לקובץ PDF לחץ כאן

פקודות מטכ"ל,4 בינואר 2010
תוקף בנובמבר 2016

21.0106  מסירת ידיעות צבאיות

 

הגדרות

1. בפקודה זו:

א. חייל - חייל בשירות הסדיר או בשירות המילואים (בין שהוא בשמ"פ ובין שאינו), עובד צה"ל וכן מי שעובד בשליחות הצבא, אלא אם נאמר במפורש אחרת.

ב. ידיעה – ידיעה הנוגעת לביטחון המדינה או למערכת הביטחון על כל שלוחותיה או ליחסי החוץ של המדינה, או שהיא בעלת ערך צבאי או נוצרה בצבא, לרבות ידיעה שאיננה נכונה, וכן כל דבר שעשוי לשמש מקור ידיעה.

ג. רשומה צבאית מסווגת – רשומה המכילה ידיעה שסווגה בסוג ביטחון "מוגבל", "שמור", "סודי" או "סודי ביותר", כהגדרתם בפ"מ 21.0101 "אבטחת רשומות", וכן כל רשומה שסדרי החזקתה, מקורה או נסיבות קבלתה מעידים על החובה לשמרה בסוד.

ד. החזקה – לרבות השגה, איסוף, הכנה, רישום, העתקה, צילום או כל צורה אחרת של החזקת רשומה המכילה ידיעה.

ה. מידע אישי – מידע בדבר ענייניו הפרטיים של אדם ונתוניו האישיים, לרבות נתונים המפורטים להלן: מעמדו האישי, מצב הבריאותי, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו ונתונים אחרים אודות צנעת הפרט.

ו. מסירת ידיעה – העברתה, גילויה או הבאת תוכנה לידיעת אדם, לרבות גרימה לאלה.

ז. פרסום – מסירת ידיעה שיש בה משום מתן פומבי לידיעה, לרבות בדרך של פרסום ידיעה בכתב עת, באמצעי תקשורת, באינטרנט, בספר או בחוברת, או גרימה לאלה וכן כל "פרסום" ש"פרסם" אדם, כהגדרתם של מונחים אלה בסעיף 34 כד לחוק העונשין.

ח. הליך משפטי – הליך חקירה, הליך לפני שופט, בית משפט, בית דין, ועדת חקירה או גוף מעין שיפוטי.

 

מטרת הפקודה

2. מסירת ידיעות צבאיות לגורמים בלתי מוסמכים מהווה עבירה על הוראות חוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן:"חוק העונשין") ועל הוראות חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו- 1955 (להלן: "חש"ץ"), ועלולה לגרום נזקים חמורים ביותר לביטחון מדינת ישראל.

3. פקודה זו מסדירה את המגבלות החלות על מסירה או על פרסום ידיעות צבאיות לגורמים בלתי  מוסמכים. כמו כן, מפורטים בה ההסדרים למתן היתר למסירה או לפרסום ידיעה צבאית, לפי העניין.

4. פקודה זו באה להוסיף על הוראות כל חוק בעניין זה, לרבות הוראות פרק ז' לחוק העונשין, התשל"ז-1977, וחלק ח' לתקנות ההגנה (שעת חירום) 1945.

 

איסור על מסירת ידיעות

5. חייל לא ימסור או יגלה כל ידיעה אשר הגיעה אליו מתוקף תפקידו, אלא לידי מי שהוסמך לקבלה, זולת אם הותר הדבר על פי פקודה זו.

 

איסור מסירת ידיעות הנוגעות למידע ביטחוני, ליחסי חוץ ולצנעת הפרט

6. בהתאם לסעיף 57 לחש"ץ, חייל לא יגלה או ימסור, ללא רשות, ידיעה כדלקמן:

א. כתב סתרים, סיסמה, סימן היכר, ידיעות על מספרם של כוחות הצבא, על עמדותיהם, על מקום הימצאם, על אספקתם או על מתקניהם, או על הכנות, או על פקודות בנוגע לפעולותיהם או לתנועותיהם.

ב. פרט חשוב בנוגע לתפקידו, לשירותו או למקום שירותו בצבא, או לתפקידו, לשירותו או למקום שירותו של חייל אחר בצבא, או כל פרט חשוב ביחס לצבא שלפי פקודות הצבא או הנוהג הצבאי אין למוסרו אלא למי שמוסמך לקבלו.

