כללי הסדר רכב צמוד - זכאות ואחריות לנזקים 36.0530

26.08.07

לקובץ PDF לחץ כאן

פקודות מטכ"ל, 26 באוגוסט 2007
תוקף סעיפים 1-52 מיום 21 בדצמבר 2011

36.0530 - כללי הסדר רכב צמוד - זכאות ואחריות לנזקים

 

הגדרות

1. בפקודה זו –

א. "זכאות לרכב", "רכב זכאות" – רכב צמוד, כהגדרתו בסעיף 5 להלן, בהתאם לנתונים ולתנאים המפורטים להלן.

ב. "זכאי" – משרת קבע העומד בתנאים שיפורטו בסעיף 2 ב. 

ג. "תקופת הביניים" – התקופה שתחילתה ביום פרסום פקודה זו, וסופה ביום שיושלם הליך הגריעה של רכבי הת"ש הצבאיים, על פי החלטת אט"ל.

 

תוקף סעיפים 2(א(5)) ו-2(א(6)) מיום 13.2.2020

זכאים לרכב הזכאות

2. רכב זכאות יינתן למי שעומד בכל התנאים האלה:

א. משרת קבע הנמנה עם אחת מהאוכלוסיות המפורטות להלן:

1) קצין בדרגת כתף סא"ל ומעלה או במינוי מלא סא"ל ומעלה (לרבות דרגות ייצוג בתשלום ודרגות אישיות);

2) קצין בדרגת כתף רס"ן או נגד בדרגת כתף רנ"ג (לרבות דרגות ייצוג בתשלום ודרגות אישיות);

3) קצין בדרגת סרן או בדרגת קא"ב, ובמינוי מלא רס"ן הנמנה עם אוכלוסיית הלוחמים, כפי שיגדיר מעת לעת אכ"א-רמ"ח הפרט.

4) קצין בדרגת סרן או בדרגת קא"ב, ובמינוי מלא רס"ן שהוא בדרגת סרן או בדרגת קא"ב שנתיים לפחות, והוא נמנה עם אוכלוסיית הטכנולוגים, כפי שיגדיר מעת לעת אכ"א-רמ"ח תומכ"א.

5) קצין בדרגת סרן או בדרגת קא"ב, שמונה במינוי רס"ן לפני כ"ו באייר התשס"ח (31 במאי 2008).
קצין או נגד שהכירה בהם אט"ל-ראש תחום הרכב המטכ"לי והרב-זרועי כזכאים לרכב מלא מתוקף תפקידם, ואינם נמנים עם אחת מהאוכלוסיות שהוזכרו בסעיף זה.

6) משרת קבע ששובץ בתקן קבע ייחודי (תק"י) כמפורט בפ"מ 01.101– "ארגון הצבא ויחידותיו, תקינה ושיאים" בהתאם לזכאותו כאמור לעיל או אם תוקנן עבורו תקן רכב ייחודי (תר"י) באישור אט"ל-ראש תחום הרכב המטכ"לי והרב-זרועי ובאישור היועכ"ל-מחלקת תקציבי יבשה כי הועבר עבורו תקציב לרכב.

ב. משרת קבע שהביע רצונו לקבל עליו את התנאים המפורטים בפקודה זו ובנספחיה, ושהסכים לשלם סכום ההשתתפות שבו הוא חייב, ואישר זאת בחתימת ידו על "טופס ההצטרפות להסדר" – זכאי לקבל רכב, כמוגדר בסעיף 2 א 2)-5) לאחר שיחתום על הטפסים המובאים בנספחים א, ו לפקודה. הזכאי לרכב, כמוגדר בסעיף 2 א 1), יחתום על הטפסים המובאים בנספחים ב, ו. הזכאי לרכב, כמוגדר בסעיף 2 א 6), יחתום על הטפסים המובאים בנספח א או ב, לפי החלטת אט"ל-מחלקת תוא"ר, ועל הטפסים המובאים בנספחים ג-ו.

3. למען הסר ספק, הזכאי לרכב יהיה רשאי בכל עת לחתום על טפסים המפורטים בסעיף 2 ב לעיל, ולקבל רכב זכאות על פי הוראות פקודה זו. יובהר עוד כי מועד ההספקה יהיה בהתאם למלאי הזמין באותה עת ובהתאם למדיניות אט"ל.

אוכלוסייה שאינה זכאית לרכב הזכאות

4. על אף האמור לעיל, קצין או נגד אלה אינם זכאים לרכב זכאות, ואם קיבלו רכב זכאות – יהיה עליהם להחזירו, כמפורט להלן:

א. ביום שהוצבו לאכ"א-מִנהל הפרישה, למעט אם הם בחופשה צבורה או קצין בדרגת סא"ל ומעלה;

ב. יצאו לחל"ת (חופשה ללא תשלום);

ג. יצאו לחופשת לידה שאינה בתשלום;

ד. הוכנסו למעצר או למאסר;

ה. הוכרזו כנפקדים או כעריקים על פי פקודות הצבא.

 

רכב הזכאות

5. רכב הזכאות יהיה אחד מאלה:

א. רכב אזרחי, הנמצא בשימוש צה"ל בהסכם חכירה, לרבות רכב חלופי או רכב שכור לנהיגה עצמית, כהגדרתו בפ"מ 0306 – "רכב אזרחי שכור לידי צה"ל", וטרם חלפו חמש שנים מיום שבו נרכש מהיצרן, ואשר נסע עד 300 אלף ק"מ.

ב. בתקופת הביניים – רכב צבאי משנת ייצור 2002 ואילך (להלן גם: רכב צבאי).

6. בתקופת הביניים ייקבע על פי מדיניות אט"ל, מי יקבל רכב אזרחי כאמור בסעיף קטן(א' לעיל, ומי יקבל רכב צבאי, כאמור בס"ק ב' לעיל.

