השירות המשותף 33.0207
פקודות מטכ"ל, 1 אוק' 82
הפקודה עודכנה בינואר 2018
פ"מ 33.0207– השירות המשותף
תוקף סעיפים 1 עד 34 מה-14 בינואר 2018
הגדרות
-
בפקודה זו:
-
-
א. בקשה לאישור – בקשה שהוגשה בכתב ומראש, לקבל אישור לפי נספח א' או נספח ב' לפקודה זו.
-
ב. גורמי הרפואה – רופא, חובש, פרמדיק, אח.
-
ג. הגורם המוסמך, אחד מאלה:
-
1) רמ"ח כוח האדם (מַשאָ"ן) – בזרוע הים, בזרוע האוויר, בזרוע היַבשה ובאגף המודיעין;
-
2) רמ"ח כוח האדם (משא"ן) – באגפּי המטה הכללי;
-
3) רמ"ח משא"ן בסמכויות – ביחידות יבד"ץ, מפצ"ר, מפא"ת, רב"ץ, היועכ"ל ובמכללות – מפקד היחידה או מי מטעמו שדרגתו סא"ל ומעלה.
-
-
ד. הכשרה – תהליך הקניית ידע ומיומנות במסגרת צבאית או בתהליך גיבוש או מיון קדם-צבאי, הכולל פעילות גופנית (פיזית; כגון מסע, תרגיל בשטח וניווט), פעילות העשויה להביא למגע גופני או לייחוד בין החניכים או בינם לבין המדריכים והמפקדים, או פעילות בלבוש חשוף.
-
ה. הכשרה מעורבת – הכשרה שמשתתפים בה בני שני המינים, ובה בני המין שבמיעוט מעטים מכדי שתוקם בה מסגרת מגדרית.
-
ו. הכשרה משותפת – הכשרה שמשתתפים בה בני שני המינים, ויש די בבני המין שבמיעוט כדי שתוקם בה מסגרת מגדרית.
-
ז. חייל – לרבות מלש"ב (מועמד לשירות הביטחון), המשתתף בְּהכשרה שהיא תהליך גיבוש או מיון קדם-צבאי.
-
ח. יחידה לוחמת מעורבת – יחידה בייעוד קדמי כהגדרתה בהק"א 32-04-01 "סיווג יחידות לפי ייעוד ושיבוץ כוח האדם בהן", שמשרתים בה חיילים וחיילות בתפקידי לחימה.
-
ט. יחידת מגורים – מקום המיועד למגורי חיילים או חיילות, או לשתי האוכלוסיות, אם בתוך בסיס צבאי ואם מחוצה לו.
-
י. יִיחוד – הימצאות גבר ואישה ביחידוּת, במקום מבודד, לרבות בעת שמירה, ניווט או נסיעה ברכב.
-
יא. לבוש חשוף – לבוש שאינו על פי כללי ההופעה והלבוש המוגדרים בפ"מ 0501 – "מדים – סוגים, חלקים והוראות לבוש", הק"א 33-05-01 – "כללי ההופעה והלבוש" והק"א 33-05-07 – "לבוש – בגדים אזרחיים".
-
יב. מגורים נפרדים – מגורים נפרדים לחיילים ולחיילות, שמהם אי־אפשר להשקיף אל תוך מבנה בני המין האחר, כמפורט להלן:
-
1) מגורים במבנה – מגורים בשני מבנים נפרדים או במבנה משותף, המפוצל לאגפּים נפרדים או לקומות נפרדות באמצעות שתי כניסות נפרדות; או מגורים במבנה ללא כניסות נפרדות, ושבמרכזו גֶרֶם מדרגות המפצל את המבנה לשני אגפּים נפרדים או לשתי קומות נפרדות – ופתחיהם סגורים בקיר ודלת.
-
2) מגורים במאהל – אוהלים בשני מתחמים נפרדים, המרוחקים זה מזה 50 מטרים לפחות, בכפוף לאילוצי התשתיות והאבטחה, ומתוחמים כל אחד בגדר המכוסה באמצעִי הפרדה אטום שגובהו שני מטרים לפחות.
-
3) במשימת אבטחה, שמירה או כוננות – חדרים נפרדים במגורי השומרים, במגורי כיתת הכוננות ובחמ"ל – או אוהלים נפרדים כמפורט בסעיף המִשנה הקודם (יב.2).
