קליטת חייל חדש ביחידה - עריכת ראיונות, טיפול בפניות, איתור בעיות ומצוקות במהלך השירות 35.0822

20.07.82

לקובץ PDF לחץ כאן

נוסח פקודה זה פורסם במאגר הפקודות הצה"לי בצה"לנט בתאריך 17.07.2022

פ"מ 35.0822 "הטיפול בפרט ביחידה עריכת ראיונות, טיפול בפניות, איתור בעיות ומצוקות במהלך השירות"

 

הגדרות

1. בפקודה זו:

(א) "חייל" חוגר או קצין בשירות החובה, כולל שירות חובה בתנאי קבע, אלא אם נאמר במפורש אחרת;

(ב) "מצוקה" בעיה אישית, חברתית, כלכלית או כל בעיה שהחייל שרוי בה והוא נזקק לסיוע, למעט מצוקה נפשית;

(ג) "ריאיון" שיחה בין החייל למפקדו או בין החייל לבעל תפקיד, והיא מתועדת בכתב;

(ד) "יחידת משנה" מסגרת פנימית ביחידת רישום (כגון פלוגה); ניתן לזהותה באמצעות סימול יחידת המשנה ברשומת;

(ה) "מטה היוהל"ם" רמ"דים ורע"נים המוצבים במפקדת היוהל"ם;

(ו) "מפקד"

(1) קצין בדרגת סג"ם ומעלה;

(2) נגד בקבע בדרגת סמ"ר ומעלה, אלא אם נאמר אחרת בפקודה;

(3) עובד צה"ל;

(ז) "מפקד היחידה" מפקד יחידת רישום, כהגדרתה בפ"מ 01.101   "ארגון הצבא ויחידותיו, תקינה ושיאי כ"א". ביחידה שמפקדה בדרגת תא"ל ומעלה   לרבות קצין בדרגת סא"ל ומעלה שהוסמך לכך מטעמו;

(ח) "תיבת הפניות" תיבה שבאמצעותה יוכלו חיילי היחידה לפנות בכתב למפקד היחידה, שלא באמצעות מפקדם הישיר. התיבה עשויה להיות תיבה פיזית נעולה אשר תיקבע בסמוך, ככל האפשר, למשרד המפקד או תיבה אלקטרונית בדוא"ל שתיקרא "תיבת הפניות למפקד", או כל מנגנון דיגיטלי אחר.

 

כללי

2. הפקודה קובעת את חובות מפקד היחידה ומפקדים אחרים כיצד לקלוט חייל חדש ביחידה, לראיינו, לאתר את מצוקותיו ולטפל בבעיותיו במהלך השירות הצבאי. כמו כן, קובעת הפקודה את זכויות החייל בנוגע לפנייה למפקדו ולרשויות הצבא.

3. הריאיון נועד להעניק לחייל אוזן קשבת, לאבחן עניין חריג, לשמוע את ציפיותיו, לאתר מצוקות או בעיות ביחסי אנוש ולהורות על הטיפול המתאים לכך.

4. מפקד שכפופים לו חיילים, אחראי ליזום פעולות לאיתור בעיות הפרט ומצוקותיו, לטפל בהן בדחיפות ולהסתייע לשם כך במפקדיו ובבעלי התפקידים המקצועיים ביחידה, בין היתר, בקיום ועדת רווחה וטיפול בבעיות הפרט, כאמור בהק"א 35-02-03 "ועדת רווחה וטיפול בבעיות הפרט".

5. את כלל הראיונות המבוצעים ביחידה יש לתעד במערכות הממוכנות של חיל המשא"ן.

6. ראיון לגבי שיבוצו של חייל, שאורח חייו דתי, ביחידות לוחמות מעורבות או בהכשרות משותפות או מעורבות יבוצע במקרים המפורטים בפ"מ 33.0207 "השירות המשותף".

פרק א'
קליטת חייל חדש ביחידה

ראיונות

7. בעת קליטת חייל חדש ביחידה, יוודא קצין המשא"ן ביחידה שיתקיימו ראיונות הקליטה, כמפורט בנספח.

 

קליטת חייל חדש ביחידה

8. בכל יחידה יכללו פקודות הקבע פעולות הסברה המתאימות לאופי היחידה. מטרתן להציג לחייל החדש את יחידתו, את בעלי התפקידים בה, את ארגונה ואת תנאי השירות בה.