חלוקת רכב זכאות

7. משרת קבע שזכאי לרכב הזכאות על פי סעיף 2 שלעיל, יקבלו בהתאם למדיניות אט"ל, לאחר שחתם על הטפסים המפורטים בסעיף 2 ב לעיל, ולא יאוחר מ-180 יום ממועד זכאותו לרכב.

החזרת רכב זכאות

8. את רכב הזכאות יחזיר משרת הקבע אם אינו זכאי עוד לרכב (כאמור בסעיף 4), או אם נתקבלה הוראה מאט"ל-ענף ההספקה להחזיר את הרכב.

9. זכאי שהחזיר את הרכב, והוא עודנו זכאי, יקבל רכב זכאות אחר. למען הסר ספק, לצורך קבלת רכב זכאות אחר יידרש הזכאי לחתום שוב על טופס ההצטרפות. הטופס יכלול את סכום ההשתתפות המעודכן למועד ההצטרפות.

10. לא החזיר הזכאי את הרכב במועד, כמפורט בנספח ב, יישא בכל תשלום שיושת על צה"ל בגין האיחור בהחזרת הרכב.

השתתפות בעלות החכירה

11. משכרו של זכאי ינוכה תשלום בשיעור שתפרסם מעת לעת אכ"א-מחלקת הפרט, בתיאום עם היועכ"ל (להלן: סכום ההשתתפות).

12. למען הסר ספק, גם משרת הקבע שקיבל רכב זכאות, כאמור בסעיף 5 ב, יידרש לשאת בתשלום שייקבע על פי פקודה זו, אם רכבו הוא משנת ייצור 2002 ומעלה, אלא אם קבעה אחרת אכ"א – מחלקת הפרט, בתיאום עם היועכ"ל.

13. משרת הקבע שקיבל רכב זכאות, כאמור בסעיף 2 א 1), לא יידרש לשאת בסכום ההשתתפות, ולא יישא בתשלום בגין שדרוג הרכב.

14. זכאי ששדרג את הרכב בהתאם להוראות פקודה זו, יישא, נוסף על סכום ההשתתפות, בעלות המלאה של השדרוג (קרי: הפער בין סך דמי החכירה המשולמים לחברת ההֶחכֵּר בגין רכב הזכאות המשודרג לבין סך דמי החכירה המשולמים לחברת ההחכר לרכב הזכאות הרגיל).

15. למען הסר הספק, מובהר כי זכאי שקיבל רכב זכאות, ופקעה זכאותו לרכב, כאמור בסעיפים 2 עד 4, יידרש לשאת בסכום ההשתתפות עד למועד החזרת הרכב לאט"ל, גם אם מועד זה חל לאחר סיום זכאותו.

16. על אף האמור לעיל, המפורטים להלן יהיו פטורים מתשלום השתתפות בעלות החכירה:

א. זכאי המשרת בתוכנית קשירת המרכיב האיכותי המזכה ברכב – כל תקופת הזכאות לרכב הקבועה בתוכנית השירות.

ב. זכאי שהוא לוחם, כפי שתגדיר אכ"א-מחלקת הפרט.

ג. זכאי המחזיק ברכב רפואי צמוד, לפי קביעת משרד הביטחון-אגף השיקום.

ד. זכאי המחזיק ברכב שאושר לו בוועדת חריגים בראשות רמ"ח מופ"ת, כמפורט בסעיף 24 ד.

ה. זכאי שרכבו מושבת לטיפולים לתקופה ארוכה משלושה ימי עבודה, ואינו זכאי לרכב חלופי, יהיה פטור מתשלום, מהיום השלישי ועד שיוחזר לו רכב הזכאות. אישור, כאמור, ייתן מפקד בדרגת סא"ל, לפחות, בטופס המובא בנספח ה.

ו. זכאי שנבצר ממנו להשתמש ברכב, והרכב הועמד בשל כך לשימוש יחידתו, בהתאם לסעיפים 36 עד

ז. זכאי בעל תפקיד מוגדר, כפי שתקבע אכ"א-מחלקת הפרט, בתיאום עם היועכ"ל.

 

שדרוג הרכב

17. זכאי רשאי לבקש לשדרג את רכבו לרכב במתאר סא"ל (להלן: רכב משודרג), למעט אם הוא זכאי לפי סעיף 2 א 5). לעניין סעיף זה "רכב במתאר סא"ל" – רכב שהגדיר אט"ל כרכב זכאות המיועד לקצינים בדרגת כתף סא"ל.

18. משרת הקבע שקיבל רכב זכאות, כאמור בסעיף 2 א 1), יקבל רכב במתאר על פי דרגתו, ולא יהיה זכאי לשדרג את רכבו לרכב במתאר גבוה מזה.

19. הבקשה לשדרג את הרכב תיעשה בטופס ההצטרפות, ובו ייתן הזכאי את הסכמתו לשלם את סכום ההשתתפות, בתוספת עלות השדרוג. בקשת משרת הקבע תועבר למוקד השירות ללקוחות ההֶחכֵּר לא יאוחר מהמועד, שבו יוזמן עבורו רכב זכאות, כבקשתו.

20. זכאי לא יהיה רשאי להחזיר רכב משודרג, אלא בתנאים הקבועים בפקודה זו לגבי החזרת רכב זכאות רגיל, או כאמור בסעיפים 23 ו-24.

21. מבלי לגרוע מהאמור לעיל, לא יוחלף רכבו של זכאי בדרגת רס"ן, שקודם לדרגת סא"ל, ושקיבל רכב משודרג – עד שיגיע מועד החלפת הרכב, כאמור בסעיפים 10-8, אולם הזכאי לא יישא בעלות בגין הרכב.

