חייל מילואים שנפגע במהלך גיוסו בשעת חירום 38.0121

10.06.76

לקובץ PDF לחץ כאן

פקודת מטכ"ל, 10 ביוני 76'

38.0121 חייל מילואים שנפגע במהלך גיוסו בשעת חירום[1]

 

הגדרות

1. בפקודה זו –

א. "מקום ההתייצבות" – המקום שבו נדרש חייל המילואים להתייצב ביום הגיוס לשירות המילואים, כפי שמופיע בצו הקריאה שנשלח אליו, או כידוע לו כשהגיוס הוא פומבי או סמוי;

ב. "מקום הריכוז" – המקום שבו מתבצע תהליך החיול והקליטה השלישותית של חייל המילואים;

ג. "יחידה" – יחידת הרישום שבה מוצב החייל או שאליה סופח; בפקודה זו תיחשב היחידה הן בהיבט השלישותי והן בהיבט הפיזי (קרי: נוכחות החייל במתחם מחנה היחידה).

ד. "גיוס סמוי" – גיוס חייל המילואים על-ידי "מערכת ההפצה", הכוללת אמצעי קשר, טלפוניה והפצת צווי קריאה אישיים;

ה. "גיוס פומבי" – גיוס חייל המילואים באמצעות כינויי היחידות (ססמאות), שיופצו באמצעי התקשורת (מדיה).

תוקף סעיף משנה ו' מה-26 בספטמבר 2017

ו. "קצין פניות הציבור" (להלן – קפ"ץ) – כמפורט בהק"א 30-01-15 "קצין פניות ציבור – נוהל פנייה וסמכויות".

 

כללי

2. חייל מילואים שנפגע במקום ההתייצבות, בדרך ממקום ההתייצבות למקום הריכוז, במקום הריכוז, בדרך ממקום הריכוז או ביחידה עצמה, וטרם חויל (טרם מולא לו טופס 519), יירשם כחייל שנפגע בעת היותו בשירות פעיל.

3. פגיעת חייל המילואים בדרך למקום השירות:

א. אין פקודה זו חלה על חייל מילואים שנפגע בדרך למקום ההתייצבות.

ב. למען הסר ספק, לא יבוצע תהליך חיול עבור חייל זה.

ג. לגבי נפגע כזה יחול חוק הנכים (תגמולים ושיקום) התשי"ט-1959 או חוק משפחות החיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום), התש"י-1950. במוות, שבו רואים חבלה שנגרמה לאיש המילואים כחבלה שנגרמה בתקופת שירותו הצבאי ועקב שירותו, גם אם אירעה בדרך אל מקום התייצבותו – הוא זכאי ליהנות מזכויות השיקום הקבועות בחוק.

4. הנוהל המפורט בפקודה זו יחול על חייל, אשר נקרא לשירות מילואים פעיל או לשירות מילואים מיוחד, בכל דרך שהיא, לרבות גיוס פומבי או גיוס סמוי, גם אם לא היה צו בידו.

5. כאשר קיים מידע ברור בדבר פגיעת חייל, כאמור בסעיף 2 לעיל, ימלא קצין הקישור של יחידת החייל, ביוזמתו, טופס 519, באישור קצין השלישות החטיבתי.

6. טרם מילוי הטופס, יוודא שליש היחידה, כי החייל הנפגע אכן משתייך ליחידתו (מוצב ביחידה או מסופח אליה).

7. חייל המילואים שנפגע וטרם חויל, ייחשב לעניין פקודה זו כנפגע במקרים האלה:

א. נפגע במקום ההתייצבות או במקום הריכוז.

ב. נפגע בעת נסיעתו בהסעה מרוכזת ממקום ההתייצבות או ממקום הריכוז אל היחידה.

ג. נפגע בתחומי היחידה שאליה הגיע לצורך התייצבות לשירות.

8. טופס 519 יועבר להזנה ולתיעוד במשרד הקישור בצירוף מכתב המפקד, שיסביר את נסיבות העברת הטופס ללא חתימת החייל, וכסיבה לכך תצוין עובדת פגיעתו.

9. במקביל, ידווח שליש היחידה על פציעה או על חלל, הכול לפי האירוע, כנהוג לגבי כל חייל שנפגע בשירות, בהתאם לנוהלי הדיווח המחויבים בפ"מ 38.0102 – "פצועים וחולים – נוהל מילוי דוח על פציעה, הודעות, חקירה וטיפול בחפצים", ובפ"מ 38.0103 – "חללים ומתים – נוהל הודעות, זיהוי, חקירה, קבורה, מכתב תנחומים וטיפול בחפצים בשעת רגיעה".

תוקף סעיף 10 מה-26 בספטמבר 2017

10. לא התייצב חייל המילואים במקום ההתייצבות, יטופל כלהלן:

א. הגיע לבית חולים פצוע הטוען שנפגע בדרכו להתייצבות, תעביר על כך יחידת ר"ם 2 הודעה בהתאם לפ"מ 38.0102. מעמד החייל הוא כמפורט בסעיף 3 לעיל.

ב. נודע ליחידה בעת חיפוש נפקדים כי החייל עזב את ביתו לצורך ההתייצבות, אך לא הגיע ליחידה, הוא ייחשב כנעדר מיחידתו, וידווח עליו, כמפורט בפ"מ 38.0112 – "נעדרים ושבויים בשעת חירום – נוהל".

ג. מסרה המשפחה באמצעות קפ"ץ כי אין קשר עם החייל מאז יציאתו לשירות, ולאחר בירור עם היחידה התברר כי לא התייצב כלל לשירות, יועבר המקרה על-ידי קפ"ץ לטיפול נציג מרכז הנפגעים שנמצא בקפ"ץ.

11. אותר החייל בבית חולים או במתקן רפואי, והתברר כי נפגע במקום ההתייצבות או בדרך ממקום ההתייצבות למקום הריכוז או ליחידה לפני שהיה סיפק בידו למסור את טופס 519, יעדכן מרכז הנפגעים את יחידת החייל. באחריות קצין הקישור לעדכן את הרישומים לגבי היות החייל בשירות בעת הפגיעה.