9. בכל יחידה יוכן דף מידע, ובו מידע כללי ומידע מפורט על היחידה, ואלה יימסרו לכל חייל חדש עם קליטתו ביחידה, את דף המידע ניתן להנגיש באופן ידני או באמצעים דיגיטליים.

10. במחנה רב־יחידתי, מפקד יחידת הרישום ידאג לביצוע הפעולות המפורטות בסעיפים 78 לעיל הנוגעות לקליטת חייל חדש ביחידה.

11. מפקד החייל יוודא את קליטת החייל החדש, בין היתר, באמצעות מינויו של חייל ותיק (השוהה ביחידה למעלה משלושה חודשים) כחונך ומלווה לחייל החדש לשבועיים לפחות.

12. בכל יחידה, למעט בבסיסי טירונות והכשרה ראשונית, תיקבע בפקודות הקבע תקופה של חודש, לפחות, שבה לא ישובץ החייל החדש לתורנויות ולשמירות מכל סוג, אלא אם כן מצב הכוננות מחייב זאת. למען הסר ספק, אין לאפשר את התנדבות החייל לתורנויות ולשמירות מכל סוג שהוא. עם תום חודש מהגעתו ליחידה, יסביר מפקד היחידה (או מי שנקבע לכך מטעמו) לחייל את חובותיו ביחידה בתחום שגרת המחנה, והחייל ישובץ לתורנויות כנהוג וכמקובל ביחידה.

 

כנס חיילים חדשים

13. נגד או קצין המשא"ן ביחידה, יקיים כנס לכלל החיילים החדשים ביחידה, כמפורט בנספח. תדירות הכינוסים תיקבע בפקודות הקבע של היחידה לפי היקף קליטת חיילים חדשים ביחידה.

פרק ב'
ראיונות ביוזמת היחידה

ריאיון ביוזמת המפקד

14. המפקד יראיין את החייל או משרת הקבע בחזרתו ליחידה במקרים המפורטים בנספח. העתק של סיכום הריאיון, המאושר בחתימת המראיין, יימסר לחייל לפי בקשתו.

15. עיקרי הריאיון יופצו לידיעת בעלי תפקידים הרלוונטיים ביחידה בסיווג אמון "אישי", אם עולה בכך הצורך. המפקד יוודא כי המשימות או הפעולות שעלו במסגרת הריאיון אכן בוצעו.

16. מומלץ כי המפקד יעיין בסיכומי ראיונות קודמים של החייל או משרת הקבע המצויים במערכות הממוכנות של חיל המשא"ן או המתויקים ביחידה, וינסה לאתר בהם בעיות או מצוקות של החייל, קודם שיחליט בנושאים להלן:

(א) הליך דין משמעתי;

(ב) יציאה לקורסים והשתלמויות;

(ג) בקשות ת"ש ופרט;

(ד) שיבוץ;

(ה) כל נושא נוסף שהמפקד יראה אותו לנכון.

 

שיחת חתך

17. מפקד היחידה יקיים שיחת חתך עם חיילי ומשרתי הקבע ביחידה, נוסף על ראיונות אחרים, בתדירות ובאופן המפורטים בנספח.

18. בתום שיחת החתך יורה המפקד לנקוט פעולות, המתחייבות מלקחי שיחתו ויוודא את ביצוען.

 

איתור בעיות הפרט וביקורים

19. מפקד היחידה יפעיל את מפקדי החייל, את קצין המשא"ן ביחידה, קצין הת"ש, רכז הת"ש, רופא היחידה, הפסיכולוג הצבאי, הקב"ן, קצין החינוך ומפקדי יחידות המשנה כדי לאתר סימני מצוקה של הפרט.

20. נתגלה סימן מצוקה, חובה על הגורם שאיתר את המצוקה לדווח למפקד היחידה או למפקד הממונה שדרגתו לפי תקן סרן, לפחות, וזה יפנה את החייל לגורמים אשר יכולים לסייע לו במצוקתו.

21. איתר מפקד מצוקה אצל חייל, והוא מעוניין לבקר בבית החייל כדי להתרשם ממצב החייל וממשפחתו יבקש כי מפקד החייל או גורמי הת"ש ביחידתו יבקרו בבית החייל, לאחר תיאום הביקור עם החייל ועם משפחתו.