נשיאה בהוצאות שנגרמו עקב שימוש ברכב

22. ניתן יהיה לנכות משכרו של משרת הקבע או לגבות בכל דרך הנתונה לצה"ל על פי דין, חיובים שהושתו על צה"ל בגין שימושו ברכב בניגוד להוראות המחייבות בצה"ל באשר לשימוש ברכב, הכול לפי הכללים והמגבלות שנקבעו בפקודות הצבא כמפורט בהק"א 7.29.

 

נשיאה בעלות החזרת רכב משודרג

23. זכאי המחזיר רכב משודרג, מבלי שהתקיימו התנאים בסעיפים 10-8, יישא בעלות החזרת הרכב כפי שתקבע מעת לעת אכ"א-מחלקת הפרט בתיאום עם היועכ"ל.

24. על אף האמור לעיל, זכאי לא יישא בעלות החזרת הרכב, אם החזירו כלהלן:

א. יצאה לחל"ת לאחר חופשת לידה, לרבות חופשת לידה ללא תשלום.

ב. שוחרר מהשירות ביוזמת צה"ל.

ג. יצא לחו"ל מטעם צה"ל.

ד. קיבל אישור של ועדת חריגים, כלהלן:

1) בסעיף זה "ועדת חריגים" – ועדה בראשות אכ"א-רמ"ח מופ"ת ובהשתתפות נציגי מפצ"ר-יעח"ק, אט"ל ואכ"א-מחלקת הסגל. הוועדה תהיה מוסמכת לדון בבקשות של זכאים, שלא לשאת בעלות החזרת הרכב. את סדרי עבודת הוועדה יקבע יו"ר הוועדה.

2) ועדת החריגים מוסמכת לאשר שזכאי לא יישא בעלות החזרת הרכב, כולה או חלקה, כשהנסיבות מצדיקות שצה"ל יישא בעלויות אלה.

3) הוועדה רשאית להתכנס ולקבל את החלטותיה גם בהרכב חסר, למעט אם הנציג החסר הוא אכ"א-רמ"ח מופ"ת או נציג מפצ"ר-יעח"ק. החלטות הוועדה ייערכו וינומקו בכתב.

 

שימוש היחידה ברכב הזכאות

25. רכב זכאות נועד לשמש את הזכאי, והוא רשאי להשתמש בו לצורכי תפקידו ולצורכי ת"ש, לרבות בעת חופשה, כולל חופשת מחלה וחופשת לידה.

יחידת הזכאי רשאית להשתמש ברכב הזכאות אך ורק בכפוף לאמור בפרק זה, או כאשר החזיר הזכאי את הרכב ליחידה, כאמור בסעיפים 32 עד 34.

26. מפקד היחידה אחראי לכך שהיחידה תשתמש, ככל הניתן, ברכב הזכאות הנמצא ביחידה, כשאין הזכאי משתמש ברכב הזכאות.

27. מפקד המוסמך להורות על שימוש ברכב זכאות לצורכי היחידה, כמפורט בפקודה זו, יקפיד על שימוש שוויוני ברכבי הזכאות של כל הזכאים המשרתים ביחידה. המפקד יורה בעדיפות ראשונה על שימוש יחידתי ברכב של קצין או נגד הפטורים מתשלום השתתפות בעלות החכירה, למעט אם הפטור הוא בשל תוכנית לקשירת המרכיב האיכותי.

28. המפקד הישיר, בדרגת סא"ל, לפחות, רשאי להתיר שימוש ברכב זכאות לצורכי היחידה בשעות הפעילות הקבועות בפ"מ 0201 – "שעות פעילות במפקדות צה"ל ובמתקניו", לפרק זמן שלא יעלה על 50% משעות הפעילות ביחידה (בתחשיב שבועי) – הכול באופן מידתי וסביר.

29. היתרי המפקד הישיר להשתמש ברכב זכאות יהיו כלהלן:     

א. המפקד הישיר, בדרגת סא"ל, לפחות, רשאי להתיר שימוש ברכב זכאות לצורכי היחידה מעבר לשעות הפעילות שלה. היתר זה יהיה רק כדי לבצע משימות דחופות ביותר, שלא ניתן לקיימן בשעות הפעילות, או אם הן מחייבות טיפול מיידי מעבר לשעות הפעילות, ובלבד שלא ייעשה שימוש כאמור ברכבו של זכאי יותר מיום אחד בשבוע, ולא יותר מפעמיים בחודש.

ב. על אף האמור בסעיף 29 א, נמצא הזכאי בתורנות ביחידה מעבר לשעות הפעילות ביחידה, ניתן יהיה להשתמש ברכבו לצורכי היחידה, ויראו זאת כשימוש בשעות הפעילות, כמפורט בסעיף 29 א.

30. אין להשתמש ברכב זכאות לצורכי היחידה בימי שישי או שבת או במועדים ובחגים הקבועים בפקודות הצבא, בין שהיחידה פעילה באותם הימים, ובין שאינה פעילה בהם. אולם, מפקד בדרגת תא"ל, לפחות, מוסמך לאשר שימוש ברכבו של זכאי בימים אלה, ובלבד שהשתכנע כי קיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, לא יותר מפעם אחת ברבעון, למעט כשנמצא הזכאי בתורנות ביחידה. אישור, כאמור, יינתן בטופס המובא בנספח ג.