-
4) בחדרי אשפוז במרפאת היחידה – חדרים נפרדים.
-
-
יג. מסגרת – פלוגה, לרבות סוללה, מחלקה או צוות.
-
יד. מסגרת מגדרית – מסגרת ובה בני מין אחד (מפקדים וחיילים).
-
טו. רע"ן הפרט –
-
1) רע"ן הפרט בפיקוד או בזרוע;
-
2) אם אין ביחידה רע"ן פרט –
-
א) מפקדו של רמ"ד הפרט, בדרגת סא"ל;
-
ב) ביחידות שאין בהן רמ"ד פרט – קצין שדרגתו סא"ל ומעלה; קצין זה ימונה לאחראי לתחום הפרט מטעם מפקד היחידה או מטעם מפקד היחידה הממונָה, שדרגתו אל"ם.
-
-
-
פקודה זו חלה על חיילים וחיילות כאחד אלא אם כן צוין מפורשות אחרת. לדוגמה, "חייל או קצין" משמעו גם "חיילת או קצינה".
כללי
-
מדיניות השירות המשותף נועדה למלא את יִיעודו המבצעי של צה"ל ולשמור על לכידות המסגרת הצבאית. מדיניות השירות המשותף מושתתת על היותו של צה"ל צבאה של מדינה יהודית ודמוקרטית, ועל תפיסת צבא העם, לפיה משרתים בצה"ל חיילים בני כל המינים, הדתות והעדות ותרומתם של כולם, גברים כנשים, חיונית להצלחתו של הצבא במילוי משימותיו. המדיניות קמה מתוך תפיסה ממלכתית, שוויונית וסובלנית, המעוגנת בעֶרכי כְּבוד האדם וב"רוח צה"ל".
-
המפקדים ייַשמו את מדיניות השירות המשותף בהתאם לכללי פקודה זו ולהנחיות שייקבעו מכוחה, תוך שמירה על כבודם ואמונתם של כלל החיילים, והכל במטרה לממש את ייעוד צה"ל.
-
כל סמכות תממן בעצמה את השינויים הנדרשים כדי לעמוד בהוראות פקודה זו.
-
חיילי צה"ל ימלאו את הפקודה ואת ההנחיות, ישמרו על כבודם של חיילים אחרים ולא יפגעו ברִגשותיהם.
-
יש להקפיד על יישום הפקודה כלשונה, ללא החמרות או הקלות. מקום בו מתעוררת שאלה לגבי יישום הפקודה, יש להפנותה לוועדת השירות המשותף.
-
במסלולי השירות המיועדים לחיילים חרדים תחול מדיניות צה"ל בעניין שילוב חרדים, כפי שתיקבע על ידי אכ"א-חתומכ"א. המדיניות תיקבע ברוח פקודה זו ולפי השינויים הדרושים מכורח הנסיבות.
ועדת השירות המשותף
-
אחת לחציון, לפחות, תתכנס וַעדת השירות המשותף בראשות רמ"ט אכ"א ותבחן אם הנחיות השירות המשותף עולות בקנה אחד עם המציאות המתהווה (להלן: "ועדת השירות המשותף").
-
חברי הוועדה יהיו אלו (או נציג מטעמם שדרגתו סא"ל לפחות): רח"ט תומכ"א, היוהל"ם, הקח"ר, הרבצ"ר, ראש מִנהל האוכלוסיות, הקמש"ר, ראש ממד"ה, מפקד מהמערך הלוחם שדרגתו אל"ם ומעלה, רע"ן המשטר והמשמעת באכ"א וקצין פניות הציבור.
-
הוועדה תקבל יִיעוץ משפטי מנְציג מפצ"ר-יעח"ק (ייעוץ וַחקיקה).
מילוי משימות משותף
-
פעילות חיילי צה"ל תעמוד בקווי מדיניות השירות המשותף כאמור בסעיף 2 3. חייל שאורַח חייו דתי זכאי לבקש להימנע מפעילות משותפת עם בן המין השני – לרבות תורנות שמירה, ניווט ונסיעה ברכב. אם יש חשש סביר למגע גופני, לייחוד או לפעילות בלבוש חשוף נדרש המפקד להיענות לדרישה זו.
