צווים, תביעות נגד חיילי צה"ל וחקירת סיבות מוות בבתי משפט אזרחיים - נוהל 33.0321

02.10.66

לקובץ PDF לחץ כאן

פקודת מטכ"ל , 2 באוקטובר 1966

פ"מ 33.0321 – "צווים, תביעות נגד חיילי צה"ל וחקירת סיבות מוות בבתי משפט אזרחיים – נוהל"

 

תוקף סעיפים 1 עד 9 מה-26 בספטמבר 2017

1. חייל שהואשם בפלילים או שהוגשה נגדו תביעה אזרחית בגין מעשים שנעשו על- ידיו מתוקף תפקידו או עקב שירותו בצבא, או שקיבל צו על תנאי המכוון אליו, או הזמנה לשופט חוקר אזרחי העורך חקירת סיבת מוות בקשר למותו של חייל או בקשר למותו של אדם שהחייל נאשם בהם, יודיע על האישום, על התביעה, על הצו או על ההזמנה, לפי המקרה, באופן מיידי למפקד יחידתו ולמחלקה לביטחון המידע ביחידתו.

2. מפקד יחידה שאחד מפקודיו קיבל צו, כתב אישום, כתב תביעה או הזמנה כמפורט בסעיף 1 לעיל, יביא את המסמכים הרלוונטיים במהירות האפשרית לפני מפצ"ר-יעח"ק.

3. מפקד היחידה ימסור למפצ"ר-יעח"ק את שמות החיילים או האזרחים המכירים את העובדות הנוגעות למקרה שעליו נסבּו האישום, התביעה, הצו על תנאי או חקירת סיבת מוות.

4. מפקד היחידה או החיילים ששמותיהם נמסרו כאמור, וכן כל חייל שיידרש לכך, יתייצבו במקום ובמועד שייקבעו בפני מפצ"ר-יעח"ק או בפני כל מי שייקבע על ידיהם, וימסרו את כל הפרטים כפי שיידרשו.

5. אין באמור לעיל כדי לפטור את החייל מחובת ההיענות להזמנת בית המשפט האזרחי, כפי שפורטה בהזמנה זו.

6. חייל שהגיעה אליו פנייה מאת עורך דין אזרחי בנושא הקשור למילוי תפקידו בצבא, יביא את הפנייה מייד לפני מפקדו, וזה יעבירה במהירות האפשרית, בצירוף הערותיו, למפצ"ר-יעח"ק ולמחלקה לביטחון מידע ביחידתו.

7. במקביל להעברת הפנייה למפצ"ר-יעח"ק, ישיב החייל מקבל הפנייה בכתב לעורך הדין, בנוסח שדוגמתו מובאת בנספח לפקודה זאת.

8. חייל לא יענה לפניית עורך דין אזרחי בעל-פה בכל נושא הנוגע לצבא או הקשור במילוי תפקידו, אלא יפנה את עורך הדין למפצ"ר-יעח"ק.

9. חייל שהוזמן למסור עדות בהליך אזרחי נגד המדינה או נגד צה"ל יפעל בהתאם לאמור בסעיף 12 לפ"מ 33.0148 – "איסור על ניגוד עניינים".