31. על אף האמור בסעיף 30, נמצא הזכאי בתורנות ביחידה ביום שישי או בשבת או במועד או בחג הקבוע בפקודות הצבא, ניתן יהיה להשתמש ברכבו לצורכי היחידה. שימוש זה ייראה כשימוש בשעות הפעילות, כמפורט בסעיף

32. שימוש ברכב זכאות לצורכי היחידה, מעבר לשימושים המנויים בסעיפים 28 עד 31, ייעשה באישור מפקד בדרגת תא"ל, לפחות, ורק אם קבע, בטופס המובא בנספח ג, כשאין אפשרות אחרת, כאמור.

33. נעשה שימוש ברכב, כאמור בסעיף 32, יזוכה הזכאי בהחזר בדמי ההשתתפות. סכום ההחזר בגין כל יום שימוש כאמור יהיה סכום ההשתתפות, כשהוא מחולק ב-30 ימים (החזר, כאמור, ייקרא להלן: הפיצוי המוסכם).

34. אישור מפקד מוסמך לפי פרק זה, אפשר שיינתן גם בדיעבד, בטופס שבנספח ג.

35. נמנע מזכאי להשתמש ברכב הזכאות שלו בשל צורכי היחידה, שלא בהתאם להוראות המפורטות לעיל, לרבות אם נעשה שימוש ברכב הזכאות ללא האישורים הנדרשים – יזוכו הקצין או הנגד בפיצוי המוסכם. בקשה לזיכוי, כאמור, תוגש בטופס המובא בנספח ג ובאישור מפקד בדרגת אל"ם.

 

העברת הרכב לשימוש היחידה

36. זכאי שנבצר ממנו להשתמש זמנית ברכב הזכאות, כמפורט להלן, מחויב להעמיד את רכב הזכאות לרשות יחידתו, ולא יישא בסכום ההשתתפות לגבי התקופה שבה הועמד הרכב לרשות היחידה. הזכאי מנוע מלהשתמש ברכב הזכאות מטעמים אלו:

א. נסיבות מבצעיות.

ב. טעמים רפואיים, אלא אם אושרה נהיגת אחר ברכב, בהתאם לפ"מ 0209 – "נסיעה מחוץ למסגרת התפקיד".

ג. יצא לחו"ל מטעם צה"ל.

37. מבלי לגרוע מהאמור בסעיף 36, בנסיבות המפורטות להלן, שבהן נבצר מהזכאי להשתמש ברכב הזכאות באופן זמני – לא יעמיד הזכאי את הרכב לרשות היחידה, וימשיך לשאת בסכום ההשתתפות, אלא אם נדרש להעמיד את הרכב לרשות היחידה על ידי קצין בדרגת אל"ם, לפחות:  

א. הזכאי מנוע מלהשתמש ברכבו, כמפורט בהוראות הקמצ"ר, או בשל הוראת מפקדו בדרגת תא"ל, מכוח סמכותו על פי פ"מ 0209 – "נסיעה מחוץ למסגרת התפקיד".

ב. נשלל רישיונו.

ג. יצא לחופשה, כולל חופשת מחלה וחופשת לידה, ללא רכבו.

38. ועדת החריגים, כמשמעה בסעיף 24 ד, תהא מוסמכת לדון גם בבקשה של זכאי שלא לשאת בסכום ההשתתפות לרכב זכאות כשנבצר ממנו להשתמש ברכב, ואינה מנויה בסעיפים 35 ו-36, לרבות כשנבצר מהזכאי שימוש ברכב בשל שימוש היחידה בו.

39. סעיפים 27 ו-38 אינם חלים על משרתי הקבע שקיבלו רכב זכאות, כאמור בסעיף 2 א 1).

 

רכב חלופי

40. בפרק זה –

"רכב חלופי" – רכב הניתן לזכאי באופן זמני, כתחליף לרכב הזכאות.

"מועד הקריאה" – המועד שבו מסר הזכאי הודעה על הצורך ברכב חלופי לחברת ההֶחכֵּר או השכירות. במקרה של רכב אזרחי – כאמור בסעיף 5 א לעיל; במקרה של רכב צבאי – למוקד ההֶחכֵּר הצבאי.

41. זכאי שקיבל רכב זכאות, יהיה רשאי להצטרף לשירות רכב חלופי במועד קבלת הרכב תמורת תשלום חודשי שתקבע מעת לעת אכ"א-מחלקת הפרט בתיאום עם היועכ"ל. ניתן להצטרף לשירות בהודעה מתאימה בכתב לאט"ל-מוקד השירות ללקוחות ההֶחכֵּר, 45 יום טרם רכישת שירות הרכב החלופי. משהצטרף הזכאי לשירות הרכב החלופי, לא ניתן לבטל את השירות אלא אם החזיר את הרכב עקב הסיבות המפורטות בסעיפים 10-8. כמו כן, לא יהיה אפשר להצטרף לשירות לאחר מועד קבלת הרכב.

42. הזכאי יקבל רכב חלופי כלהלן:

א. רכב הזכאות יצא מכלל שימוש (אובדן כליל) או נגנב.

ב. רכב הזכאות עוכב לטיפול לפרק זמן החורג מנורמות השירות, כפי שיקבע אט"ל מעת לעת ויפרסם במסמך מדיניות הרכב האישי בצה"ל.

43. הרכב החלופי יועמד לרשות הזכאי בתוך 24 שעות ממועד הקריאה כשהרכב הוא אזרחי, כאמור בסעיף 5 א, או בתוך שישה ימים – כשהרכב הוא צבאי. הרכב יועמד לרשות הזכאי לתקופה של 21 ימים עד שיוחזר לו רכב הזכאות או עד שיקבל רכב זכאות אחר, המוקדם מהם.

44. הרכב החלופי יוחזר על פי הוראות החזרת רכב זכאות, כמפורט בסעיפים 10-8.

45. למען הסר ספק, אם חלפו 21 ימים ממועד הקריאה, וטרם סופק לזכאי רכב זכאות אחר – יהיה הזכאי פטור מתשלום סכום ההשתתפות עד שיועמד לרשותו רכב זכאות.