7. ידיעות בעניינים המפורטים להלן תחשבנה כ"פרטים חשובים" שאין למוסרם או לגלותם, לעניין סעיף 57(2) לחש"ץ:

א. ידיעה שסיווגה הביטחוני הוא "מוגבל", "שמור", "סודי" או "סודי ביותר", לרבות רשומה צבאית שסווגה כך, או ידיעה שסדרי החזקתה, מקורה או נסיבות קבלתה מעידים על החובה לשומרה בסוד.

ב. ידיעה שגילויה אסור על פי דין.

ג. מידע אישי על חייל אחר המצוי ברשות הצבא.

ד. ידיעה הנוגעת ליחסי החוץ של המדינה.

ה. ידיעה בדבר מערך המודיעין בצה"ל או ידיעה הנוגעת לשירותי המודיעין של ישראל ופעילותם.

ו. ידיעות אודות סדר הכוחות של צה"ל, כולו או חלקו, לרבות שינויים בו, תוכניות הקשורות לבניין הכוח של צה"ל, להתעצמותו ולצמצומים בו וכן פרטים הנוגעים למבנה צה"ל וליחידותיו.

ז. מיקום או תוכניות פנימיות של מִתקנים צבאיים או ביטחוניים, קבועים או ארעיים, וכן מקום חנייתן של יחידות צה"ל או מקום הימצאם של ממלאי תפקידים צבאיים ונותני שירותים לצה"ל.

ח. מבצעים ותוכניות מבצעיות של צה"ל, לרבות תוכניות שבוצעו, נידחו או הוחלפו.

ט. שיטות פעולה מבצעיות ותורת לחימה, אופי התרגילים והאימונים של יחידות צה"ל ועצם קיומם.

י. כשירותן המבצעית של יחידות צה"ל.

יא. רמות מלאי של ציוד שנועד לשמש את צה"ל.

יב. תוכניות ואמצעים להיערכות לשעת חירום של מערכת הביטחון ושל משרד ראש הממשלה.

יג. מערך גיוס המילואים ושיטותיו, ידיעה אודות גיוס רכב, ציוד הנדסי כבד, כלי שיט, כלי טיס או כל ציוד אחר שיגייס, יתפוס או יפקיע הצבא.

יד. קשרי חוץ או יצוא ביטחוניים, לרבות מידע על נציגויות או על משלחות של מערכת הביטחון בחוץ לארץ ופעילות הקשורה בהם, פעולות משותפות של מערכת הביטחון עם גופי חוץ, וכן נתונים בדבר מידע, ציוד, חומרים וידע שהתקבלו או נמסרו כתוצאה מקשרים או מפעולות אלה, או הושגו בדרכים או ממקורות חסויים.

טו. השיקולים והנתונים המהווים בסיס למדיניות מתן היתרי ניהול משא ומתן והיתרי יצוא ציוד וידע ביטחוניים.

טז. פיתוח ורכש של אמצעי לחימה.

יז. זהותם ופרטיהם האישיים של ממלאי תפקידים במערכת הביטחון או בעבור מערכת הביטחון, שאינם מותרים בפרסום לפי קביעת גורמי הביטחון המוסמכים.

יח. ידיעה בעניין איתור שבויים ונעדרים.

יט. ידיעה בנוגע לגופים שעליהם לא חלות הוראות חוק חופש המידע, התשנ"ח-1998 בהתאם לסעיף 14(א)(1) עד (7) לחוק זה, שנאסף, נוצר או התקבל על ידי פעולות פיקוח, בקרה, ביקורת ותיאום בין-משרדי.

כ. ידיעות אודות התעשייה הצבאית, בתי-חרושת, בתי-מלאכה, מִתקנים ומוסדות אחרים, העובדים עבור הצבא.

כא. ידיעות על מדינות זרות, לרבות צבאותיהן או נציגיהן, שהשיגו שירות המודיעין או שירותי הביטחון של המדינה.

כב. נתוני תקציב ונתונים כמותיים אחרים שמהם ניתן לגזור מידע על הנושאים המפורטים לעיל.

כג. ידיעה הנוגעת לסוג עניינים שהממשלה, באישור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, הכריזה, בצו שפורסם ברשומות, כי הם עניינים סודיים.