יחידות לוחמות מעורבות
-
מסלול השירות וההכשרה ללוחמים וללוחמות:
בכל יחידה לוחמת מעורבת יתוכנן מסלול ההכשרה והשירות באופן שתינתן לחייל שיבקש זאת – בשל אורַח חייו הדתי – לשרת במסגרת מגדרית, ברמת הפלוגה, החל בגיוסו לשירות החובה וכלה בשחרורו ממנוּ, וכן בשירות המילואים. חריגה מהוראה זו בשל צרכי הצבא מחייבת אישור של ר' אכ"א אם יקבל תחילה המלצה ממפקד הזרוע.
-
שיבוץ חיילים ליחידה לוחמת מעורבת:
-
-
א. בטרם ישובץ ליחידה לוחמת מעורבת, יישאל כל חייל האם יש מניעה מצידו, מפאת אורח חייו הדתי, לשרת במסגרת המעורבת הקיימת ביחידה.
-
ב. חייל שענה בחיוב על השאלה האמורה בסעיף משנה א' לעיל, ישובץ במסגרת המגדרית ביחידה זו או במסגרת מגדרית ביחידה אחרת.
-
קצינים ונגדים ביחידות לוחמות מעורבות
-
שובץ קצין או נגד, שאורח חייו דתי, ביחידה לוחמת מעורבת וביקש כי הדבר ייבחן בשנית, יובא הדבר טרם הצבתו ביחידה להחלטת ר' אכ"א, בהתבסס על עמדת הרבצ"ר, וזאת מתוך התחשבות באמונתו של הקצין או הנגד.
הכשרות משותפות או מעורבות
-
בטרם ישובץ להכשרה יישאל כל חייל, מוקדם ככל האפשר, האם יש מניעה מצידו מפאת אורח חייו הדתי להשתלב עם בן המין השני במסגרת שאינה מגדרית, או להיות נוכח בהדרכות שמעביר בן המין השני ויש בהן חשש למגע גופני, לייחוד או ללבוש חשוף.
-
חייל שאורח חייו דתי זכאי להכשרה במסגרת מגדרית ולהדרכה ממדריך בן מינו בהדרכות שיש בהן חשש למגע גופני, לייחוד או ללבוש חשוף.
-
על אף האמור בסעיף 17, בהכשרה שאין בה חשש למגע גופני, לייחוד או ללבוש חשוף – מותר לשבץ כל חייל במסגרת שאינה מגדרית.
-
אם בהכשרה כרוכים מגע גופני, ייחוד או פעילות בלבוש חשוף, באחריות המפקדים לשבץ חייל בעל אורח חיים דתי במסגרת מגדרית. אם אי־אפשר להבטיח שיבוץ במסגרת מגדרית, יימנע חייל שאורח חייו דתי מן הפעילות. אם אי־אפשר להימנע ממנה, לא ישובץ להכשרה זו חייל הזקוק למסגרת מגדרית.
גודל המסגרת המגדרית בהכשרה משותפת
-
גודל המסגרת המגדרית ייקבע על פי תנאי בסיס ההכשרה ועל פי גודל מסגרת ההכשרה. ככלל, המסגרת תהיה ברמת הפלוגה, ובתנאי שאין הדבר יוצר שתי מסגרות בלבד – אחת לחיילות ואחת לחיילים.
-
ר' אכ"א יאשר פתיחה של מסגרת מגדרית הקטנה מרמת פלוגה, מטעמים שאינם קשורים לתנאי בסיס ההכשרה ולגודל ההכשרות, לאחר שקיבל המלצה ממפקד הזרוע.
טירונות
-
בבסיס טירונות ובטירונות בסמכות, תוגדר מסגרת מגדרית לחיילים ולחיילות ברמת הפלוגה. אם הדבר אינו אפשרי בשל מיעוט מספרי, תוגדר מסגרת ברמת המחלקה. חריג מהנחיה זו יאשר ר' אכ"א לאחר שקיבל המלצה ממפקד הזרוע.
השתתפות בפעילויות
-
חיילים ישתתפו בכל הפעילויות ביחידתם.
-
חיילים ינכחו באירועים צבאיים, הן באירועים רשמיים והן באירועי הווי.
-
באירועים צבאיים חיילים וחיילות לא יופרדו הפרדה שלא בשל השתייכותם למסגרת מגדרית.