22. אצל חייל בודד או חייל שהוא עולה חדש (היה לאזרח ישראלי או תושב קבוע לאחר שמלאו לו 16 שנים), ייערך ביקור בית, במקום מגוריו של החייל, בתוך חודשיים מיום קליטתו ביחידה, ולאחר מכן אחת לשנה. את הביקור יערוך מפקדו הישיר של החייל, או מי שהוסמך מטעמו בדרגת סגן לפחות, גם אם לא אותרה מצוקה כלשהי.

23. חייל הכלוא מעל 14 ימים, יבקר בבסיס הכליאה שלו מפקדו הישיר, או מי שהוסמך מטעמו בדרגת סג"ם לפחות או משרת קבע בדרגת סמ"ר לפחות.

24.חייל שנתגלו בו סימני מצוקה נפשית, יטופל כאמור בפ"מ 33.0219 "טיפול בחייל הנמצא במצוקה נפשית".

פרק ג'
פניות ביוזמת החייל

פניות באמצעות תיבת הפניות

25. בכל יחידות צה"ל תוצב או תיפתח "תיבת הפניות", באמצעותה יוכלו חיילי היחידה לפנות בכתב למפקד היחידה, שלא באמצעות מפקדם הישיר. התיבה תרוקן או תיפתח אחת ליום, לפחות, בסוף שעות הפעילות של היחידה.

26. מפקד היחידה יגיב על הפניות שבתיבה בכל דרך שיראה לנכון, לא יאוחר מ־3 ימי פעילות מרגע קבלתן.

27. פניית חייל למפקד דרך תיבת הפניות לא תפגע בזכות החייל לפנות למפקדיו בצינורות הפיקוד המקובלים, כמפורט להלן.

טיפול בפניות הפרט

28. פניית חייל אל מפקדו שעיקרה בקשת החייל והטיפול בה (בין שנעשתה בכתב ובין שנעשתה בעל פה), תתועד במערכות הממוכנות של חיל המשא"ן.

29. כל חייל רשאי לפנות בעל פה בכל בקשה למפקדו הישיר. אם תשובת המפקד הישיר אינה מניחה את דעת החייל, או אם חלפו 3 ימי פעילות ממועד הגשת הבקשה והמפקד הישיר לא השיב עליה רשאי החייל להפנות את בקשתו בכתב למפקד הממונה על המפקד הישיר.

30. במקרים דחופים, רשאי החייל לפנות למפקד הממונה על מפקדו הישיר, בטרם חלפו 3 ימי פעילות, כאמור בסעיף29 כדי שבקשתו תזכה למענה ראוי בזמן.

31. חייל שיפנה בבקשה לריאיון אישי, יזומן לריאיון לא יאוחר מ־3 ימי פעילות ממועד פנייתו. אותרו סימני מצוקה, יתקבל החייל לריאיון מייד.

32. פנייה למפקד הממונה תיעשה באמצעות המפקד הישיר. עם קבלת הפנייה, יאשר המפקד הממונה את קבלתה בכתב לחייל.

33. לא קיבל החייל המבקש הודעת אישור בכתב מהמפקד הממונה, כאמור בסעיף 32 בתוך 3 ימים משהגיש את הבקשה באמצעות מפקדו הישיר רשאי החייל המבקש לפנות בכתב, במישרין, למפקד הממונה על מפקדו הישיר.

34. לא השיב המפקד הממונה על בקשת החייל בתוך 3 ימים, או קיבל החייל תשובה שאינה מניחה את דעתו, רשאי החייל לפנות בכתב למפקד בדרגה בכירה יותר עד לראש המטה הכללי.

פרק ד'

שונות

35. חייל/ת, לרבות משרת/ת קבע, רשאי/ת לפנות ישירות לרב הצבאי היחידתי, הפיקודי, הזרועי או האגפי, וכן למטה הרבנות הצבאית, ללשכת רבצ"ר, לקו הפתוח של הרבנות הצבאית ולקצינת הטיפו"ח, מבלי שתחול עליו/ה החובה לדווח למפקדו/ה על הפנייה ועל הסיבה לה.

36. רבצ"ר או מי שהוסמך לכך מטעמו רשאים לראיין ביוזמתם כל חייל, לרבות משרת קבע.

37. הטיפול בחיילת המקיימת אורח חיים דתי מפורט בהק"א 31-03-37 "שילוב חיילות המקיימות אורח חיים דתי", פקודה זו מוסיפה עליה ואינה גורעת ממנה.

