הרחקת צוער מקורס קצונה - כללים, סמכויות ונהלים 31.1012

08.11.79

לקובץ ה-PDF לחצו כאן.

31.1012  הרחקת צוער מקורס קצונה - כללים, סמכויות ונהלים

תוקף סעיפים 1 עד 16 מה-23 באוגוסט 2005

כללי

  1. פקודה זו מנוסחת בלשון זכר אך מתייחסת לנשים ולגברים כאחד.
  2. כדי להבטיח שמירה על איכות הקצונה בצה"ל ועל מיצוי קפדני ומלא של זכויות החייל, קובעת פקודה זו את הכללים להרחקת צוער מקורס קצונה.
  3. נוהל הרחקת צוערים מקורס קצונה מפורט בהק"א 31-10-12; נוהל הרחקת צוערים מקורס הסמכה לקצונה מפורט בהק"א 32-02-01; נוהל הרחקת צוערים מהשלמה חילית לקצונה מפורט בפ"מ 31.1014.
  4. לקורס קצונה ייכנס צוער שנקבע כי עבר בהצלחה את בוחן הכניסה.
  5. ניתן להרחיק צוער מקורס קצונה מסיבה רפואית או משמעתית, מסיבת התקדמות בלתי-מספקת, מסיבת אי-התאמה אישית או עקב הרחקה עצמית. תנאי להרחקה מסיבה משמעתית, התקדמות בלתי-מספקת או אי-התאמה אישית הוא תהליך הערכה שבסופו יש לקיים דיון הערכה.

תהליך ההערכה

  1. מטרת תהליך ההערכה היא להעריך את רמת הצוער ואת יכולותיו ולקבוע את התאמתו לקצונה. לצורך זה יעקוב סגל ההדרכה במהלך קורס הקצונה מעקב שיטתי וצמוד אחר הצוערים.
  2. צוער שרמת הישגיו אינה מספקת - יובא הדבר לידיעתו על מנת לאפשר לו לשפרם.
  3. הוחלט להביא עניין של צוער לדיון בוועדת ההערכה, יש להודיע לו על כך, תוך פירוט תהליך ההערכה המיועד על ידי גורם מקצועי שייקבע בבה"ד. יש לבחון את לקיחת נשקו האישי ואת הפנייתו לקצין בריאות הנפש, כמפורט בפ"מ 33.0219 ובהתאם להק"א 31-10-12.
  4. מפקד הבה"ד ינחה את סגל הבה"ד לבחון מקרוב את התנהגות הצוער משלב ההודעה, כי הוא מופנה לדיון הערכה ובמיוחד בשעות הראשונות שלאחר החלטת ההרחקה מהקורס.

דיון הערכה לצוער ותוצאותיו                                                                                עודכן ביום 27 בפברואר 2023

  1. מועדי כינוס הוועדות וסדרי הדיון מפורטים בהק"א 31-10-12. את הדיון בוועדת ההערכה ינהל מפקד הבה"ד. בתום הצגת הנתונים וחוות הדעת של המשתתפים בדיון, יראיין מפקד הבה"ד את הצוער.
  2. מפקד הבה"ד ימסור לצוער אישית את החלטתו בתום הריאיון. הוחלט להרחיק את הצוער, מפקד הבה"ד או קצין שהסמיך לכך, יודיע לצוער בתום דיון ההערכה כי זכותו של הצוער לערער למפקד ז"י (או קצין בדרגת אלוף שהוסמך מטעמו), על ההחלטה, כמפורט בהק"א 30-10-12.
  3. הרחקה במועד הסמוך לסיום הקורס, כמפורט בהק"א 30-10-12, מחייבת אישור מפקד ז"י (או קצין בדרגת אלוף שהוסמך מטעמו).        
  4. הוחלט להרחיק את הצוער במועד המחייב את אישור מפקד ז"י (או קצין בדרגת אלוף שהוסמך מטעמו), כמפורט בהק"א 31-10-12, רשאי הצוער להגיש בקשה לעיון חוזר של מפקד ז"י על החלטתו.
  5. הוחלט לדחות את הערעור או את בקשת העיון החוזר, יירשם מועד ההרחקה של הצוער כמועד שבו נתקבלה ההחלטה בערעור או בעיון החוזר.
  6. צוער שהורחק מקורס קצונה, לא יורשה להמשיך את הכשרתו בהשלמה החילית המחייבת קורס קצונה כשלב בסיסי.
  7. צוער שהורחק מקורס קצונה ישובץ על-פי כללי תנועת כוח האדם הסדיר שתקבע אכ"א-חטיבת תומכ"א.