46. יצא רכב הזכאות הצבאי, בהתאם לסעיף 5 ב, מכלל שימוש (אובדן כליל) או נגנב, אחראי אט"ל-ענף ההספקה לספק לזכאי רכב זכאות אחר, בתוך 30 ימים ממועד הקריאה. יובהר כי במקרה זה יהיה הזכאי פטור מתשלום עבור התקופה שבה לא עמד הרכב לרשותו.

 

ויתור על רכב זכאות

47. משרת קבע שזכאי לרכב זכאות על פי סעיף 2 שלעיל, ואשר יחליט לוותר על זכאותו זו לשנה שלמה לכל הפחות, יצהיר על כך בטופס שבנספח ז ויזוכה בתוספות שכר כמפורט בנספח ז.

תחולה

48. כל פקודות הצבא העוסקות ברכב צבאי יחולו על השימוש, על הנהיגה ועל הטיפול ברכב הזכאות, בשינויים המחויבים.

49. כשיש סתירה בין הוראה כלשהי בפקודות הצבא לבין הוראות פקודה זו, יגברו הוראות פקודה זו.

50. הכללים הקבועים בהוראה זו יחולו על כל משרת קבע הזכאי לרכב, ואשר בחר ברכב זכאות.

51. זכאי שהועמד לרשותו רכב בטרם כניסתה של הוראה זו לתוקף, ייקרא לחתום על טופס הצטרפות להסדר בתוך 30 ימים מיום שיקבל הודעה על כך, ואם יחפוץ בכך, יוכל להחזיר את הרכב בגין כך.

52. בחלוף 30 ימים מיום מתן ההודעה, כאמור בסעיף 51, כל הכללים הקבועים בהוראה זו יחולו על כל זכאי שבחר לקבל רכב זכאות, אף אם לא חתם על טופס הצטרפות להסדר, כמתחייב, לרבות הכללים בדבר ניכוי סכום ההשתתפות.

נספח א: טופס הצטרפות להסדר

אני, 

                   מ"א                    הדרגה                          השם הפרטי                     שם המשפחה                 

מצהיר ומתחייב בזאת כלהלן:   

  1. ידוע לי כי בתנאי שירותי בצה"ל ובהתאם לדרגתי, צה"ל חכר בעבורי רכב מדגם

___­­­­____________ מחברת ההֶחכֵּר/ההשכרה  ­­­________________ (להלן: רכב הזכאות)

  1. קראתי את פ"מ 36.0530 – "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים" על כל סעיפיה, ואני מסכים לתנאים הקבועים בה.

תשלום

  1. ידוע לי כי יהיה עליי לשלם סך של  ₪ בחודש עבור רכב הזכאות.

  2. ידוע לי כי עבור שדרוג רכב הזכאות יהיה עליי לשלם סכום נוסף של           ₪ בחודש עבור רכב הזכאות.

  3. ידוע לי כי יחולו עליי הוראות החוק והוראות ופקודות צה"ל הנוגעות לשימוש מלא ברכב.

  4. ידוע לי כי על פי האמור בפקודות הצבא, בעת הנהיגה ברכב הזכאות, עלי לאחוז ברישיון נהיגה אזרחי וברישיון נהיגה צבאי, כשהם בתוקף מבחינת הזמן ותואמים את סוג הרכב.

ביצוע תיקונים ושינויים

  1. ידוע לי כי אין לבצע ברכב הזכאות כל שינוי, תוספת או התקנה, כולל הורדת סימני זיהוי של חברת ההֶחכֵּר, התקנת מנורת קריאה, החלפת מכשיר שמע, הוספת רמקולים, הוספת וילון אחורי, התקנת דיבורית, התקנת מערכת כריזה, הכהיית החלונות וכיו"ב ללא קבלת אישור מראש, מאט"ל-לוגיסטיקה-מדור אחזקת הרכב וההֶחכֵּר, אשר מרכז את הפניות בנושא זה מול חברות ההֶחכֵּר וההשכרה.

  2. ידוע לי כי אם אבצע שינוי, תוספת או התקנה כאמור בסעיף 7, מבלי לקבל את האישור הנדרש, אשא בכל עלות אשר תושת על צה"ל בשל כך (אם בשל הנזק הישיר ואם לצורך השבת המצב לקדמותו), נוסף על נקיטת כל צעד משמעתי או פיקודי אחר נגדי, האפשרי בנסיבות העניין, בהתאם לפקודות הצבא.

  3. ידוע לי כי בתוך 30 ימים מקבלת הודעת התשלום אוכל לערער עליה בפני אט"ל-לוגיסטיקה-מדור אחזקת הרכב וההֶחכֵּר.

נסיעה בכביש אגרה ברכב הזכאות

  1. ידוע לי כי האמור בפקודות לעניין נסיעת רכב צבאי בכביש אגרה חל גם על רכב זכאות. ידוע לי כי בהתאם לפקודות אלו (מבלי לגרוע מכל סמכות אחרת הנתונה לצה"ל בגין חריגה מהוראות הצבא) רשאי צה"ל לנכות משכרי כל תשלום שיישלח לצה"ל בגין נסיעה שנסעתי בכביש, מבלי שהסדרתי את התשלום בהתאם לפקודות.

שמירת שגרת האחזקה

  1. ידוע לי כי עליי לשמור על שגרת האחזקה שקבעה חברת ההֶחכֵּר/ההשכרה ומופיעה בספר הרכב ובהנחיות אט"ל-ענף האחזקה וההֶחכֵּר המופצות לגורמי המקצוע.