 

פרטים המותרים למסירה

8. חייל רשאי למסור לגורם מחוץ לצה"ל פרטים שמסירתם מותרת על-פי פקודות הצבא או פרטים הרשומים בתעודותיו הצבאיות, אלא אם חל איסור על מסירתן או הצגת אותה תעודה צבאית לפי פ"מ 30.0106 "תעודות צבאיות".

9. חייל רשאי למסור פרטים המפורטים במסמך צבאי שהפיקו הגורמים המוסמכים על כך בצבא, לשם מסירתו לגורם מחוץ לצבא, ובלבד שמדובר באותו גורם שעבורו הופק המסמך.

10. חייל רשאי למסור ידיעה, אם פרסמה הגורם המוסמך לכך או העמידה לעיון הציבור.

11. למען הסר ספק, יודגש, כי עצם קיומו של פרסום אינו ראיה לכך, לכשעצמו, כי אכן התיר הגורם המוסמך לכך לפרסם את הידיעה הנכללת בו, ועל החייל לוודא כי אכן ניתנה הרשאה, כאמור.

 

היתר למסירת ידיעה

12. על אף האמור בסעיפים 2 עד 4 לפקודה זו, מותר לחייל למסור ידיעה למי שאינו מוסמך לקבלה במסגרת תפקידו אם אישר את מסירתה קצין בדרגת רס"ן ואם נדרשת מסירתה למי שאינו חייל או כאשר הידיעה בעלת סוג ביטחון "סודי ביותר" - אם מסירתה אושרה גם על-ידי קצין ביטחון מידע.

 

התרשלות בשמירת ידיעה

13. בהתאם להוראות פרק ז לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אסור לחייל למסור, ללא היתר, ידיעה כלשהי, אשר הגיעה אליו מתוקף שירותו או במהלך שירותו הצבאי, פרט לידיעות הנמסרות לגורם מוסמך במסגרת תפקידו של החייל ובהתאם לפקודות הצבא. כמו כן אסור לחייל להחזיק, ללא סמכות, רשומה צבאית מסווגת המכילה ידיעה, בניגוד להוראות שניתנו לו בדבר אחזקתה.

14. חייל שהתרשל בשמירה על מידע בסוג ביטחון "סודי" ומעלה או חשף מידע מסווג שלא בסמכות, מחוייב לדווח על המקרה למפקד יחידתו אשר מחוייב לדווח על האירוע למפקד הפיקוד או הזרוע, אשר החייל משרת תחת פיקודו. חובה זו חלה גם אם לא נחשף מידע או לא נגרם נזק עקב ההתרשלות.

15. מפקד היחידה אליה כפוף החייל, יעביר דיווח ראשוני לקצין ביטחון המידע הזרועי או הפיקודי, עד לא יאוחר מ- 12 שעות, ממועד קרות האירוע. על פי חומרת העבירה ועל-פי פוטנציאל דליפת המידע, ייוועץ קצין ביטחון המידע בפרקליט הפיקודי, ויעביר המלצה לאישור מפקד הפיקוד או הזרוע בדבר מתכונת חקירת האירוע (תחקיר, וח"ק, קבו"ד, חקירת מצ"ח או חקירה ביטחונית).

 

איסור החזקת רשומה צבאית מסווגת ללא סמכות

16. חייל לא יחזיק רשומות מסווגות מלבד אלו שהוא מוסמך להחזיקן מתוקף תפקידו הצבאי, שהוא ממלא בעת ההחזקה.

17. חייל לא יחזיק רשומה מסווגת מחוץ למִתקן צבאי, אלא לצורך מילוי תפקידו, כאמור בפ''מ 21.0101.

18. הגיעה לידי החייל רשומה צבאית מסווגת שאין הוא מוסמך להחזיקה – יעבירה ללא דיחוי לגורם המוסמך להחזיקה. אם החייל לא ידע מיהו הגורם המוסמך להחזיק מסמך זה, יעביר את המסמך למפקדו, וזה יפעל להעברתו לגורם המוסמך להחזיקו. כשיש ספק בדבר זהותו של הגורם המוסמך להחזיק במסמכים, יתייעץ המפקד עם קצין ביטחון המידע הפיקודי או הזרועי או עם מחלקת ביטחון המידע.

