוראות אלה לא יחולו על מכשירי הטלפון הניידים המוצפנים הצה"ליים ("ורד הרים"), ההסדר הנוגע למכשירים אלו מפורט בהוראת קבע אגף התקשוב 3.004 "הטלפונים הניידים הצה"ליים המוצפנים מכשירי "ורד הרים"".

 

העברת מידע מסווג במכשיר טלפון אישי (רט"ן)

6. אין להעביר מידע בסיווג העולה על סוג הביטחון 'בלמ"ס' במכשיר טלפון אישי (רט"ן).

 

נשיאת מכשיר טלפון אישי (רט"ן) בפעולה צבאית מסווגת

7. נשיאת מכשיר טלפון אישי (רט"ן) צבאי או אזרחי במהלך פעילות צבאית, שבה נעשה שימוש במידע בסוג ביטחון "שמור" ומעלה – אסורה, בין בשטחי פנים ובין בפעולה חוצת קו, כמפורט להלן:

א. פעילות בט"ש.

ב. פעילות מבצעית או לחימה.

ג. תרגיל.

ד. אימון.

ה. ניסוי.

ו. תדריך, הרצאה, סקירה או דיון.

8. מפקד הפעילות ומפקדי המשנה יוודאו טרם תחילת הפעולה, כי לא יימצא מכשיר טלפון אישי (רט"ן) ברשות פקודיהם או אנשים נוספים הנלווים לפעילות.

9. מפקד יחידה או הקב"ם הזרועי או הפיקודי, רשאים להגדיר פעילויות צבאיות נוספות שבמהלכן תיאסר נשיאת מכשיר טלפון אישי (רט"ן) צבאי או אזרחי מטעמי ביטחון מידע. מקום שבו מדובר בהוראת קבע, הדבר ייקבע ויוסדר בפק"ל שגרת המחנה, הבסיס או המתקן, יפורסם ויובא לידיעת כלל החיילים המשרתים בשטח הצבאי האמור.

 

נשיאת מכשיר טלפון אישי (רט"ן) בשטח צבאי

10. נשיאה והכנסה של מכשיר טלפון אישי (רט"ן) צבאי או אזרחי בשטח צבאי, כמפורט להלן, אסורה:

א. חמ"לים.

ב. חפ"קים.

ג. חדרי דיונים או משרדים שבהם מתקיים דיון שסוגו הביטחוני "שמור" ומעלה.

11. מפקד היחידה או הקב"ם הזרועי או הפיקודי, רשאים לקבוע אזורים נוספים שאליהם תיאסר הכניסה במכשירי טלפון אישי (רט"ן) מטעמי ביטחון מידע. הדבר ייקבע ויוסדר בפק"ל שגרת המחנה. הבסיס או המתקן, יפורסם ויובא לידיעת כלל החיילים המשרתים בשטח הצבאי האמור.

12. אזורים אלו ישולטו בסימון ברור ובולט, בדגש על הכניסות השונות למקום, בשלט האוסר הכנסת מכשיר טלפון אישי (רט"ן).

13. על אף האמור בסעיף 11 לעיל, אין להגדיר שטחי מגורים של חיילים כאזורים שלגביהם קיים איסור קבוע להכנסת טלפון אישי (רט"ן), אלא באישור רמחב"ם. הכנסת מכשיר טלפון אישי (רט"ן) לאזורים אלה תיאסר רק בעת עריכת פעילות צבאית מסווגת במקומות אלה.

14. מפקד היחידה יתקין בכניסה למקום שבו נאסר השימוש במכשיר טלפון אישי (רט"ן) התקן לאחסונו או יציב נציג מטעמו בכניסה למקום, וזה יוודא שלא מוכנס למקום מכשיר טלפון אישי (רט"ן). מפקד היחידה יוודא, כי מכשירי הטלפון האישי (רט"ן) מאוחסנים במקום בטוח.

15. על אף האמור לעיל, מפקד היחידה יוכל להתיר נשיאת מכשיר טלפון אישי (רט"ן) במקום שבו נאסרה נשיאתו ובלבד שהפעילות המתקיימת באותו מקום היא "בלתי מסווגת.

 

אחריות מפקד היחידה

16. מימוש אכיפת פקודה זו – באחריות מפקד היחידה.

17. מפקד היחידה רשאי להורות על עריכת חיפוש אצל חייל מפקודיו או במקום שבפיקודו,  בהתאם לסעיף 245 (ד) לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955, על מנת לוודא קיומה של פקודה ז. כן רשאי קצין ביטחון מידע שרמחב"ם הסמיך אותו, לערוך חיפוש, כאמור.

18. חיפושים כאמור בסעיף 17 ייערכו בהתאם להנחיות שיקבע רמחב"ם.

 

פיקוח ובקרה

19. אמ"ן-מחב"ם באמצעות ענף אבטחת המידע והקב"מים הפיקודיים, הזרועיים והאגפיים, תבקר את פעולת יחידות צה"ל וחייליו בהתאם להוראה זה בביקורות ביטחון מידע אחת לשנה.