 

דיווח על פגיעה מגדרית על רקע מיני

38. נוהל הטיפול בחייל שנפגע על רקע מיני מפורט בפ"מ 33.0145 "איסור פגיעה על רקע מיני".

 

ראיונות ושיחות חתך עם חיילות על ידי מטה היוהל"ם ורמ"ד הפרט

39. חייל/ת, לרבות משרת/ת קבע, רשאי/ת לפנות ישירות לממונת היוהל"ם ביחידה, למטה היוהל"ם, לרמ"ד הפרט ולמהו"ת, מבלי שתחול עליו/ה החובה לדווח למפקדו/ה על הפנייה ועל הסיבה לה.

40. רמ"ד הפרט רשאי לראיין ביוזמתו חייל/ת, לרבות משרת/ת קבע, שהוא אמון על הטיפול בו/ה.

41. מטה היוהל"ם רשאים לראיין ביוזמתם כל חייל/ת, לרבות משרת/ת קבע.

42. אחת לשנה יערוך מטה היוהל"ם שיחות חתך עם חיילות וחיילים ביָמָ"לים (יחידות מחוץ לסד"כ) וביחידות הסמך.

אפשרות פנייה לגורם המטפל בבעיות הפרט

43. חובה לפרסם את מספרי הטלפון של מהו"ת וממונת היוהל"ם ביחידה בכל תאי השירותים ביחידה, לגברים ונשים.

44. בכל יחידה יפורסם לוח תנאי שירות, ובו זכויות חיילי החובה. הלוח יפורסם באמצעי דיגיטלי או פיסי בהתאם להחלטת סגל הת"ש ביחידה.

45. על לוח הת"ש לכלול גם את רשימת הגופים שאליהם רשאי החייל לפנות ישירות, לפי פקודות הצבא, כמפורט להלן:

(א) קצינת פניות הציבור בלשכת ראש אכ"א;

(ב) הפרקליטות הצבאית מדור הדין המשמעתי;

(ג) מצ"ח;

(ד) הרבנות הצבאית הקו הפתוח;

(ה) הרבנות הצבאית קצינת הטיפו"ח;

(ו) היחידה להכוונת חיילים משוחררים;

(ז) בתי החייל;

(ח) מרכז בודדים;

(ט) הרשות לאכיפה וגבייה (הוצאה לפועל);

(י) משרד הקליטה;

(יא) הסנגוריה הציבורית;

(יב) סעד משפטי;

(יג) עמותת נד"ן;

(יד) נציבות המדינה.

 

עדכון נספח

46. הנספח בפקודה זו יעודכן בנוהל מקוצר, ללא סבב הערות וסבב חתימות, לפי הפ"ע 1.0102 "תהליך העדכון של פקודות המחייבות את כלל הצבא", על־ידי רמ"ט אכ"א, לאחר אישור מפצ"ר־יעח"ק, אג"ת־הממונה על פקודות הצבא ואמ"ן־מחב"ם.

נספח

פירוט הראיונות לחיילים

מס"ד

סוג הריאיון

אוכלוסיית יעד

הגורם המראיין

עיתוי

מהות הריאיון ודגשים לביצוע

 

ריאיון קליטת משא"ן

חובה

קצין המשא"ן בדרגת סג"ם לפחות או נגד משא"ן או עובד צה"ל שתקנו מקביל להם

לא יאוחר מ־2 ימי פעילות מקליטה

יצירת קשר ראשוני עם החייל, בחינת התאמתו למסגרתו ותפקידו המיועד, איתור מצוקות או בעיות כלשהן, ומתן הסבר אודות היחידה ונהליה, זכויותיו וחובותיו

 

ראיון קליטת ת"ש

חובה

סגל הת"ש

לא יאוחר מ־2 ימי פעילות מקליטה

נועד לאתר מצוקות או בעיות כלשהן, ולהסביר לחייל על אפשרויות הסיוע הקיימות מבחינת ת"ש. ראיון זה יבוצע במידת הצורך, בהתאם לקבוע בהנחיות חיל המשא"ן.

 

ריאיון מפקד בקליטה

חובה

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־3 ימים מקליטה

נועד להעניק לחייל אוזן קשבת, לערוך עמו תיאום ציפיות על השירות ביחידה, לאבחן עניין חריג, לאתר מצוקות או בעיות כלשהן ולהורות על הטיפול המתאים. במהלך השיחה יוודא המפקד כי החייל מכיר את בעלי התפקידים העוסקים בטיפול בפרט ביחידה.