19. חייל המשתחרר משירות הסדיר או משירות המילואים, חייב לוודא שהחזיר את כל הרשומות המסווגות שהגיעו לרשותו בעת שירותו הצבאי. הנחיה זו אינה חלה על החזקת מסמכים אישיים שסוגם הביטחוני אינו עולה על סוג ביטחון "מוגבל", וכן על חומר הדרכה שסיווגם הביטחוני אינו עולה על "בלמ"ס".

20. חייל המשתחרר משירות סדיר, יוחתם עם שחרורו על טופס הצהרה בנושא ביטחון מידע לחייל המשתחרר (טופס 2317 – נספח לפקודה זו). הצהרה זו תצורף לתיקו האישי.

 

היתר לפרסום ידיעה

21. על אף האמור בסעיפים 4 עד 11 לעיל, מותר לפרסם ידיעה, אם ניתן לכך היתר מיוחד מראש. בקשה לקבלת היתר לפרסום ידיעה תוגש לדובר צה"ל.

22. לא יתיר דובר צה"ל לפרסם ידיעה, אלא אם כן אישרה מחלקת ביטחון המידע את פרסום הידיעה. למען הסר ספק, יובהר, כי דובר צה"ל רשאי לאסור פרסומה של ידיעה מכל טעם שיראה לנכון, וזאת  אף אם אישרה מחלקת ביטחון המידע את פרסומה.

 

יצירת מגע עם גורם אזרחי במסגרת תפקיד

23. חייל לא ייצור מגע בדרך כלשהי עם גורם אזרחי מחוץ לצבא, ולא יענה לפניותיו של אדם או גורם, כאמור, בכל עניין הנוגע במישרין או בעקיפין למערכת הביטחון, אלא באמצעות מפקד ו/או הגורם המוסמך לקיים מגע עם אותו אדם או עם אותו גורם.

24. חייל היוצר מגע עם גורם אזרחי מחוץ לתפקיד, יפעל על פי הוראת פקודה זו.

25. לעניין סעיפים אלה "המפקד / הגורם מוסמך" הינו:

א. לעניין קשר עם גורמים אזרחיים בארץ

1. מפקד יחידת רישום עצמאית בדרגת סא"ל ומעלה.

2. קציני מטה במפקדת מטכ"ל, קציני חיל ראשיים, מפקד יחידת מימשל צבאי, שדרגתו לפי תקן סא"ל ומעלה או מי שהוסמך לכך על ידו.

3. לקצינים, בין אם הם קציני מטה ובין אם מפקדים, ששמם ותפקידם הותר לפרסום.

ב. לעניין קשר עם גורמים זרים בארץ וגורמים בחוץ לארץ

מפקד או יחידה החייבים לעמוד בקשר, בתוקף תפקידיהם, עם גורם בחוץ לארץ או עם הגורמים הבאים בארץ: נציגויות זרות, סוכנויות זרות, מוסדות דת בינלאומיים ומוסדות או"ם, תעשה זאת רק באישור ראש אגף או קצין החיל הראשי, לפי העניין. ההתכתבות תועבר באמצעות אג"ת- חט' אסטרטגית / קש"ח או אמ"ן - מש"ב.

 

קשר עם עיתונים ועם כלי תקשורת

26. קשר עם עיתונאים ועם כלי תקשורת יתבצע  על-פי הוראות פ"מ 8.0105 "פעילות ציבורית של אנשי צבא, התבטאויות פומביות וקשר עם עיתונאים, עם הציבור ועם הדרג הממלכתי הבכיר".

27. בהתאם לפ"מ 8.0105, חייל רשאי לפנות לכלי תקשורת בכל עניין הנוגע לתחומי תרבות, מדע, בריאות וכיו"ב, בתנאי שאין לאותו עניין כל קשר, במישרין או בעקיפין, עם נושאים ביטחוניים מסווגים. בפנייה לכלי התקשורת, לא יזכיר החייל את דבר היותו חייל, לא יציין כל פרט העשוי לקושרו עם מערכת הביטחון ולא ימסור פרטים צבאיים, אלא אם כן קיבל אישור לכך מגורמי ביטחון מידע.

