יציאה לחוץ לארץ בזמן חופשה - חיילים בשירות סדיר ועובדי צה"ל 31.0701

30.07.24
פקודת מטכ"ל, 15 נוב' 94

31.0701 "יציאה לחוץ לארץ בזמן חופשה - חיילים בשירות סדיר ועובדי צה"ל" 

פקודה זו תקפה בימי שגרה בלבד

הגדרות

1. בפקודה זו:

א. "חייל בשירות חובה" - קצין או חוגר בשירות חובה, למעט בשירות חובה בתנאי קבע.

ב. "חייל בשירות קבע" - קצין או נגד בשירות קבע, לרבות בשירות חובה בתנאי קבע.

ג. "חופשה" - כמפורט בפ"מ 35.0402 "חופשות לחיילים המשרתים בשירות חובה", לגבי חייל בשירות חובה, ובפ"מ 36.0401 "חופשות חיילים בשירות קבע", לגבי קצין או נגד בשירות קבע.

ד. "עתודאי" - בוגר מסלול העתודה האקדמית, כהגדרתה בהק"א 32-02-10 "העתודה האקדמית", שהוא אחד מאלה:

1) קצין, לרבות קצין מקצועי, בעל התחייבות לשירות קבע בגין שיבוץ במקצוע;

2) חוגר בעל התחייבות מוקדמת לשירות קבע בגין שיבוץ במקצוע, שנמצא בקורס קצינים או בקורס השלמה חילית.

 

כללי   

תוקף סעיף 2 מתאריך  28 במארס 99

2. חייל לא ייצא לחוץ לארץ (להלן: "חו"ל"), אלא אם כן נשלח לחו"ל בתפקיד או אם ניתן לו היתר לצאת לחו"ל במסגרת חופשה, כמפורט בפקודה זו.

3. עובד צה"ל זכאי לצאת לחו"ל בלא כל הגבלה במספר הימים, בכפוף לקבלת היתר יציאה מן הארץ על-פי הנוהל המפורט בפרק ג'.

4.נוהל יציאה לחו"ל בתפקיד של חיילים, עובדי צה"ל ויועצים המועסקים בצה"ל מפורט בפ"מ 8.0201 "נסיעות לחוץ לארץ בתפקיד".

5. יוצא צבא שהמשך שירותו הסדיר נדחה, והוא נמנה עם כוחות המילואים בתקופת הדחייה, ייצא לחו"ל לפי הנוהל המפורט בפ"מ 31.0601 "דחיית חלק משירות חובה – נוהל".

6. נהלים בנושא יציאתם לחו"ל של חיילי המילואים מפורטים בפ"מ 31.0703 "יציאה לחו"ל – חיילים בשירות מילואים".

7. נהלים בנושא תנאי שירותם של מצטיינים ופעילים מפורטים בהק"א 31-03-03 "שירות רקדנים מצטיינים, מוזיקאים מצטיינים, ספורטאים מצטיינים וספורטאים פעילים בצה"ל".

 

פרק ב - יציאה לחוץ לארץ - חיילים בשירות סדיר

זכאותם של חיילים לצאת לחו"ל

8. חייל בשירות חובה, המשרת ברמת פעילות א' ומעלה, רשאי לבקש לצאת לחו"ל במסגרת חופשה למשך 28 ימים במצטבר (כולל שבתות וחגים) במהלך כל תקופת שירות החובה.    

9. חייל בשירות חובה, המשרת ברמת פעילות ב' ומטה, רשאי לבקש לצאת לחו"ל במסגרת חופשה למשך 21 ימים במצטבר (כולל שבתות וחגים) במהלך כל תקופת שירות החובה.

10. חרף האמור בסעיף 9, חייל אשר שירת ברמת פעילות א' ומעלה, ועבר לשרת ברמת פעילות ב' ומטה, והוא זכאי לתעודת לוחם, כמפורט בהק"א 30-07-01 "תעודת לוחם", יהיה זכאי לצאת לחו"ל למשך 28 ימים במצטבר (כולל שבתות וחגים) במהלך כל תקופת שירות החובה.