 

קבע

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־5 ימים מקליטה

ראיון זה מיועד עבור משרתי קבע עד דרגת רס"ן (כולל), אע"צים בכלל הדרגות ונגדים בכלל הדרגות.

נועד לערוך עמו תיאום ציפיות על השירות ביחידה, הכרת נהלי היחידה וחובותיו של הפרט, הכרת בעלי התפקידים העוסקים בטיפול בפרט ביחידה.

 

ראיון ושיחת מפקד בקליטות מרוכזות  בהכשרות וקליטות מעל 20 חיילים

חובה

שיחה בראשות מפקד היחידה/רס"ן/רס"ר מטעמו או עובד צה"ל שתקנו מקביל להם, ראיונות אישיים בסמכות מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־5 ימים

במסגרת השיחה בראשות המפקד הבכיר, יציג המפקד את נהלי היחידה, חובות וזכויות החיילים הנקלטים ויציג את ערוצי הפנייה למפקדים והסגלים האמונים על טיפול בפרט.
במסגרת הראיון האישי, יערוך המפקד הישיר תיאום ציפיות עם הפרט, יאבחן ויאתר מצוקות או בעיות כלשהן ויורה על הטיפול המתאים.

6.        

כנס חיילים חדשים

חיילי חובה חדשים ביחידה

נגד או קצין המשא"ן ביחידה

בהתאם לנהלי היחידה, כאמור בסעיף 13

כינוס כלל החיילים החדשים ביחידה והצגת בעלי התפקידים העוסקים בטיפול בפרט ביחידה: קצין המשא"ן, הרופא, קצין הת"ש או רכז הת"ש, הקב"ן, ממונה היוהל"ם, נגד היחידה ומפקד היחידה או סגנו.

בקליטות מרוכזות מעל 20 איש או בקליטות לקורסי הכשרה   שיחת פתיחה תהווה חליף לכנס זה.

7.        

שיחת חתך

חובה וקבע

שיחה בראשות מפקד יחידה, ביחידות הדרכה   מפקד יחידת ההדרכה

אחת לחודשיים, ביחידות הדרכה   אחת לחודש

תתקיים בנוהל של דיון, שאלות ותשובות ומטרתה להעניק לחייל אוזן קשבת, לאבחן עניין חריג, לשמוע את ציפיותיו של החייל, לאתר מצוקות או בעיות ביחסי אנוש ולהורות על טיפול מתאים.

 

ראיון גריעה

קבע

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

30 יום טרם הגריעה לכל היותר

ראיון זה מיועד עבור משרתי קבע עד דרגת רס"ן (כולל), אע"צים בכלל הדרגות ונגדים בכלל הדרגות.

המפקד יעודד את הפרט לסכם את שירותו ביחידה ולהציע הצעות שימור ושיפור ביחידה לשם למידה ברמה הארגונית.

9.        

ראיון שחרור

חובה וקבע

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

30 יום טרם השחרור לכל היותר

ראיון זה מיועד עבור חיילי חובה, משרתי קבע עד דרגת רס"ן (כולל), אע"צים בכלל הדרגות ונגדים בכלל הדרגות.

המפקד יעודד את הפרט לסכם את שירותו ביחידה ולהציע הצעות שימור ושיפור ביחידה לשם למידה ברמה הארגונית.

 

חזרה מסיפוח לר"מ 2 מעל 30 ימים או חופשת מחלה העולה על 30 ימים

חובה

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־5 ימים

המפקד יעודד את הפרט לשתף בעניין מצבו הרפואי הנוכחי ובמהלך חופשת המחלה, יאתר מצוקות אישיות ורפואיות ויבחן את התאמתו של הפרט להמשך שירות במקצועו וביחידתו.
במידת הצורך, יפנה המפקד את החייל לטיפול רפואי.

 

חזרה מחופשת מיוחדת (אישית או כלכלית בלבד) שארכה 21 יום לפחות

חובה

לא יאוחר מ־5 ימים

המפקד ידון עם הפרט על הסיבות בגינן אושרה יציאתו לחופשה מיוחדת ויבחן האם קיים שיפור במצבו האישי/הכלכלי של הפרט.
במידת הצורך, יפנה המפקד את החייל לטיפול רפואי, טיפול ברה"ן או טיפול ת"ש.