  2. ידוע לי כי אם אחרוג מהוראות אחזקה אלה, רשאי צה"ל להורות על סגירת התקן ה'פזומט' שברכב, מבלי לגרוע מסמכות גורמי צה"ל השונים לטיפול משמעתי או משפטי נגדי בגין החריגה.

החזרת רכב זכאות ורכב חלופי

  1. ידוע לי כי יהיה עליי להחזיר את כלי הרכב, כולל רכב חלופי, מייד עם קבלת הוראה בעניין זה מאט"ל-ענף ההספקה, מאכ"א-מחלקת הפרט או מכל גורם מוסמך אחר.

  2. ידוע לי כי האחריות להחזרת הרכב מוטלת עליי, וכי עליי להחזיר את כלי הרכב לא יאוחר משעה 16:30 ביום העבודה שבו נדרשת ההחזרה, ובלבד שהתקבלה הודעה על כך בכתב עד לא יאוחר מהשעה 11:00 באותו היום. התקבלה ההודעה מאוחר יותר, תידרש ההחזרה עד היום שלמחרת בשעה 11:00. אט"ל-מוקד השירות ללקוחות ההֶחכֵּר מוסמך, במקרים חריגים, לאשר דחייה של מועד ההחזרה.

  3. ידוע לי כי אם לא אחזיר את הרכב במועד הנדרש, אשא בכל תשלום שיושת על צה"ל בגין האיחור בהחזרת הרכב, אלא אם כן אט"ל-רמ"ח הלוגיסטיקה קבע אחרת.

  4. ידוע לי כי בעת החזרת רכב חלופי עליי לוודא כי מְכַל הדלק מלא, ובלבד שהתקבל מלא על חשבון חברת ההֶחכֵּר/ההשכרה.

  5. הריני מצהיר בזאת כי אני מבין ומקבל עלי את התנאים הרשומים מעלה, וכי ידוע לי שקבלתם היא תנאי לקבלת רכב הזכאות.

  6. הנני נותן בזה הרשאה בלתי-חוזרת לאכ"א-מופ"ת לנכות ממשכורתי כל סכום שבו אחויב בהתאם להנחיות טופס הצטרפות זה ובהתאם להוראות פ"מ 36.0530 – "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים".

            הדרגה      השם הפרטי         שם המשפחה         המספר האישי         החתימה         התאריך

 

 

נספח ב: טופס הסכמה לתנאי קבלת רכב הֶחכֵּר והרשאה בלתי-חוזרת לחיוב השכר

אני הח"מ,

 
   

הדרגה           השם הפרטי             שם המשפחה                המספר האישי                ת"ז

מצהיר ומתחייב בזאת כלהלן:

  1. ידוע לי כי בתנאי שירותי בצה"ל ובהתאם לדרגתי, צה"ל חכר עבורי רכב מדגם

                               מחברת  ההֶחכֵּר/ההשכרה                                   (להלן: רכב הזכאות).

  1. קראתי את פ"מ 36.0530 – "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים" על כל סעיפיה, ואני מסכים לתנאים הקבועים בה.

  2. ידוע לי כי על פי האמור בפקודות הצבא, בעת הנהיגה ברכב הזכאות, עליי לאחוז ברישיון נהיגה אזרחי וברישיון נהיגה צבאי תקפים ותואמים את סוג הרכב.

 

ביצוע תיקונים ושינויים

  1. ידוע לי כי אין לבצע ברכב הזכאות כל שינוי, תוספת או התקנה, כולל הורדת סימני זיהוי של חברת ההֶחכֵּר, התקנת מנורת קריאה, החלפת מכשיר שמע, הוספת רמקולים, הוספת וילון אחורי, התקנת דיבורית, התקנת מערכת כריזה, הכהיית החלונות וכיו"ב ללא קבלת אישור מראש, מאט"ל-לוגיסטיקה-מדור אחזקת הרכב וההֶחכֵּר, אשר מרכז את הפניות בנושא זה מול חברות ההֶחכֵּר וההשכרה.

  2. ידוע לי כי אם אבצע שינוי, תוספת או התקנה כאמור בסעיף 2, מבלי לקבל את האישור הנדרש, אשא בכל עלות אשר תושת על צה"ל מכך (אם בשל הנזק הישיר ואם להשבת המצב לקדמותו). נוסף על כך, יינקט נגדי צעד משמעתי או פיקודי אחר האפשרי בנסיבות העניין בהתאם לפקודות הצבא.

  3. ידוע לי כי בתוך 30 ימים מקבלת הודעת התשלום אוכל לערער עליה לפני אט"ל-לוגיסטיקה-מדור אחזקת הרכב וההֶחכֵּר.

נסיעה בכביש אגרה ברכבהזכאות

  1. ידוע לי כי האמור בפקודות הצבא לעניין נסיעה בכביש אגרה, חל גם על רכב הזכאות. ידוע לי כי בהתאם לפקודות אלו (מבלי לגרוע מכל סמכות אחרת הנתונה לצה"ל בגין חריגה מהוראות הצבא) רשאי צה"ל לנכות משכרי כל תשלום שיישלח לצה"ל בגין נסיעה שנסעתי בכביש, מבלי שהסדרתי את התשלום בהתאם לפקודות.

שמירת שגרת האחזקה

  1. ידוע לי כי עליי לשמור על שגרת האחזקה שקבעה חברת ההֶחכֵּר/ההשכרה ומופיעה בספר הרכב ובהנחיות אט"ל-ענף האחזקה וההֶחכֵּר המופצות לגורמי המקצוע.

  2. ידוע לי כי אם אחרוג מהוראות אחזקה אלה, רשאי צה"ל להורות על סגירת התקן ה'פזומט' שברכב, מבלי לגרוע מסמכות גורמי צה"ל השונים לטיפול משמעתי או משפטי בגין החריגה.