-
באירועים הממלכתיים והרשמיים האלה ישתתפו כל החיילים – ולא יוּתר להם להיעדר בשל אורַח חייהם:
-
-
א. טקס יום הזיכרון לחלְלי מערְכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה;
-
ב. טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה;
-
ג. טקס יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל;
-
ד. טקסי התייחדות חֵיליים או חטיבתיים;
-
ה. אירועים במעמד אישיות ממלכתית, לרבות הרמטכ"ל;
-
ו. אירועים אחרים שיקבּע ראש אכ"א באישור הרמטכ"ל.
-
-
חיילים זכאים לבקש להשתחרר מפעילויות נופש או הווי, אם קיים חשש כי השתתפותם בפעילות תפגע באמונתם, בעֶרכיהם או באורח חייהם הדתי. ביקש חייל להשתחרר מפעילות כזאת, ישחררו מפקדו.
-
בפעילות שאינה אירוע ממלכתי או רשמי כמפורט בסעיף 26, תהיה ההשתתפות מלאה, אך בידי המפקדים להתיר לחיילים להשתחרר מן הפעילות או מחֶלקה, אם יש חשש שהשתתפותם בפעילות תפגע באמונתם, בעֶרכיהם או באורח חייהם הדתי. על החייל להגיש את בקשתו לשחרור מהפעילות זמן סביר מראש; מפקדו יבחן אותה באישור מפקד היחידה, שדרגתו סא"ל ומעלה. על המפקדים לבחון את הבקשה בשאיפה לממש את מדיניות השירות המשותף, עליהם להפעיל את שיקול דעתם על בסיס היכרותם עם פְּקודיהם ועם הפעילות שממנה ביקשו להשתחרר, מקרה מקרה לגופו ולפי הנסיבות.
-
לחיילים ששוחררו מפעילות הווי או נופש, תוצע פעילות חלופית, לרבות פעילות חלופית עצמאית. כך או אחרת לא יוטלו על חיילים אלה משימות שמירה או תורנויות אחרות תחת הפעילות ששוחררו ממנה.
מגורים, שירותים ומקלחות
-
חיילים וחיילות יגורו במגורים נפרדים.
-
המקלחות במגורים הנפרדים ומחוצה להם יופרדו לפי המינים, ויותקנו בהן דלתות או וילונות לכל תא רחצה (הן לחיילים והן לחיילות).
-
מתקני השירותים או תאיהם יופרדו גם הם בין המינים.
-
אם נדרש שימוש משותף במקלחות או בשירותים –
-
-
א. רמ"ט אכ"א רשאי, לאחר קבלת המלצת רח"ט הלוגיסטיקה, לאשר חריגה מסעיפים 31–32 לתקופה קצובה, שלא תעלה על שנה אחת. הבקשה תוגש כמפורט בנספח א'.
-
ב. האישור הֶחריג יותנה באמצעי נעילה תַקינים לנעילת המתקן מבפנים ובהתקנת שלט ועליו כתובת בנוסח כזה: "השירותים והמקלחת משותפים לגברים וּלנשים – נעלו אותם בזמן השימוש".
-
ג. האישור החריג למקלחות יותנה בקביעת שעות שימוש נפרדות לחיילים ולחיילות.
-
שטחים משותפים
-
זאת מדיניות השטחים המשותפים:
-
-
א. שטחים משותפים לחיילים ולחיילות (כגון הספרייה, מועדון היחידה, מתקני ההדרכה וחדרי הלימודים) יוקמו מחוץ למגורים.
-
ב. הגורם המוסמך רשאי לאשר חריגה מסעיף המשנה הקודם לתקופה קצובה שלא תעלה על שנה. הבקשה תוגש כמפורט בנספח א'.
-
-
מתקני פעילות גופנית וברֵכות:
-
-
א. ביחידות פתוחות ייקבעו שְעתיים שבועיות לפחות לחיילות בלבד, ושעתיים שבועיות לפחות לחיילים בלבד. ביחידות סגורות – ארבע שעות שבועיות לפחות לחיילים בלבד וארבע שעות שבועיות לפחות לחיילות בלבד.
-
ב. מפקד היחידה יקבּע את שעות הפעילות הנפרדת ואת שעות הפעילות המעורבת על פי התפלגות האוכלוסייה ביחידה, והן יפורסמו במתקנים ובפקודות הקבע של היחידה.