11. בנוסף לאמור בסעיפים 8-10 לעיל, חייל בשירות חובה, שאינו מוכר כחייל בודד, כהגדרתו בפ"מ 35.0808 "חיילים בודדים - עקרונות, זכויות ונהלים - שירות חובה", שאחד מהוריו, בן זוגו (מנישואין או ידוע בציבור) או ילדו, מתגורר בחו"ל, רשאי לבקש לצאת לחו"ל על-מנת לבקרם למשך 21 ימים במצטבר (כולל שבתות וחגים) בכל שנת שירות. זאת בתנאי שחלפה חצי שנה, לכל הפחות, מהמועד האחרון שבו נפגשו, ובתנאי שקרוב המשפחה אינו עתיד לשוב לארץ או לבקר בה בחצי השנה שלאחר המועד המתוכנן ליציאה לחו"ל. נסיעה כאמור תהא בחופשה מיוחדת על חשבון מכסת החופשה המיוחדת לה זכאי חייל בהתאם לפ"מ 35.0402 "חופשות לחיילים המשרתים בשירות חובה". וינוכו לחייל בגינה חמישה ימי חופשה שנתית בלבד ממכסת ימי החופשה לה הוא זכאי באותה שנה. במידה ונותרו לחייל למטה מחמישה ימי חופשה שנתית, תנוכה יתרת הימים בלבד.

12. בנוסף לאמור בסעיפים 8-10, חייל בודד, כהגדרתו בפ"מ 35.0808 "חיילים בודדים - עקרונות, זכויות ונהלים - שירות חובה", זכאי לצאת לחו"ל לחופשה מיוחדת בהתאם לכללים המפורטים באותה פקודה.

13. חייל חובה שהוכר כמצטיין או כפעיל בתחום הספורט, הריקוד או המוזיקה, זכאי לצאת  לחו"ל לצורך ייצוג המדינה בהופעות ובתחרויות למשך 90 ימים בשנה, לכל היותר, במסגרת חופשה מיוחדת שתאושר לצורך זה, בהתאם לפקודות הצבא.

14. חייל בשירות קבע וחייל עתודאי בשירות חובה זכאים לצאת לחו"ל במסגרת חופשה בלא כל הגבלה במספר הימים, בכפוף לקבלת היתר יציאה מן הארץ על-פי הנוהל המפורט בפקודה זו.

 

הגשת בקשה ליציאה לחו"ל

15. קצין הנושא מינוי בהצבת חירום יצרף לבקשה מכתב המלצה מאת מפקד היחידה שבה הוא נושא את  המינוי, שבו יצוין שהוא אכן נושא מינוי כאמור.

תוקף סעיף 16 מתאריך  17 בספטמבר 2020

16. בקשת חייל בשירות חובה, למעט חייל עתודאי, לצאת לחו"ל תוגש 21 ימים, לכל הפחות, לפני מועד היציאה המבוקש, אלא אם כן אישר מפקד בדרגת רס"ן חריגה ממועד זה.

17. חייל המבקש לצאת לחו"ל לא ייטול על עצמו כל התחייבות כספית או אחרת בנוגע ליציאה לחו"ל עד לאישור  היציאה על ידי הסמכות המאשרת, ולא יישמע בכל טענה במקרה של אי-מתן האישור, בסופו של דבר.

18. הגורמים הנוגעים להליך בקשתו של החייל לצאת לחו"ל, בכל הדרגים, יימנעו מלהבטיח לחייל, בדרך כלשהי, כי בקשתו לצאת לחו"ל תאושר, עד למתן האישור בפועל על ידי הסמכות המאשרת.

 

אישור ביטחון מידע

19. לא ייצא חייל את הארץ בזמן חופשה, למדינה כלשהי, מבלי שקיבל תדריך ביטחון מידע על-ידי יחידת ביטחון המידע, ותדריך ביטחון אישי על-ידי מפקד בדרגת רס"ן, לכל הפחות, בהתאם להוראות ראש אמ"ץ. אישור יציאה לחו"ל מותנה באישור יחידת ביטחון המידע.

20.    

א. חייל לא ייכנס למדינות המפורטות בנספח א' לפקודה, אלא באישור ראש אמ"ץ או מי שהוסמך לכך מטעמו. בקשה כאמור תוגש לחטיבת המבצעים-ענף התגוננות ואבטחה, בצירוף אישור בכתב מאת מפקד בדרגת אל"ם, לכל הפחות.

ב. חייל לא ייכנס למדינות המפורטות בנספח ב' לפקודה, אלא באישור קצין ביטחון המידע הפיקודי, הזרועי או האגפי, לפי העניין.