 

סיום עונש מחבוש, מאסר או שחרור ממעצר מעל 14 ימים

חובה

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־5 ימים

המפקד ידון עם הפרט על הסיבות בגינן נשפט למחבוש/מעצר/מאסר ועל תקופת שהותו בכליאה. המפקד יבצע תיאום ציפיות מחודש עם הפרט ויבחן האם ניתנו הקלות/הנחיות במסגרת הליכי אבחון ושילוב בבסיסי הכליאה ובתי הדין הצבאיים.
עד למועד ביצוע הראיון, לא יינתן לחייל נשק והחייל לא ישובץ לתורנות. כמו כן, לא ישובץ לתורנות שבת באותו שבוע שבו חזר ליחידה.

 

קביעת מוטב לביטוח חיים שאינו קרוב מדרגה ראשונה

חובה

לא יאוחר מ־5 ימים

קביעת או שינוי בזהות השאֵרים הזכאים ייערכו ע"י החייל ומרצונו בלבד, כאמור בפ"מ 35.0203: "מענק לשארי חייל בשירות חובה או מלש"ב במקרה של מוות". אין לחייב את החייל למלא טופס 784-1 אם לא ביקש זאת, גם אם ביקש לשנות את פרטיו האישיים.
עד ביצוע הראיון לא יינתן נשק לחייל והוא לא ישובץ לתורנות.

 

ראיון התאמה לשירות (90 ימי תב"ן שלילי)

חובה

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־5 ימים

הראיון נועד לברר את נסיבות התב"ן השלילי, את תרומת החייל למערכת הצבאית וביצוע תיאום ציפיות בעניין המשך השירות הצפוי לפרט.
אם הוחלט להביא את החייל בפני וועדת התאמה לשירות (וה"ל), כמפורט בהוראת קבע אכ"א 30-01-07 "ועדות התאמה לשירות חוגרים בשירות חובה": יראיין את החייל קצין בדרגת סא"ל לפחות אשר על סמך הראיון יחליט אם לפנות לבחינת ההתאמה להמשך השירות בצה"ל של החייל.

 

חזרה מחופשת אבל של קרוב משפחה מדרגה ראשונה

חובה וקבע

מפקד החייל, כהגדרתו בפקודה, הגבוה ממנו בדרגה.

לא יאוחר מ־5 ימים

המפקד יעודד את הפרט לשתף בעניין מצבו האישי והכלכלי. המפקד יבחן כיצד הפרט מתמודד עם האובדן.
במידת הצורך, יפנה המפקד את החייל לטיפול ת"ש או לטיפול ברה"ן.
עד ביצוע הראיון, לא יינתן לחייל נשק והחייל לא ישובץ לתורנות. כמו כן, לא ישובץ לתורנות שבת באותו שבוע שבו חזר ליחידה.

16.    

ראיון חייל בודד לפני שחרור

חיילים בודדים בשירות חובה

מש"קית ת"ש

3 חודשים לפני מועד שחרורו של החייל

בהתאם למדיניות אכ"א־ענף הפרט.

 

ראיון חייל הנמנה על אחת מהאוכלוסיות הייחודיות הבאות, על מנת לאתר מצוקה של הפרט:

1)      זכאי לתשלומי משפחה, כמפורט בפ"מ 35.0210 "חוקת התשלומים למשפחות חיילים בשירות חובה נוהל הגשת בקשות ואישורן";

2)      אח של זכאי לתשלומי משפחה;

3)      עלה לארץ לאחר גיל 16;

4)      חייל בודד, כמפורט בפ"מ 35.0808 "חיילים בודדים עקרונות, זכויות ונהלים שירות חובה";

5)      זכאי להקלות בתנאי שירות (מסיבת הטבה 02 ומעלה), כמפורט בפ"מ 35.0807 "הקלות בתנאי שירות (הת"ש)";

6)      בן למשפחה שכולה או למשפחה נפגעת איבה, כמפורט בהק"א 31-03-19 "בנים למשפחות שכולות שירות סדיר ושירות מילואים";

7)      חיילי אית"ן וחיילת גיוס מיוחד (חג"ם);

8)      חייל נשוי.

חובה

מפקד החייל, שהוא קצין בדרגת סג"ם ומעלה, נגד בדרגת רס"ר ומעלה, ועובד צה"ל שתקנו מקביל לסג"ם או לרס"ר לפחות.

אחת לחצי שנה

שיח לשם איתור מצוקות.