-
-
כל מיזם בנייה חדש בצבא, החל מפרסום פקודה זו, יעלה בקנה אחד עם הנחיות הבינוי שבפקודה, ולא תותר חריגה כאמור בסעיף 34 אלא מטעמים מיוחדים ובאישור ר' אכ"א.
כניסה למגורים נפרדים
-
לא ייכנס חייל למגורי חיילות – ולהפך – אלא במקרים שיפורטו בפקודה זו.
-
בכניסה למגורים ייתלה שלט בולט, ועליו כתובת זו: "מגורי חיילות – הכניסה אסורה לחיילים" או "מגורי חיילים – הכניסה אסורה לחיילות".
-
גורמי הרפואה רשאים להיכנס, אך ורק כדי למלא את תפקידם, הן למגורי החיילים והן למגורי החיילות, גם שלא בליווי בן המין שאל מגוריו נכנסו, אם להערכתם אין בכוחו של המטופל להגיע למִרפאה מִסיבות רפואיות.
-
מפקד הבסיס, סגנו, סגל הפיקוד של המסגרת, מפקד המחנה, סגל האחזקה, נגד המשמעת ומש"ק המשמעת רַשאים להיכּנס לשם מילוי תפקידם, לרבות בביקורות ובמסדרים, למגורי בני המין השני בליווים.
-
הגורם המוסמך רשאי לאשר את בקשת מפקד היחידה למַנות בעלי תפקידים נוספים שיורשו להיכנס למגורי בני המין השני ובליווי בן המין השני כדי למלא את תפקידם, ובלבד שיפרט בבקשה את נסיבות הכניסה ואת תנאיה (מה שְעותיה ותדירותה, אם האישור למועדים שייקבעו קבוע או זמני, מתי ייכנס האישור לתוקפּו). תוקף האישורים לא יעלה על שנה אחת. הבקשה תוגש כמפורט בנספח א'.
התנאים לשירות חייל (או חיילת) ביחידה ללא מגורים
-
חייל יוצב ביחידה ללא מגורים או יסופח אליה רק בהתקיים אחד מהתנאים האלה:
-
-
א. לחייל סידורי לינה הולמים ביחידת מגורים סמוכה.
-
ב. הוא מתגורר בביתו, ועומדים לו סידורי הסעה הולמים ובטוחים למקום שירותו ובחזרה ממנו, לרבות תחבורה ציבורית.
-
ג. גורמי הת"ש ביחידה מצאו לו פתְרון הלנה הולם.
-
התנאים להלנת חיילת ביחידת מגורים
-
לא תלון חיילת ביחידת מגורים, לרבות במקרה שרותקה למחנה או נשללה חופשתה, אלא אם –
-
-
א. במגורים שוהות שתי חיילות, לפחות, אשר אינן מוצבות לשמירה מחוץ לתחום המגורים.
-
ב. החיילת אינה מנותקת ומבודדת משאר החיילות שביחידה בכל תקופת הלינה ביחידה.
-
-
לינת חיילת לבדה –
-
-
א. רע"ן הפרט רשאי לאשר חריגה מסעיף 43 לפי הנסיבות. עותק מאישור זה יועבר לרע"ן מדיניות ואסטרטגיה ביוהל"ם. רע"ן הפרט יוּכל לבטל, בכל עת, אישור שכבר ניתן וכן לשנותו או להתנותו בתנאים כפי שיראה לנכון. בקשה כזאת תוגש כמפורט בנספח ב'.
-
ב. האישור יינתן לאחר שייבָּחנו כל היבטי ביטְחון החיילת, כמפורט בנספח ב'. תוקפּו ייקבע וייכתב באישור ולא יעלה על שנה אחת.
-
ג. אם חיילת לנה לבדה, יש לתעד בתיק המפקד התורן העתק מהמסמך המאשר לה ללון לבדה ביחידה. המפקד התורן יאשר על גבי המסמך, בחתימתו, כי קרא את תוכנו.
-
הופעה ולבוש
-
חיילים ימלאו בפעילויותיהם, אם בלבוש צבאי אם בלבוש אזרחי, את כל כללי ההופעה והלבוש כמפורט בפ"מ 0501 – "מדים – סוגים, חלקים והוראות לבוש", בהק"א 33-05-01 – "כללי ההופעה והלבוש" ובהק"א 33-05-07 – "לבוש – בגדים אזרחיים".
