פניות מפקדי יחידות לשם מתן עדות אופי להמתקת עונש - נוהל 33.0325

01.04.62

לקובץ PDF לחץ כאן

פקודות מטכ"ל , 1 אפר' 62

33.0325 פניות מפקדי יחידות לשם מתן עדות אופי להמתקת עונש - נוהל

 

בירור בפני בית דין צבאי מחוזי, בפני בית דין צבאי מיוחד או בפני בית דין צבאי לתעבורה

תוקף סעיפים 1 עד 11 מה- 22 בספטמבר 99

1. בעת בירור משפטו של חייל בפני בית דין צבאי מחוזי, בפני בית דין צבאי מיוחד או בפני בית דין צבאי לתעבורה, רשאי מפקדו, לאחר שקיבל את הסכמת החייל הנאשם, לפנות לסנגורו של הנאשם, על מנת להעיד בכתב או בעל פה לטובתו של החייל.

 

פניית מפקד בבקשה להקלה בעונש

2. לאחר מתן פסק דין על ידי בית דין צבאי מחוזי או על ידי בית דין צבאי מיוחד או לאחר מתן פסק דין על ידי בית דין צבאי לתעבורה, בתוך שלושים ימים מהיום   שבו פסק הדין נעשה חלוט, רשאי מפקדו של הנאשם שדרגתו לפי תקן רס"ן, לפחות, לפנות לראש המחוז השיפוטי בבקשה מפורטת בכתב להקלה בעונש. אם דרגת המפקד אינה דרגת רס"ן, לפחות, תועבר הבקשה באמצעות מפקדו, שהוא בדרגת רס"ן, לפחות. בקשת המפקד צריכה להיעשות בהסכמת הנאשם  או בא כוחו, הסנגור.

תוקף סעיף 3 מיום 25 במאי 2011

3. בקשה, כאמור, תועבר לראש המחוז השיפוטי באמצעות הפרקליט הצבאי של המחוז השיפוטי הרלוונטי או הפרקליט הצבאי הנושאי (פרקליט לתפקידים מיוחדים, פרקליט לעניינים מבצעיים, פרקליט עריקים, רת"ח תעבורה) ועותק ממנה יועבר למפקדה הממונה.

 

פניית מפקד בבקשה להעיד בפני בית הדין הצבאי לערעורים

4. מפקדו של נאשם שמערער או שמשיב בערעור שהוגש מטעם התביעה רשאי לפנות לסנגור המופיע מטעם המערער ולבקשו לפנות לבית הדין הצבאי לערעורים, על מנת לאפשר למפקד לתת עדות בפני בית הדין או להגיש חוות דעת כתובה אודות אופיו ותפקודו של הנאשם.

5. יש לציין כי על פי הדין, אין בית הדין הצבאי לערעורים מקבל לעיונו עדויות שלא נמסרו במסגרת הדיון בערכאה הראשונה, אלא אם ניתנה לכך רשות על ידו. לפיכך, על מפקד המעוניין להעיד לטובתו של חייל העומד לדין להשתדל לעשות כן במסגרת הדיון בערכאה הראשונה, כאמור בסעיף 1 לעיל.

 

לאחר הערעור

6. לאחר מתן פסק דין על ידי בית הדין הצבאי לערעורים, רשאי מפקדו של הנאשם, אם דרגתו היא כמפורט בסעיף 2 לעיל ובהסכמת הנאשם או בא כוחו, הסנגור, לפנות לרמטכ"ל בבקשה להקלה בעונשו של הנאשם, שבה יפרט את סיבותיו. הייתה הבקשה לגבי גזר-דין שניתן בערעור על פסק-דין של בית-דין צבאי לתעבורה - תוגש הבקשה בתוך שלושים ימים מהיום שבו נעשה פסק הדין חלוט.

תוקף סעיף 7 מיום 25 במאי 2011

7. בקשה, כאמור, תועבר בכתב לרמטכ"ל וביה"ס למשפט צבאי- מדור חנינות, בצירוף הסכמה בכתב של הנאשם או של בא כוחו, הסנגור.

 

פניית מפקד בבקשת חנינה לנשיא המדינה

תוקף סעיף 8 מיום 25 במאי 2011

8. הנאשם בהסכמתו או בהסכמת בא כוחו, הסנגור, בקשת חנינה לנשיא המדינה. בקשה, כאמור, תועבר בכתב לנשיא המדינה ולביה"ס למשפט צבאי- מדור חנינות,    בצירוף הסכמה בכתב של הנאשם או של בא כוחו, הסנגור.

 

בירור בפני בית משפט אזרחי

9. בעת בירור משפטו של חייל בבית משפט אזרחי,  רשאי מפקדו של הנאשם  להעיד עדות אופי אודותיו     בפני בית המשפט.

10. מפקד יכול להעיד על נסיבות היכרותו את הנאשם, אולם כל שייאמר יוצג על ידו בפני בית המשפט        כדעתו האישית בלבד, ולא כחוות דעת רשמית של צה"ל.

11. לא יימסרו לבית המשפט פרטים צבאיים שאין לגלותם לפי סעיף 57 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955, לפי פ"מ 21.0106  ולפי פ"מ 21.0108.