28. חייל הבא במגע עם כלי תקשורת למיניהן, יפעל כמפורט להלן:

א. לא יעניק החייל ראיונות או שיחות רקע בנושאים צבאיים לנציגי העיתונות או לכלי התקשורת, לא ישתתף במסיבת עיתונאים ולא יקיים מגע עם כלי תקשורת בכל צורה שהיא, אלא באישור דובר צה"ל.

ב. אישור דובר צה"ל לקיום מגע עם כלי תקשורת, כאמור בסעיף משנה א, יינתן רק לאחר קבלת אישור ממחלקת ביטחון המידע, ובתנאים שתקבע מחלקת ביטחון המידע.

ג. אם התקיימה פגישה אקראית או פרטית עם עיתונאים, ובפגישה זו נידונו נושאים צבאיים, ידווח החייל על קיומה ועל התכנים שנידונו במהלכה למפקדו ולדובר צה"ל.

29. האמור  לעיל איננו חל על פניות רשמיות של דובר צה"ל לעיתונות.

 

מסירת ידיעות בהליך משפטי

30. כל מסירת עדות, תעודת עובד ציבור או דרישה להגשת רשומה עבור הליך משפטי, העשויות לכלול התייחסות למידע מסווג, מחייבות קבלת תדרוך מראש על ידי קצין ביטחון מידע באשר לסודיות נושאים אלה.

31. מבלי לגרוע מהאמור בסעיף 29, נודע לחייל, כי בהליך משפטי יש להציג ידיעה מסווגת או אם הובא לידיעתו כי נמסרה ידיעה כזו בהליך משפטי – על החייל לדווח על כך לקצין ביטחון המידע הממונה עליו או למחלקת ביטחון המידע.

32. חייל אשר הוזמן להעיד, להגיש תצהיר או להגיש תעודת עובד ציבור בהליכים משפטיים, ונושא העדות או התצהיר או תעודת עובד הציבור קשור לשירותו הצבאי – יודיע על כך, ללא דיחוי, למפקד יחידתו ויפנה לקבלת הנחיות, באשר לסודיותם של נושאים העשויים לעלות בדיון, לקצין ביטחון המידע החילי, הזרועי או הפיקודי או למחלקת ביטחון המידע.

33. החייל יפרט לפני קצין ביטחון המידע את הנושאים הצפויים לעלות בהליך המשפטי, לרבות שאלות שהוא עשוי להערכתו להישאל במהלך עדותו. אם על פי שיקול דעתו של קצין ביטחון המידע יש מניעה ביטחונית למתן העדות או חלקה, יעביר את העניין לבחינת ראש מחלקת ביטחון המידע.

34. אם נשאל החייל, תוך כדי מסירת עדותו, שאלה הנוגעת למידע מסווג אשר לא קיבל לגביה הנחיה של קצין ביטחון המידע, יבקש החייל רשות לדחות את מתן התשובה בשל טעם זה, כדי לפנות לקצין ביטחון המידע ולקבל את הנחייתו. אם על פי שיקול דעתו של קצין ביטחון המידע יש מניעה ביטחונית למתן התשובה, יעביר את העניין להכרעת ראש מחלקת ביטחון המידע.

35. ראש מחלקת ביטחון המידע ינחה באשר לצעדים הנדרשים לאבטחת המידע בהליכים כאמור בסעיפים 29 עד 33, כגון: בקשות לדיונים בדלתיים סגורות, בקשות להוצאת תעודות חיסיון וכו'.

36. סברו גורמי מחלקת ביטחון המידע, כי קיימת מניעה להשיב על שאלה או לדון בנושא ביטחוני בהליך משפטי, יעבירו את הטיפול בסוגיה לפרקליטות הצבאית כדי לבחון את הצעדים המשפטיים האפשריים על מנת להגן על הידיעה מול הגורמים הרלוונטיים, לרבות פנייה להוצאת תעודה בדבר ראיות חסויות על ידי שר הביטחון.

37. דבר הוצאת תעודה כאמור בסעיף 35 לעיל יובא לידיעת החייל, מחלקת ביטחון המידע וקצין ביטחון המידע הממונה.