היערכות היחידות למצב חירום
-
המפקדים יתַכננו את מקומות הלינה הממוגנים והלא־ממוגנים באופן שיוכלו להלין גם סד"כ שנקרא בחירום במגורים נפרדים.
-
-
א. במקרים חריגים, כשאי־אפשר להלין חיילים וחיילות במגורים נפרדים בשל סכנת חיים ברורה, אפשר להגיש בקשה חריגה ללינה משותפת של חיילים וחיילות באותו מבנה.
-
ב. את הבקשה יגיש רע"ן הפרט הפיקודי. עליו להגיש בקשה נפרדת לכל מבנה.
-
ג. את הבקשה יבחן מפקד הזרוע, ואישורה יוגבל לשבעה ימים. אפשר להגיש בסופם בקשה חוזרת להחרגה, לפי הצרכים המבצעיים.
-
ד. רע"ן הפרט הפיקודי יוודא כי בתוך המגורים המשותפים תהיה הפרדה מגדרית. המגורים יופרדו בחַיץ אטום שגובהו שני מטרים וישולטו שילוט ברור.
-
ה. חיילים וחיילות יונחו ללון בבגדים אזרחיים מלאים או במדים מלאים כמפורט בהק"א 33-05-07 – "לבוש – בגדים אזרחיים".
-
תיעוד האישורים
-
כל אישור חריג שתקבל היחידה על פי פקודה זו יישמר בה לצד פקודות השגרה, כדי לעמוד בביקורת אכ"א.
האחריות
-
ראש אכ"א ממונה על קביעת מדיניות השירות המשותף.
-
רמ"ט אכ"א ממונה על יישומה.
-
ראשי האגפּים במטכ"ל, מפקדי הזרועות והפיקודים, מפקד יבד"ץ, מפקד המכללות, ראש מפא"ת, היועכ"ל, הרבצ"ר והפצ"ר – כל אחד ואחד יקבּע בגוף שעליו הוא אמון גורם מטה שיהיה אחראי לעקוב אחר השירות המשותף ולטפל בסוגיות בנושא.
-
כל מפקד ומפקד אחראי לוודא כי לְשון הפקודה הוטמע בקרב פְּקודיו, לפעול למילוי הפקודה ולערוך בקרה עליה. שָלישֵי היחידות בכל הרמות יהיו גוף המטה ביחידתם לנושא השירות המשותף, ויסייעו למפקד להטמיע את העקרונות ואת ההנחיות ביחידה וכן לערוך בקרה עליהן.
-
הקח"ר אחראי להסביר את המדיניות ולהטמיע את הפקודה בקרב מפקדי צה"ל וחייליו.
-
ענף הביקורת במפקדת קְצין משאבי האנוש הראשי יערוך בקרה על יישום מדיניות השירות המשותף בביקורת אכ"א.
-
ראש מִנהל האוכלוסיות באכ"א מנחה, מייעץ ומכווין בעניין הטיפול בחיילים בני מיעוטים, ואחראי לבחון היבטים ייחודיים הנוגעים לשירותם המשותף, אם ישנם, ולהביאם לבחינת וַעדת השירות המשותף, המוגדרת בסעיף 9.
-
מוקד קְצין פניות הציבור הוא הגורם המטפל בפניות של גורמים אזרחיים או צבאיים בנושא השירות המשותף.
-
בסוגיות הִלכתיות הנוגעות לשירות המשותף תטפל הרבנות הצבאית, בתיאום עם הגורמים האמונים על יישום הפקודה.
הטמעה והסברה
-
הטמעת הפקודה והסברתה נועדו להביא לידי ביטוי את מדיניות השירות המשותף כמפורט בסעיף
-
הקח"ר יעמיד לרשות המפקדים כלים כדי להסביר את המדיניות ולהטמיע את הפקודה. כלים אלה ויעילותם יוצגו מפעם לפעם לפני ועדת השירות המשותף בנושא השירות המשותף.
-
הוראות וּנהלים באשר לשירותם המשותף של חיילים וחיילות יפרסמו, ברוח פקודה זו ועל פי הנחיית רמ"ט אכ"א, גופי צה"ל לפי תחום אחריותם. בטרם יוציא רמ"ט אכ"א את הנחייתו, תינתן לחברי וַעדת השירות המשותף האפשרות לְחַוות דעתם עליה.