ג. רשימת המדינות המופיעה בנספחים לפקודה זו תעודכן על-פי הנחיית אמ"ן-מחב"ם, באישור מפצ"ר-יעח"ק, ראש אכ"א וראש אג"ת, ועדכונה אינו טעון סבב הערות או סבב חתימות, כמשמעותם בהפ"ע 1.0102 "תהליך העדכון של פקודות המחייבות את כל הצבא".

21.    

א. חייל יבדוק מראש, בעת רכישת כרטיסי טיסה, אם הנתיב הרגיל של אותה טיסה עובר במרחב האווירי של המדינות המפורטות בנספחים לפקודה זו, ואם הוא כולל נחיתות ביניים בתחומן.

ב. חייל יבדוק מראש, בעת רכישת כרטיסי שיט, אם נתיב השיט הרגיל של אותו שיט עובר במים הטריטוריאליים של המדינות המפורטות בנספחים לפקודה זו, ואם הוא כולל עגינות ביניים בנמליהן.

22.    

א. חייל, שיחידת ביטחון המידע לא אישרה את יציאתו לחו"ל, יוכל לערער על כך בפני רח"ט מבצעים טרם מועד הנסיעה המתוכנן, באמצעות פנייה ליחידת ביטחון המידע, בצירוף המלצת מפקדו בדרגת אל"ם.

ב. מפקד יחידת ביטחון המידע (ביחידה מחוץ לצבא - הממונה על הביטחון ביחידה) רשאי להורות לחייל להשתמש, מטעמי ביטחון, בכלי תחבורה של חברה מסוימת בלבד בדרכו לחו"ל, במשך שהותו בחו"ל ובנסיעתו חזרה ארצה, וכן להורות לחייל להתגורר, מטעמי ביטחון, במקומות שהייה מסוימים. ניתנה הוראה כאמור, יוחתם החייל ביחידת ביטחון המידע על הצהרה שבה הוא מאשר כי ההוראה הובאה לידיעתו, וכי הוא מתחייב לקיימה במלואה.

 

הסמכות המאשרת

23.    

תוקף סעיף 23 מתאריך 17 בספטמבר 2020

א. מפקד בדרגת רס"ן, לפי תקן, לכל הפחות, רשאי לאשר בקשתו של חייל חובה ליציאה לחו"ל, לרבות חייל בשל"ת נח"ל, בהתאם לאמור בסעיפים 8-13 לעיל.

ב. בקשתו של חייל חובה ליציאה לחו"ל, באופן החורג מן הכללים הקבועים בסעיפים 8-13 לעיל, תיבחן על-ידי רע"ן ת"ש במופת, או ראש מדור חובה במופת, בהמלצת מפקד בדרגת סא"ל, לכל הפחות. הבקשה תאושר במקרים חריגים בלבד, ובמסגרת דח"ש (אליה ייצא החייל לפי בקשתו), אלא אם נמצאה הצדקה ליציאה לחו"ל ע"ח חופשה.

ג. בקשתו של חייל בשירות קבע או של עתודאי בשירות חובה תיבחן על-ידי הגורמים הבאים:

1) עתודאי בשירות חובה וחייל בשירות קבע שדרגתו עד דרגת רס"ן – מפקד בדרגת סא"ל, לכל הפחות.

2) קצין שדרגתו סא"ל – מפקד שדרגתו אל"ם, לכל הפחות.

3) קצין שדרגתו אל"ם או תא"ל – מפקד שדרגתו ,לפי תקן, אלוף.

4) קצין שדרגתו אלוף – הרמטכ"ל.

5) חייל בשירות קבע בחופשה ללא תשלום – רע"ן תו"ב במחלקת הסגל.

6) נגד או קצין עד לדרגת אלוף, לכל היותר, המוצב באכ"א-מופ"ת-מנהל הפרישה – ר' מנהל הפרישה.

7) נגד או קצין שדרגתו אל"ם, לכל היותר, המוצב ביחידת ההשתלמויות של מחלקת הסגל – מפקד יחידת ההשתלמויות.

ד. על אף האמור בסעיף קטן ג' לעיל, מפקד יחידה בדרגת סא"ל, לפי תקן, שראש אכ"א הסמיכו לכך, רשאי לבחון בקשת חיילים עד לדרגת רס"ן, לכל היותר, הכפופים לו. כן, יהיו רשאים לבחון בקשות ליציאה לחו"ל, בעלי תפקידים נוספים, שנאצלה להם סמכות שר הביטחון להתיר יציאה לחו"ל לפי סעיף 43 לחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], התשמ"ו-1986, בתנאי שהוסמכו לכך על-ידי ראש אכ"א.