38. קצין, עובד צבא בחזקת קצין, וכן עובד צבא או חייל אשר הוסמך על ידי קצין בדרגת אל"מ בהסכמת מפצ"ר-יעח"ק (להלן:"מוסר התעודה"), שנתבקש לתת תעודת עובד ציבור על פי סעיף 23 לפקודת הראיות (נוסח חדש),תשל"א- 1971 – ינהגו כאמור ב-פ''מ 33.0321 "צווים,תביעות נגד חיילי צה"ל וחקירת סיבות מוות בבתי משפט אזרחיים - נוהל". לפני מסירת תעודת עובד הציבור בהליך המשפטי, תועבר התעודה לבדיקת קצין ביטחון המידע הרלוונטי. אם לפי שיקול דעתו של קצין ביטחון המידע יש מניעה למסירת התעודה, יעביר את העניין להכרעת ראש מחלקת ביטחון המידע, וזה יפעל בהתאם לאמור לעיל.

39. החליט הפרקליט הצבאי או מפצ"ר-יעח"ק, כי יש מקום למסור את התעודה, רשאי מוסר התעודה לעשות כן לאחר שעדכן בכך את מפקדו.

40. יובהר כי אי-נקיטת צעדים המתחייבים מפקודה זו באופן סביר, שהובילה למסירת ידיעה מסווגת בהליך משפטי, עלולה אף היא להוות עבירה על הוראותיה.

41. קצין ביטחון המידע שבו נועץ חייל לעניין מסירת ידיעות במסגרת הליך משפטי, ישמור את דבר קיומה של היוועצות זו ואת הידיעות שהגיעו לידיו במהלכה בסוד, זולת אם אישרה הפרקליטות הצבאית אחרת.

 

מסירת ידיעה בייצוג משפטי

42. למען הסר ספק, מסירת ידיעה לעורך דין (להלן:"עו"ד") כפופה אף היא להוראות סעיף 12 לפקודה זו.

43. חייל אשר מתנהלת נגדו חקירה או בדיקה לפי החש"ץ, או תלוי ועומד נגדו כתב אישום בבית-דין צבאי, ומעוניין לפנות לעו"ד אזרחי על מנת שייצגו בהליך המשפט – יעשה כן רק באמצעות עו"ד שאושר לייצוג בבית דין צבאי, בהתאם להוראות סעיפים 317 ו-318 לחוק השיפוט הצבאי, ואשר האישור שהוא מחזיק מתאים לאותו הליך.

44. חייל המעוניין בייעוץ משפטי בעניין שאינו קשור לנושא ביטחוני כלשהו, יכול לפנות לכל עו"ד שיבחר ולהסתייע בו, ובלבד שיישמרו האיסורים החלים עליו בפקודה זו.

 

מסירת ידיעה בהשתלמויות, במחקרים ובסקרים

45. כשגורמים אזרחיים, מקומיים וזרים, מעוניינים להפיץ שאלונים, סקרים או לערוך מחקר בצה"ל, תופנה הבקשה, בצירוף כל הפרטים, לדובר צה"ל. דובר צה"ל יפנה את הבקשה לגורמים המתאימים בצה"ל. לאחר קבלת עמדת הגורם הצבאי המתאים, יעביר דובר צה"ל את הבקשה לאישור מחלקת ביטחון המידע.

46. חייל המשתלם בבית-ספר או במוסד אזרחי, המבקש לערוך עבודת מחקר על נושא, הקשור ישירות בצה"ל יפעל בהתאם להוראות הביטחון שלהלן:

א. לא יבצע חייל מחקר כאמור, אלא לאחר שקיבל לכך אישור מוקדם, בכתב, מקצין ביטחון המידע הפיקודי או הזרועי, או ממחלקת ביטחון המידע.

ב. לא יופץ ולא יוגש המחקר לבית-ספר אזרחי או למוסד מחוץ לצה"ל (לבדיקה, לייעוץ או לפרסום), אלא לאחר שחומר זה הוגש לביקורת קצין ביטחון המידע הפיקודי או הזרועי או למחלקת ביטחון המידע, ולאחר שגורמים אלה אישרו בכתב למוסרו לגופים שמחוץ לצה"ל.

ג. אישורו של קצין ביטחון המידע לעניין סעיף זה הינו בנוסף לכל אישור ו/או חובה המוטלים על חייל בפקודות הצבא, לרבות פ"ם 8.0105 והק-39-01-09 "נוהל אישור ביצוע עבודות מחקר ופרסומן".