-
הקמש"ר יטמיע את הפקודה בקרב סִגלי השלישות ויבחן אם היא מיושמת ביחידות בביקורות אכ"א. מִמצאיו יוצגו, מפעם לפעם, לפני ועדת השירות המשותף.
בלמ"ס
נספח א'
בקשה לאישור חריגה מהוראות פ"מ 33.0207 "השירות המשותף"
החלק הראשון – הבקשה
לכבוד (מחק את המיותר)
רמ"ט אכ"א (לפי סעיף 33) / הגורם המוסמך ביחידה (לפי סעיף 34 או 41)
הנדון: בקשה לאישור חריגה מהוראות פ"מ 33.0207 "השירות המשותף"
-
אני מבקש בזה את אישורך לחרוג מסעיף _______________ לפ"מ 33.0207.
-
מהות הבקשה:
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
-
הנימוקים: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
-
הבקשה מוגשת לאישור –
_________________ שם מפקד היחידה (דרגתו סא"ל ומעלה)
_________________ שם היחידה
_________________ התאריך
החלק שני – ההחלטה
בלמ"ס
הנדון: בקשתך לאישור חריגה מהוראות פ"מ 33.0207 "השירות המשותף"
מיום _________ ביחידה _______________
-
בחנתי את בקשתך והחלטתי – (מחק את המיותר)
-
א. לקבלה במלואה;
-
ב. לקבלה בסייגים אלה:
-
ג. לדחותה מטעמים אלה:
-
-
האישור תקף עד ___________. (לא יותר משנה ממועד חתימת האישור.)
על החתום,
_________________ דרגה ושם
_________________ התאריך
נספח ב'
בקשה לאישור לינת חיילת לבדה
החלק הראשון – הבקשה
בלמ"ס
לכבוד
הגורם המוסמך ביחידה לאשר לחיילת ללון לבדה
הנדון: בקשה לאישור לינת חיילת לבדה
-
אבקש את אישורך להלין את החיילת ששמה ____________ ומספרה האישי ________ לבדה מתאריך _________ עד ____________.
-
בדקתי את תנאי ההלנה, ואלה הממצאים:
|
כן |
לא |
|
א. לחיילת יוקצה מְקום לינה נפרד |
|||
ב. לחיילת יוקצו תא שירותים ומקלחת נפרדים משאר החיילים עם אפשרות נעילה מבפנים. |
|||
ג. אי־אפשר להקצות לחיילת תא שירותים ומקלחת נפרדים משל החיילים, אולם לתאי השירותים ולמקלחת בְּריח שאפשר לנעול מבפנים, והוגדר זמן ברור שבו המקלחת תעמוד לרשות החיילת בלבד |
|||
ד. לחיילת יוקצו מכשיר קשר תקין או כל אמצעי תקשורת אחר המחובר לתדר היחידה, וכן סוללה נוספת להחלפה |
|||
ה. לחיילת יוקצו אמצעי תאורה תקינים |
|||
ו. שיקולים אחרים באשר לביטחון החיילת:_________________________________________ |
|||
-
בקשתי מוגשת לאישור –
__________________ מפקד היחידה (סא"ל ומעלה)
__________________ (התאריך)
החלק שני – ההחלטה
בלמ"ס
לכבוד
מפקד היחידה (מלא את פרטיו)
רע"ן מדיניות ואסטרטגיה ביוהל"ם
הנדון: בקשתך מיום _________ לקבל או לחדש או לשנות אישור חריג ללינת
החיילת ששמה __________ ומספרה האישי ________ ביחידה ____________ לבדה.
-
בחנתי את בקשתך והחלטתי –
-
א. לקבלה במלואה;
-
ב. לקבלה בסייגים אלה:
-
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
-
ג. לדחותה מטעמים אלה:
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
-
האישור תקף עד (לא יותר משנה ממועד החתימה עליו.)
-
על החתום,
_____________________________________________________________ _____________
רע"ן הפרט (או מפקדו) או רמ"ד הפרט או הת"ש (או מפקדו) התאריך
החלק השלישי – אישור המפקד התורן
בדקתי ומצאתי כי החיילת אכן לנה לבדה, וברשותה האמצעים המפורטים בחלק הראשון בסעיפים 2.ד ו־2.ה לטופס זה.
פרָטיי:
__________ |
__________ |
__________ |
__________ |