24. טרם הגשת הבקשה לסמכות המאשרת, יוודא שליש היחידה את הפרטים הבאים בנוגע למבקש:

א. החייל קיבל תדריך ביטחוני והצטייד באישור ביטחון המידע.

סעיף 24(ב) בוטל בתאריך 17 בספטמבר 2020

ב. בוטל.

ג. לגבי חיילים בשירות קבע בלבד -

1) מספר ימי החופשה שבהם ישהה החייל בחו"ל אינו עולה על מספר ימי החופשה להם זכאי המבקש לפי פקודות הצבא;

2) לחייל אין מינוי בהצבת חירום, שלא במסגרת הפיקוד, החיל או האגף. אם לחייל מינוי כאמור, תדרוש הסמכות המאשרת את המלצת היחידה שבה קיים אותו מינוי. אם היחידה מתנגדת ליציאתו של החייל לחו"ל, תועבר בקשתו של החייל לאישור מחלקת הסגל-המִנְהל המתאים.

25. הסמכות המאשרת לא תאשר את יציאת החייל לאחת מהמדינות המפורטות בנספחים לפקודה, אם היא לא אושרה על ידי גורמי ביטחון המידע.

סעיף 26 בוטל בתאריך 17 בספטמבר 2020

26. בוטל.

27. בקשת חייל בשירות קבע, שאינה עומדת בתנאים המפורטים בסעיף 24 לעיל, תועבר לאישור מחלקת הסגל-מנהל הקצינים או מנהל הנגדים, לפי העניין. החלטת מחלקת הסגל תועבר לידיעת המבקש. יובהר, כי מחלקת הסגל לא תאשר את בקשת היציאה לחו"ל בהתקיים אחד מהתנאים הבאים:

א. לא ניתן לאשר לחייל חופשה מיוחדת, כמפורט בפ"מ 36.0401

ב. לגבי קצין הנושא מינוי בהצבת חירום - יציאתו של הקצין לחו"ל תפגע בהעסקתו ביחידה שבה הוא נושא מינוי בהצבת חירום.

28. הסמכות המאשרת תחליט בעניין בקשת חייל לצאת לחו"ל בתוך שבעה ימים מהיום שהועברה אליה הבקשה. ככלל, יונחה שיקול דעתה של הרשות המוסמכת על-פי צורכי יחידתו של החייל.

29. חייל רשאי לערער על החלטת הסמכות המאשרת למפקד הממונה עליה, שדרגתו אל"ם, לכל הפחות. החלטתו של המפקד הממונה בערעור שהוגש אליו תינתן בתוך שבעה ימים מיום שהועבר אליו הערעור. החלטתו של המפקד הממונה בערעור בעניין הינה סופית.

 

יציאה לחו"ל של חיילים המשרתים ביחידות מחוץ לצה"ל

30. חיילים המשרתים בימ"ל לא ייצאו לחו"ל, אלא לאחר שניתן להם היתר יציאה לחו"ל מהמוסד שבו הם משרתים, בהתאם לנהלים המחייבים באותו מוסד. יודגש, כי היתר זה נדרש בנוסף על החובה לקבל היתר היציאה לחו"ל לפי פקודה זו.

 

ביטול היתר יציאה לחו"ל

31. לא יבוטל היתר יציאה לחו"ל, אלא בגין צרכים מבצעיים חריגים. ההיתר יבוטל על ידי הסמכות שאישרה את בקשתו של החייל לצאת לחו"ל או על ידי המפקד הממונה עליה.

32. נוסף על האמור בסעיף 31 לעיל, היתר יציאה לחו"ל שניתן לחייל עשוי להתבטל בגין הוראת שעה של אמ"ן-רמחב"ם.

33. יציאת חייל לחו"ל, שאושרה על ידי הסמכות המאשרת, לא תהווה עילה לדחיית עונש ריתוק, מחבוש או מאסר שהוטל על חייל על ידי קצין שיפוט או בית דין צבאי. על כן, משהוטל על חייל עונש כאמור, אישור יציאתו לחו"ל מבוטל באופן אוטומטי, והוא ירצה את עונשו כנדרש.