 

הפצת פרסום יחידתי ועוצבתי בצה''ל ומחוצה לו

47. תוכנו של כל פרסום המיועד לתפוצה פנימית בצה"ל, למעט פקודות הצבא, טעון אישור קצין ביטחון מידע לפני פרסומו.

48. קצין ביטחון המידע יקבע את הסיווג הביטחוני של הפרסום ואת היקף תפוצתו, ויאשר פרסומו בהתאם לכך.

49. פרסום המיועד להפצה אל בתיהם של קצינים וחיילים (בשירות הסדיר או המילואים), יסווג בסוג ביטחון שאינו עולה על ''בלמ"ס''. את הפרסום יבדוק קצין ביטחון המידע טרם הפצתו.

50. פקודה זו אינה גורעת מכל הוראה חוקית אחרת ואינה חלה על ביטאונים כלל-צה"ליים ופרסומים אחרים שבאחריות קצין החינוך והנוער הראשי או "מערכות", לרבות פרסומים המיועדים לתפוצה מחוץ לצה"ל. פרסומים אלו יועברו לבדיקת מחלקת ביטחון המידע, ורק לאחר מכן יועברו לבדיקת הצנזורה, לעיתונות ולתקשורת.

 

נספח לפקודה 21.0106

הצהרה

אני החתום מטה:

__________________________________________________________________

   (מס' אישי או מס' ת"ז)     (דרגה)    (שם פרטי)    (שם משפחה)

מצהיר בזה –

1. וידאתי החזרת כל מסמך צבאי מסווג שהגיע לידי במשך שירותי הצבאי, למעט מסמכים אישיים שסוגם הביטחוני אינו עולה על "מוגבל", וחומר הדרכה שסוגו הביטחוני אינו עולה על
"בלמ"ס", אשר ניתן לי לצורך קידומי המקצועי.

2. לפי מיטב ידיעתי לא מצוי כיום ברשותי או בשליטתי כל מסמך צבאי מסווג שאסור לי להחזיקו לפי פ"מ 21.0101 .

3. הנני מתחייב להעביר למפקדי בהקדם כל מסמך צבאי מסווג, אשר יגיע לרשותי ואשר לא אהיה מוסמך להחזיקו על-פי פ"מ 21.0101.

4. הובא לידיעתי כי החזקת מסמך צבאי מסווג, בניגוד לאמור לפ"מ 21.0106, מהווה גם עבירה על פרק ז לחוק העונשין תשל"ז-1977.

5. כן הנני מאשר בזאת, כי הובא לידיעתי שעפ"י פרק ז לחוק העונשין תשל"ז-1977, אסור לי, גם לאחר שחדלתי לשרת שירות פעיל בצה"ל לפעול כדלקמן:

א. למסור למישהו ידיעה סודית.

ב. למסור במישרין או בעקיפין למישהו למטרה כלשהי (לרבות פרסום בספר או בעיתון) ידיעה שהגיעה אליי בתוקף היותי חייל, אלא עפ"י היתר בכתב כאמור בפקודה זו.

ג. למסור ידיעות במרשתת (אינטרנט), בדואר האלקטרוני וכו'.

6. קצין בשירות הסדיר או המילואים בעל דרגת אל"ם ומעלה יוכל להפקיד מסמכים אישיים מסווגים שברשותו ושהוא מעוניין בשמירתם, בפיקדון מיוחד בארכיון צה"ל, ושם יעמדו המסמכים בכל עת לרשותו. לא תינתן לאיש אחר גישה למסמכים אלה, אלא בהסכמת המפקיד. נוהל הטיפול בפיקדון אישי זה נקבע בפ"מ 30.0601. בקשות להפקדה כאמור יש להפנות לרל"ש הרמטכ"ל. הפקדת מסמכים בפיקדון מיוחד מבטיחה שמירה נאותה של המסמכים ותמנע כי יגיע לידיים בלתי-מהימנות. כל עוד מופקד כאמור, ייחשב הוא כמסמך שברשות הצבא, ולא תרבץ על הקצין אחריות פלילית להחזקת המסמך ולהבטחת ביטחונו.

          _________________                                                                  ______________

                    (תאריך)                                                                                          (חתימה)