החזרת רכב זכאות ורכב חלופי

  1. ידוע לי כי יהיה עליי להחזיר את כלי הרכב, כולל רכב חלופי, מייד עם קבלת הוראה בעניין זה מאט"ל-הספקה, מאכ"א-מחלקת הפרט או מכל גורם מוסמך אחר.

  2. ידוע לי כי האחריות להחזרת הרכב מוטלת עליי, וכי עליי להחזיר את הרכב לא יאוחר משעה 16:30 ביום העבודה שבו נדרשת ההחזרה, ובלבד שהתקבלה הודעה על כך, לא יאוחר משעה 11:00 באותו היום. התקבלה ההודעה מאוחר יותר, תידרש ההחזרה עד היום שלמחרת בשעה 11:00. אט"ל-מוקד השירות ללקוחות ההֶחכֵּר מוסמך, במקרים חריגים, לאשר דחייה של מועד ההחזרה.

  3. ידוע לי כי אם לא אחזיר את הרכב במועד הנדרש, אשא בכל תשלום שיוטל על צה"ל בגין האיחור בהחזרת הרכב, אלא אם כן אט"ל-רמ"ח הלוגיסטיקה קבע אחרת.

  4. ידוע לי כי בעת החזרת רכב חלופי עליי לוודא, כי מְכַל הדלק מלא, ובלבד שהתקבל מלא על חשבון חברת ההֶחכֵּר/ההשכרה.

  5. הריני מצהיר בזאת כי אני מבין ומקבל עלי את התנאים הרשומים מעלה, וכי ידוע לי שקבלתם היא תנאי לקבלת הרכב.

  6. הנני נותן בזה הרשאה בלתי-חוזרת לאכ"א-מופ"ת לנכות ממשכורתי כל סכום שבו אחויב, בהתאם להנחיות טופס הצטרפות זה.

       הדרגה      השם הפרטי         שם המשפחה         המספר האישי           החתימה             התאריך                                                                                                    

               

נספח ג: העברת רכב הזכאות לשימוש היחידה

אני הח"מ,

 
   

              הדרגה                 השם הפרטי         שם המשפחה          המספר האישי     

      

מצהיר ומתחייב בזאת, כמפורט להלן:

  1. ידוע לי כי בתנאי השירות נועד רכב זכאות לשימושו של הזכאי, והוא רשאי להשתמש בו לצורכי תפקידו ולצורכי ת"ש, לרבות בעת חופשה, כולל חופשת מחלה וחופשת לידה.

  1. הנני מאשר כי רכב הזכאות של משרת הקבע אשר פרטיו הם –


הדרגה              השם הפרטי                שם  המשפחה           המספר האישי       מס' הרכב

נלקח או יילקח מיום ____________  בשעה ______________ ועד ליום­­­­­­­­­­ ______________

בשעה ____________ .

  1. ידוע לי כי השימוש ברכב הזכאות של משרת הקבע לצורכי היחידה, כמפורט לעיל, נעשה באופן חריג, ואני מצהיר כי השימוש ברכב, כאמור לעיל, הכרח הוא לצורכי היחידה.

  2. אני מנחה בזאת כי משרת הקבע לא ישלם את סכום ההשתתפות עבור רכב הזכאות בגין התקופה הרשומה בסעיף 2 לטופס זה, ובהתאם לכללים אשר נקבעו בפ"מ 36.0530 – "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים".

 
   

                                           החתימה                                               התאריך

 

 

 

נספח ד: נורמות שירות לרכב חכירה

 

  1. נורמות השירות כפופות להסכמי צה"ל עם החברות המספקות את כלי הרכב.

  2. הקשר היומי והשוטף לטיפול, לאחזקה ולבעיה בכלי הרכב ייעשה מול מוקדי החבָרות.

  3. מוקדי החברות יהיו זמינים 24 שעות ביממה, כל השנה, למעט ביום הכיפורים, עבור שירותי גרירה וחילוץ בלבד, המוקד יהיה זמין בשעות 17:00-08:00 עבור הזמנת שירותי טיפול במוסך.

  4. כל סוגי הטיפולים יבוצעו במוסכּי החברות בלבד.

  5. כל כלי רכב יסופח למוסך באזור שירות המשתמש.

 

 

נספח ה: הצהרה על השבתת רכב לצורך טיפולים

אני הח"מ*

          הדרגה            השם הפרטי                   שם המשפחה                         המספר האישי            

מצהיר ומתחייב בזאת כלהלן:        

  1. הנני מאשר כי רכב הזכאות של משרת הקבע אשר פרטיו הם אלה:


         הדרגה               השם הפרטי         שם המשפחה                   המספר האישי          מס' רכב

מושבת לצורך טיפולים משרת הקבע הנ"ל אינו זכאי לרכב חלופי, מיום _____________

 שעה                         ועד ליום__________שעה _____________.

  1. הנני מצהיר כי משרת הקבע לא קיבל רכב חלופי כלשהו.

  2. אני מנחה בזאת כי משרת הקבע לא ישלם את סכום ההשתתפות עבור רכב הזכאות מהיום השלישי שבו מושבת הרכב לצורך טיפולים, ובהתאם לכללים אשר נקבעו בפ"מ 36.0530 – "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים".

       
       

                                                    החתימה                                  התאריך

* נדרשת חתימה של קצין בדרגת כתף סא"ל, לפחות.

נספח ו: כתב ויתור סודיות רפואית

 

 

אני החתום מטה:

         _____________  ________   ________   ______       _____________         ________­­­­­ 

          השם המלא             ת' הזהות        המס' האישי  הכתובת        (עיר רחוב בית מיקוד)    מס' הטל'       

מצהיר ומתחייב בזאת כלהלן:

  1. בעת שירותי הצבאי צה"ל מאפשר לי להשתמש ברכב אזרחי (לרבות בהסכמי שכירה, הֶחכֵּר וכיו"ב)

המבוטחים בביטוח חובה אזרחי (להלן: הרכב).