34. צה"ל לא יישא בהפסדים שנגרמו לחייל בשל ביטול היתר היציאה לחו"ל שניתן לו בגין צרכים מבצעיים, בגין הוראת שעה של אמ"ן-רמחב"ם או בגין עונש שהוטל עליו.

35. חייל הסבור כי היתר היציאה לחו"ל שניתן לו בוטל ללא צידוק סביר ומבקש לקבל החזר בעד ההפסדים שנגרמו לו בגין ביטול ההיתר, יפנה למחלקת הסגל-המנהל המתאים,לגבי חיילים בשירות קבע, או לאכ"א-המרכז לשירות הפרט, לגבי חיילים בשירות חובה, וזה יקבע באם להעניק לחייל החזר בעד ההפסדים, ואת גובהו של ההחזר, בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי של הגורם המחליט.

 

מעמדו של חייל השוהה בחו"ל

36. חייל היוצא לחו"ל בזמן חופשה יישאר מוצב ביחידתו למשך תקופת השהייה בחו"ל.

37. חייל השוהה בחו"ל ימשיך להיות כפוף פיקודית למפקדו ביחידה שבה הוא מוצב.

38. כללי הטיפול הרפואי בחייל השוהה בחו"ל שלא בתפקיד מופיעים בפ"מ 61.0104 "טיפול רפואי בחייל".

39. הנציגות הדיפלומטית הישראלית הרלוונטית למדינה בה שוהה החייל או הנספח הצבאי יעבירו לחייל כל פקודה מטעם שלטונות הצבא המוסמכים, והחייל יהיה חייב לציית לה. החייל יוכל להפנות אליהם כל שאלה, בירור וכו', שהיה מעביר למפקדו או דרך מפקדו, אילו היה בארץ.

40. בנושאים שאינם נוגעים לשירות בצה"ל, יפנה החייל לנציגות הדיפלומטית הישראלית הקרובה ביותר.

41. אין באמור בסעיף 39 לעיל כדי לגרוע מסמכותו של הנספח הצבאי לתת פקודות לחיילים בהתאם לכל דין.

 

מעמדו של חייל שיצא לחו"ל ללא היתר

42. חייל שיצא לחו"ל ללא קבלת היתר, כמפורט בפקודה זו, לרבות חייל שיצא לחו"ל ללא קבלת היתר בזמן חופשה שאושרה כנדרש על-פי פקודות הצבא, ייראה כאילו נעדר מן השירות שלא ברשות וינהגו בו בהתאם.

43. יחידתו של חייל בשירות קבע, אשר יצא לחו"ל ללא קבלת היתר כנדרש, תיזום פתיחה של חקירת מצ"ח בעניין היציאה לחו"ל, כמפורט בפ"מ 33.0304 "בדיקה וחקירת מצ"ח".

 

הארכת השהייה בחו"ל

44. חייל השוהה בחו"ל ומבקש להאריך את שהותו שם, יגיש את בקשתו לנספח הצבאי המתאים באמצעות הנציגות הדיפלומטית הישראלית הקרובה ביותר או ישירות אל הנספח, מייד עם התברר הצורך בהארכה. ככלל, יש להגיש את הבקשה באופן אישי. אם אין באפשרותו של החייל להתייצב אישית לצורך הגשת הבקשה, בשל המרחק הגיאוגרפי, ישלח את הבקשה באמצעות פקס ודואר רשום.

45. הנספח הצבאי רשאי להאריך את שהותו של חייל בשירות חובה בחו"ל ב- 14 ימים, לכל היותר, ואת שהותו של חייל בשירות קבע - בשלושה ימים, לכל היותר, במקרים מיוחדים של כורח או צורך. הנספח יעדכן את רמ"ח הסגל - לגבי קצין או נגד, ואת מפקד מיטב - לגבי חוגר (להלן: "הגורם המוסמך"), בדבר הארכת השהות.

46. הגורם המוסמך יעדכן את שליש יחידתו של החייל בדבר הארכת שהייתו בחו"ל.

47. בקשתו של חייל להאריך את שהותו בחו"ל בתקופה העולה על התקופות הקבועות בסעיף 45 לעיל תועבר על ידי הנציגות הישראלית או על ידי הנספח הצבאי, מייד עם הגשתה, לגורם המוסמך.