  1. ידוע לי כי בעת הצורך, משרד הביטחון או צה"ל או מי מטעמם, יזדקקו למסמכים רפואיים לצורך מימוש

הכיסוי הביטוחי והאחריות בגין שימושי ברכב, ולשם כך אני מייפה את כוחם לדרוש, לקבל, לעיין, להעתיק,

את כל התעודות והמסמכים הרפואיים ללא יוצא מן הכלל הנוגעים לי, ואשר ישמשו לתבוע תביעות, החזרים

ולשבב כל תביעה נגד כל צד שלישי שיש לו התחייבויות לכיסוי הוצאות הטיפול הרפואי בי, ככל שאזדקק

לו בעקבות השימוש ברכב.

  1. אני החתום מטה מוותר בזה על הסודיות הרפואית כלפי צה"ל או משרד הביטחון, ולא תהא לי כל טענה או

תביעה מכל סוג שהוא בקשר למסירת מידע, כאמור להלן, כלפי המוסדות או למי מהרופאים או למי מעובדיהם

או נותני השירותים שלהם.

הריני נותן בזה רשות לכל מוסד רפואי, לרבות קופת חולים ובתי חולים, עובדיהם או רופאיהם או מי מטעמם

או למשרד הביטחון ולצה"ל או לכל מוסד או גוף או עובד שטיפל בי אישית או טיפל בחומר הנוגע

למצבי הבריאותי או מצוי בידיו חומר כזה שהעביר צד ג כלשהו – למסור לצה"ל או למשרד הביטחון או

לגורם החייב בתשלום הוצאותיי, לרבות חברות ביטוח, כל מידע רפואי אודותיי.

מסירה זו כוללת, טיפולים שאני מקבל בהווה או קיבלתי בעבר או שאקבל בעתיד או תצלומים מדוחות

האשפוז שלי או כרטיס רפואי שלי או רשימות הרופאים שאצלם ביקרתי,לרבות אם אזדקק לטיפול רפואי

 מסוג כלשהו לרבות פינוי רפואי, בעקבות שימוש ברכב. 

  1. מסמך זה תקף לצרכים המנויים בו בלבד. מסמך זה תקף לגבי כל מידע הנוגע לאירוע שמועד התרחשותו

טרם חתימת המסמך ובכל התקופה שמיום החתימה ועד ליום החזרת הרכב. למען הסר ספק, שימוש ברכב –

לרבות תפעולו והחזקתו.

_______________                                                                                     _______________

   התאריך                                                                                                               החתימה       

                                                     נספח ז: ויתור על רכב הֶחכֵּר

  1. ידוע לי כי הנני זכאי לרכב זכאות בהתאם לפ"מ 36.0530 "כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות

 לנזקים" (להלן: רכב הזכאות).

  1. חרף זכאותי זו, ברצוני לוותר על זכאותי לרכב זכאות לשנה שלמה, לכל הפחות (להלן: תקופת הוויתור).

  2. תקופת הוויתור תימנה מהמועד שבו אחזיר את רכב הזכאות שהיה ברשותי ליחידת הרכב המטכ"לית

הממוקמת במצל"ח בבסיס צריפין (ככל שהיה ברשותי רכב, כאמור) או מיום שהוזנה לי הבקשה לוותר על

 רכב הזכאות, לפי המאוחר מביניהם.

  1. בתקופה זו יחולו עליי ההוראות האלה:

    • לא אשלם דמי חכירה וזקיפת מס הכנסה בעבור רכב הזכאות.

    • אהיה זכאי לקבל תוספת שכר ייעודית בגין ויתור על הרכב שאת שיעורה תקבע מעת לעת אכ"א-מחלקת הפרט בתיאום עם היועכ"ל (תוספת זו אינה פנסיונית, ויופרשו בגינה תגמולים לקופת גמל לשכירים בגין רכיבים לא פנסיוניים).

    • אהיה זכאי לקבל החזר בעבור הוצאות נסיעה בהתאם לפקודות הצבא בנושא זה, כפי שיהיו בתוקף מעת לעת (על פי פ"מ 36.0521 – "הוצאות נסיעה – חיילים בשירות קבע").

  1. ככל שאהיה מעוניין לחדש את זכאותי לקבל רכב זכאות, לאחר תום תקופת הוויתור, יהיה עליי להודיע על

כך לצה"ל.

  1. ידוע לי כי ככל שאבקש לחדש את זכאותי לקבל רכב, כאמור, לא אהיה זכאי לקבל תוספת שכר ייעודית

בגין ויתור על הרכב, כמפורט בסעיף 4 ב לעיל בנספח זה.

  1. ידוע לי כי ככל שאבקש לחדש את זכאותי לקבלת רכב, כאמור, רכב הזכאות יסופק לי בהתאם לנהוג

בצה"ל באותה עת ולמלאי הרכבים שיהיה בצה"ל באותה עת, בכפוף לנאמר בסעיף 7 לפ"מ 36.0530 –

"כללי הסדר רכב צמוד – זכאות ואחריות לנזקים".

  1. ידוע לי כי הפרת הוויתור בתוך תקופת הוויתור תגרור החזר כספים שקיבלתי בתקופה זו.

____________           _____________                 _____________

     השם המלא

 

חתימה

 

     מ"א

 

                                                                                                                       

תאריך הסיום

(לפחות שנה מתאריך התחילה)

 

תאריך התחילה

(יום החתימה על הטופס)

 

_____________                    _____________