48. הגורם המוסמך, שקיבל בקשה כאמור, יתייעץ עם מפקד יחידת החייל וישיב לבקשה בתוך 72 שעות מרגע הגעתה. התשובה לפנייה תישלח לנספחות הצבאית או לנציגות הישראלית המתאימה. העתק מהתשובה יישלח ליחידת החייל.

49. הארכת השהות כאמור לעיל לחייל בשירות חובה, תהיה במסגרת חופשתו או במסגרת דחיית שירות, אם לא עומדים לרשותו ימי חופשה. לחייל בשירות קבע תהיה הארכת השהות על חשבון ימי חופשה שנתית או חל"ת.

 

חייל שלא חזר לארץ במועד - ביטחון מידע

50. חייל שלא חזר לארץ במועד המאושר ושוהה במדינה הנזכרת בנספח ב, ידווח עליו שליש היחידה ליחידת ביטחון המידע שאישרה את יציאתו לחו"ל, ואם מדובר בחייל המשרת ביחידה מחוץ לצה"ל - לממונה על הביטחון במוסד שבו משרת החייל. בנוסף, אם מדובר בחייל בודד, יש לעדכן את אכ"א-מופ"ת-מנהלת הבודדים.

 

יציאה לחו"ל בשעת חירום

51. ראש אכ"א, בתיאום עם ראש אמ"ץ, מוסמך לקבוע, מטעמים מבצעיים, לרבות טעמי כוננות, כי בתקופה מסוימת לא ייצאו חיילים לחו"ל אלא לפי היתר מיוחד, כמפורט להלן:

א. בקשה של חייל בשירות חובה ושל נגד תועבר באמצעות שלישות היחידה להחלטת הסמכות   המאשרת כדלהלן:

1) אכ"א-רמ"ח הסגל - לגבי קצינים בשירות חובה ולגבי נגדים;

2) אכ"א-רמ"ח מופ"ת - לגבי חוגרים בשירות חובה.

ב. בקשתו של קצין בשירות קבע תועבר לקצין השלישות הפיקודי או לרמ"ח משאבי אנוש בדרגת אל"ם בסמכות, בזרוע או באגף שבו משרת הקצין. קצין השלישות יעביר את בקשת הקצין, בצירוף המלצתו, להחלטת הסמכות המאשרת, כלהלן:

1) אכ"א-רמ"ח הסגל - לגבי קצינים שדרגתם סא"ל, לכל היותר;

2) ראש אכ"א - לגבי קצינים שדרגתם אל"ם;

3) הרמטכ"ל - לגבי קצינים בדרגת תא"ל ומעלה.

52. עשה ראש אכ"א שימוש בסמכותו כאמור, יפורסמו הנחיות מיוחדות ומשלימות בנושא יציאת חיילים לחו"ל.

 

פרק ג - יציאה לחוץ לארץ - עובדי צה"ל

תוקף סעיף 53 מתאריך 22 באוקטובר 2018

53. בקשתו של אזרח עובד צה"ל לצאת לחו"ל תיבחן כבקשתו של משרת קבע שדרגתו רס"ן, לכל היותר, כמפורט לעיל.

54. לאחר אישור הבקשה על ידי גורמי ביטחון המידע, תועבר הבקשה להחלטת מפקד היחידה או מפקד שדרגתו, לפי תקן, סא"ל ומעלה (להלן: "הסמכות המאשרת").

55. נמצא כי יתרת ימי החופשה של העובד קטנה ממספר הימים בהם מבקש העובד לשהות בחו"ל ולהיעדר מהעבודה, רשאית הסמכות המאשרת לאשר את הבקשה ולהנחות על הוצאת העובד לחופשה ללא תשלום.

56. בכל מקרה שבו נתגלה, אם על ידי היחידה ואם בביקורת כלשהי, כי עובד צה"ל יצא לחו"ל ללא קבלת היתר כנדרש בפקודה זו, ימנה מפקד היחידה קצין בודק לבדיקת המקרה. במקרים חמורים, ישקול מפקד היחידה לדווח על המקרה למצ"ח, על מנת שתחקור את המקרה.

פרק ד - אחריות, מעקב ובקרה

57. הגשת בקשה לצאת לחו"ל תיעשה באמצעות שלישות היחידה.

58. כל יחידה תעקוב ותבצע בקרה אחר יציאתם לחו"ל של חיילים המוצבים בה, בהתאם להוראות פקודה זו.